myrto 18676
Νεοφερμένος
Δε σε μαλώνω, απλά στεναχωρείσαι χωρίς λόγο, από που προέκυψε αυτό το δείγμα, είναι πολύ μικρο και λέω εγώ στο νομό μου 160.000 κάτοικοι, με τουλάχιστον 10 λύκεια 6 από 18.500-18.700 και 4 από 18.700-19.000 πως σου φαίνεται, είμαστε δηλαδή η εξαίρεση;
"ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
ΥΓ. Σαφώς υπάρχουν νόμοι οι οποίοι τα έχουν πάει καλύτερα από τους άλλους. Λχ ο νόμος Χανίων και Ηρακλείου έχει τρομερά επίπεδα επιτυχίας κάθε χρονια. Ειδικά φέτος με την Έκθεση, η οποία ανάλογα σε ποιο βαθμολογικό έπεσες εξαρτάται η βαθμολογία σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris και εγώ στα Χανιά αναφέρομαι όπου η πλειοψηφία όπως αν αναφέρω παραπάνω είναι στα 18.500-18.700 είναι ξεκάθαρο και σύμφωνο νομίζω με τις εκτιμήσεις σου!
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Στη Μυρτώ αναφέρομαι που αγχώνεται χωρίς λόγο, αν και την καταλαβαίνω, αν σε βοηθά και εγώ όταν σκέφτομαι τα 18.726 μόριά μου μου φαίνονται κάποιες φορές λίγα και με πιάνει ανασφάλεια, όταν όμως σου λέω ότι είσαι μέσα δε στο λέω για να σε καθησυχάσω απλά για τους τρίτους λειτουργεί η κοινή λογική και βλέπουμε την πραγματικότητα ... σας ζάλισα είναι;
Στο δείγμα οι 950 περίπου είναι από όλη την ελλάδα και οι υπόλοιποι από Θεσσαλονίκη. Οι βαθμοί που είναι από όλη την Ελλάδα δεν είναι ολοκληρωμένα σχολεία αλλά είναι -πρακτικά- τυχαία η επιλογή τους. Δε νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια.
Και είπαμε ότι ο βαθμός της βιολογίας δεν αντιστοιχεί στα μόρια. Πριν βγει η κλιμάκωση χρειαζόσουν κάτι "σίγουρο" για να ελέγξεις το δείγμα σου και ήταν χρήσιμο το median. Απλώς τα είχα δίπλα δίπλα και το έβαλα και αυτό.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Και εγώ πιστεύω ότι η Μυρτώ είναι μέσα και ότι είναι πολύ πιθανό αυτή η παράξενη κοιλιά να είναι θέμα δείγματος, όμως δεν αποκλείω πράγματι να υπάρχει και δεύτερη κορυφή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα μόρια ανεβαίνουν αναγκαστικά κατά 20, 27 ή 33 κάτι που κάνει κάποιους αριθμούς πιο πιθανούς από άλλους.
Στο δείγμα οι 950 περίπου είναι από όλη την ελλάδα και οι υπόλοιποι από Θεσσαλονίκη. Οι βαθμοί που είναι από όλη την Ελλάδα δεν είναι ολοκληρωμένα σχολεία αλλά είναι -πρακτικά- τυχαία η επιλογή τους. Δε νομίζω πως έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια.
Και είπαμε ότι ο βαθμός της βιολογίας δεν αντιστοιχεί στα μόρια. Πριν βγει η κλιμάκωση χρειαζόσουν κάτι "σίγουρο" για να ελέγξεις το δείγμα σου και ήταν χρήσιμο το median. Απλώς τα είχα δίπλα δίπλα και το έβαλα και αυτό.
Δεύτερη κορυφή είναι αρκετά δύσκολο να υπάρχει. Αυτό φαίνεται και σε όλο το δείγμα των στοιχείων που εξεδωσε το υπουργειο. Και σε περίπτωση που υπάρξει είναι τόσο μικρή που είναι σχεδόν αμελητεα τύπου 5 υποψήφιοι. Η μόνη κορυφή είναι εκεί στο 18.200-18.500. Εκεί γίνεται της κακομοίρας.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Κανονικά θα συμφωνούσα αλλά είναι πολύ παράξενο ότι δεν είναι μόνο τα 18600-18700 που είναι πάρα πολύ χαμηλά αλλά και τα αμέσως από πάνω και από κάτω. Δηλαδή η κοιλιά στο 18600-18700 μοιάζει φυσικά φτιαγμένη. Δε μιλάω για απόλυτη κορυφή (ούτε που ξέρω τις ορολογίες στα ελληνικά), εξετάζουμε το κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρχουν λιγότεροι στα 18500-18800 από ότι και κάτω από τα 18500 και πάνω από τα 18800, κάτι που κανονικά δε θα έπρεπε να συμβεί.
Και σου ξαναλεω, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Και αν υπάρχει κορυφή είναι σχεδόν αμελητεα.
Αν πάρεις ένα διπλάσιο από αυτο που έχεις δείγμα, τοτε θα δεις ότι κανονικοποιουνται οι επιδόσεις.
Επίσης το 21 23 δεν είναι διάφορα για να το επισημάνεις. Δηλαδή αν είναι δυνατόν.
Τότε να πούμε ότι υπάρχει διαφορετική κατανομή επειδή 19600-19700 έχει 2 υποψήφιους ενώ πάνω και κάτω 1.
Και είναι κάτι πάλι που εντοπίζεται στο 18100-18200.
Περίανδρος
Νεοφερμένος
Chris1993
Περιβόητο μέλος
αυτο το αρχειο με τις βαθμολογιες που το βρηκατε??δεν παιζει να ισχυει με τιποτα παντως.ο κυριος κουτρουμπελης δινει θρακη κοντα 18700 νομιζω και αν δουμε τις βαθμολογιες δεν ειναι και εντελως λαθος μαλλον λογικο μου φαινεται.οι βασεις θα κινηθουν στα επιπεδα του 2014.
Ναι εσύ με 900-1000 το πολύ άτομα πάνω από 18700 για 950 θέσεις Ιατρικής περίμενε να κάτσει στο 18.700! Clap clap
Περίανδρος
Νεοφερμένος
Ναι εσύ με 900-1000 το πολύ άτομα πάνω από 18700 για 950 θέσεις Ιατρικής περίμενε να κάτσει στο 18.700! Clap clap
που το ξερεις οτι ειναι τοσοι??ξαναλεω ο κουτρουμπελης δεν εχει πεσει ποτε εξω για ιατρικες.οποτε καπου εκει θα ειναι οσο λεει 50 μορια πανω 50 κατω.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Επίσης, 18680 την δίνει.
Με 50 μορια κάτω είναι 18630.
Τέλος, εσυ που τελείωσες μαθηματικο με βασικές γνώσεις στατιστικής έπρεπε να απαντάς στον εαυτό σου.
myrto 18676
Νεοφερμένος
Κανονικά θα συμφωνούσα αλλά είναι πολύ παράξενο ότι δεν είναι μόνο τα 18600-18700 που είναι πάρα πολύ χαμηλά αλλά και τα αμέσως από πάνω και από κάτω. Δηλαδή η κοιλιά στο 18600-18700 μοιάζει φυσικά φτιαγμένη. Δε μιλάω για απόλυτη κορυφή (ούτε που ξέρω τις ορολογίες στα ελληνικά), εξετάζουμε το κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρχουν λιγότεροι στα 18500-18800 από ότι και κάτω από τα 18500 και πάνω από τα 18800, κάτι που κανονικά δε θα έπρεπε να συμβεί.
Παιδία, συγνώμη για την αναστάτωση που έχω προκαλέσει από χθές, απλά εκφράζω κάποιους προβληματισμούς (ανησυχίες) συλλέγοντας τις δικιές σας σκέψεις/απόψεις.
Chris να σου ευχηθώ με τη σειρά μου, - από καρδιάς - καλή επιτυχία στην επιλογή σου (άλλωστε έχεις ήδη αποδείξει ότι το αξίζεις). Επίσης σε βρίσκω στα 18620 με 20% διαρροή (ως συνημμένο αρχείο), ισχύει;
Ν.Χ. αφού συμφωνείς με τον Chris γιατί μου δίνεις βάση 18650; Πιστεύεις σε διαρροή κάτω από 10%;
Συνημμένα
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Παιδία, συγνώμη για την αναστάτωση που έχω προκαλέσει από χθές, απλά εκφράζω κάποιους προβληματισμούς (ανησυχίες) συλλέγοντας τις δικιές σας σκέψεις/απόψεις.
Chris να σου ευχηθώ με τη σειρά μου, - από καρδιάς - καλή επιτυχία στην επιλογή σου (άλλωστε έχεις ήδη αποδείξει ότι το αξίζεις). Επίσης σε βρίσκω στα 18620 με 20% διαρροή (ως συνημμένο αρχείο), ισχύει;
Ν.Χ. αφού συμφωνείς με τον Chris γιατί μου δίνεις βάση 18650; Πιστεύεις σε διαρροή κάτω από 10%;
Την διαρροή την υπολογίζω 18%-30%. Εξ'ου και αυτά τα όρια.
Επισημαίνω ότι πέρσυ ήταν 35%.
Και εγώ σου ξαναλέω ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες στις βαθμολογίες που ποιος ξέρει τι επίδραση μπορεί να έχουν στην κατανομή. Επιμένεις στο by the book και στο αν "θα δικαιωθείς" ή όχι. Τέλος πάντων ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Έτσι και αλλιώς στο αποτέλεσμα συμφωνούμε πάνω κάτω.
Εσυ πως μπορείς έχοντας πάρει 11-12% δείγμα από ένα τόσο μικρό βαθμολογικό υποσύνολο, να υποθέτεις ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες οι οποίες προκαλούν και επίδραση στις βάσεις των τμημάτων Ιατρικής?
Έχεις κάνει καλή δουλειά στη συλλογή, που είναι αρκετά ενδεικτική της βαθμολογικής κατανομής αλλά δεν μπορείς να είσαι για κάθε 100στάδα σίγουρος ότι δεν υπάρχει απόκλιση από την πραγματικότητα.
Δεν επιμένω by the book, αλλά επειδή έχω μελετήσει όλη την κατανομή, θαρρώ ότι δεν απέχει η πραγματικότητα απ'αυτό που εκφράζω τόσο καιρό.
Επιπροσθέτως, δεν περιστρέφομαι μόνο ως προς το αν θα πέσω εγώ μέσα.
Κάνουμε ένα ανοιχτό διάλογο.
Sorry, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, τελικά τι πιστεύεις, είναι περισσότεροι ή λιγότεροι κάτω από 18.700, εγώ πιστεύω ότι η αναλογία, σύμφωνα και με την πόλη μου, είναι 55-60% από 18.500-18.700 και 40-45% πάνω από 18.700, πώς σου φαίνεται;
... επίσης το δείγμα σου από που προέρχεται; - περιλαμβάνει και τα περίχωρα ή χωριά, γιατί και εκεί υπάρχουν πάρα πολλά λύκεια - ή μόνο μεγάλες πόλεις και μεγάλα - κεντρικά σχολεία στα οποία συνήθως υπάρχουν καλύτερες επιδόσεις...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.