gialouris
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος
Πρέπει να το σκεφτείς πολύ σοβαρά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όπως και να 'χει, αν μισείς αυτές τις σχολές μη τις δηλώσεις. Σκέψου το απλά λίγο πρακτικά, είσαι διατεθειμένος να περάσεις τα επόμενα 4 χρόνια (το λιγότερο) σπουδάζοντας κάτι που μισείς; Να δίνεις σε κάθε εξεταστική μαθήματα που δε σου αρέσουν;
Όπως λένε πολλοί, όποιος είναι καλός δε χάνεται. Αν σπουδάσεις κάτι που σου αρέσει θα το κάνεις με όρεξη και θα επιδιώκεις συνεχώς να γίνεσαι καλύτερος. Οι γονείς σου αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν.
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επισης το φυσικο δεν εχει τοσο κακες προοπτικες επαγγελματικης αποκαταστασης. Πχ θα μπορουσες να ειδικευτεις στον τομεα των ιατρικων μηχανηνατων που απ'οτι ξέρω υπάρχει και μεγαλη ζητηση και πολυ καλες απολαβες.
Αλλα σκεψου οτι μπορει στην τελικη να καταλαβεις οτι και τα οικονομικα εχουν το ενδιαφερον τους. Μην νομιζεις οτι εχουν καμια σχεση τα μαθηματα του λυκειου με του πανεπιστημιου.
Αυτο που εχω να πω τελικα ειναι ότι φυσικό θα ήταν σωστο να πας μόνο αν εισαι απολυτα αποφασισμενος να αντιμετωπισεις αρκετες δυσκολιες(πολυ δυσκολη σχολη εχω ακουσει, μεσος ορος αποφοιτησης ειναι τα 8 χρόνια!). Επισης επαγγελματικα δεν θα εχεις τπτ ετοιμο, θα πρεπει να το κυνηγησεις μονος σου. Σκεψου λοιπον αν θα ηθελες να αναλαβεις ενα τοσο μεγαλο ρισκο για να πραγματοποιησεις το όνειρό σου. Αλλα ετσι κι'αλλιως τπτ σε αυτη τη ζωη δεν ειναι ευκολο.
antonela
Εκκολαπτόμενο μέλος
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
gialouris
Νεοφερμένος
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
mord79
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πηγαινε φυσικο και μην το σκεφτεσαι.
Απο το φυσικο μπορεις να κανεις α π ε ι ρ α πραγματα, τουλαχιστον ετσι μου λενε οσοι το εχουν ψαξει.
Μην χαλασεις τα καλυτερα χρονια της ζωης σου μαθαινοντας κατι που δε σου αρεσει. Και μενα μαλακιες μου φαινονται τα οικονομικα και σε νιωθω
Αν πραγματικα την γουσταρεις τη φυσικη πηγαινε και θα γινουν ολα.
gialouris
Νεοφερμένος
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
antonela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Έπειτα, οι γονείς σου δεν ξέρουν τι θα βγείς απο το φυσικό όπως και δεν ξέρουν τι θα βγεις απο τα οικονομικά. Έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους που κατα 90% δεν ισχύει (κατα 90% ποτέ δεν ισχύει αυτό που έχουν οι γονείς στο μυαλό τους όταν περνάει το βλαστάρι τους κάπου) οπότε δήλωσε εκεί που θέλεις.
Απλά να είσαι σίγουρος οτι είναι αυτο που θέλεις.
Επίσης αν θέλεις μηχανολογία, μη σε ξενερώνει η λέξη ΤΕΙ. Πολλά ΑΤΕΙ είναι πολύ ανώτερα απο αντίστοιχα ΑΕΙ, οπότε συνοψίζοντας, δηλώνεις τις σχολές που θέλεις, πρώτες, με την σειρά που τις θέλεις, όσο και να υπολογίζεις οτι θα βγάλεις στα μόρια και όπως και να υπολογίζουν οτι θα πάνε οι βάσεις. Έπειτα δηλώνεις και αυτά που έχεις για "δεύτερες επιλογές".
gialouris
Νεοφερμένος
Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά μου έχει περάσει πως τα ΤΕΙ είναι "κατώτερα" αν και έχω ακούσει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
zoezaxariadi
Νεοφερμένος
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσον αφορά τη κατωτερότητα των ΤΕΙ, είναι μια άποψη που έχει επικρατήσει στην κοινωνία μας και μεταδίδεται σε ένα παιδί από τους συμμαθητές και τους γονείς του, μέχρι και από μερικά φροντιστήρια. Όποιος περάσει σε ΤΕΙ είναι αμόρφωτος και καμπούρης.
Όπως είπε και ο Eruyomo, κάποια τμήματα ΤΕΙ είναι πολύ καλά όσον αφορά το αντικείμενο τους. Επίσης έχουν περισσότεροι πρακτική εξάσκηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
.:aLeX:.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και σιγα την τρελη ζητηση που εχουν και οι οικονομικες σχολες σε σχεση με την φυσικη... Οτι και να γινεις, θα πρεπει να κυνηγησεις πραγματα αργοτερα. Και οσο πιο πολυ θα σου αρεσει αυτο που θα κανεις, τοσο πιο πολυ θα τα κυνηγησεις.
**Ποια ακριβως οικονομικη σχολη πιανεις στην Αθηνα, αφου δεν πιανεις φυσικη?? Γιατι ειναι τοσο πολλες, και μην νομιζεις οτι ολες αξιζουν...
Silent Walker
Εκκολαπτόμενο μέλος
να σου πω μια άλλη φάση...Μια φίλη μου θέλει τρελά να πάει ιατρική.Έχοντας εγώ μπαμπά καρδιοχειρουργό από τη μια κι εγώ λατρεύω την ιατρική(μη σου πω περισσότερο από εκείνη) αλλά από την άλλη έχει πολλές επιπτώσεις...Εγώ έχω καιρό να μετανιώσω την επιλογή μου!Αλλά εκείνη επιμένει κι όλοι της λένε να ακολουθήσει το όνειρο της,κλπ,κλπ!Εγώ τη συμβουλεύω να μην πάει ιατρική.Κι έρχονται όλοι αντίθετοι με μένα γιατί λένε πως δεν πρέπει να παρατάμε τα ονειρά μας,κλπ!Όταν έρθει ο καιρός του μηχανογραφικού θα βάλει πρώτη την ιατρική κι ό,τι θέλει ας γίνει.Από εκεί και πέρα θα της προσφέρω αμέτρητη υποστήριξη.Αλλά τώρα της λέω να μην πάει.Και σκέψου!είναι ιατρική που ειναι 93820283028340 χειρότερη κατάσταση από φυσικό!
Κάνε λοιπόν κι εσύ το ίδιο!Βάλε στο μηχανογραφικό σου πρώτο το φυσικό της περιοχής σου, δεύτερο όποιο είναι πιο κοντά στην περιοχή σου,κλπ,κλπ!Και μετά βάλε κι οικονομικά.Κι ας σου πει ο Θεός τι θα γίνει τελικά!
ναι!αυτό ισχύει!!Ένας γνωστός μου που τελείωσε την Ιχθυοκαλλιέργεια Μεσολογγίου, παίρνει πολύ περισσότερα λεφτά απ΄ότι παίρνει ένας ορκωτός λογιστής!Επίσης αν θέλεις μηχανολογία, μη σε ξενερώνει η λέξη ΤΕΙ. Πολλά ΑΤΕΙ είναι πολύ ανώτερα απο αντίστοιχα ΑΕΙ, οπότε συνοψίζοντας, δηλώνεις τις σχολές που θέλεις, πρώτες, με την σειρά που τις θέλεις, όσο και να υπολογίζεις οτι θα βγάλεις στα μόρια και όπως και να υπολογίζουν οτι θα πάνε οι βάσεις. Έπειτα δηλώνεις και αυτά που έχεις για "δεύτερες επιλογές".
Civilara
Περιβόητο μέλος
Οι σπουδές είναι μερικά χρόνια και μετά τελειώνουν. Το μετά είναι αυτό που μετράει και η επιλογή της σχολής πρέπει να γίνει με βάση αυτό που θα κάνεις στην υπόλοιπη ζωή σου. Κάποιοι σπουδάζουν για να έχουν απλά ένα πτυχίο χωρίς να τους ενδιαφέρει να εργαστούν στο αντικείμενο αυτό. Αν είσαι σε αυτούς επέλεξε όποια σχολή σου αρέσει περισσότερο. Το καλύτερο είναι να γνωρίζεις άτομα που έχουν κάποια εργασιακή πείρα και έχουν τελειώσει κάποια σχολή που σε ενδιαφέρει ώστε να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για το μετά τις σπουδές που είναι το σημαντικότερο κομμάτι στη ζωή κάποιου. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Freedom_
Νεοφερμένος
Το φυσικό μπορεί να μην έχει αποκατάσταση τη συγκεκριμενη χρονική περίοδο όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα συμβαίνει πάντα..
Στην αγορά εργασίας θα βγεις περίπου το 2014. Μεχρι τότε, μπορεί να έχουν αντιστραφεί τα πάντα ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση!
Επιπλέον, το γεγονός οτι το φυσικό είναι μια σχολή που αφορά την εκπαίδευση είναι ένα πλεονεκτημα γιατι έχεις άπειρες επιλογές.
Αποκατάσταση δεν είναι μια θέση στο δημόσιο.. Αν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις και αν αγωνιστείς και προσπαθήσεις για να ασχοληθείς με αυτό, τότε σίγουρα θα τα καταφέρεις!
Απο την άλλη, υπαρχουν και άτομα που ενω πέρασαν σε σχολές που δεν τους άρεζαν και αποφάσισαν να δώσουν δεύτερη φορα πανελληνιες, περνόντας χρόνο στην σχολή, την βρήκαν πολύ ενδιαφερον και έμειναν εκεί.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 48 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- ScarletFox
- giorgos5002
- Hased Babis
- GeorgePap2003
- thenutritionist
- El_
- George9989
- SlimShady
- Giii
- VouDou
- nickd6776
- luisnazariodelima
- Sokratis Mitropoulos
- Dimitris9
- Stelios725
- Jocaste
- eri548
- thecrazycretan
- Dr.
- Meow
- Athens2002
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Πύρος
- ΘανάσοςG4
- MarcoReus
- No name
- Pharmacist01
- Μαρία Λι
- Ryuzaki
- T C
- abbyrob
- igeorgeoikonomo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.