tulip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επίσης, όσον αφορά το θέμα της θρησκειολογίας/χριστιανολογίας, δεν θα σε ενδιέφερε να αποκτήσεις μια πιο σφαιρική γνώση περί θρησκείας?? Θέλω να πω, αν έιναι να κάνουμε κάτι, ας το κάνουμε σωστά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
θα σου πώ πρώτα για το τι ανακοινώθηκεΓιατί, τί αποφασίστηκε???
Επίσης, όσον αφορά το θέμα της θρησκειολογίας/χριστιανολογίας, δεν θα σε ενδιέφερε να αποκτήσεις μια πιο σφαιρική γνώση περί θρησκείας?? Θέλω να πω, αν έιναι να κάνουμε κάτι, ας το κάνουμε σωστά.
Κάθε καθηγητής με το που διορίζεται θα έχει ένα καθηγητή ωσ μέντορα, αυτός θα τον συμβουλεύει θα του κάνει υποδηξείς ,θα τον καθοδηγεί και θα τον αξιολογεί. Επίσης αρχικα δεν θα είναι μόνιμος αλλά ο μέεντοράς του θα πρωτείνει την μονιμοποίησή του... Δηλαδή αυτοί οι καθηγητές που είναι ήδη μόνιμοι και που κυρίως αυτοί με τις παλαιοληθικές αντιλήψεις του περι διδασκαλίας δημιουργούν το πρόβλημα θα συνεχίσουν να μην ελέγχονται, άσε που οι κομματικοί λόγοι θα δίνουν και θα πέρνουν
Όσο για το δέυτερο ερώτημά σου να μάθω χριστιανολογία δεν με ενδιαφέρει να μάθω, για άλλες θρησκείες με ενδιαφέρει αν και αυτό το κάνω και μόνος μου όχινότι θα με χάλαγε...
nPb
Επιφανές μέλος
- εκδρομές στα πλαίσια της θρησκευτικής ιστορίας σε ιστορικούς τόπους ώστε οι μαθητές να τα δούν από κοντά (π.χ. Εκκλησία του Μ.Λούθηρου)
- συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων των θρησκειολόγων εκπαιδευτικών με τους μαθητές (προσέχτε όχι θεολόγων, αλλά θρησκειολόγων επιστημόνων) για διάφορες κοινωνικές ή και ιστορικές προεκτάσεις των θρησκειών στο σήμερα, στην εποχή της τεχνολογίας...
- εκπόνηση εργασιών με κάποιο θέμα του μαθήματος συζήτησης, και εκτενή αναφορά στην παγκόσμια βιβλιογραφία με τις υποδείξεις του καθηγητή, ώστε να μείνει κάτι στο μαθητή από όλη την διδακτική διαδικασία, δηλ., δια μέσου της αυτενέργειάς του και όχι της τυφλής παπαγαλίας του μαθήματος...
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
δυστυχώς δεν είναι μόνιμη σχέση με την εκπαίδευση αλλά γενικότερα με την δημόσια ζωή (και θα αναφέρω το απλό παράδειγμα του όρκου των πολιτικών που ορκίζονται στο ευαγγέλαιο λες και είναι όλοι χριστιανοι ,πολιτικοί και λαός)Πάντως στις "ανεπτυγμένες" χώρες της Δ.Ευρώπης από ότι ξέρω, κάνουν μάθημα επιλογής θρησκειολογίας χωρίς ίχνη προσηλυτισμού. Μάλιστα γίνονται:
Στην χώρα μας, εφόσον παραμένει ο τίτλος Υπουργείο "...και θρησκευμάτων" ή και η μόνιμη "σχέση" των ρασοφόρων με την δημόσια εκπαίδευση (π.χ. εκκλησιασμοί, μάθημα θρησκευτικών με "προπαγάνδα" υπέρ του ορθόδοξου χριστιανισμού έναντι άλλων θρησκειών,...κτλ), ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας παιδείας μας, κατά τα δοκιμασμένα προτυπα των ξένων χωρών, θα παραμένει...κομματική εξαγγελία και Μπαμπινιώτικα λογοπαίγνια...
- εκδρομές στα πλαίσια της θρησκευτικής ιστορίας σε ιστορικούς τόπους ώστε οι μαθητές να τα δούν από κοντά (π.χ. Εκκλησία του Μ.Λούθηρου)
- συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων των θρησκειολόγων εκπαιδευτικών με τους μαθητές (προσέχτε όχι θεολόγων, αλλά θρησκειολόγων επιστημόνων) για διάφορες κοινωνικές ή και ιστορικές προεκτάσεις των θρησκειών στο σήμερα, στην εποχή της τεχνολογίας...
- εκπόνηση εργασιών με κάποιο θέμα του μαθήματος συζήτησης, και εκτενή αναφορά στην παγκόσμια βιβλιογραφία με τις υποδείξεις του καθηγητή, ώστε να μείνει κάτι στο μαθητή από όλη την διδακτική διαδικασία, δηλ., δια μέσου της αυτενέργειάς του και όχι της τυφλής παπαγαλίας του μαθήματος...
Giannoutas
Διάσημο μέλος
Η θρησκεια δεν ειναι σοβαρο πραγμα,απλα προπαγανδα και παραμυθια.Ναι τα μαθηματικα σε κανουν πιο εξυπνο,η ιστορια σε δινει πληροφοριες για το παρελθον.Η θρησκεια που χρησιμευει?
Και αντε πες οτι πρεπει να γινει.Για ποια θρησκευτικα μιλαμε?Μηπως για τα Χριστιναικα?Γιατι τρωμε φοβερη προπαγανδα υπερ του Χριστιανισμου
Κανονικα επρεπε η υλη να ειναι χωρισμενη ακριβως για να χωραει ολες τις γνωστες θρησκιες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexandros451991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν η απάντηση μου στο αν πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά στα σχολεία είναι μια μικρή λέξη, η οποία ωστόσο έχει μεγάλη δύναμη: ΌΧΙ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
παντως εγω δεν νιωθω οτι πιεζομαι παροτι δεν πιστευω, την στιγμη που μπορω να παρω απαλλαγη..ακομη και αν δεν το κανω.
γενικα δεν μπορω να πω πως τα θρησκευτικα ειναι τοσο μεγαλο προβλημα οσο εκεινη η απαραδεκτη καθημερινη προσευχη. απλα απαραδεκτη. αυτη πρεπει να καταργηθει πληρως οπως επισης και ο εκκλησιασμος με το σχολειο.. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
τα θρησκευτικα δεν με πολυαπασχολουν.
shark.0wNz
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν η απάντηση μου στο αν πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά στα σχολεία είναι μια μικρή λέξη, η οποία ωστόσο έχει μεγάλη δύναμη: ΌΧΙ.
Είναι σημαντικότατο ζήτημα τα θρησκευτικά να υπάρχουν στα σχολεία,ως ιστορία πλέον για να μην επαναληυθούν τα λάθη του παρελθόντος!
nPb
Επιφανές μέλος
μόνο που στην Ελλάδα για τον τίτλο "...και Θρησκευμάτων" έχουν γίνει πολλοί ανασχηματισμοί κυβερνήσεων
akis95
Δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
παιδια εγω πιστευω πως εχουν κομπλεξ επειδη δεν περασαν φελολογοι
αν ήταν φιλόλογοι θα ήταν ακόμη καλύτερα...
το «φελόλογοι» τα σπάει...
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Αμπελοφιλόσοφος
Εκκολαπτόμενο μέλος
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Και φυσικά η τωρινή επιλογή για απαλλαγή δεν είναι λύση γιατί εκτός του ότι θέλει υπογραφή κηδεμόνα, κανείς δεν θα έπρεπε να είναι αναγκασμένος να δηλώσει όχι τη θρησκεία του συγκεκριμένα, αλλά ούτε καν το γεγονός ότι δεν είναι χριστιανός. Μιλάμε για προσωπικά δεδομένα.
Dalian
Περιβόητο μέλος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
Μετατροπή σε θρησκειολογία και μάθημα επιλογής μόνο στο λύκειο αυτή είναι η γνώμη μου.
Και φυσικά η τωρινή επιλογή για απαλλαγή δεν είναι λύση γιατί εκτός του ότι θέλει υπογραφή κηδεμόνα, κανείς δεν θα έπρεπε να είναι αναγκασμένος να δηλώσει όχι τη θρησκεία του συγκεκριμένα, αλλά ούτε καν το γεγονός ότι δεν είναι χριστιανός. Μιλάμε για προσωπικά δεδομένα.
Δεν ισχυει κατι τετοιο. Δεν χρειαζεται να αναφερεις οτι εισαι αλλοθρησκος/ετεροθρησκος κτλ κτλ κτλ..
αυτο με το κηδεμονα βεβαια ισχυει
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Δεν ισχυει κατι τετοιο. Δεν χρειαζεται να αναφερεις οτι εισαι αλλοθρησκος/ετεροθρησκος κτλ κτλ κτλ..
αυτο με το κηδεμονα βεβαια ισχυει
η τελευταία εγκύκλιος δεν ξέρω τι ορίζει ακριβώς για αυτό το θέμα έχουν αλλάξει αρκετές φορές ( αυτό δεν αναιρεί βέβαια το γεγονός ότι δεν θα σε ρωτήσουν)
δεν αναφερόμουν εκεί αποκλειστικά όμως, ακόμη και το γεγονός ότι κάποιος μη χριστιανός είναι υποχρεωμένος να δηλώσει την ιδιότητά του αυτή να μην πιστεύει στο χριστιανικό θεό είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
palio_melos
Διάσημο μέλος
η τελευταία εγκύκλιος δεν ξέρω τι ορίζει ακριβώς για αυτό το θέμα έχουν αλλάξει αρκετές φορές ( αυτό δεν αναιρεί βέβαια το γεγονός ότι δεν θα σε ρωτήσουν)
δεν αναφερόμουν εκεί αποκλειστικά όμως, ακόμη και το γεγονός ότι κάποιος μη χριστιανός είναι υποχρεωμένος να δηλώσει την ιδιότητά του αυτή να μην πιστεύει στο χριστιανικό θεό είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Εχω την εντυπωση οτι το ξαναλλαξαν πο φετος, και επρεπε αναγκαστικα να δηλωσεις αλλοθρησκος.. Και μαλιστα, τις πρωτε μερες του σχολικου ετους..
Παντως, στο λυκειο μου, ενα παιδι ειχε ζητησει απαλλαγη απο το μαθημα, και ο διευθυντης απλα του ειπε πως δεν προκειται να γινει!! Το παιδι δεν μπηκε καν στον κοπο να κανει σκηνη, και η κατασταση τελειωσε..
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Παντως, στο λυκειο μου, ενα παιδι ειχε ζητησει απαλλαγη απο το μαθημα, και ο διευθυντης απλα του ειπε πως δεν προκειται να γινει!! Το παιδι δεν μπηκε καν στον κοπο να κανει σκηνη, και η κατασταση τελειωσε..
Φαντάζομαι σκηνικό:
(στο παρακάτω μονόπρακτο συμμετέχουν ο μαθητής,ας τον πούμε Swallow,και ο διευθυντής,ας τον πούμε Mr. Semen)
Swallow:Mr. Semen,I was wondering,is it possible that I could be excluded from the lesson on religion?
Mr. Semen:Every student is having this lesson & you should as well,Swallow,come.
Swallow:But why can't I skip this lesson?
Mr. Semen:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 104 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Evenstar
- patatosalata22
- Libertus
- Unboxholics
- gmoutzour
- Bleach_enjoyer
- despoina13
- Hecticism
- iiTzArismaltor_
- Helen06
- charmander
- BatGuin
- Ioan02
- Alessandra Eliza
- Corfu kitty
- kiyoshi
- Hased Babis
- kost28
- jYanniss
- Albert.123
- bbb
- Scandal
- fgk
- AggelikiGr
- Debugging_Demon
- NeosUser2023
- Arvacon
- constansn
- Reader
- American Economist
- Μήτσος10
- marina.marina
- Basilis0
- Kate1914
- phleidhs
- nearos
- giannhs2001
- Aggel0sss
- Nick_nt
- Pierre Bezukhov
- Maynard
- Αναστασία197
- Lifelong Learner
- mel<3
- Ness
- Twittn
- johnsala
- Abiogenesis
- arko
- george777
- Drglitterstar
- art_of_poetry
- Joji
- Praxis
- angies
- augustine
- Νομάρχης
- SoyN
- katia.m
- PanMoonlight
- ar_rubelen
- spring day
- lepipini
- DeWiN
- fmarulezkd
- Samuel
- Fanimaid123
- Νατασα 1
- Βλα
- Fanimaid
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.