Προσπαθησε να ηρεμησεις λιγο, ειναι νωρις να αγχωνεσαι ετσι απο τωρα. Δεν υπαρχει λογος να απογοητευεσαι απο τωρα, στην τριτη λυκειου καταλαβαινεις τι ειναι πανελληνιες, η προετοιμασια της δευτερας ειναι απλα ο προλογος. Βεβαια δεν ξερω αν μιλας για τα μαθηματα της 2ας, ή αν κανεις προετοιμασια μαθηματα της τριτης σε φροντιστηριο, αλλα αν εννοεις το δευτερο, πιστεψε με, αυτα που κανεις τωρα, οτι κατευθνση και να εισαι υποθετω, του χρονου τετοια εποχη, θα τα εχεις κανει 100 επαναληψεις και θα τα ξερεις τελεια. Αλλωστε, λογικο ειναι να μην τα πας τελεια σε ενα διαγωνισμα με περιεχομενο που εχεις περασει μονο μια φορα, και ποσο μαλλον την πρωτη. Και επισης το αν θα γραψεις καλα σε ολα τα διαγωνισματα δεν σου εγγυαται οτο θα γραψεις ετσι και στις πανελληνιες, αυτο ποτε δεν θα το ξερεις σιγουρα. Μια εικονα ισως να αποκτησεις προς το τελος. Εγω δινω φετος, και ισως τωρα νιωθω λιγη περισσοτρη σιγουρια, οχι επειδη εχω γραψει πανω απο 90 σε ολα τα διαγωνισματα, αλλα επειδη βλεπω ολη την δουλεια που εχω κανει τοσο καιρο, και οτι δεν εχω αφησει κενα. Αλλωστε, περισσοτερη σημασια πρεπει να δινεις στο διαβασμα, με τα διαγωνισματα απλα ελεγχεις τα ορια σου, τις γνωσεις που εχεις και προετοιμαζεσαι ψυχολογικα για την ωρα των εξετασεων. Παντως εχεις ολον τον καιρο μπροστα σου να δουλεψεις, και αν θες την συμβουλη μου, οσο εισαι ακομα δευτερα παρ'το χαλαρα, το ιδιο και για το καλοκαιρι μετα τα θερινα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.