Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
annoula
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
ηρθε το τελος στην αγωνια σου!
λοιπον,πρωτα απο ολα,τα θρησκευτικα στο λυκειο και γυμνασιο δεν εχουν κατι παραπανω να σου διδαξουν απο ο,τι μαθαινες στο δημοτικο.μαθαινεις για πραγματα για τα οποια μπορεις καλλιστα να πληροφορεις απο την ιστορια(βλεπε αιρεσεις).ο,τι ηταν να το μαθεις,το μαθες.ολα τα υπολοιπα για μενα ειναι περιττα.
κι αντε πες,καλα στο γυμνασιο,αλλα στο λυκειο?τι παραπανω σου μαθει?εκει ειναι που ειναι παντελως αχρηστα!αλλα το καλο μας υπουργειο πιστευει οτι αν συνεχισει να μας πρηζει μεχρι να τελειωσουμε το σχολειο δεν θα λοξοδρομησουμε!
Εδώ είμαι κάθετος. Όταν έχεις να κάνεις με 17χρονα παιδιά μπορείς να αξιοποιήσεις τη μόνη γενική αξία του μαθήματος, να συζητήσεις. Αυτό δυστυχώς δε μπορείς να το κάνεις σε κανένα άλλο μαθημα και αυτός είναι ο στόχος των θρησκευτικών στην ανώτερη Β/θμια εκπαίδευση...
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
Εδώ είμαι κάθετος. Όταν έχεις να κάνεις με 17χρονα παιδιά μπορείς να αξιοποιήσεις τη μόνη γενική αξία του μαθήματος, να συζητήσεις. Αυτό δυστυχώς δε μπορείς να το κάνεις σε κανένα άλλο μαθημα και αυτός είναι ο στόχος των θρησκευτικών στην ανώτερη Β/θμια εκπαίδευση...
σαν μαθημα τουλαχιστον ειναι παντως αχρηστο.δεν εχει τιποτα αν σου προσφερει
miv
Επιφανές μέλος
σαν μαθημα τουλαχιστον ειναι παντως αχρηστο.δεν εχει τιποτα αν σου προσφερει
Το ποστ μου που παραθετεις απαντάει ακριβώς σε αυτό...
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
καταλαβα τι εννοεις.παντως ο,τι ηταν να παρουμε το πηραμε απο το μαθηματακι.στο κατω κατω,δε βλεπω να μπορεις να μαθεις κατι απο το σχολειο.πανω σε αυτο το θεμα την παιδεια την παιρνεις απο το σπιτι.ας γινει τουλαχιστον προαιρετικο το μαθημα
Κι εγώ στην Γ' γυμνασίου δεν το πολυεκτιμούσα το μάθημα. Χαίρομαι που κατανόησες τι ήθελα να πω, αλλά αυτη η χρησιμότητα του μαθήματος είναι γεγονός ότι δεν αξιοποιείται στο γυμνάσιο, άλλα όταν τα παιδιά φτάσουν σε πιο ώριμη ηλικία και μπουν στο, λεγόμενο, πνεύμα του Λυκείου. Στο γυμνάσιο θα έλεγα οτι γεμίζει το πρόγραμμα όπως και πολλά άλλα και λειτουργεί μόνο σαν μάθημα κατήχησης λόγω της πλειοψηφίας των χριστιανών μαθητών.
Η παιδεία όμως του συνεχούς προβληματισμού δεν είναι κάτι που το παίρνεις από το σπίτι, αλλά κάτι που το βρίσκεις στην κοινωνία (και μικρογραφία αυτής το σχολειο) και καλλιεργείται καθημερινά.
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
1. Δεν θα έπρεπε να βαθμολογείται.
2. Θα έπρεπε κάθε μαθητής, εφόσον θέλει, να παίρνει απαλλαγή από το μάθημα χωρίς να χρειάζεται την συγκατάθεση άλλων (π.χ. γονέων).
3. Η θρησκιολογία είναι καλή ιδέα, αν και αμφιβάλλω για το αν ένας θεολόγος θα μπορέσει να την διδάξει σωστά και αντικειμενικά.
Thanks
miv
Επιφανές μέλος
Το δεύτερο, απαλλαγή υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο μάθημα. Οι γονείς σου όμως δεν είναι "άλλοι" και αν είναι σωστοί θα καταλάβουν και αν οι λόγοι για τους οποίους θελεις να απαλλαχτείς είναι σοβαροί.
Η θρησκειολογία, για ακόμη μια φορά, θα πω ότι δε μου λέει τίποτα, γιατί σκοπός του μαθήματος δεν είναι η παροχή γνώσης, τα έχω πει χιλιάδες φορές. Οι θεολόγοι εννοείται οτι δε μπορούν να διδάξουν θρησκειολογία όμως, στην απευκτεα περίπτωση που αυτό γινόταν. Άλλο θεολόγος, άλλο θρησκειολόγος...
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Και να σημειώσω, ότι ο βαθμός δε δείχνει το πόσο καλός χριστιανός είσαι. Τις επιδόσεις σου στο μάθημα δείχνει.
Στο γυμνάσιο ο καθηγητής 20 έβαζε μόνο σε παιδιά με "ηθος"...20 μου έβαλε κι εμενα...Τώρα απο του εβγαλε το συμπέραμα οτι είμαι παιδι με ήθος και χριστιανικές αξίες...
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Το αν θα έπρεπε να βαθμολογείται είναι ουσιαστικό ζήτημα. Εγώ προσωπικα είμαι υπέρ της μη βαθμολόγησης, αφού σκοπός του δεν είναι η στείρα παροχή γνώσης, αλλά για να μιλήσω μπακαλίστικα, το 20αρι που εδώ και χρόνια παίρνω και μου ανεβάζει το ΜΟ δεν το αφήνω με τίποτα!
Το δεύτερο, απαλλαγή υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στο μάθημα. Οι γονείς σου όμως δεν είναι "άλλοι" και αν είναι σωστοί θα καταλάβουν και αν οι λόγοι για τους οποίους θελεις να απαλλαχτείς είναι σοβαροί.
Η θρησκειολογία, για ακόμη μια φορά, θα πω ότι δε μου λέει τίποτα, γιατί σκοπός του μαθήματος δεν είναι η παροχή γνώσης, τα έχω πει χιλιάδες φορές. Οι θεολόγοι εννοείται οτι δε μπορούν να διδάξουν θρησκειολογία όμως, στην απευκτεα περίπτωση που αυτό γινόταν. Άλλο θεολόγος, άλλο θρησκειολόγος...
Κοίτα, γνώμη μου είναι πως η θρησκεία είναι άκρως προσωπικό θέμα και πως, ναι, οι γονείς είναι "άλλοι".
Επιπλέον δεν είναι όλοι οι γονείς σωστοί και δεν ειναί σίγουρο πως θα καταλαβουν.
Όσον αφορά την απαλλαγή, χρειάζεσαι την γραπτή έγκριση από τους γονείς σου.
Τέλος συμφωνώ οτι για την θρησκειολογία ο θεολόγος δεν είναι καταλληλος.
miv
Επιφανές μέλος
papas
Διάσημο μέλος
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω πιστευω οτι τα θρησκευτικα πρεπει να παραμεινουν οπως ειναι,γτ ειναι πανευκολα.
ναι ε?ολα αυτα που λεει μεσα το βιβλιο της γ γυμνασιου τα θεωρεις ευκολα και χρησιμα?οι θειοι μου ειναι θεολογοι και το λενε απο μονοι τους οτι ολα αυτα ειναι αχρηστα και αντι να μας μαθουν κατι πιο χρησιμο απο τη θρησκεια μας(σας καλυτερα)μας μαθαινουν τροπους οικοδομησης και δεν ξερω γω τι.που θα μου χρειαστει εμενα αν η καθε εκκλησια ειναι χτισμενη με βασιλικη με τρουλο ή με εγγεγραμμενο σταυρο ή οπως αλλιως το λενε?
Iliaso
Περιβόητο μέλος
ναι ε?ολα αυτα που λεει μεσα το βιβλιο της γ γυμνασιου τα θεωρεις ευκολα και χρησιμα?οι θεοι μου ειναι θεολογοι και το λενε απο μονοι τους οτι ολα αυτα ειναι αχρηστα και αντι να μας μαθουν κατι πιο χρησιμο απο τη θρησκεια μας(σας καλυτερα)μας μαθαινουν τροπους οικοδομησης και δεν ξερω γω τι.που θα μου χρειαστει εμενα αν η καθε εκκλησια ειναι χτισμενη με βασιλικη με τρουλο ή με εγγεγραμμενο σταυρο ή οπως αλλιως το λενε?
εχει δικιο... και αν θελαν τα θρησκευτικα ως μαθημα στα σχολεια ας μην το κανανε βαθμολογησημο και υποχρεωτικο...για να μην πω οτι κανουμε περισσοτερες ωρες θρησκευτικα απο οτι χημεια
Mafiozos_16
Νεοφερμένος
Θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν γνώμη πριν απορρίψουν το οτιδήποτε...
Το κακό όμως είναι ότι αναφέρονται μόνο στην Ορθόδοξη πίστη και λατρεία απορρίπτοντας τις υπόλοιπες...Πιστεύω πώς κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό και δείχνει για ακόμα μια φορά αδυναμία...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 104 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Evenstar
- patatosalata22
- Libertus
- Unboxholics
- gmoutzour
- Bleach_enjoyer
- despoina13
- Hecticism
- iiTzArismaltor_
- Helen06
- charmander
- BatGuin
- Ioan02
- Alessandra Eliza
- Corfu kitty
- kiyoshi
- kost28
- jYanniss
- Albert.123
- bbb
- Scandal
- fgk
- AggelikiGr
- Debugging_Demon
- NeosUser2023
- Arvacon
- constansn
- Reader
- American Economist
- Μήτσος10
- marina.marina
- Basilis0
- Kate1914
- phleidhs
- nearos
- giannhs2001
- Aggel0sss
- Nick_nt
- Pierre Bezukhov
- Maynard
- Αναστασία197
- Lifelong Learner
- mel<3
- Ness
- Twittn
- johnsala
- Abiogenesis
- arko
- george777
- Drglitterstar
- art_of_poetry
- Joji
- Praxis
- angies
- augustine
- Νομάρχης
- SoyN
- katia.m
- PanMoonlight
- ar_rubelen
- spring day
- lepipini
- DeWiN
- fmarulezkd
- Samuel
- Fanimaid123
- Νατασα 1
- Βλα
- Fanimaid
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.