miv
Επιφανές μέλος
Άλλωστε τα πραγματικά χρησιμα μαθηματα ειναι τα Γενικής. Τα κατευθυνσης ειναι μονο για τις Πανελληνιες, γι'αυτο και πρέπει να φάνε σούτο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Maria91
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Ούτε "σα βγεις στον πηγαιμό για τον πάγκο με τις ντομάτες φέρε μου έναν κιλό" θα πεις, αλλά κάνουμε κείμενα.Ναι αλλα οταν πας στο μαναβη δε λες:"θελω x-ψ*2/3 ντοματες"
+1ΟΛΑ τα μαθήματα καλλιεργούν ένα τρόπο σκέψης.
Maria17
Δραστήριο μέλος
Στο δικο μου το σχολειο ευτυχως δεν υπαρχουν τετοιες διακρισεις πχ φετος στα μαθηματικα γενικης μια κοπελα της θεωρητικης ειχε γραψει κατω απο τη βαση και της εβαλε 17 στο τετραμηνο και μαλιστα ειχε πιο δυσκολα θεματα για εμας και πιο απλα θεματα για τη θεωρητικη(εκτος απ τους θεωρητικους που το εδιναν πανελληνιες).Εμας η φιλολογος μας ελεγε πως στην εκθεση στις πανελληνιες μπορει να βαλουν χαμηλοτερο βαθμο αν δεν εισαι θεωρητικη.. γενικως εξαρταται απο τον καθηγητη,υπαρχουν παντα καποιοι που ριχνουν οσο μπορουν μαθητες που δεν εχουν διαλεξει κατευθυνση με τα μαθηματα τουςκατα τη γνωμη μου, εμεις οι θεωρητικοι οντως αντιμετωπιζουμε αυτο το προβλημα με τα μαθηματικα... αλλα απο τη στιγμη που ειμαστε αναγκασμενοι να παρακολουθουμε τοσα θετικα μαθηματα, το μονο που ζηταμε ειναι η επιεικια των καθηγητων... αυτο που βλεπω φετος, ειναι οτι ολοι οι φιλολογοι βοηθουν τα παιδια που ειναι θετικοι ή τεχνολογικοι... αλλα δεν εχω δει κανενα μαθηματικο ή φυσικο να βοηθαει παιδια της θεωρητικης... εγω προσωπικα οποτε εχω θετικο μαθημα νιωθω πολυ μειονεκτικα, γιατι αν και στα θεωρητικα ειμαι αρκετα καλη, στα θετικα ειμαι τελειως σκραπα, πραγμα που οι καθηγητες τονιζουν με καθε ευκαιρια...
Βεβαιως,αλλα οταν ολες οι κατευθυνσεις εξεταζονται σ ενα μαθημα που το λεγειν εχει τοση σημασια,ειναι αυτονοητο πως ευνοουνται τα παιδια της θεωρητικης αφου εχουν κλιση σε αυτο.Φυσικα το ιδιο ισχυει και για τους μαθητες που ειναι αριστοι σε ολα,αλλα αυτοι οι μαθητες ειναι μειοψηφια.. οι περισσοτεροι ειναι μαθητες αλλων κατευθυνσεων και πιο χαμηλης βαθμολογιας.Οποτε ενα παιδι της θεωρητικης,εφ οσον δεν πηγε σ αυτη την κατευθυνση απλα για να δηλωσει κατι,θα πετυχει ευκολοτερα τον ιδιο βαθμο σε σχεση με καποιον των αλλων κατευθυνσεων.. και μαλιστα το μαθημα ειναι υποχρεωτικοΗ Γλώσσα δεν ειναι θεωρητικό μάθημα. Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου που θέλει να καλείται Έλληνας.
Maria17
Δραστήριο μέλος
midnight_talker
Νεοφερμένος
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος
ή απο φυσικούς???
ΑΦΟΥ " δεν παίζει ρόλο " η θεωρητική????
Τωρα που το σκεφτομαι ναι.Τους θετικούς να τους εξετάζουν θετικοί.
Δικαιο?
Καλα παιδια μην το ψαχνετε...Οι θεωρητικοι με την ιδιοτητα τους να παπαγαλιζουν μπορουν να βοηθηθουν και στην εκθεση....
Ωραια θελει δομη κτλ.
Αυτοι καθε μερα ξερω κανουν κείμενα, βλέπουν ιδέες , εχουν περισσοτερο λεξιλογιο..
Εμείς??? Συναρτήσεις εξισώσεις ταλαντωςσεις προβληματα χημικες αντιδρασεις.....
ΝΟμιζω είναι φανερο ποιος εχει advantage στην εκθεση...
ΚΑι δεν είπα να μην ξερουμε να μιλάμε...
ΑΛΛΑ γιατι να μην περάζω εγω π.χ. Γιατρός, που θα ημουν καλος σαν θετικος, και να κοπώ εξαιτιας της εκθεσης?
Η ο Γιατρος και ο χ,ψ , θα ερθει μια στιγμη στις ζωες τους, που θα τους πουν"
Γεια σου γιατρε...Μπορεις να με εξετασεις?? και να μου πεις παρεπτιπτόντως την γνώμη σου για την παράδοση στις μερες μας σε 500 λεξεις??
Είπαμε τα βασικα , να ξερει να μιλαει ο αλλος να εκφραζεται...Τωρα να χασεις θετικη σχολη για την εκθεση το βρισκω ΑΔΙΚΙΑ και ****
Αλλα εδω που τα λεμε, ποιο μαθημα διδασκεται με το σωστο τροπο...
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα επρεπε να διδασκοταν διαφορετικα, με μεγαλυτερη εμφαση στην αναπτυξη της κριτικης ικανοτητας των μαθητων και οχι στο αν θα διαβασουν τις σημειωσεις του καθηγητη ή οχι
Είδες? Τοτε ενταξει , κανενα προβλημα, καθως ως θετικοι απο κρίση πάμε μια χαρά.
Αλλά στην τωρινή κατασταση είναι υπέρ των θεωρητικών.
Αλλο κριτικη και άλλο "μαθαίνω να στολίζω το γραπτό μου όσο καλυτερα γίνεται , και λεω αυτα που παπαγάλησα στα φυλλάδια του φροντιστηριου οσο καλυτερα γίνεται"
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
timbakiforever
Νεοφερμένος
ενω 2 ωρες χημεια +2 αλγ +2 φυσικη +2 γεωμ=συνολο 8
......................................................................................
τι να κανουμε τωρα που υπαρχουν πιο πολλες θετικες επιστημες;;;;τα μισω τα αρχαια(το ξαναλεω)μας βαλαν ευκολα....και φυσικη επισης γελοια...αλλα παλι δεν γραψαν...και αλγεβρα.....
ετσι οπως κανετε (στο σχολειο μου τουλαχιστον)κανουν τον εαυτο τους να μοιαζει σαν βλαμενα...υποτιμανε το μυαλο τους....εχουν φτασει στο σημειο να μην ξερουν να λυνουν δευτεροβαθμιες....
και φετος ναι δεν κανω γεωμετρια και αρχαια ιδιαιτερα...μονη μου ομως προσπαθω...η θεωρητικη σε πληροφορω δεν θυμοταν το λεγω στον αοριστο β....δηλ ελεος....μην τα ισοπεδωνουμε ολα ομως....
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
djimmakos
Διάσημο μέλος
Από τη στιγμή που ένα παιδί επιλέγει να ακολουθήσει μια κατεύθυνση, ο ρόλος ΟΛΩΝ των καθηγητών είναι να τους βοηθούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις απαιτήσεις των εξετάσεων. Μπορεί κανείς να αιτιολογήσει μια απάντηση στη Φυσική ή στα Mαθηματικά χωρίς να ξέρει να εκφράζεται ή μπορεί κανείς να γράψει μια έκθεση με σωστή οργάνωση χωρίς να έχει μάθει να χειρίζεται αυτή την ιδιότητα μέσα από τα μαθηματικά όπως είπαν πολλοί;
Δεν ξέρω αν αυτά που λέω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί είμαι ακόμα γυμνάσιο και δεν έχω ιδέα πως είναι στο λύκειο. Πιστεύω όμως ότι όλοι πρέπει να βάζουμε τα δυνατά μας και να δείχνουμε τι πραγματικά αξίζουμε χωρίς να επηρεαζόμαστε από μεροληψίες.
Μάλλον άρχισα να φλυαρώ και εγώ, ε;
spring_mx
Νεοφερμένος
tinie
Νεοφερμένος
Ελεος ποια, δεν το αντεχω αυτο το ρατσισμο εναντιων μας! Στο κατω κατω υπαρχουν πολλα παιδια της θεωρητικης, που απο επιλογη τους διαλεξαν τη θεωρητικη κατευθυνση, επειδη ενδιαφερονται για καποιο επαγγελμα της κατευθυνσης αυτης και ας τα πηγαιναν καλα και στα θετικα μαθηματα.
Προς τι λοιπον αυτο το μισος και ο ανταγωισμος? Εγω προσωπικα, αισθανομαι πολυ ασχημα εξ αιτιας αυτης της συμπεριφορας απο πλευρα τοσο παιδιων της θετικο-τεχνολογικης οσο και απο τους καθηγητες. Και ενταξει, τα παιδια ειναι παιδια, αλλα τετοια σταση και απο πλευρα ενηλικων, δεν το περιμενα ειλικρινα!!!
Πειτε μου και εσεις τη γνωμη σας, ποια ειναι η αποψη σας περι του θεματος? Μα εχω αδικο??
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.