the purge
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης
οι μετεγγραφές αδελφών φοιτητών ποτε λέτε να βγούν, γιατί αργούν τόσο πολύ?
Οι μετεγγραφές θα γίνουν σύμφωνα 1) με αυτήν την περσινή εγκύκλιο https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2017/ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ_2017-99Ω94653ΠΣ-8ΤΙ.pdf και με τις φετινές μετατροπές που θα υπάρξουν. Λέγεται ότι θα αυξηθεί η μοριοδότηση, από 5 σε 6 μόρια, των οικογενειών με πολύ χαμηλά εισοδήματα (0-3.000 ευρώ κατά κεφαλήν), προκειμένου να χορηγηθεί το δικαίωμα μετεγγραφής στους δικαιούχους φοιτητές επειδή σε πολλά τμήματα ΑΕΙ, η βάση μετεγγραφής διαμορφώνεται σε 6 μόρια, με αποτέλεσμα φοιτητές που συγκεντρώνουν μόρια ΜΟΝΟ από το χαμηλό εισόδημα (ανώτατο 5 μόρια σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο) και χωρίς λοιπά κοινωνικά κριτήρια να μην μπορούν να μετεγγραφούν και 2) με αυτήν την υπουργική απόφαση https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/Υ.Α_αδέρφια_signed.pdf που αφορά τα αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές.
Η εγκύκλιος των μετεγγραφών θα δημοσιευθεί όταν ολοκληρωθεί η εισαγωγή και η εγγραφή στα ΑΕΙ όλων των κατηγοριών των υποψηφίων. Να φανταστείς μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
the purge
Νεοφερμένος
Οι μετεγγραφές θα γίνουν σύμφωνα 1) με αυτήν την περσινή εγκύκλιο https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2017/%CE%95%CE%93%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3_%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%95%CE%93%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%A9%CE%9D_2017-99%CE%A994653%CE%A0%CE%A3-8%CE%A4%CE%99.pdf και με τις φετινές μετατροπές που θα υπάρξουν. Λέγεται ότι θα αυξηθεί η μοριοδότηση, από 5 σε 6 μόρια, των οικογενειών με πολύ χαμηλά εισοδήματα (0-3.000 ευρώ κατά κεφαλήν), προκειμένου να χορηγηθεί το δικαίωμα μετεγγραφής στους δικαιούχους φοιτητές επειδή σε πολλά τμήματα ΑΕΙ, η βάση μετεγγραφής διαμορφώνεται σε 6 μόρια, με αποτέλεσμα φοιτητές που συγκεντρώνουν μόρια ΜΟΝΟ από το χαμηλό εισόδημα (ανώτατο 5 μόρια σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο) και χωρίς λοιπά κοινωνικά κριτήρια να μην μπορούν να μετεγγραφούν και 2) με αυτήν την υπουργική απόφαση https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/%CE%A5.%CE%91_%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%81%CF%86%CE%B9%CE%B1_signed.pdf που αφορά τα αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές.
Η εγκύκλιος των μετεγγραφών θα δημοσιευθεί όταν ολοκληρωθεί η εισαγωγή και η εγγραφή στα ΑΕΙ όλων των κατηγοριών των υποψηφίων. Να φανταστείς μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων.
Πέρυσι πάντως οι μεταγραφές με μόριοδοτηση βγήκαν 5 Οκτώβρη..μακαρι να βάλουν μαζί και την κατηγορία αδελφών...
Mariamarymaria
Νεοφερμένος
Guest 699855
Επισκέπτης
Όταν υπάρχουν φιλοξενούμενο μέλος (ο αδερφός μου,24χρονων) προστίθεται στην διαιιρεση για το κατά κεφαλήν εισόδημα η μόνο τα προστατευομενα μέλη;
Αν ο αδελφός σου εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση των γονιών σου ως εξαρτώμενο μέλος ή αν είναι υπόχρεος στην υποβολή της δικής του φορολογικής δήλωσης αλλά διαμένει μόνιμα στην οικογενειακή κατοικία, προστίθεται κανονικά στη διαίρεση όμως αν έχει προσωπικά εισοδήματα, προστίθενται κι αυτά στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
Mariamarymaria
Νεοφερμένος
Αν ο αδελφός σου εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση των γονιών σου ως εξαρτώμενο μέλος ή αν είναι υπόχρεος στην υποβολή της δικής του φορολογικής δήλωσης αλλά διαμένει μόνιμα στην οικογενειακή κατοικία, προστίθεται κανονικά στη διαίρεση όμως αν έχει προσωπικά εισοδήματα, προστίθενται κι αυτά στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.
Για να καταλάβω και να είμαι σιηουρη... Ο αδερφός μου έχει προσωπικά εισοδήματα και στην φορολογική δήλωση των γονιών εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος. Το εισοδημα,λοιπόν,του αδερφό μου προστιθεται στο εισόδημα των γονιών και το το τελικό ποσό το διαιρώ με το 4 (τα μέλη της οικογένειας) έτσι;
the purge
Νεοφερμένος
Mariamarymaria
Νεοφερμένος
Μαρία, και εσύ μεταγραφή περιμένεις? Αδελφών η μοριοδοτηση?
Ναι περιμένω να κάνω την αίτηση μου για τις μετεγγραφές με μοριοδοτηση
Guest 699855
Επισκέπτης
Για να καταλάβω και να είμαι σιηουρη... Ο αδερφός μου έχει προσωπικά εισοδήματα και στην φορολογική δήλωση των γονιών εμφανίζεται ως φιλοξενούμενος. Το εισοδημα,λοιπόν,του αδερφό μου προστιθεται στο εισόδημα των γονιών και το το τελικό ποσό το διαιρώ με το 4 (τα μέλη της οικογένειας) έτσι;
Ναι. Εγώ σύμφωνα με την περσινή εγκύκλιο, έτσι το καταλαβαίνω! Να ξέρεις ότι ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων γίνεται με αυτόματη σύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Επίσης υπολογίζεται το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα. Αν θέλεις μπορείς να απευθυνθείς στον φοροτεχνικό σας, να σου τα εξηγήσει αναλυτικά ώστε να ξέρεις αν δικαιούσαι μετεγγραφή και αν ναι σε ποια κατηγορία ανήκεις.
the purge
Νεοφερμένος
the purge
Νεοφερμένος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Οι βάσεις 2018 επαναληπτικων έχουν βγει? Λέτε να αργούν γιαυτό?
Βγήκαν αυτές οι βάσεις την προηγούμενη βδομάδα!
kostastsilim
Νεοφερμένος
ahmetch
Νεοφερμένος
Guest 233831
Επισκέπτης
καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για την μεταγραφη..οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι εχουν διαζυγιο αλλα εγω ημουν ενηλικος και δεν υπαρχει επιελεια απλως ειμαι προστατευομενο μελος στο πατερα μου ζω μαζι του στο εισοδημα δε θα πρεπει να βαλλω μονο του πατερα μου ?
Αν είσαι προστατευμενο μέλος και ζεις με τον πατέρα σου, νομίζω μόνο του πατέρα σου το εισόδημα μετράει.
Mariamarymaria
Νεοφερμένος
the purge
Νεοφερμένος
American Economist
Επιφανές μέλος
depfour
Νεοφερμένος
American Economist
Επιφανές μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 24 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 325 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- VasilisK00
- agg41
- Sotiris 12
- DiKar
- per33
- Qwerty 0
- Lili
- marpa
- FNC_Sophia
- BiteTheDust
- Entropy24
- panaman
- Derealization
- nefeli10
- mar33
- Fikos
- ismember
- Leopoldos_134
- Lia 2006
- chrisvran
- shuuu
- Christos1971
- panosT436
- XRY
- as12df34
- ένας τυχαίος
- ANZ
- PanosApo
- Antonia Alexandra
- Nikleo
- tania7
- MINERVA70
- Alexandros.Kourtis
- Nasia2433266
- kwstas2
- patra2002
- Startx0
- Drglitterstar
- flaura
- liana
- Avalon12
- Specon
- constansn
- dmav
- electra7
- astroskoni
- Giota_pel
- Arvacon
- SoyN
- angel27_
- Νικολης2004
- redarrow
- alpha.kappa
- Evaa
- rospy
- Vasilikii
- oups
- phoni
- Unboxholics
- Τριδυμομαμά
- Fofifofi78
- ladybookworm
- Latos
- Μαραθ22
- pinelopikaxrila20@gm
- kap
- Mary_03
- ΑναστασιαΜνκ
- Billas
- alanirun
- Mariap.
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Velissarios
- plantbee
- Alin22
- Τινα
- alexgiann
- Appolon
- ΤΖΩΝ
- L0st
- George9989
- MariaK11
- Panfel111
- Στάθης Παναγιωτ
- ARROWking
- Antonela123
- Anestis123
- Alexandr0s7
- Maria.aikaterini
- Ανώνυμη
- nikolettari
- spring day
- Chrisa
- ΜαρΝ
- Clary
- 042003
- Αννα1
- Annou1
- nekochan
- maria20
- Nanat
- ioannam
- Ελεν
- ΓΙΩΡΓΟΣ Μ.
- Thrylosveria
- Evapapa_
- vero_rove
- Demetrapatsia
- sakis2003
- Σοφια2002
- tfghp
- katerinavld
- Vickyoustgl
- GEO.EPAN
- giannisgbrl
- than.bimp
- Cheryl
- SlimShady
- ale
- EcoBill
- student1234
- Devid
- Dirouna
- Δέσποινα Χ
- Μanos23
- imyrcarn
- iminspain
- Cortes
- zoi._k3
- Kleanth
- Kostakis26
- ΕΛΛΗ*
- Αλκης Κ.
- eveet
- AndromedaS
- GiorgosNeras
- Hello23
- Natassa02
- Nono
- Γιωργος15773
- Z1999
- De Broglie
- Μαρία Λι
- AnaMnk
- Kriskrisaki
- ματινα14
- argiri p
- Ana
- Greg.kr
- B747
- zachos57
- MARY Β.
- dim6
- CHRYSA S
- Ερωτηματικά
- Χριστίνα_
- ΑΘΗΝΑΙΚΗ
- giorgosp97
- eri548
- KElPa
- Γιοκα
- Mako777
- Greg1900
- georgecr7
- Barka
- Elena78
- Wannabe ψυχολόγος
- Sofoklis89
- Stelios725
- Medjnik
- ada1974
- nikolsalp
- Maraki196
- Ευαγγελία2001
- Ροβερτα
- Κλημεντίνη
- wannabelawyer
- mpampouska34
- MarDm10
- Vspan
- Ghk
- mpampouras
- leo41
- Astrapig
- Christ_8
- kostas1233
- island
- Scandal
- Paul77
- Eva
- aggelosst9
- George2002
- natalix
- Rita
- Evcathy
- iManosX13
- GeoCommand
- Jocaste
- Yiorgosk
- Nefeli01
- DevanG
- ΘανάσοςG4
- J.Cameron
- Viedo
- Kostakis45
- victor 21
- PapaLui
- Thanos_D
- tsiobieman
- Emilonop
- Ggpg
- jimis2001
- jim2015
- charmander
- hirasawayui
- NEKTARIOS11
- Marianna35
- olga123
- eophermeral
- merribou
- roud
- Lylou
- kristinbacktoschool
- Ryuzaki
- cel123
- major1965
- Stroka
- Monster Hunter
- KingOfPop
- tonyler
- Earendil
- lnesb
- Armark
- TonyMontanaEse
- EiriniS20
- Revekka
- Polipolikalos
- tasost
- gwgw_5
- giannist_
- JohnGreek
- Βαγγέλης Κομνής
- PanosCh002
- Alex2001
- the purge
- eddie21
- Αριάνα123
- Makis7
- Νομικάριος13
- Unseen skygge
- tymvorixos
- nucomer
- Mukumbura
- tselias
- uni77
- stamoul1s
- LTCrete
- marylou_290
- Scott
- Greco314
- KONNΟΣ
- Neffii
- Zgian
- Έμμα
- Libertus
- Stathis2001a
- Anthi02
- DimitraA.
- harisk18
- Naki_Marina
- Steffie88
- Eua5
- Mary98
- NikosGer
- Giorno
- george777
- Rk15
- Άρτεμις Α.
- kostas83
- eukleidhs1821
- Elel
- Zetakallipidou
- kostas1324
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.