Nikosagt
Νεοφερμένος

Και εγω την ιδια άποψη έχω!Το παλιό εννοείται. Η ανεργία όλο και μεγαλώνει και τώρα με το νέο σύστηημα πολλοί γονείς θα αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους φροντιστήριο από την Α' Λυκείου. Άσε και τα καημένα τα παιδιά που θα ζοριστούν πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staza13
Νεοφερμένος

Εμείς το είχαμε το έξτρα 7ωρο παρασκευή με 7η ώρα άγνωστο! Εκεί να δεις νύστααααα!Δυστυχως ναι...και αμα εχεις 7η ωρα αρχες φιλοσοφιας,εκει ειναι που δεν παλευεται! Αλλα και η θετικη με την τεχνολογικη νομιζω ενα 6ωρο εχουν μονο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bkar1997
Νεοφερμένος

Απ'το τίποταμμ καλό και το ένα εξάωρο!![]()

nickthehunter88
Νεοφερμένος

gregory nub
Διάσημο μέλος

παιδια μηπως ξερει κανεις ιστοσελιδες που να εχουν δυσκολα θεματα σε μαθηματικα/φυσικη?
math: https://www.mathematica.gr/forum/index.php
phys: https://ylikonet.blogspot.gr/
have fun

zografialep
Νεοφερμένος

Είμαι φέτος Β' Λυκειου, Θεωρητικη και πασχιζω να τα βγαλω περα. Τα μαθηματα της κατευθυνσης δεν ειναι προβλημα, αφου με ενδιαφερουν και πλεον καθε φορα που παω φροντιστηριο νιωθω στο στοιχειο μου, αλλα εχω τεραστιο προβλημα με της γενικης παιδειας και το σχολειο γενικοτερα.
Οι περισσοτεροι εδω και τα παιδια θετικοτεχνολογικης στο σχολειο τα θεωρουν ευκολα, αλλα δεν μπορω με τιποτα να ανταπεξελθω σε χημεια- φυσικη- μαθηματικα- γεωμετρια. Φυσικη εγραψα μοναδα, και θεωρουνταν και ευκολο διαγωνισμα!

Απο την αλλη, στην κατευθυνση εχουμε μια τρελη καθυστερημενη που δεν ξερει τι της γινεται, και περα απο το να της πω τη μεταφραση νερακι (λογω του φροντιστηριου, να ναι καλα) , δεν ασχολουμαι και πολυ με το μαθημα της- το κανει με τετοιο τροπο, που και να προσεχεις μπερδευεσαι.
Μου δημιουργει τεραστια πιεση ολο αυτο, γιατι απ'τη μια ημουν παντα καλη μαθητρια αλλα τωρα τιποτα, αδυνατο. Βγαζω 19 στο φροντιστηριο- που κανουμε και πιο δυσκολα- και ενα 15-16 με το ζορι προβλεπω για το σχολειο. εχω επισης και το πτυχιο για ξενη γλωσσα που δινω τωρα και τους γονεις μου, οι οποιοι μου εχουν μεν εμπιστοσυνη, αλλα δεν θα αντιδρουσαν καλα με εναν κακο βαθμο.
Μια φιλη μου ειναι της αποψης οτι τιποτε αλλο δεν εχει σημασια εκτος απο την κατευ8υνση (και οντως , πηρε 4 στις εξετασεις χημεια και 8 φυσικη, και 19 αρχαια!), αλλα δεν ξερω, τοσο χαμηλοι βαθμοι...
Γενικα ποια ειναι η αποψη σας? Θα επρεπε αυτοι τη θεωρητικης να δινουν βαση στις φυσικοχημειες? Και θα επρεπε να νοιαζομαι για τον βαθμο?

Στην τελικη σκεφτομαι οτι δεν εχει και τοσο σημασια, αφου στις πανελληνιες δεν μετραει, αλλα ...

εχχω απογοητευτει πληρω φετος. οι καθηγητες δεν ειναι καλοι, και απλα ανυπομονω να τελειωνω. θεωρω καθε ωρα μη φροντιστηριου ή διαβασματος χαμενη (οταν ειναι σχολειο) και αν και πιστευω οτι πρεπει να εχουμε γενικες γνωσεις για τα παντα, νομιζω οτι τωρα πια ειναι τοσο δυσκολα ολα που φτανουμε στο ''ειδικο'', σε πραγματα πολυ εξεζητημενα για να μου χρειαστουν στο μελλον.

Τελος παντων, μην μακρυγορω, εσεις τι πιστευετε?

Loreley
Περιβόητο μέλος

Γενικα ποια ειναι η αποψη σας? Θα επρεπε αυτοι τη θεωρητικης να δινουν βαση στις φυσικοχημειες? Και θα επρεπε να νοιαζομαι για τον βαθμο?![]()
Στην τελικη σκεφτομαι οτι δεν εχει και τοσο σημασια, αφου στις πανελληνιες δεν μετραει, αλλα ...![]()
Αρχικά μην τρελένεσαι και μην απογοητεύεσαι.

Κατά την γνώμη μου (και εγώ Β Λυκ είμαι) καλό θα ήταν να βάζεις τα δυνατά σου στην κατεύθυνση, αλλά να κάνεις μια προσπάθεια και στα άλλα μαθήματα. Μην ασχολείσαι με αυτούς που πάνε φροντηστήριο 8 ώρες την μέρα, εσύ να απαιτείς να σου ξαναεξηγεί ο καθηγητής ότι δεν καταλαβαίνεις. Γιατί, σχολείο δεν είναι μόνο οι Πανελλήνιες, πρέπει να έχουμε γενικές γνώσεις. 'Άλλωστε από την στιγμή που το μάθημα είναι γενικής παιδείας, σημαίνει ότι πρέπει να το διαβάζουν όλοι και πως δεν είναι τόσο δύσκολο γιατί δεν προορίζεται μόνο για τα παιδιά των ανάλογων κατευθύνσεων.

ΥΓ: Δεν είστε μόνο εσείς της Θεωρητικής που δεν καταλαβαίνετε μαθηματικά, με ρωτάς εμένα πως μαθαίνω μετάφραση Αντιγόνη;

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

zografialep
Νεοφερμένος

Αν δεν ηταν σημαντικα δε θα ηταν στο ωρολογιο προγραμμα του σχολειου. Όλα χρειαζονται. Όταν αύριο μεθαύριο χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις λίγη απο τη φυσικοχημεια που είτε εσύ επέλεξες να μην παρακολουθεις είτε ο καθηγητης σε έκανε να μη σου αρέσουν, θα τα ξανασκεφτείς όλα αυτά.
Το εκπαιδευτικο συστημα απεχει πολυ απ' το τελειο και το ιδιο και η πλειοψηφια των οι καθηγητων και η ζωη μου πηγαινε μια χαρα και πριν τα μαθω αυτα τα πραγματα στις φυσικοχημειες, χωρις να νιωθω ''ελλειψεις'' για να το ξανασκεφτω. Τελος παντων, δεν αντιλεγω, σημαντικα ειναι, αλλα χανεις το νοημα. Εδω και 20 οταν γραφουμε σε εξετασεις, τα ξεχναμε την επομένη και θα μεινουν τωρα για μια ζωη? Ολα ειναι σημαντικα, αλλα καποιες φορες χρειαζεται να κανουμε επιλογες, ωστε να μην τα μπουρδουκλωσουμε ολα.
Θα συμφωνουσα μαζι σου, αν ειχα την πολυτελεια του χρονου (ισως και την αντοχη και το μυαλο πλεον!) να ασχολουμαι με τα παντα.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

το οτι δεν τα θυμασαι ειναι προβλημα δικο σου και οχι του συστηματοςΤο εκπαιδευτικο συστημα απεχει πολυ απ' το τελειο και το ιδιο και η πλειοψηφια των οι καθηγητων και η ζωη μου πηγαινε μια χαρα και πριν τα μαθω αυτα τα πραγματα στις φυσικοχημειες, χωρις να νιωθω ''ελλειψεις'' για να το ξανασκεφτω. Τελος παντων, δεν αντιλεγω, σημαντικα ειναι, αλλα χανεις το νοημα. Εδω και 20 οταν γραφουμε σε εξετασεις, τα ξεχναμε την επομένη και θα μεινουν τωρα για μια ζωη? Ολα ειναι σημαντικα, αλλα καποιες φορες χρειαζεται να κανουμε επιλογες, ωστε να μην τα μπουρδουκλωσουμε ολα.
Θα συμφωνουσα μαζι σου, αν ειχα την πολυτελεια του χρονου (ισως και την αντοχη και το μυαλο πλεον!) να ασχολουμαι με τα παντα.

zografialep
Νεοφερμένος

το οτι δεν τα θυμασαι ειναι προβλημα δικο σου και οχι του συστηματοςμε συγχωρεις αλλα οταν γραφεις 20 το θεμα ειναι να μην κοροιδευεις και τον ιδιο σου τον εαυτο, αυτο που εχουν καταληξει να κανουν οι περισσοτεροι μαθητες δηλαδη
![]()
Δεν υπονοω οτι φταιει το συστημα για το οτι δεν τα θυμαμαι.

Δεν κοροιδευω καθολου τον εαυτο μου. Σκοπος στις εξετασεις δεν ειναι να παρω διδακτορικο σε καθε μαθημα, αλλα να κανω ενα σοβαρο διαβασμα(αναλογως και το μαθημα) και να βγω με εναν αξιοπρεπη βαθμο. Κανεις δεν μπορει να ναι τελειος σε ολα, και στο κατω κατω πιστευω οτι σκοπος του συστηματος που λες δεν ειναι να μας κανει ολους σαίνια στα παντα, γιατι ολα τα μαθηματα του ωρολογιου προγραμματος ειναι σημαντικα, αλλα να μας δωσει ερεθισματα ωστε να βρουμε και να αναπτυξουμε αυτα που μας ενδιαφερουν.
Οσο ενδιαφερουσες και να ναι οι συναρτησεις και οι ενωσεις ανθρακα και υδρογονου, αν ονειρο ζωης καποιου ειναι να γινει φιλολογος, δεν θα χρειαστει να τους ριξει ουτε δευτερη ματια- εκτος αν τον ενδιαφερουν προσωπικα και επιλεξει να ασχοληθει με αυτα σαν χομπι.
Αρχικά μην τρελένεσαι και μην απογοητεύεσαι.
Κατά την γνώμη μου (και εγώ Β Λυκ είμαι) καλό θα ήταν να βάζεις τα δυνατά σου στην κατεύθυνση, αλλά να κάνεις μια προσπάθεια και στα άλλα μαθήματα. Μην ασχολείσαι με αυτούς που πάνε φροντηστήριο 8 ώρες την μέρα, εσύ να απαιτείς να σου ξαναεξηγεί ο καθηγητής ότι δεν καταλαβαίνεις. Γιατί, σχολείο δεν είναι μόνο οι Πανελλήνιες, πρέπει να έχουμε γενικές γνώσεις. 'Άλλωστε από την στιγμή που το μάθημα είναι γενικής παιδείας, σημαίνει ότι πρέπει να το διαβάζουν όλοι και πως δεν είναι τόσο δύσκολο γιατί δεν προορίζεται μόνο για τα παιδιά των ανάλογων κατευθύνσεων.
ΥΓ: Δεν είστε μόνο εσείς της Θεωρητικής που δεν καταλαβαίνετε μαθηματικά, με ρωτάς εμένα πως μαθαίνω μετάφραση Αντιγόνη;![]()
Εχεις δικιο, δεν πρεπει να αγχωνομαι αλλα δεν μπορω! χΡ Τους ψιλοφοβαμαι τους καθηγητες, γιατι οταν τους ζητω να εξηγησουν τους κοιταω σαν το βοδι το τρενο

Μου ειναι πολυ δυσκολα, και εκνευριζομαι γιατι νιωθω χαζη

φχαριστω για την απαντηση! - το χω ακουσει και απ τις ''θετικες'' φιλες μου αυτο για την αντιγονη χαχαχ, αλλα νταξει ενα απ' εξω ειναι, μια χαρα θα πας ;D
Effort
Εκκολαπτόμενο μέλος

aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος

zografialep
Νεοφερμένος

Θα προσπαθησω να τα διαβαζω, τουλαχιστον να περασω με πανω απ τη βαση, αυτη η μοναδα στη φυσικη ηταν εξευτελιστικη

Συγχαρητηρια για τις πανελ που εδωσες! Καλη αρχη στη φοιτητικη ζωη ;P
jj!
Τιμώμενο Μέλος

Ενώ εμείς της θεωρητικής, "φυσάμε" στη μετάφραση της Αντιγόνης.....ΥΓ: Δεν είστε μόνο εσείς της Θεωρητικής που δεν καταλαβαίνετε μαθηματικά, με ρωτάς εμένα πως μαθαίνω μετάφραση Αντιγόνη;![]()

Πραγματικά, η Αντιγόνη φέτος είναι το πιο κούτσουρο μάθημα για εμένα

Θα μου πεις, είναι ποιητικός λόγος και έχει κάποιες ιδιαιτερότητες όσον αφορά τη σύνταξη (π.χ. δυϊκός αριθμός και εννοούμενα στοιχεία) και τη γραμματική (π.χ. περιφραστικός αόριστος αντί μονολεκτικού). Η μετάφραση, όμως, δε "βγαίνει" χωρίς να τη μάθεις παπαγαλία (ποτέ δεν έχω μάθει παπαγαλία, εώς τώρα), λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων του κειμένου. Πέρυσι, για παράδειγμα, στον Ξενοφώντα και το Θουκυδίδη έβγαζες τη μετάφραση, ακόμη κι αν δεν την ήξερες καθόλου. Φέτος, δυστυχώς, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό

Κατά τα άλλα, η Αντιγόνη είναι εξαιρετική τραγωδία (=εξαιρετικό κείμενο). Ναι μεν είναι το πιο δύσκολο αρχαίο κείμενο που διδασκόμαστε στο σχολείο, αλλά και το πιο ενδιαφέρον δε...

johnietraf
Πολύ δραστήριο μέλος

~Melania~
Περιβόητο μέλος

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Κι εγώ πάλι στην Αντιγόνη, είχα διαβάσει πάρα πολύ για το διαγώνισμα. Δεν ξέρω τι άγχος με έπιασε τότε, αλλά έγραψα 19,5 για ένα λάθος που δεν θα έκανα ποτέ στην κατεύθυνση! Ποτέ ως τώρα δεν έχω κάνει τέτοιο λάθος. Στην σύνταξη, ανάμεσα σε όλα τα άλλα,μας έδωσαν ένα απαρέμφατο, το οποίο ήταν Υποκείμενο ενός απρόσωπου ρήματος, κι εγώ ξέχασα να γράψω ότι ήταν τελικό απαρέμφατο!Δεν θα συγχωρέσω ποτέ τον εαυτό μου
.
Ωχ... Κρίμα να χάσεις από κάτι τέτοιο, αλλά από την άλλη έτσι μαθαίνεις το πώς αντιδράς την ώρα του διαγωνίσματος. Και στη τελική 19.5 πήρες, άριστος βαθμός!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 42 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- littlebean
- Kanastasia_5883
- Corfu kitty
- sachinidou
- Jbb
- pnf292
- psap2006
- burningfire
- Startx0
- Hased Babis
- Ilovemycats27
- Philologist
- ismember
- marioushi
- shezza94
- Helen06
- ioanna06
- topg
- Stavros o Arkas
- mariay
- thn52
- arko
- beckyy
- Πα.Κ
- Eirinakiii8
- Cat lady
- Schlimazel
- El_
- Nasia2433266
- Ria99
- Scandal
- Νατασα 1
- GabrielaM
- marianna04
- Nia Skg
- roud
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.