Σχολείο αλληλεγγύης στην Ξάνθη

Alejandro Papas

Περιβόητο μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 4,300 μηνύματα.
Την παροχή δωρεάν μαθημάτων πρόσθετης στήριξης σε μαθητές της Γ’ Λυκείου από εθελοντές καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παράσχει το Σχολείο Αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε υποψήφιους των πανελλαδικών να παρακολουθήσουν όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα σε ολιγομελή τμήματα που θα στεγαστούν στο 2ο Ενιαίο Λύκειο.

Οι καθηγητές που δημιούργησαν το 1ο Σχολείο Αλληλεγγύης Ξάνθης, απευθύνονται σε όλους τους μαθητές της Ξάνθης που μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, στις οποίες θα συνεκτιμηθούν και τα οικονομικά δεδομένα των οικογενειών, αφού όπως αναφέρουν οι εθελοντές καθηγητές, πρωταρχικός στόχος είναι η στήριξη των μαθητών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και θα γίνονται από τις 14.30 μέχρι τις 19.30 στο Δεύτερο Λύκειο. Θα διδάσκονται τα μαθήματα που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μαθήματα γενικής παιδείας που επιλέγουν οι μαθητές, καθώς και τα μαθήματα του ελεύθερου σχεδίου των Αγγλικών και των Γερμανικών για μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου που προσανατολίζονται σε σχολές που απαιτούν ιδιαίτερη εξέταση σ΄αυτά τα μαθήματα.

Όπως αναφέρεται από τους έχοντες την πρωτοβουλία, οι καθηγητές που θα διδάσκουν είναι όλοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με εμπειρία στο αντικείμενό τους και θα προσφέρουν οικειοθελώς μέρος του ελεύθερου χρόνου τους χωρίς να αμείβονται. Εξάλλου, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου Ξάνθης που παραχώρησε τον χώρο καθώς και την ΕΛΜΕ Ξάνθης που παραχωρεί μέρος των συνδρομών των καθηγητών που προορίζονταν για συνδικαλιστικούς σκοπούς , ώστε να καλυφθεί το κόστος των υλικών (φωτοτυπίες καθαριότητα κλπ)

Σχολείο αλληλεγγύης στην Ξάνθη. Στήριξη μαθητών από εθελοντές Εκπαιδευτικούς
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Δε ξέρω αν είμαι υπέρ ή κατά.:/.
Σε τι είδους κριτήρια αναφέρεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top