marouli.kel
Νεοφερμένος
Εκτός από τα αρχαία, υποθέτω. Τα αρχαία δε χρήζουν καμίας λογικής μεταχείρισης. Έχουν σκοπό να μας βασανίσουν, να μας ρίξουν σε μια διαδικασία αποστήθισης και αποβλάκωσης, και εντέλει να μας καταστήσουν υποχείρια χωρίς ελέυθερη βούληση και κριτική ικανότητα. Φυσικά και υπερβάλλω.
:!: WOW!! τι ειπες τωρα; να υποθεσω εισαι θεωρητικη; χαχαχα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chris_90
Διάσημο μέλος
Για τα αρχαια στη Β' Λυειου αδιαφορουσα απλα. Γι' αυτο ειχα με διαφορα τον χειροτερο μου βαθμο εκει! Ηταν και το εργακι (Αντιγονη) που το βαριομουν αφορητα οποτε...Εκτός από τα αρχαία, υποθέτω. Τα αρχαία δε χρήζουν καμίας λογικής μεταχείρισης. Έχουν σκοπό να μας βασανίσουν, να μας ρίξουν σε μια διαδικασία αποστήθισης και αποβλάκωσης, και εντέλει να μας καταστήσουν υποχείρια χωρίς ελέυθερη βούληση και κριτική ικανότητα. Φυσικά και υπερβάλλω.
marouli.kel
Νεοφερμένος
Για τα αρχαια στη Β' Λυειου αδιαφορουσα απλα. Γι' αυτο ειχα με διαφορα τον χειροτερο μου βαθμο εκει! Ηταν και το εργακι (Αντιγονη) που το βαριομουν αφορητα οποτε...
μωρε η υποθεση της αντιγονης καλη ειναι... πιο ωραια βεβαια ειναι η τραγωδια "οιδιπους τυραννος" το θεμα ειναι τα αρχαια.. αυτη η ποιητικη γραφη.. αντε τωρα να ξερεις εσυ κατι εξαιρεσεις των εξαιρεσεων κ κατι αυταρμαδες που κανει ο ποιητης για να μας μεταδωσει την ψυχικη κατασταση καθε προσωπου!
chris_90
Διάσημο μέλος
Εγω το βαριομουν! Σε ολο το εργο την Αντιγονη να κλαιει τη μοιρα της βλεπαμε (και στο τελος δε φτασαμε ).μωρε η υποθεση της αντιγονης καλη ειναι... πιο ωραια βεβαια ειναι η τραγωδια "οιδιπους τυραννος" το θεμα ειναι τα αρχαια.. αυτη η ποιητικη γραφη.. αντε τωρα να ξερεις εσυ κατι εξαιρεσεις των εξαιρεσεων κ κατι αυταρμαδες που κανει ο ποιητης για να μας μεταδωσει την ψυχικη κατασταση καθε προσωπου!
marouli.kel
Νεοφερμένος
χχαχαχαχα αυτο ειναι οντως μια τραγικη αληθεια.. εμεις ειμαστε ακομα στην 3η σελιδα στο κειμενο φετος. εχουμε χασει ΠΟΛΛΑ μαθηματα με τις καταληψεις-πορειες-αποχες κ απλα το αγνοω οσο μπορω σαν μαθημαΕγω το βαριομουν! Σε ολο το εργο την Αντιγονη να κλαιει τη μοιρα της βλεπαμε (και στο τελος δε φτασαμε ).
maraki_7
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
αααα και δεν μας βαζει ποτε ασκησεις ....................
valia_92
Νεοφερμένος
papakos1
Νεοφερμένος
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
marouli.kel
Νεοφερμένος
Κανενα δε με ενθουσιαζει.. μονο το δευτερο κατι λεει.. ειναι ολα με πολυ αναλυση και συνηθως πολυ απαισιοδοξα.. εγω κολλαω στο οτι πρεπει να ξερω και βιογραφια-εργογραφια των ποιητων.. Ξερατε εσεις οτι ο Καρυωτακης ειχε κανει 1α μια αποπειρα αυτοκτονιας προσπαθωντας να πνιγει κ δεν τα καταφερε και με την 2η τελικα αυτοκτονησε... την επομενη μερα τελικα αυτοκτόνησε με περίστροφο κάτω από έναν ευκάλυπτο, έχοντας πάνω του ένα σημείωμα, το οποίο έγραφε:
Είχα τον ίλιγγο του κινδύνου. Και τον κίνδυνο που ήρθε τον δέχομαι με πρόθυμη καρδιά. Πληρώνω για όσους, καθώς εγώ, δεν έβλεπαν κανένα ιδανικό στη ζωή τους, έμειναν πάντα έρμαια των δισταγμών τους, ή εθεώρησαν την ύπαρξη τους παιχνίδι χωρίς ουσία. Τους βλέπω να έρχονται ολοένα περσότεροι, μαζύ με τους αιώνες. Σ' αυτούς απευθύνομαι. Αφού εδοκίμασα όλες τις χαρές!! είμαι έτοιμος για έναν ατιμωτικό θάνατο. Λυπούμαι τους δυστυχισμένους γονείς μου, λυπούμαι τ' αδέλφια μου. Αλλά φεύγω με το μέτωπο ψηλά. Ημουν άρρωστος.
Σας παρακαλώ να τηλεγραφήσετε, για να προδιαθέση την οικογένειά μου, στο θείο μου Δημοσθένη Καρυωτάκη, οδός Μονής Προδρόμου, πάροδος Αριστοτέλους, Αθήνας.
Κ.Γ.Κ.
Και για ν' αλλάξουμε τόνο. Συμβουλεύω όσους ξέρουν κολύμπι αν επιχειρήσουνε να αυτοκτονήσουν δια θαλάσσης να δέσουν και μια πέτρα στο λαιμό τους. Ολη νύχτα απόψε, επί 10 ώρες, εδερνόμουν με τα κύματα. Ηπια άφθονο νερό, αλλά κάθε τόσο, χωρίς να καταλάβω πώς, το στόμα μου ανέβαινε στην επιφάνεια. Ωρισμένως, κάποτε, όταν μου δοθή ευκαιρία, θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγμένου.
Κ.Γ.Κ.
φανταστειτε ποσο τραγικο ηταν.. οταν μας το διαβασε μεσα στην ταξη αυτο η καθηγητρια μας σκασαμε στα γελια.. ο ανθρωπος ειρωνευεται μεχρι και στην αυτοκτονια του!
ilias444
Νεοφερμένος
Μαριάνθη28666
Νεοφερμένος
α καλά, σε εμάς είναι η πλάκα. μπαίνει στην τάξη μιλάει μόνη της και μέσα στην τάξη γίνεται Ο χαμός. κάθε φορά φεύγω με πονοκέφαλο. και στο διαγ ζητάει και ότι πιο απίθανο βρει χωρίς να μας τ παραδώσει... και όταν παραπονιόμαστε....''δεν πειράζει παιδιά μ,ότι ξέρετε γράψτε'' λολΡε παιδιά με τον φιλόλογο που έχουμε μπλέξει εμείς τα φιλολογικά δεν παλεύονται, χώρια που είναι στρειμένο άντερο, δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτά που λέει είναι πολύ απαιτητικός, ότι και να πεις θα βρει κάποιο ελάτωμα, αυτό φυσικά δεν σε κάνει να θες να συμμετέχεις πολύ αν και εγώ το κάνω όσο μπορώ. Το άλλο κακό είναι ότι γράφει τις ασκήσεις στο διάλειμμα στον πίνακα ή της λέει όποτε του έρθει και έτσι μερικές δεν προλαβαίνω να της πάρω και κάθε 2 εβδομάδες πέρνει τα τετράδια και τις κοιτάει εξωνυχιστικά μία άσκηση δεν είχα κάνει και λέει λείπουν κάποιες ασκήσεις. Τον έχουμε σε όλα τα φιλολογικά εκτός από Ιστορία. Και από ότι άκουσα και από παιδιά που τον είχαν άλλες χρονίες βάζει άθλιους βαθμούς
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βασικά, δε θα έπρεπε να υπάρχει γενική.
Τέλος.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
+1:iagree:Πάντως θεωρώ τα αρχαία της γενικής παιδείας πιο δύσκολα από αυτά της κατεύθυνσης. Κατ' αρχάς, μιλάμε για ποιητικό λόγο! Όσο ενδιαφέρον κι αν είναι το κείμενο, μάλλον θα έπρεπε να είχαν επιλέξει κάτι άλλο...
ειναι σχεδον αδυνατο ακομα και για μενα που ειμαι θεωρητικη να βγαλω μεταφραση στα αρχαια γενικης...μεσα απο το κειμενο δηλαδη..οπως κανουμε κι στα αρχαια κατευθυνσης στο γνωστο και στο αγνωστο..παπαγαλια μαθαινω τη μεταφραση στην Αντιγονη..
ακομα κι Λυσια να εβαζαν στα αρχαια Γ.Π. θα ηταν πολυ πιο ευκολο πιστευω για ολους..
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Φετος με την Αντιγονη μιλαμε ουτε λεξη δεν μπορω να μεταφρασω. Σαν αλλη γλωσσα τα βλεπω.
Τα κειμενα τα βαριεμαι λογω φιλολογου. Πω ρε φιλε, καθε φορα που εχουμε μαθημα μαζι της γεμιζουν τα τετραδια μας κρεμαλες και τριλιζες..
Ιστορια.. μπορινγκ. Απλα.
Εκθεση κι αυτη μπορινγκ και τα θεματα της ακομα πιο μπορινγκ.
Ζητω η αλγεβρα! :p
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ζητω η αλγεβρα! :p
Μην τα πετάς έτσι αυτά.
Σκιάχτηκα. :who:
Guest 292010
Επισκέπτης
nikos45
Νεοφερμένος
Η Αντιγόνη έχει εύκολη μετάφραση; Θα μας τρελάνεις; Εκτός αν εννοείς ότι πρέπει να διαβάζουμε 2 ώρες την μέρα Αρχαία... Ένα μισάωρο και πολύ είναι όταν έχουμε τις κατευθύνσεις. Το κακό δεν είναι τόσο το μάθημα, όσο η απαίτηση των φιλολόγων που θεωρούν ότι και τα 25 άτομα της τάξης θα δηλώσουν φιλολογική σχολή...
Καλα ρε παιδια τι να πω δηλαδη.....εμενα η αντιγονη μου φαινεται πανευκολη μα εντελως πανευκολη....και οχι δν διαβαζω 2 ωρες αρχαια.Ημαρτον.Κανονικα διαβαζω οπως και ολα τα αλλα τα μαθηματα(μεταφραση-ερωτησεις-γραμματικη) και τα βγαζω περα μια χαρα(εξαρταται βεβαια και ποσα μας βαζει καθε φορα).Να σας ακουσει και κανενας δηλαδη που ειναι 1η Λυκειου και δν εχει κανει Αντιγονη και θα τρομοκρατηθει..Θα νομιζει οτι ειναι παλουκια ενω στην πραγματικοτητα ειναι πανευκολα.Αν διαβαζεις καθε φορα τη μεταφραση(τη διαβαζεις λεω...)γιατι βλεπω οτι εσεις εδω κανετε αυτοσχεδιασμους(εμμμ ετσι δν βγαινει η μεταφραση.Σας το λεω 100%)και κανετε και τις ερωτησουλες ειστε μια χαρα και θα παρετε κι ενα καλο βαθμο.Αφηστε που σχεδον ολοι οι καθηγητες βοηθανε τα παιδια των αλλων κατευθυνσεων στη βαθμολογια γιατι το καταλαβαινουν οτι ειναι μαθημα γενικης παιδειας.Μην με τρελανεις τωρα φιλε μου και μου λες οτι οι καθηγητες απαιτουν και απο τα 25 παιδια να διαβαζουν το μαθημα τελεια.Λεγε εσυ τη μεταφραση στο καθηγητη σου που ειναι το κυριο κομματι του μαθηματος και σου λεω εγω οτι εισαι μια χαρα.Και στο κατω κατω αν δν μπορειτε να τα βγαλετε περα παρτε ενα βοηθημα για να βοηθηθειτε.Και το πιο φθηνο να παρετε εχει τη μεταφραση τη συνταξη τα ερμηνευτικα και τη γραμματικη.Και στη τελικη αν δν θελετε να παρετε βοηθημα ζητηστε απο ενα φιλο σας που παει φροντηστηριο να σας φωτοτυπησει το φυλλαδιο που εχει τις μεταφρασεις και τα ερμηνευτικα σχολια.Οριστε εγω σας βρηκα λυσεις μεσα σε πεντε λεπτα.Αρα το μαθημα δν ειναι παλουκι.Αντε γιατι εσεις θα με τρελανετε.....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.