αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα Μαθηματικα ειναι μια δυσκολη επιστημη δεν αντιλεγω σε αυτο και ειναι σιγουρο πως πηγαινοντας Πανεπιστημιο δεν πας για τουρισμο...Και ειδικα σε τετοιους τομεις.
Οσον αφορα την στατιστικη με ενδιαφερει καθως και ο προγραμματισμος..Αλλωστε σκεφτομαι να δηλωσω και τις αντιστοιχες σχολες οπως λογου χαρη το τμημα στατιστικης του ΟΠΑ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Εχεις απολυτο δικιο σε οσα λες και εγω αυτο που θα ηθελα να ακουσω ειναι μια αντικειμενη αποψη απο καποιον-α που γνωριζει.
Τα Μαθηματικα ειναι μια δυσκολη επιστημη δεν αντιλεγω σε αυτο και ειναι σιγουρο πως πηγαινοντας Πανεπιστημιο δεν πας για τουρισμο...Και ειδικα σε τετοιους τομεις.
Οσον αφορα την στατιστικη με ενδιαφερει καθως και ο προγραμματισμος..Αλλωστε σκεφτομαι να δηλωσω και τις αντιστοιχες σχολες οπως λογου χαρη το τμημα στατιστικης του ΟΠΑ.
Θα ήθελα να προσθέσω, μιας και συμφωνώ με τα υπόλοιπα, ότι η στατιστική δεν είναι αυτή που έχεις διδαχτεί. Στο Πανεπιστήμιο θα διδαχτείς την μαθηματική στατιστική ή στατιστική συμπερασματολογία που θέλει καλή θεωρία πιθανοτήτων με κάποια περίεργα μαθηματικά (κατανομές). Μπορείς να ψάξεις σχετικά στο google ως: statistical inference or mathematical statistics, probability theory and distributions, linear models,..να δεις περίπου τι παίζει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Γενικά η στατιστική έχει πάρα πολλές εφαρμογές σε προβλήματα άλλων επιστημών.
nPb
Επιφανές μέλος
dark_passenger
Νεοφερμένος
Καλημερα!!!!!
θα ηθελα να μου δωσετε την γνωμη σας σχετικα με το Πανεπιστημιο Πατρας και το Πανεπιστημιο Κρητης?
Ειναι γεγονος πως ακουγεται η φημη πως το Μαθηματικο Πατρας ειναι το πιο δυσκολο ολης της Ελλαδας.Κατα ποσο ισχυει?
Επισης τι ισχυει για την Κρητη και ποιο δινει τις περισσοτερες δυνατοτητες για κατι περα απο τον ρολο του καθηγητη?
Προσωπικα το Πανεπιστημιο Πατρας ειναι πολυ πολυ πιο κοντα στην πολη μου ομως οι δικοι μου δισταζουν και με αποτρεπουν λογω της δυσκολιας που ακουγεται πως εχει το συγκεκριμενο τμημα
π.σ: nPD παρα πολυ κατατοπιστικα οσα λες !
Μην δινεις σημασια οταν καποιος λεει για δυσκολια γιατι ειναι εντελως υποκειμενικο.Ποσες φορες ακουγα για ενα μαθημα να λενε ειναι πολυ δυσκολο,μην το παρεις δεν προκειται να γραψεις πανω απο 6.Ολα μ@λ@κιες.Οταν βιωσεις κατι τοτε μπορεις να κρινεις την δυσκολια.Και ισα ισα μην αποφευγεις το δυσκολο.Αντιθετα οτι πιθανον να σε δυσκολεψει να το επιζητας.Ειναι μεγαλυτερη προκληση.Και μεγαλυτερη ικανοποιηση οταν τα καταφερεις
stefan87
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξερω ποσα μορια εβγαλες,αλλα αν θες στατιστικη το καλυτερο τμημα ειναι του ΟΠΑ,γιατι ειναι καθαρα στατιστικο,βεβαια υπαρχει και του ΠΑΠΕΙ και του Πανεπιστημιου ΑΙγαιου αλλα τα 2 τελευταια εχεις και την επιλογη απλως της ασφαλιστικης επιστημηςΕχεις απολυτο δικιο σε οσα λες και εγω αυτο που θα ηθελα να ακουσω ειναι μια αντικειμενη αποψη απο καποιον-α που γνωριζει.
Δεν ξερω ποσα μορια εβγαλες,αλλα αν θες στατιστικη το καλυτερο τμημα ειναι του ΟΠΑ,γιατι ειναι καθαρα στατιστικο,βεβαια υπαρχει και του ΠΑΠΕΙ και του Πανεπιστημιου Αιγαιου αλλα στα 2 τελευταια εχεις και την επιλογη απλως της ασφαλιστικης επιστημης-αναλογιστη ή χρηματοοικονομικα.Απο τα 2 τελευταια θα σου προτεινα το ΣΑΧΜ του πανεπιστημιου Αιγαιου λογω του επιπεδου του και στην καταταξη ειναι πολυ πιο πανω απο του Παπει.Βεβαια ειμαι στο Σαχμ και τα ξερω απο πρωτο χερι,αλλα οφειλω να ομολογησω οτι αν θες καθαρα στατιστικης και εισαι κατασταλαγμενος ειναι καλυτερα του ΟΠΑ.Αν τελος θες να σκεφτεις και την επιλογη του Σαχμ μπορω να σενημερωσω!
Civilara
Περιβόητο μέλος
Απλά Γιώργο οι περισσότεροι μαθητές - απόφοιτοι έχουν στο μυαλό τους τη στατιστική ως ραβδογράμματα..
kostakis2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τρανταχτό παράδειγμα εγώΑπλά Γιώργο οι περισσότεροι μαθητές - απόφοιτοι έχουν στο μυαλό τους τη στατιστική ως ραβδογράμματα..
Νόμιζα ότι η στατιστική (τουλάχιστον για τη σχολή που σπουδάζω εγώ) θα ήταν λίγο-πολύ ότι και του λυκείου. Τελικά αποδείχτηκε λάθος. Είχαμε αρχίσει πριν κάτι μαθήματα να κάνουμε κεφάλαιο σχετικά με τις Θεωρητικές Κατανομές (Διωνυμική Κατανομή, Gauss-LaPlace, Poisson, Fisher κλπ. κλπ.) και τραβάω τα μαλλιά μου (by the way, θεωρητική εδώ ). Εντωμεταξύ, γράφω την Τρίτη και δεν έχω την παραμικρή ιδέα
nPb
Επιφανές μέλος
Τρανταχτό παράδειγμα εγώ
Νόμιζα ότι η στατιστική (τουλάχιστον για τη σχολή που σπουδάζω εγώ) θα ήταν λίγο-πολύ ότι και του λυκείου. Τελικά αποδείχτηκε λάθος. Είχαμε αρχίσει πριν κάτι μαθήματα να κάνουμε κεφάλαιο σχετικά με τις Θεωρητικές Κατανομές (Διωνυμική Κατανομή, Gauss-LaPlace, Poisson, Fisher κλπ. κλπ.) και τραβάω τα μαλλιά μου (by the way, θεωρητική εδώ ). Εντωμεταξύ, γράφω την Τρίτη και δεν έχω την παραμικρή ιδέα
χαχαχα καλή επιτυχία
και ...ο Θεός Gauss βοηθός
Θ.Μ.Τ :) <3
Νεοφερμένος
Devian
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν νομίζω οτι υπάρχει τμήμα που θα δύναται να ξεδιψάσει την δίψα σου απο μόνο του. Όλα έρχονται ανάλογα με την όρεξη και το μεράκι για αυτό που κάνεις. Τώρα ίσως θα πρέπει να γίνεις πιο σαφής στα κριτήρια επιλογής. "Πού μαθαίνεις καλύτερα μαθηματικά", "εμβαθύνεις στον μαγευτικό κόσμο των μαθηματικών" δεν νομίζω οτι υπάρχει πανεπιστήμιο που είναι σαν το μαγικό κάστρο των μαθηματικών. Χωρίς να έχω σπουδάσει μαθηματικό αλλα ασχολούμενος θέλοντας και μη με αρκετά απο δαύτα θα μείνω στην αρχική μου άποψη οτι το τμήμα δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο η θέλησή σου και η τριβή με αυτό.
Superhuman
Δραστήριο μέλος
Κυκλοφορεί 1 επικίνδυνος πέφτουλας σ'αυτά τα μέρη. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα nPb;
1) σεμφε
2)κρητη
3)πατρα
4)θεσ/κη
5)αθηνα
6)γιαννενα
7)σαμος
Νεοφερμένος
Νεοφερμένος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Για την ολοκλήρωση του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του τμήματος μαθηματικών ΕΚΠΑ απαιτείται επιτυχής εξέταση σε 36 εξαμηνιαία μαθήματα (από τα οποία τα 30 είναι μαθήματα καθαρά μαθηματικών).
ΥΓ: Έχει γίνει η παραδοχή και στις δύο περιπτώσεις ότι ως μαθήματα επιλογής επιλέγονται μαθήματα καθαρά μαθηματικών εκτός από τις ελάχιστες υποχρεωτικές επιλογές από άλλους τομείς (π.χ. φυσική, πληροφορική, διδακτική κλπ.).
Civilara
Περιβόητο μέλος
στα καθαρα μαθηματικα εννοεις και τα μαθηματικα πληροφορικης η οχι ? για σεμφε λεω! σε ρωταω γιατι την πληροφορια που ειπες δεν εχω κατσει να την ψαξω αναλυτηκα !
Καθαρά μαθηματικά εννοώ οποιοδήποτε μάθημα με περιεχόμενο μαθηματικών. Έτσι τα οικονομικά μαθηματικά και τα μαθηματικά πληροφορικής είναι μαθήματα καθαρά μαθηματικών όχι όμως τα μαθήματα πληροφορικής, οικονομίας, διδακτικής, φυσικής, φιλοσοφίας κλπ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.