greeklover13
Εκκολαπτόμενο μέλος


ναι προπτυχιακες υποτροφιες ΙΤΕ (150-300ε) και πτυχιακη εργασια σε συνεργασια με ΙΤΕ.Ελπίζοντας να μη βγαίνω offtopic, στο CSD παίζει προπτυχιακή έρευνα, είτε σε συνεργασία με το ΙΤΕ, είτε όχι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alan
Δραστήριο μέλος


ναι προπτυχιακες υποτροφιες ΙΤΕ (150-300ε) και πτυχιακη εργασια σε συνεργασια με ΙΤΕ.
Φαντάζομαι περί μεταπτυχιακών σπουδών, η συνεργασία υπάρχει εξίσου έτσι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος


Φαντάζομαι περί μεταπτυχιακών σπουδών, η συνεργασία υπάρχει εξίσου έτσι;
Σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Για τις υποτροφίες ισχύει μάλιστα πως οι περισσότερες είναι για μεταπτυχιακές σπουδές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexanderr
Νεοφερμένος


Ειμαι μαθητης δευτερα; λυκειου και με ενδιαφερει ΠΑΡΑ πολυ ο τομεας της πληροφορικης.Καταρχας θα ηθελα να να σας πω οτι με ενδιαφερουν 3 σχολες(Μονο αθηνα).

1)ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ
2)πληροφορικη στο ΕΚΠΑ
3)πληροφορικη στο ΟΠΑ
Εγω θα ηθελα να γινω ή Software engineer ή ΙΤ manager.
Θα ηθελα να ρωτησω σε ποια απο τα παραπανω πανεπιστημιο μπορω να σπουδασω το καθενα(πιο πολυ με ενδιαφερει το πρωτο)
Πιο απο τα πανεπιστημια εχει πιο πολυ αναγνωρισιμοτητα εκτος ελλαδας στους συγκεκριμενους κλαδους?
Επισης καποιες extra ερωτησεις : πια ειναι η διαφορα αναμεσα στο software engineer software developer και computer sciense(αυτο το ειδα στο google γιαυτο το ρωταω)

Οπως καταλαβατε με ενδιαφερει ΠΟΛΥ το software,οποτε θα με βοηθουσατε πολυ αν μου λεγατε σε ποια σχολη ειναι καλυτερος ο καθε κλαδος(software engineer)
Ευχαριστω πολυ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης


Software Developer = Προγραμματιστής ή αλλιώς coder. Είναι το άτομο που γράφει τον κώδικα για το λογισμικό. Όλοι οι software engineers είναι και developers καθώς πάντα θα γράψουν κώδικα, όμως όλοι οι προγραμματιστές δεν είναι software engineers. Προγραμματιστής μπορεί να γίνει ο καθένας, καθώς το να μάθεις να γράφεις κώδικα είναι σχετικά εύκολο. Αυτό που διαχωρίζει τον προγραμματιστή από το μηχανικό λογισμικού, είναι πως ο δεύτερος κατανοεί το επιστημονικό υπόβαθρο πίσω από τον προγραμματισμό και έτσι έχει εις βάθος κατανόηση των προβλημάτων που πρέπει να λύσει και φυσικά μπορεί να προτείνει πολύ καλύτερες λύσεις από κάποιον που απλά ξέρει κώδικα.
Computer Scientist είναι ο επιστήμονας του υπολογισμού. Μπορείς να είσαι computer scientist και να μην ασχολείσαι καν με προγραμματισμό, καθώς το computer science αφορά την μελέτη των αλγορίθμων για την επίλυση προβλημάτων. Ουσιαστικά τέτοιες καθαρά θεωρητικές θέσεις είναι πολύ λίγες και απευθύνονται συνήθως σε άτομα με phd και βρίσκονται είτε σε πανεπιστήμια ή μεγάλες βιομηχανικές εταιρίες με τμήματα rnd. Στην πράξη οι περισσότεροι απόφοιτοι σχολών computer science θα γίνουν προγραμματιστές.
Αν θες να ασχοληθείς με software engineering τότε πας σε σχολή computer science, ή ελληνιστή πληροφορική, όπως το ΕΚΠΑ και το ΟΠΑ που ανέφερες. ΗΜΜΥ μην κοιτάς καν, οι ΗΜΜΥ είναι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, electrical engineers και όχι software. Έχουν βέβαια ροή για software αλλά θα φας τη ζωή σου εκεί μέσα να διαβάζεις άχρηστα μαθηματικά, φυσικές και άλλα συναφή που είναι μαθήματα ηλεκτρολόγων και όχι πληροφορικάριων. Κακή επιλογή. Αν δεν πιάσεις τα παραπάνω τμήματα που λες πήγαινε και στο ΤΕΙ Αθήνας, είναι αξιόλογο τμήμα και θα πάρεις όσα χρειάζονται. Γενικά στον τομέα της πληροφορικής το reputation της σχολής δεν είναι και τόσο σημαντικό. Αυτό που μετράει είναι οι ουσιαστικές γνώσεις που έχεις και όχι τι λέει το χαρτί σου, καθώς είμαστε ένα καθαρά hands on επάγγελμα. Πας κάνεις τη δουλειά και πληρώνεσαι για να φτιάξεις software που θα λύνει το πρόβλημα. Αν αυτό που έφτιαξες δεν δουλεύει θα απολυθείς είτε από το ΤΕΙ Αθηνών είτε από το ΜΙΤ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης


Στην σχολή πας για να μάθεις την θεωρία πίσω από την πράξη. Πας για να μάθεις τι είναι ο compiler, γιατί η merge sort είναι καλύτερη από την bubble sort, τι είναι οι registers, πότε και γιατί ο υπολογιστής κάνει σφάλματα, τι θα πει Ο(n), πως χρησιμοποιούμε τα δέντρα και τους γράφους για την αναπαράσταση δεδομένων, τι είναι OOP κτλ. Αυτά είναι επιστημονικό υπόβαθρο. Είναι χρήσιμα διαχρονικά, είτε θα γράψεις ένα λειτουργικό σε C, ένα σερβερ σε Java, ή ένα site σε HTML. Προσωπικά δεν θα ασχολούμουνα καν με μια σχολή η οποία σου μαθαίνει μια τεχνολογία, γιατί στον τομέα της πληροφορικής οι γλώσσες, τα frameworks και οι διάφορες τεχνολογίες, έχουν ημερομηνία λήξης. Η επιστημονική κατάρτιση στον τομέα δίνει βάσεις που κρατάνε για πάντα αντιθέτως.
Εκτός φυσικά και αν δεν εννοούσες αυτό στο μήνυμα σου, οπότε περιμένω να μου πεις πιο μάθημα σε σχολή πληροφορικής είναι τελείως άχρηστο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος


Όντως αν είναι κάποιος 100% σίγουρος ότι θέλει να ασχοληθεί με πληροφορική να πάει σε σχολή πληροφορικής, για να μην φάει στην μάπα άσχετα μαθήματα στους ημμυ. Αν δεν είναι όμως, είναι καλή επιλογή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος


και μετα εχουν κατευθυνση ηλεκτρονικης και υπολογιστων(μεταξυ αλλων εννοειται)
δεν ειμαι σιγουρος τι συνεβαινε παλαιοτερα,εχω την αισθηση πως το ανανεωσαν εκ νεου επιλεγοντας μια στροφη προς πληροφορικη,μια πιο ρεαλιστικη δηλ ματια.
οποτε οποιος διαλεξει αυτην και παρει την κατευθυνση υπολογιστων οκ δειχνει το προγραμμα
φυσικα θα κανει στον βασικο κορμο και καποια μαθηματα ηλεκτρολογιας/ηλεκτρονικης,γυρω στα 15,ισως και λιγα παραπανω
παρεμπιπτοντως το link παραπανω σε οτι αφορα την πληροτητα σπουδων πληροφορικης ανανεωθηκε για πολλες σχολες
δηλαδη αυτο https://review.epe.org.gr/doc.php?q=5&d=al
νομιζω ειναι καλυτερο value οι ΗΜΜΥ ΕΜΠ και ΑΠΘ ,απο τις σκετες σχολες πληροφορικης,αν κανει υπομονη δηλαδη καποιος και διαβασει και τα μαθηματα ηλεκτρολογιας κ.λπ που δεν ειναι και λιγα
τα προγραμμα σπουδων τους πληροφορικης(με τις αντιστοιχες κατευθυνσεις,διοτι αυτος που παιρνει αλλες κατεθυνσεις φυσικα δεν μπορει να συγκριθει) ειναι μια χαρα κατα την γνωμη μου.
βεβαιως εγω παλια επελεξα σχολη πληροφορικης,αλλες εποχες,αλλες συνθηκες.τωρα μαλλον ΗΜΜΥ θα επελεγα.μπορεις να κανεις και μια στροφη αν βλεπεις πως δεν τραβαει η ομαδα,κατοχυρωμενα τα επαγγελματικα(απο την αλλη ισως παλι προτιμουσα αντι για μαθηματα ηλεκτρολογιας σε ενα προγραμμα πληροφορικης,μαθηματα οκονομικων/διοικησης,που μου αρεσουν,οποτε επελεγα και την αντιστοιχη σχολη )
για τους κατασταλαγμενους στην πληροφορικη,που δεν θελουν και τα ηλεκτρολογικα υποθετω οι σχολες πληροφορικης ειναι καλυτερη επιλογη ,αν συνδυαστει μαλιστα και με ενα γερο μεταπτυχιακο στο εξωτερικο(απαιτει καποιες προυποθεσεις,χρειαζεται εγκαιρος προγραμματισμος και προσπαθεια εντος σχολης) ειναι εξαιρετικος συνδυασμος
τα εχουμε πει σε τοσα νηματα,μην επαναλαμβανομαστε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος


οποτε ναι ημουν υπερβολιικος αρκετα μπορω να πω,πως μου φανηκε

αυτος που θα παρει την κατευθυνση ηλεκτρονικης πληροφορικης ωστοσο θα εχει ενα οκ προγραμμα,πιθανοτατα οχι οπως των κατ εξοχην σχολων πληροφορικης,αλλα παντως οκ αν και θα εχει διαβασει και σημαντικο αριθμο απο μαθηματα ηλεκτρολογιας κ.λπ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 24 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.