βιλλ77
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitra8882
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thodoris_eng
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Camouflage
Νεοφερμένος
Παιδια καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν εχεις τρυπα στο αυτι αλλα δεν φορας σκουλαρικι μπορεις να εισαχθεις σε σωματα ασφαλειας ?
Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί όταν περνάς από τις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) τέλη Ιουνίου και Ιούλιο (για το πρόγραμμα ανά σχολή, δες εδώ) να έχει κλείσει, ή να μην είναι πολύ εμφανής. Και μετά, αν τελικά περάσεις, εννοείται το βγάζεις, αλλιώς συνεχίζεις όπως θες
georgia.94
Δραστήριο μέλος
Monte Cristo
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχω και εγω μια αποριουλα!!Θα με ενδιεφερε ,αφου τελειωσω πρωτα τη σχολη μου, να δωσω εξετασεις για να μπω στο Λιμενικο Σωμα(με προκηρυξη νομιζω γινεται αυτο)...επειδη θα ειμαι πτυχιουχος(πρωτα ο Θεος..) θα παω για αξιωματικος?Επισης(πιο σημαντικο), εχω μυωπια πανω απο το επιτρεπομενο οριο...αν κανω λειζερ επιτρεπεται να μπω στο Σωμα?(μακαρι να γινεταιιιιιιιι!)
Καταρχάς, πόσο καιρό είσαι διατεθειμένη να περιμένεις να βγει προκύρηξη; Πέρυσι βγήκε για το Λιμενικό, δεν νομίζω ότι θα βγει και άλλη στα κοντά.
Δεύτερον, αν βγει προκύρυξη για αξιωματικούς βέβαια θα μπορείς να πας. Μπορεί να βγει όμως μόνο για Λιμενοφύλακες, όπου απαιτείται μόνο απολυτήριο Λυκείου.
Τελος για την μυωπία, μόνο σε όσους πάνε για Ικάρων Ιπτάμενοι δεν επιτρέπεται να έχει γίνει διόρθωση με laser, στα υπόλοιπα σώματα/όπλα είσαι ΟΚ
georgia.94
Δραστήριο μέλος
Καταρχάς, πόσο καιρό είσαι διατεθειμένη να περιμένεις να βγει προκύρηξη; Πέρυσι βγήκε για το Λιμενικό, δεν νομίζω ότι θα βγει και άλλη στα κοντά.
Δεύτερον, αν βγει προκύρυξη για αξιωματικούς βέβαια θα μπορείς να πας. Μπορεί να βγει όμως μόνο για Λιμενοφύλακες, όπου απαιτείται μόνο απολυτήριο Λυκείου.
Τελος για την μυωπία, μόνο σε όσους πάνε για Ικάρων Ιπτάμενοι δεν επιτρέπεται να έχει γίνει διόρθωση με laser, στα υπόλοιπα σώματα/όπλα είσαι ΟΚ
παλι καλα για αυτο με τη μυωπια!και λιμενοφυλακας μια χαρα μου πεφτει!!=ΡΡ
τωρα για το ποσο θα περιμενω...αυτο ειναι οντως ενα θεματακι!!!!!ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!
Sans-culotte
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σαν πτυχιούχος μπορείς να μπείς με 3 τρόπους στο λιμενικό:Εχω και εγω μια αποριουλα!!Θα με ενδιεφερε ,αφου τελειωσω πρωτα τη σχολη μου, να δωσω εξετασεις για να μπω στο Λιμενικο Σωμα(με προκηρυξη νομιζω γινεται αυτο)...επειδη θα ειμαι πτυχιουχος(πρωτα ο Θεος..) θα παω για αξιωματικος?Επισης(πιο σημαντικο), εχω μυωπια πανω απο το επιτρεπομενο οριο...αν κανω λειζερ επιτρεπεται να μπω στο Σωμα?(μακαρι να γινεταιιιιιιιι!)
1) Με εξετάσεις και αθλήματα στη Σχολή ναυτικών δοκίμων όπου γίνεσαι αξιωματικός καριέρας μετα απο ακαδημαικη στρατιωτικη και ναυτικη εκπαιδευση 13 μηνων και ανεβαίνεις σχετικά γρήγορα στην ιεραρχία.Γίνεσαι σημαιοφορος μάχιμος αξιωματικός (οι γυναίκες πάνε στα γραφεία). Σε αυτες τις εξετασεις δεν μετρανε μεταπτυχιακα και μορια αλλά εξετασεις σε 3-4 μαθήματα (μαθηματικα, εκθεση, οικονομικα κλπ). Οριο ηλικιας 26 χρονια
2) Το λιμενικο βγάζει προκυρηξεις για επιλογη πτυχιουχων πολυτεχνειου οικονομικων και νομικης που εισαγονται σε μη παραγωγικη σχολη για εκπαιδευση 3-4 μηνων και βγαινουν ανθυποπλοιαρχοι (υπολοχαγοι). Εκει μετρανε πολυ τα μεταπτυχιακα, διδακτορικα, ξενες γλωσσες και δεν δινεις αθληματα.Προκειται για μη μαχιμους αξιωματικους που δεν ανεβαινουν γρηγορα την ιεραρχια. Οριο ηλικιας για νομικη νομιζω 31-32, για πολυτεχνειο 30.
3) Ως υπαξιωματικος με προκυρηξη οπου μετρανε τα μορια, οι γλωσσες, ο βαθμος πτυχιου και τα αθληματα
Σε οτι αφορα την μυωπια, το οριο ειναι 2.5 οταν εισαι μαχιμος.Επιτρεπεται διορθωση με laser
georgia.94
Δραστήριο μέλος
Σαν πτυχιούχος μπορείς να μπείς με 3 τρόπους στο λιμενικό:
1) Με εξετάσεις και αθλήματα στη Σχολή ναυτικών δοκίμων όπου γίνεσαι αξιωματικός καριέρας μετα απο ακαδημαικη στρατιωτικη και ναυτικη εκπαιδευση 13 μηνων και ανεβαίνεις σχετικά γρήγορα στην ιεραρχία.Γίνεσαι σημαιοφορος μάχιμος αξιωματικός (οι γυναίκες πάνε στα γραφεία). Σε αυτες τις εξετασεις δεν μετρανε μεταπτυχιακα και μορια αλλά εξετασεις σε 3-4 μαθήματα (μαθηματικα, εκθεση, οικονομικα κλπ). Οριο ηλικιας 26 χρονια
2) Το λιμενικο βγάζει προκυρηξεις για επιλογη πτυχιουχων πολυτεχνειου οικονομικων και νομικης που εισαγονται σε μη παραγωγικη σχολη για εκπαιδευση 3-4 μηνων και βγαινουν ανθυποπλοιαρχοι (υπολοχαγοι). Εκει μετρανε πολυ τα μεταπτυχιακα, διδακτορικα, ξενες γλωσσες και δεν δινεις αθληματα.Προκειται για μη μαχιμους αξιωματικους που δεν ανεβαινουν γρηγορα την ιεραρχια. Οριο ηλικιας για νομικη νομιζω 31-32, για πολυτεχνειο 30.
3) Ως υπαξιωματικος με προκυρηξη οπου μετρανε τα μορια, οι γλωσσες, ο βαθμος πτυχιου και τα αθληματα
Σε οτι αφορα την μυωπια, το οριο ειναι 2.5 οταν εισαι μαχιμος.Επιτρεπεται διορθωση με laser
Σε ευχαριστω πααααρα μα παααρα πολυυυυυ!!!με βοηθησες πολυ!
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
damn
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατι σκεφτεσαι να μπεις στο λιμενικο για να παρεις πιο ευκολα μεταγραφη?Αν κάποιος θέλει να μπει στο λιμενικό με προκήρυξη...πρέπει να έχει απολυτήριο λυκείου, ξένη γλώσσα, ecdl, αθλήματα.....θέλει και κάτι άλλο? Πέρα από το μέσο που ακούγεται.....πότε δίνει γραπτές εξετάσεις?? Υπάρχει διαφορετικός τρόπος αν είναι απόφοιτος αει/τει? Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατι σκεφτεσαι να μπεις στο λιμενικο για να παρεις πιο ευκολα μεταγραφη?
χαχα καλό...αλλά αν και έχω το μπόι και όλα τα άλλα δεν τα έχω καλά με τα αθλήματα....ενδιαφέρεται η κολλητή μου!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ_6
Εκκολαπτόμενο μέλος
τα κριτηρια-προσόντα και ο τροπος αξιολογησης διαφέρει ανάλογα την προκυρηξη καποιεσ φορεσ εχει παρει μονο με γραπτες εξετασεις καποιες αλλεσ μονο με αντικειμενικα κριτηρια.Γενικα για να γινει καποιος αξιωματικος πρεπει να έχει πτυχιο ΑΕΙ κ' γραπτες εξετασεις .Για υπαξιωματικος (κελευστης) περνει καποιον αριθμο ατομων και με ΑΕΙ/ΤΕΙ και με απολυτήριο λυκειου(16+) για λιμενοφυλακας με απολυτηριο λυκειου (10+).Μπορεισ να ριξεις και μια ματια στο σιτε του λιμενικου δες τισ παλαιοτερες προκυρηξεις για να βγαλεις μια γνωμηΑν κάποιος θέλει να μπει στο λιμενικό με προκήρυξη...πρέπει να έχει απολυτήριο λυκείου, ξένη γλώσσα, ecdl, αθλήματα.....θέλει και κάτι άλλο? Πέρα από το μέσο που ακούγεται.....πότε δίνει γραπτές εξετάσεις?? Υπάρχει διαφορετικός τρόπος αν είναι απόφοιτος αει/τει? Ευχαριστώ!
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
τα κριτηρια-προσόντα και ο τροπος αξιολογησης διαφέρει ανάλογα την προκυρηξη καποιεσ φορεσ εχει παρει μονο με γραπτες εξετασεις καποιες αλλεσ μονο με αντικειμενικα κριτηρια.Γενικα για να γινει καποιος αξιωματικος πρεπει να έχει πτυχιο ΑΕΙ κ' γραπτες εξετασεις .Για υπαξιωματικος (κελευστης) περνει καποιον αριθμο ατομων και με ΑΕΙ/ΤΕΙ και με απολυτήριο λυκειου(16+) για λιμενοφυλακας με απολυτηριο λυκειου (10+).Μπορεισ να ριξεις και μια ματια στο σιτε του λιμενικου δες τισ παλαιοτερες προκυρηξεις για να βγαλεις μια γνωμη
Σε ευχαριστω πολυ.....το ατομο που απλα ειναι στο λιμανι με στολη και αρβυλες....αυτο δεν ειναι λιμενοφυλακας?? ειμαι ασχετη :p
manolis_98
Πολύ δραστήριο μέλος
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συνήθως ο λιμενοφύλακας αναλαμβάνει καθήκοντα "τροχονόμου" στα λιμάνια
ναι αυτο εννοω.....
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ_6
Εκκολαπτόμενο μέλος
λιμενοφύλακας είναι το αντιστοιχο του αστυφυλακα με λιγα λογια.Σε ευχαριστω πολυ.....το ατομο που απλα ειναι στο λιμανι με στολη και αρβυλες....αυτο δεν ειναι λιμενοφυλακας?? ειμαι ασχετη :p
Merendaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε ευχαριστω...για να μπεις εκει δηλαδη πρεπει να εχεις απολυτηριο, Lower και ecdl....για να κανεις αιτηση....τις γραπτες εξετασεις και τα αθληματα ποτε τα δινεις??λιμενοφύλακας είναι το αντιστοιχο του αστυφυλακα με λιγα λογια.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ_6
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δες μια προκήρυξη του 2014:https://www.hcg.gr/sites/default/files/article/attach/proklf122014.pdfΣε ευχαριστω...για να μπεις εκει δηλαδη πρεπει να εχεις απολυτηριο, Lower και ecdl....για να κανεις αιτηση....τις γραπτες εξετασεις και τα αθληματα ποτε τα δινεις??
μια του 2011:https://www.hcg.gr/system/files/docs/files/prokiriksi_lf_lselakt.pdf
μια του 2008:https://www.hcg.gr/system/files/docs/files/lf2008.pdf
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.