12-11-07

13:41
Χωρίς να έχει σχέση με την υπόθεση του Πέτρου αυτό που θα σχολιάσω, εμένα δεν μ' άρεσει στο θέμα των μετεγγραφών η σκέψη "τι σε κόφτει, αφού δεν σου τρώει θέση;".κι εγω την ειχα αυτη την απορια...
ΠΟΛΥΣ κοσμος τη χρειαζεται, πραγματικα... αλλα αν ανηκει ετσι κι αλλιως στους "μη ποσοτικου περιορισμου" θα την παρει, και αυτος και ολοι οι αλλοι της ιδιας κατηγοριας με αυτον, δεν υπαρχει περιορισμος.
αλλα οντως, κι εγω την εχω την απορια.
Στις "μεγάλες" σχολές η κατάσταση με τις μετεγγραφές έχει παραγίνει. πχ στο ΗΜΜΥ ΕΜΠ μπαίνουν πάνω από 700 το χρόνο!!!!
Γύρω στους 300 (νομίζω) από Πανελλήνιες και όλοι οι υπόλοιποι με μετεγγραφή από τα άλλα ΗΜΜΥ της χώρας.
Αποτέλεσμα φυσικά να μην μπορεί να λειτουργήσει ομαλά η σχολή λόγω αυτού του αριθμού (ειδικά στα εργαστήρια).
Σε κάποιες κατηγορίες (ορφανά από έναν γονέα νομίζω) ζητάνε και φορολογική δήλωση. Γιατί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο και στις πολύτεκνες/πολυμελείς; Πόση ανάγκη έχει τη μετεγγραφή ένα παιδί του οποίου οι γονείς βγάζουν πάνω από 80.000? το χρόνο, πχ;
Και για ποιο λόγο οι αθλητές να μπορούν να πάρουν μετεγγραφή πχ στο ΗΜΜΥ ή στην Ιατρική Αθηνών; Στα ΤΕΦΑΑ πχ είναι λογικό, αλλά γιατί και στις άλλες σχολές;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.