Γεια σας φίλοι και φίλες.
Είμαι νέο μέλος του ischool και πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Αθήνας. Αν και "καινούργιος" τόσο εδώ στο φόρουμ, όσο και στο Μαθηματικό θα ήθελα και εγώ να εκθέσω την γνώμη μου για το τμήμα ή γενικότερα για τα τμήματα Μαθηματικών στην Ελλάδα με βάση αυτά που γνωρίζω (όπως είναι λογικό βέβαια).
Αρχικά, αυτό που θα ήθελα να πω για το Μαθηματικό Αθήνας είναι ότι δεν έχει καλή οργάνωση. Λίγα πράγματα δουλεύουν σωστά στο τμήμα και αποτελούν εξαιρέσεις του κανόνα (δεν ξέρω αν τον επιβεβαιώνουν). Υπάρχουν αρκετοί πρωτοετείς, και αυτή νομίζω είναι η διαφορά με τα άλλα Μαθηματικά τμήματα, δηλαδή ότι κάθε χρόνο εισάγονται πολλά άτομα και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα εισαγωγής ατόμων που θέλουν να ασχοληθούν πραγματικά με τα Μαθηματικά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, γιατί δεν ξέρω ακριβώς τον αριθμό των εισακτέων στα υπόλοιπα τμήματα.
Επιπλέον, αν δει κάποιος το πρόγραμμα σπουδών του Μαθηματικού Αθήνας θα διαπιστώσει ότι έχουμε πολλά μαθήματα πληροφορικής στην Εφαρμοσμένη κατεύθυνση, κυρίως, καθώς δεν δίδεται τόση μεγάλη έμφαση στα μαθήματα Φυσικής αλλά και γενικότερα στις άλλες θετικές επιστήμες.
Για αρχή, αυτά ήθελα να εκθέσω.Οι διαφωνίες και οι αμφισβητήσεις σε αυτά που έγραψα, είναι καλοδεχούμενες. Αν και νέος στο τμήμα πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος απαντώντας σε τυχόν απορίες σας. Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.
Με εκτίμηση, Νίκος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.