kostas221117
Νεοφερμένος
1)θα μεταδοθεί η γλώσσα
2)πολλοί καθηγητές που σπυδάζουν ιταλική φιλολογία μένουν χωρίς δουλειά και αναγκάζοντε να δουλεύουν σε φροντιστήρια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spiritual
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Όσο για τις γλώσσες, μην τρελαθούμε κιόλας. Είναι πασίγνωστο, εδώ και χρόνια, ποιοι είναι οι γλωσσομαθείς (μετά από κάποιο σημείο αυτό μεταφράζεται σε μαλάκας) της Ευρώπης...Είτε από φροντιστήριο, λοιπόν, είτε από σχολείο, τα ποσοστά γλωσσομάθειας της Ελλάδας δεν υπάρχουν πουθενά. Άλλωστε όταν εδώ και δύο-τρια χρόνια τα δημοτικά σχολεία έχουν δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα, στη Γαλλία συζητούν ακόμη για την εισαγωγή των Αγγλικών.
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω πως θα την επιλέξουν πολλοί από τους μαθητές.Έχει πέραση άλλωστε,αφού θεωρείται από τις πιο εύκολες γλώσσες.
chris_90
Διάσημο μέλος
Μπα... δεν ειναι και τοσο ευκολη τελικα! Η γραμματικη της εχει παρα πολλες εξαιρεσεις. Παντως ειναι πολυ ωραια γλωσσα και συμφωνω μ' αυτη την κινηση. Αν πηγαινα τωρα γυμνασιο θα ημουν απ' αυτους που θα επελεγαν ιταλικα. Ουσιαστικα ειναι η δικη μου δευτερη ξενη γλωσσα (ασχετως αν τα εχω ξεχασει).θεωρείται από τις πιο εύκολες γλώσσες.
A propos
Διάσημο μέλος
Άλλωστε όταν εδώ και δύο-τρια χρόνια τα δημοτικά σχολεία έχουν δεύτερη ξένη γλώσσα στην Ελλάδα, στη Γαλλία συζητούν ακόμη για την εισαγωγή των Αγγλικών.
Διευκρίνηση : Στη Γαλλία μιλάν για την εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία (maternelle). Στο δημοτικό (primaire) βεβαίως και κάνουν αγγλικά όπως και άλλες γλώσσες όπως ισπανικά κυρίως αλλά και ιταλικά, γερμανικά και ρώσσικα.
Το ότι συζητούν για εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία έγκειται κυρίως ότι γνώσεις τους στα αγγλικά είναι μικρότερες σε σύγκριση με τις σκανδιναβικές χώρες ή τη Γερμανία όπου μαθαίνουν σε μεγαλύτερο βάθος τα αγγλικά και πολλές άλλες γλώσσες.
Δίνω κάτω μία διεύθυνση που καταμαρτυρά την ύπαρξη ξένων γλωσσών στα δημοτικά της Γαλλίας. Στο νηπιαγωγείο ήταν να ξεκινήσουν από πρόπερσι απ'ότι ξέρω αλλά αναβλήθηκε.
https://www.momes.net/education/languesetrangeres/langues.html
kostas221117
Νεοφερμένος
foteini
Νεοφερμένος
Γιατί σε μερικά σχολεία, ειδικότερα αυτα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχει καν καθηγητής γερμανικών... Το σωστό κανονικά είναι αφού θέλουν να εφαρμόσουν ένα σύστημα, να το εφαρμόσουν και σωστά..........
chris_90
Διάσημο μέλος
Αυτο το επαθα οταν πηγα Γυμνασιο (πριν 6 χρονια ). Μας πηγαν ολους Γαλλικα ανεξαρτητως του τι ειχαμε επιλεξει, γιατι δεν υπηρχε καθηγητης για Γερμανικα!Γιατί σε μερικά σχολεία, ειδικότερα αυτα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, δεν υπάρχει καν καθηγητής γερμανικών...
Και ναι, το σχολειο μου ηταν στο κεντρο της Αθηνας...
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτο το επαθα οταν πηγα Γυμνασιο (πριν 6 χρονια ). Μας πηγαν ολους Γαλλικα ανεξαρτητως του τι ειχαμε επιλεξει, γιατι δεν υπηρχε καθηγητης για Γερμανικα!
Και ναι, το σχολειο μου ηταν στο κεντρο της Αθηνας...
αυτο πρωτη φορα το ακουω!!....ελεος ρε π*****, ελεος......
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτο πρωτη φορα το ακουω!!....ελεος ρε π*****, ελεος......
Κι όμως συμβαίνει δυστυχώς...Σε δημοτικό της περιοχής μου μάλιστα ανάγκασαν τους μαθητές να πάρουν όλοι γαλλικά, παρόλο που υπήρχαν ήδη αρκετοί μαθητές για γερμανικά με τη δικαιολογία ότι εφόσον είχαν καθηγήτρια γαλλικών θα έφτιαχναν μόνο τμήματα γαλλικών και δεν θα ζητούσαν να τους στείλουν για γερμανικά...Έλεος.
Ας ελπίσουμε ότι εφόσον τα παιδιά θα έχουν επιλογές για ξένη γλώσσα ότι θα στέλνουν καθηγητές για την αντίστοιχη ειδικότητα και σύντομα μάλιστα...Γιατί σε πολλά σχολεία στέλνουν καθηγητές λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
chrischarmedfan
Νεοφερμένος
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
STAXTOULA
Νεοφερμένος
κ τρελενομαι για τα ιταλικα αν κ δε καταλαβαίνω , αλλά κ μονο η προφορά μου αρέσει αφάνταστα :iagree:
tinamamagi
Εκκολαπτόμενο μέλος
nfk
Εκκολαπτόμενο μέλος
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί εμείς τα προλάβαμε νομίζεις? Πρέπει να συνεχίσουμε Γερμανικά!! (ή Γαλλικά)Γαμώτο δεν το πρόλαβα!
Λουκρητία
Πολύ δραστήριο μέλος
stargirl
Εκκολαπτόμενο μέλος
KaufenMan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ νόμιζα ότι τα Γερμανικά είναι ωραία αλλά και αυτά και τα Γαλλικά είναι@@@@@
Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά Ιταλικά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.