Δεν μπορώ να το ξέρω, άλλωστε γιαυτό και το πρώτο μου ποστ ήταν ερώτηση ακριβώς γι' αυτό. Μπορεί όντως κάποιων οι περιπτώσεις να δικαιολογούνται. Όμως, το ότι κάποια άτομα παίρνουν άδικα θέσεις από άλλα παιδιά που όντως το έχουν ανάγκη επειδή "άλλαξαν γνώμη" εσένα σου φαίνεται σωστό και δίκαιο; Εγώ αυτές τις περιπτώσεις κρίνω και εμένα δεν μου φαίνεται ούτε σωστό ούτε δίκαιο.
Λυπάμαι που κατάλαβες αυτό από αυτά που είπα. Και θλίβομαι τρομερά που πιστεύεις ότι το ενδιαφέρον κάποιου για μια σχολή και η αγάπη του για ένα συγκεκριμένο κλάδο/αντικείμενο σχετίζεται με τον βαθμό των πανελληνίων. Επειδή μάλλον δεν κατάλαβες, έχω ήδη δώσει φέτος πανελλήνιες. Οι σχολές των ίδιων τμημάτων μεταξύ πόλεων έχουν διαφορά μερικών εκατοντάδων μορίων. Για μερικές εκατοντάδες μόρια δεν πέρασα στην πόλη μου, ενώ έχω περάσει στη σχολή που θέλω. Δεν γνωριζόμαστε καν και είσαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να κρίνει την προσπάθεια που κατέβαλλα, όπως και την προσπάθεια κάθε παιδιού. Νομίζεις ότι μου είναι ευχάριστο να ζω - και να συνεχίσω να ζω για αρκετό καιρό ακόμη - στην αμφιβολία ενώ άλλοι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο από τον Ιούνιο; Επειδή μάλλον δεν το έχεις ζήσει, σου λέω ότι δεν είναι. Πόσο μάλλον στη δική μου περίπτωση, που παρακολουθώ με δική μου πρωτοβουλία όλα τα μαθήματα του τμήματος στην πόλη μου, συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων κατόπιν συνεννόησης, ώστε σε περίπτωση που πάρω μεταγραφή, να μην έχω χάσει το εξάμηνο.
Όσο για τους λόγους που πήρε ο συγκεκριμένος την μεταγραφή, ότι μπορεί να ξέρω εγώ ξέρεις και εσύ, οπότε ούτε εσύ μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι απλά μια περίπτωση αλλαγής γνώμης. Ο συγκεκριμένος άξιζε και με το παραπάνω να μπει στη συγκεκριμένη σχολή, αλλά μέσα από τη διαδικασία των πανελλαδικών, όχι των μεταγραφών.