Scandal
Διαχειριστής
Πώς γίνεται η διδασκαλία του μαθήματος στη τάξη σας; Οι μαθητές και οι καθηγητές δείχνουν σοβαρότητα και ενδιαφέρον κατά τη διδασκαλία του μαθήματος ή γίνετε μια προφανή προχειροδουλειά που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως χάσιμο χρόνου;
Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει σε ό,τι αφορά το εν λόγω μάθημα (ύλη, ώρες διδασκαλίας, τρόπος διδασκαλίας κ.τ.λ.); :iagree:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Στην τωρινή του μορφή είναι παντελώς άχρηστο, καθώς ουσιαστικά αποτελεί προπαγάνδα υπέρ του χριστιανισμού και δημιουργεί ανθρώπους μισαλλόδοξους και φανατισμένους, που σοκάρονται όταν γνωρίζουν κάποιον πχ άθεο.
Ακόμα κι αν αυτό έπαυε, και γινόταν κάτι ανάμεσα σε φιλοσοφία και ιστορία, περιγράφοντας εξίσου όλες τις θρησκείες και αφήνοντας στην κρίση του μαθητή να αποφασίσει (κατ'εμε αν είναι να υπάρχει μάθημα θρησκευτικών έτσι θα έπρεπε να είναι), και πάλι θεωρώ οτι υπάρχουν πολλά άλλα γνωστικά αντικείμενα που είναι πολύ πιο χρήσιμα απο αυτό (πχ σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Ένα μάθημα που λείπει και χρειάζεται.πχ σεξουαλική διαπαιδαγώγηση;
Κατ' εμέ διδάσκεται λάθος... Κατ' αρχάς ο τίτλος από μόνος του είναι λάθος. Θα έπρεπε να λέγεται "Ορθόδοξος Χριστιανισμός" κι όχι "Θρησκευτικά" και να ήταν μάθημα επιλογής, καθότι μπορεί να μη θέλουν όλοι να ακολουθήσουν τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό (και το επιχείρημα "Του μαθαίνω με το έτσι θέλω τη θρησκεία μου κι όταν μεγαλώσει αποφασίζει... δεν με πείθει).
Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έκανε μεγαλύτερη αναφορά στις άλλες γνωστές και διαδεδομένες θρησκίες όπως και στο φαινόμενο του αθεϊσμού και να διαδασκόταν από φιλόλογο (ή φιλόσοφο). :iagree:
Subject to change
e-steki.gr Founder
και να διαδασκόταν από διλόλογο (ή φιλόσοφο). :iagree:
WTF is διλόλογος; :!:
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Το διόρθωσα (φιλόλογος ντε!).WTF is διλόλογος; :!:
ilianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο όμως είναι που διαμορφώνονται τα παιδιά, που ψάχνουν τι να πιστέψουν. Και συνήθως δεν τους αφήνουν κανένα περιθώριο, ούτε η οικογένεια, ούτε το σχολείο. Πλήρης ισοπέδωση της διαφορετικότητας.Κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να καταργηθούν τα Θρησκευτικά και συμφωνώ με όλα όσα είπατε παραπάνω. Η έσχατη λύση αν δε γινόταν να καταργηθούν τα Θρησκευτικά θα ήταν κατ' εμέ να διδάσκονται ως το Δημοτικό ή Γυμνάσιο το πολύ.Στο Λύκειο δε χρειάζονται σε κανέναν.
Τυχαίο είναι που οι περισσότεροι άθεοι που ξέρω (κι εγώ άθεη είμαι) ήταν χριστιανοί μέχρι τα 16-18?
ilianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο όμως είναι που διαμορφώνονται τα παιδιά, που ψάχνουν τι να πιστέψουν. Και συνήθως δεν τους αφήνουν κανένα περιθώριο, ούτε η οικογένεια, ούτε το σχολείο. Πλήρης ισοπέδωση της διαφορετικότητας.
Τυχαίο είναι που οι περισσότεροι άθεοι που ξέρω (κι εγώ άθεη είμαι) ήταν χριστιανοί μέχρι τα 16-18?
Γι'αυτό λέω να διδάσκονται ως το Δημοτικό ή ως το Γυμνάσιο και πάλι όχι στην ίδια μορφή με την τωρινή. Ας καταλάβουν τι είναι θρησκεία κτλ και μετά ας αποφασίσουν μόνοι τους που θα είναι πιο ώριμοι!
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Πλάκα κάνεις, έτσι;μη μιλάτε έτσι γιατί ο καλός θεούλης μας βλέπει από πάνω...
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
internet_robber
Νεοφερμένος
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
internet_robber
Νεοφερμένος
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Melkon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Astraxan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει να καταργηθούν!
Το μόνο σίγουρο που πρέπει να γίνει είναι να μπεί σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γιατί στην ΕΛΛΑΔΑ έχουμε τέτοια προβλήματα..
Στην Γερμανία π.χ είναι ένα βασικό μάθημα..
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Δεν μπαίνει γι' αυτόν ακριβώς το λόγο:Πρέπει πράγματι να γίνει κάτι με τα Θρησκευτικά!
Πρέπει να καταργηθούν!
Το μόνο σίγουρο που πρέπει να γίνει είναι να μπεί σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γιατί στην ΕΛΛΑΔΑ έχουμε τέτοια προβλήματα..
Στην Γερμανία π.χ είναι ένα βασικό μάθημα..
(δεν αναφέρομαι στον συγκεγκριμένο χρήστη φυσικά, αλλά στη γενικότερη νοοτροπία/φιλοσοφία που υπάρχει )σ'αυτό δε νομίζω ότι θα σας πάρει ο ύπνος (χαιρέκακος)
Γιατί αυτή είναι η νοοτροπία που έχουν περάσει στα μικρά παιδιά για το σεξ. Ότι είναι κάτι "βρώμικο", κάτι "αστείο" και "μέτρο σύγκρισης" για το ποιος είναι "καλύτερος" απ' την αντροπαρέα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 104 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Evenstar
- patatosalata22
- Libertus
- Unboxholics
- gmoutzour
- Bleach_enjoyer
- despoina13
- Hecticism
- iiTzArismaltor_
- Helen06
- charmander
- BatGuin
- Ioan02
- Alessandra Eliza
- Corfu kitty
- kiyoshi
- Hased Babis
- kost28
- jYanniss
- Albert.123
- bbb
- Scandal
- fgk
- AggelikiGr
- Debugging_Demon
- NeosUser2023
- Arvacon
- constansn
- Reader
- American Economist
- Μήτσος10
- marina.marina
- Basilis0
- Kate1914
- phleidhs
- nearos
- giannhs2001
- Aggel0sss
- Nick_nt
- Pierre Bezukhov
- Maynard
- Αναστασία197
- Lifelong Learner
- mel<3
- Ness
- Twittn
- johnsala
- Abiogenesis
- arko
- george777
- Drglitterstar
- art_of_poetry
- Joji
- Praxis
- angies
- augustine
- Νομάρχης
- SoyN
- katia.m
- PanMoonlight
- ar_rubelen
- spring day
- lepipini
- DeWiN
- fmarulezkd
- Samuel
- Fanimaid123
- Νατασα 1
- Βλα
- Fanimaid
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.