12-07-10

00:51
Δεν έχασα την φοιτητική ζωή. Απλά όλα με μέτρο. Πάνω από όλα οι σπουδές. Μετά έπονται τα άλλα. Δεν σπουδάζω για να σπουδάζω, ούτε και θα γίνω ο επόμενος Gauss. Θα ζήσω από τα μαθηματικά, οπότε τώρα που είναι η ευκαιρία να τα μάθω, πρέπει να τα μάθω όσο μπορώ. Δεν είμαι ούτε ο άριστος φοιτητής ούτε ο τυχοδιώκτης (μεγάλη μάζα φοιτητών). Προσπαθώ, διαβάζω, ψάχνομαι και ζω σαν νέος. Δεν θα χάσω την ζωή μου και τα νιάτα μου για τα μαθηματικά. Απλά όταν διαβάζω, διαβάζω σοβαρά (με παραγωγικό αντίκρισμα έργου). Επίσης δεν είμαι και τόσο φαν της κάθε σάββατο διασκέδασης στο μπαράκι ή στα μπουζούκια. Δεν κάνω ότι θέλουν οι άλλοι, για να είμαι in όπως πουλάει ή για να ρίξω γκόμενες. Πολλοί τα καίνε κάθε σάββατο στα μπαράκια ή στα μπουζούκια, αλλά στους γονείς τους λένε ψέματα ότι περνάν μαθήματα σε κάθε εξεταστική ή γλείφουν τον καθηγητή μπας και συγκινηθεί και τους βάλει κανένα βαθμό 5 (σπάνιο). Όλα θέλουν μέτρο. Αυτό προσπαθώ να ακολουθήσω. Κώστα νέοι είμαστε. Και θα διασκεδάσουμε αλλά και θα διαβάσουμε όταν πρέπει. Δεν γίνονται όλα. Κάπου θα κάνεις και θυσίες σε εξόδους με φίλους αλλά θα αποδώσεις στο μέλλον σου (π.χ. καλό μεταπτυχιακό, όταν οι άλλοι που έκαναν διακοπές στην Μύκονο κάθε καλοκαίρι ή πήγαιναν στην Ζήνα κάθε σάββατο, θα ψάχνονται γιατί έφαγαν πόρτα όταν ζήτησαν συστατική επιστολή από καθηγητή). Δεν γίνεται όλοι με διαφορετικό διάβασμα να ζητάνε το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν σπουδάζουν όλοι με τα ίδια στάνταρς...
Όσοι λένε ότι πέρασαν χαλαρά στο Πανεπιστήμιο, απλά δεν έχουν ιδέα τι σπούδασαν και σας λένε ψέματα. Αν δεν βρέξεις πωπό δεν τρώς ψάρι.
Όσοι λένε ότι πέρασαν χαλαρά στο Πανεπιστήμιο, απλά δεν έχουν ιδέα τι σπούδασαν και σας λένε ψέματα. Αν δεν βρέξεις πωπό δεν τρώς ψάρι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.