Τελείωσα το λύκειο : Τί κάνω μετά ;

stefanoskipsianos

Νεοφερμένος

Ο stefanoskipsianos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Ειμαι 19 ετων εχοντας τελειωσει το γενικο λυκειο.τα προηγουμενα 2-3 χρονια ειμουν τοσο αναποφασιστος για το τι θελω να ακολουθησω για επαγγελμα και για μη τα πολυλογω πηρα την αποφαση να μην δωσω πανελληνιες και δεν εχω καν βασεις για να αρχισω ευκολα παλι το διαβασμα να δωσω του χρονου η του παραχρονου εαν ηθελα.Αποφασησα να θυσιασω 1 χρονο αφου τελειωσα το λυκειο για να αποφασισω τι να κανω γτ φοβαμαι να παρω μεγαλο ρισκο με το να γραφτω σε καποιο ιεκ η να αρχισω να διαβασω πανελληνιες απτο 0 χωρις να ειμαι σιγουρος με τι θελω να ασχοληθω.Σε αυτο το διαστημα που ειχα μπορεσα να δω αρκετες τεχνικες δουλειες οπως ηλεκτρολογος μηχανικος αυτοκινητων και επισης ασχοληθηκα να δω πολυ σχετικα μετα επαγγελματα που ειναι κοντα με τον αθλητισμο οπως προπονητης γυμναστης κλπ. Αποφασισα να μην ασχοληθω ουτε με τεχνικα επαγγελματα(καθαρα επειδη δεν μου κεντρισε το ενδιαφερον) ουτε με τον αθλητισμο(αθλητισμο θες βυσματα και θα δυσκολευτεις να εχεις καλο μισθο).Αυτη τη στιγμη μου μενει να κοιταξω αναμεσα σε 2 αλλους τομεις.Τουρισμου και υγειας.Επειδη δεν ξερω καλα απο αυτα τα 2 θα ηθελα να μου πει οποιος ξερει για αυτα η και ενα απο αυτα λιγα λογια οπως αν αξιζει ιεκ->κατακτηριες εξετασεις,πανελληνιες η κολλεγιο,το ευρος των επαγγελματων στον καθε τομεα και τι θα με συμφερε να ακολουθησω για ενα κερδοφορο επαγγελμα ας πουμε.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,397 μηνύματα.
ιεκ->κατακτηριες εξετασεις
Θα απαντήσω σε αυτό μιας και σε αυτό έχω μια "ειδίκευση".

Τη συγκεκριμένη δίοδο για το 99% των σχολών τη ξεχνάς για τρεις λόγους:
  1. Ελάχιστες σχολές αναγνωρίζουν τα πτυχία των ΙΕΚ ως "σχετικά" (με βάση το νομοσχέδιο, επαφίεται σε κάθε σχολή αν θα δεχτεί τη τάδε ειδικότητα).
  2. Σε αυτές που αναγνωρίζουν, μιλάμε για μια με δύο θέσεις.
  3. Αν οι πανελλήνιες σού φαίνονται βουνό, οι κατατακτήριες θα σου φανούν μια μείξη έβερεστ με αντίστροφο τάφο των μαριανών από άποψη ύλης, βάθους, ανταγωνισμού και πολυπλοκότητας.

Η βέλτιστη λύση στη περίπτωσή σου θεωρώ είναι η εγγραφή σε εσπερινό επαλ και πανελλήνιες/τεχνική εξειδίκευση από εκεί.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top