Σχολή πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη για web/ gaming development

Sraizo

Νεοφερμένος

Ο Sraizo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Είμαι από νησί και θέλω να έρθω Θεσσαλονίκη να σπουδάσω πληροφορική.Συγκεκριμενα web/gaming development. Ξέρεις κανείς ποια ειναι η καλύτερη σχολή/κολέγιο για τα λεφτά του;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Hecticism

Νεοφερμένος

Ο Hecticism αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 45 μηνύματα.
Ξέρεις κανείς ποια ειναι η καλύτερη σχολή

πληροφορικής απθ​

κολέγιο για τα λεφτά του
αν μπορείς να γράψεις πανελλήνιες γιατί να πας σε κολέγιο;

Συγκεκριμενα web/gaming development
Στην πληροφορική δεν πας σε σχολές συγκεκριμένα για κάτι, πας για γνώσεις "computer science" και ασχολείσαι με την εξειδίκευση σου στον ελεύθερο σου χρόνο, δεν επιλέγουμε το ένα τμήμα απο το άλλο αν έχει ένα μάθημα που μας ενδιαφέρει πιο πολύ, για το χαρτί και τις θεωρητικές γνώσεις πάμε :) Συνεπώς διαλέγουμε την σχολή με το μεγαλύτερο κύρος.

btw αν κάποιος διαφωνεί μαζί μου τότε δεν ξέρει από πληροφορική ^^

Τελευταία επεξεργασία:

cha0s

Περιβόητο μέλος

Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,575 μηνύματα.
Αντε για web development θα βγάλεις άκρη κουτσά στραβά και με κάποιο κολέγιο.
Για gaming development ξέχνα το. Δεν αναφέρομαι στο αν υπάρχουν σχετικά μαθήματα ή όχι, αλλά ο κλάδος του gaming development θέλει και γνώσεις φυσικής, άρα πρέπει να έχεις καλό υπόβαθρο και από το λύκειο.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,903 μηνύματα.
Νομίζω ότι ούτε υπάρχει, ούτε είναι σκόπιμο να υπάρξει ποτέ τμήμα συγκεκριμένα προσανατολισμένο σε game development καθότι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού είναι μια πολυσχιδής ενασχόληση που απαιτεί εξοικείωση σε ευρεία γκάμα τομέων, που δεν καλύπτονται από μια και μόνη σχολή.

Συμβουλή μου: βρες την αγαπημένη σου εταιρεία παιχνιδιών, πάνε στο careers page της και δες περίπου τι ζητάνε.

Από εκεί και πέρα πάρε κατάλληλες αποφάσεις στην σχολή της επιλογής σου. Ξεκινάς από καλό υπόβαθρο, γιατί έχεις στόχο. Συνέχισε έτσι.

Προφανώς όμως, το να πας σε κολλέγιο σημαίνει πως κρατάς πίσω τις γνώσεις και την αξία του πτυχίου που δυνητικά θα είχες.

Καλά Χριστούγεννα!

Debugging_Demon

Νεοφερμένος

Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Λίγο αρκετά μακριά από την Θεσσαλονίκη υπάρχει μια σχολή που ίσως σε προσελκύει. Είναι το τμήμα όπου φοιτώ. Φέτος για πρώτη χρονιά διαθέτει μάθημα επιλογής "Ανάπτυξη Βιντεοπαιχνιδιών" και μέχρι στιγμής είμαστε το μόνο τμήμα στην Ελλάδα που διαθέτει τέτοιο μάθημα στο προπτυχιακό και η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ποτέ να μπει τέτοιο μάθημα. Δεν το έχω παρακολουθήσει προσωπικά, καθώς είμαι τρίτο έτος και επιλογής παίρνουμε μετά από το τέταρτο. Βέβαια δεν σημαίνει ότι αν δεν πάρεις το μάθημα δεν θα μπορέσεις να ασχοληθείς φυσικά και θα μπορέσεις καθώς θα γνωρίζεις τις αρχές της επιστήμης.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Στην πληροφορική δεν πας σε σχολές συγκεκριμένα για κάτι, πας για γνώσεις "computer science" και ασχολείσαι με την εξειδίκευση σου στον ελεύθερο σου χρόνο, δεν επιλέγουμε το ένα τμήμα απο το άλλο αν έχει ένα μάθημα που μας ενδιαφέρει πιο πολύ, για το χαρτί και τις θεωρητικές γνώσεις πάμε :) Συνεπώς διαλέγουμε την σχολή με το μεγαλύτερο κύρος.

Στο πρώτο σκέλος συμφωνώ, στο δεύτερο (μετά από το χαμογελάκι), εξαρτάται τι εννοείς "κύρος". Εγώ θα το άλλαζα ελαφρώς και θα έλεγα σε εκείνη που έχει το πιο στιβαρό και πλήρες πρόγραμμα σπουδών, αλλά οκ...

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια