Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aristoteles
Νεοφερμένος
Στο μηχανογραφικό μου θα συμπληρώσω σίγουρα τις σχολές Πληροφορικής Καποδιστριακού, ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, και Χαροκοπείου. Αυτή τι στιγμή προσπαθώ να καθορίσω τη σειρά που θα τα βάλω στο μηχανογραφικό μου.
Το θέμα είναι σε τι διαφέρουν αυτές μεταξύ τους. Έχω κάνει αρκετό ψάξιμο για αυτές, αλλά έχω και μερικές απορίες:
- Στο ΟΠΑ και στο ΠΑΠΕΙ έχει και οικονομικά το τμήμα αυτό, ή τα μαθήματα περί οικονομικών είναι επιλογής ?
- Διαφορές τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Καποδιστριακού με Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου ως προς τα μαθήματα, τους καθηγητές, το περιβάλλον, την εργασιακή αποκατάσταση και την ισχύ του πτυχείου.
- Διαφορές μεταξύ ΟΠΑ-ΠΑΠΕΙ και Καποδιστριακού-Χαροκοπείου ως προς την Πληροφορική (ισχύει ότι στο ΟΠΑ και στο ΠΑΠΕΙ εστιάζουν περισσότερο σε πληροφοριακά συστήματα που έχουν να κάνουν με επιχειρίσεις και γενικά με τον οικονομικό τομέα, καθώς επίσης αληθεύει ότι δεν ασχολούνται πολύ με τα λειτουργικά συστήματα και τις γλώσσες που είναι γραμμένα-π.χ Unix-C programming language).
Όσοι επίσης έχετε σπουδάσει ή σπουδάζετε σε ένα από αυτά τα τμήματα Πληροφορικής, παραθέστε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας περί του θέματος.
Υ.Γ: Τα μόριά μου είναι 15.465 (για αυτό κιόλας ρωτάω αν Χαροκόπειο και Καποδιστριακό είναι ίδια γιατί δεν ξέρω αν θα πιάσω το Καποδιστριακό που εννοείται ότι θα είναι η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ironboy
Δραστήριο μέλος
Ήρθε η στιγμή τελικά που πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, εμείς οι απόφοιτοι του λυκείου, τι ακριβώς σχολές θα βάλουμε στα μηχανογραφικά μας. Είναι μια εργασία που θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, καθώς καθορίζει αρκετούς παράγοντες στην μετέπειτα ζωή μας. Ας εστιάσουμε όμως στον τομέα της Πληροφορικής και των ατόμων που θέλουν να σπουδάσουν Πληροφορική αλλά και σε αυτούς που έχουν ήδη σπουδάσει και έχουν κάποια εμπειρία περί των σχολών Πληροφορικής στην Αθήνα.
Στο μηχανογραφικό μου θα συμπληρώσω σίγουρα τις σχολές Πληροφορικής Καποδιστριακού, ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, και Χαροκοπείου. Αυτή τι στιγμή προσπαθώ να καθορίσω τη σειρά που θα τα βάλω στο μηχανογραφικό μου.
Το θέμα είναι σε τι διαφέρουν αυτές μεταξύ τους. Έχω κάνει αρκετό ψάξιμο για αυτές, αλλά έχω και μερικές απορίες:
- Στο ΟΠΑ και στο ΠΑΠΕΙ έχει και οικονομικά το τμήμα αυτό, ή τα μαθήματα περί οικονομικών είναι επιλογής ?
- Διαφορές τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Καποδιστριακού με Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου ως προς τα μαθήματα, τους καθηγητές, το περιβάλλον, την εργασιακή αποκατάσταση και την ισχύ του πτυχείου.
- Διαφορές μεταξύ ΟΠΑ-ΠΑΠΕΙ και Καποδιστριακού-Χαροκοπείου ως προς την Πληροφορική (ισχύει ότι στο ΟΠΑ και στο ΠΑΠΕΙ εστιάζουν περισσότερο σε πληροφοριακά συστήματα που έχουν να κάνουν με επιχειρίσεις και γενικά με τον οικονομικό τομέα, καθώς επίσης αληθεύει ότι δεν ασχολούνται πολύ με τα λειτουργικά συστήματα και τις γλώσσες που είναι γραμμένα-π.χ Unix-C programming language).
Όσοι επίσης έχετε σπουδάσει ή σπουδάζετε σε ένα από αυτά τα τμήματα Πληροφορικής, παραθέστε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας περί του θέματος.
Υ.Γ: Τα μόριά μου είναι 15.465 (για αυτό κιόλας ρωτάω αν Χαροκόπειο και Καποδιστριακό είναι ίδια γιατί δεν ξέρω αν θα πιάσω το Καποδιστριακό που εννοείται ότι θα είναι η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό).
Εγώ σπουδάζω στο Καποδιστριακό.
1.Δεν έχουν σχέση με οικονομικά μαθήματα.Πληροφορική είναι και εκεί,απλά κάνεις 1 ή 2 μαθήματα που έχουν σχέση με οικονομικά σε όλη την διάρκεια των σπουδών (για το ΠΑΠΕΙ δεν ξέρω καν αν έχει, στο ΟΠΑ έχουν 2 ακριβώς μαθήματα μόνο).
2.Δεν έχουν σχέση καμία τα δύο τμήματα.Το Τηλεματικής από όσο ξέρω ασχολείται με υπηρεσίες διαδικτύου (πχ. e-banking,κλπ),ενώ το Τηλεπικοινωνίων ασχολείται με αυτό που λέει το όνομά του(μην φανταστείς σε τρελό βαθμό.Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να ήταν σκέτο "Πληροφορικής").
3.Δεν γνωρίζω για το ΠΑΠΕΙ/ΟΠΑ , πάντως στο Καποδιστριακό ασχολούνται πολύ με λειτουργικά συστήματα,σε πυρήνα Unix και η γλωσσά που ασχολείσαι για να τα προγραμματίσεις είναι η C.
Καλή σου επιτυχία!
giwrgossp
Νεοφερμένος
2) Πληροφορική ΟΠΑ
3) Πληροφορική ΠΑΠΕΙ
4) Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου
Εγώ θα τα έβαζα έτσι , ειδικά τα πρώτα τρία τα θεωρώ πολύ καλά ! φιλικά
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
aristoteles
Νεοφερμένος
Εγώ σπουδάζω στο Καποδιστριακό.
1.Δεν έχουν σχέση με οικονομικά μαθήματα.Πληροφορική είναι και εκεί,απλά κάνεις 1 ή 2 μαθήματα που έχουν σχέση με οικονομικά σε όλη την διάρκεια των σπουδών (για το ΠΑΠΕΙ δεν ξέρω καν αν έχει, στο ΟΠΑ έχουν 2 ακριβώς μαθήματα μόνο).
2.Δεν έχουν σχέση καμία τα δύο τμήματα.Το Τηλεματικής από όσο ξέρω ασχολείται με υπηρεσίες διαδικτύου (πχ. e-banking,κλπ),ενώ το Τηλεπικοινωνίων ασχολείται με αυτό που λέει το όνομά του(μην φανταστείς σε τρελό βαθμό.Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να ήταν σκέτο "Πληροφορικής").
3.Δεν γνωρίζω για το ΠΑΠΕΙ/ΟΠΑ , πάντως στο Καποδιστριακό ασχολούνται πολύ με λειτουργικά συστήματα,σε πυρήνα Unix και η γλωσσά που ασχολείσαι για να τα προγραμματίσεις είναι η C.
Καλή σου επιτυχία!
Ευχαριστώ φίλε Ironboy. Και εμένα το Καποδιστριακό μου ταιριάζει περισσότερο, μιάς και θέλω να ασχοληθώ με δίκτυα και λειτουργικά συστήματα αλλά με τα μόρια που έχω δεν ξέρω αν θα μπω εκεί. Για αυτό θέλω να μάθω αν γίνεται καλή δουλειά στο ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ και στο Χαροκόπειο σε αυτά (δίκτυα και λειτουργικά συστήματα) καθώς έχω ακούσει ότι στο ΟΠΑ και στο ΠΑΠΕΙ επικεντρώνονται σε Πληροφορική που έχει να κάνει με οικονομικά.
Στο Χαροκόπειο δεν ασχολούνται με Δίκτυα και Λειτουργικά Συστήματα ?
Σε τι επικεντώνονται κυρίως ?
Περιμένω και άλλες απόψεις και από άλλα μέλη.
1) Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Καποδιστριακού
2) Πληροφορική ΟΠΑ
3) Πληροφορική ΠΑΠΕΙ
4) Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου
Εγώ θα τα έβαζα έτσι , ειδικά τα πρώτα τρία τα θεωρώ πολύ καλά ! φιλικά
Σε ευχαριστώ για την γνώμη σου φίλε μου !
Ironboy
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ φίλε Ironboy. Και εμένα το Καποδιστριακό μου ταιριάζει περισσότερο, μιάς και θέλω να ασχοληθώ με δίκτυα και λειτουργικά συστήματα αλλά με τα μόρια που έχω δεν ξέρω αν θα μπω εκεί. Για αυτό θέλω να μάθω αν γίνεται καλή δουλειά στο ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ και στο Χαροκόπειο σε αυτά (δίκτυα και λειτουργικά συστήματα) καθώς έχω ακούσει ότι στο ΟΠΑ και στο ΠΑΠΕΙ επικεντρώνονται σε Πληροφορική που έχει να κάνει με οικονομικά.
Στο Χαροκόπειο δεν ασχολούνται με Δίκτυα και Λειτουργικά Συστήματα ?
Σε τι επικεντώνονται κυρίως ?
Μμμ το Χαροκόπειο δεν θα στο συνιστούσα εγώ.Πολλές φορές προτιμότερο το ΠΑΠΕΙ ή ΟΠΑ.Δεν είναι αλήθεια ότι επικεντρώνονται σε Πληροφορική με οικονομικά(τουλάχιστον από φίλο μου δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο).
aristoteles
Νεοφερμένος
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
aristoteles
Νεοφερμένος
Μμμ το Χαροκόπειο δεν θα στο συνιστούσα εγώ.Πολλές φορές προτιμότερο το ΠΑΠΕΙ ή ΟΠΑ.Δεν είναι αλήθεια ότι επικεντρώνονται σε Πληροφορική με οικονομικά(τουλάχιστον από φίλο μου δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο).
Επιπλέον τα Οικονομικά στο ΠΑΠΕΙ και στο ΟΠΑ περί τίνος Οικονομικά πρόκειται και πώς μπορώ να δώ την ύλη τους ?
Ironboy, μάλλον με πρόλαβες πριν. Ρωτάω για τα οικονομικά, μιας και δεν ξέρω αν θα τα πηγαίνω καλά σε αυτά. ΑΟΔΕ έγραψα 11.7.
Επίσης το ΟΠΑ και το ΠΑΠΕΙ έχει κατευθύνσεις που δεν έχουν καθόλου Οικονομικά ?
Γενικά πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα με τις κατευθύνσεις ?
quintana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ironboy
Δραστήριο μέλος
ρε εκει πληροφορικης εκπα εχετε πιο πολλες κοπελες απο ημμυ εμπ ή ειναι ξερω γω μετρημενες στα δαχτυλα?
Ακριβώς όπως το είπες!Μετρημένες στα δάχτυλα Τα ποσοστά είναι απογοητευτικά.
Ironboy, μάλλον με πρόλαβες πριν. Ρωτάω για τα οικονομικά, μιας και δεν ξέρω αν θα τα πηγαίνω καλά σε αυτά. ΑΟΔΕ έγραψα 11.7.
Επίσης το ΟΠΑ και το ΠΑΠΕΙ έχει κατευθύνσεις που δεν έχουν καθόλου Οικονομικά ?
Γενικά πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα με τις κατευθύνσεις ?
Δεν έχουν οικονομικά μαθήματα!Αυτό σου εξηγώ.Άντε να έχουν 1 ή 2 ΟΛΑ τα χρόνια της σχολής!!Δεν γνωρίζω για τις κατευθύνσεις που ρωτάς
Lost10
Νεοφερμένος
Θα σου πρότεινα να βάλεις πρώτα ΕΚΠΑ, μετά ΠΑΠΕΙ και μετά ΑΣΣΟΕ. Εγώ έτσι τα είχα πέρσι παρόλο που πέρναγα σίγουρα και ΑΣΣΟΕ.
kiriazispao4ever
Δραστήριο μέλος
και στο τμήμα "επιστημης υπολογιστών" Κρήτης.
Για Αθήνα που ήθελα πολύύύύύύύύύύύύ χλωμό.(εκτός αν είμαι τυχερός λόγω οτι είμαι πολύτεκνος )
Θα ήθελα να μου δώσετε οσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις 2 σχολές.
Παραθέτω μερικές πιο συγκεκριμένες απορίες.
1)Ποιο ακριβώς είναι το αντίκειμενο σπουδών απο το πανεπίστημιο κρήτης? Γιατι ονόμαζεται ετσι?(σε τι διαφοροποιειται απο τα υπολοιπα τμηματα πληροφορικης ,εννοώ)
2) θα μου συνιστούσατε τει πληροφορικης Αθηνας απο τα 2 αει που προανέφερα ? (νομίζω με το σχέδιο αθηνα,πλέον δεν ειναι τει πληροφορικης,αλλα "μηχανικων υπολογιστων"(?) ή κάπως έτσι )
3)Απο άποψη οικονομική τι παίζει ανάμεσα σε κερκυρα και κρητη?
4) Για ο,τι άλλες απορίες ,θα επανέλθω
υγ* Στόχος μου ,είναι να ασχολήθω με την ανάπτυξη εφαρμογών,διαδίκτυο και λίγοτερο με το hardware...
ευχαριστώώώώώ
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
2) Όσον αφορά το τμήμα του ΕΚΠΑ που είμαι και ξέρω:
Το επίπεδο είναι σε γενικές γραμμές θεωρώ υψηλό, ειδικά δε στα προγραμματιστικά καταντά πολλές φορές κουραστικό.
Οι καθηγητές στην πλειονότητά τους είναι γνώστες και συνεργάσιμοι ( εκτός από 1-2 μπουμπούκια του μαθηματικου ). Αλλά και στην εξαίρεση να πέσεις είναι τέτοια η οργάνωση που υπάρχει ( forum φοιτητών, ομάδες στο fb, eclass όπου πολλές φορές συμμετέχουν βοηθοί ) εύκολα βγάζεις άκρη.
Το περιβάλλον είναι αρκετά καλό, οι εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες και η σχολή είναι μόνη της και έχει δικό της campus μες στα έλατα που για μένα είναι μεγάλο συν απ' το να σαι μαζί με άλλα πόσα τμήματα στο ίδιο κτήριο όπως πχ στο ΟΠΑ.
Όσον αφορά την ισχύ του πτυχίου, ξέρω φοιτητή που τελείωσε πρόσφατα με 7.2 και έφυγε για μεταπτυχιακό στο Southampton, άλλον ένα με βαθμό 8.1 και έφυγε για μεταπτυχιακό στο Maryland και άλλον έναν που έκανε προπτυχιακό/μεταπτυχιακό εδώ ( δε ξέρω με τι βαθμό αλλά ήταν καλός ) και τώρα κάνει διδακτορικό στο Columbia. Και γενικά από κάτι παιδιά από ΜΙΤ/Stanford που είχαν έρθει να μιλήσουν για αυτά πριν κάμποσους μήνες μας είχαν πει ότι γενικά υπάρχει καλό όνομα προς τα έξω.
Για το Χαροκόπειο δε ξέρω πολλά. Το θέμα είναι πως πρόκειται για νεότατη σχολή ( άνοιξε το 2007 ενώ άλλες πληροφορικές μετρούν 20ετίες και βάλε ). Επίσης όταν μπήκα εγώ στο site της και τα κοιτουσα είδα ότι έχει γενικά λίγους ΔΕΠ, καμία σαφή κατεύθυνση και γενικά δε μου έδινε την εντύπωση ενός σοβαρού τμήματος. Δεν ξέρω για τώρα ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά αν όχι προσωπικά θα προτιμούσα να πάω ΤΕΙ Αθήνας παρά εκεί.
3) Όπως είπα και πριν όσον αφορά τα μαθήματα αν θες λεπτομέριες μπες στο site και δες τα. Τώρα γενικά η αλήθεια είναι ότι το ΟΠΑ έχει μια γενική κατεύθυνση στον εφαρμόσμένο τομέα, δηλάδή δεν το βλέπει τόσο επιστημονικά όσο πχ το ΕΚΠΑ αλλά εστιάζει κυρίως στο τι θα ήταν χρησιμότερο να μάθεις ώστε να σου χρειαστεί στην αγορά εργασία σήμερα. Για αυτό και ναι, δεν κάνουν τα πάντα, αλλά αυτά που τους ενδιαφέρουν τα ξεψαχνίζουν πολύ.
Γενικά δηλαδή ναι, αυτά που λες νομίζω πως ισχύουν εκτός από αυτό με τα οικονομικά. Αυτά αν θες μετά το ρπώτο έτος δε τα ξανά βλέπεις.
Επίσης κάτι τελευταίο, επειδή το ischool δεν είναι ούτε μικρό, ούτε καινούργιο forum θα σας πω το εξής. Όποιον δεν τον ενδιαφέρει να κάνει ένα μηχανογραφικό στα γρήγορα να πάει να παίξει μπάλα και έχει όρεξη να ψαχτεί, υπάρχουν πολλά θέματα εδώ μέσα και με αρκετές σελίδες που τα υπεραναλύουν αυτά και πολλοί από εμάς τα έχουμε ξανά πει. Δε το θεωρώ χάσιμο χρόνου να κατσει κάποιος ένα και 2 και πολλά παραπάνω βράδια να τα διαβάσει αν μιλάμε για ένα τέτοιο θέμα.
Όπως είπα εγώ είμαι στο ΕΚΠΑ, αν κάποιος θέλει να ρωτήσει κάτι συγκεκριμένο για τη σχολή που δε θα το γράφει με μεγάλα γράμματα στο site μπορεί να μου στείλει ένα πμ ή να ρωτήσει εδώ. Αυτά.
fockos
Επιφανές μέλος
ViPeRMiMiS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ironboy
Δραστήριο μέλος
Με τα τιμια 11.533 μόρια μου (ναι οκ,γελάστε ελεύθερα ) ,λογικά περνάω στην σχολή πληροφορικής Κέρκυρας
Για Αθήνα που ήθελα πολύύύύύύύύύύύύ χλωμό.(εκτός αν είμαι τυχερός λόγω οτι είμαι πολύτεκνος )
Θα ήθελα να μου δώσετε οσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις 2 σχολές.
1)Ποιο ακριβώς είναι το αντίκειμενο σπουδών απο το πανεπίστημιο κρήτης? Γιατι ονόμαζεται ετσι?(σε τι διαφοροποιειται απο τα υπολοιπα τμηματα πληροφορικης ,εννοώ)
2) θα μου συνιστούσατε τει πληροφορικης Αθηνας απο τα 2 αει που προανέφερα ? (νομίζω με το σχέδιο αθηνα,πλέον δεν ειναι τει πληροφορικης,αλλα "μηχανικων υπολογιστων"(?) ή κάπως έτσι )
υγ* Στόχος μου ,είναι να ασχολήθω με την ανάπτυξη εφαρμογών,διαδίκτυο και λίγοτερο με το hardware...
ευχαριστώώώώώ
Για το τμήμα στην Κρήτη έχω ακούσει τα καλύτερα.Πρόσφατα και το Πανεπιστημειο κρήτης βγήκε από τα καλύτερα νέα πανεπιστήμεια.
Giannoutas
Διάσημο μέλος
Της Κρητης στα σιγουρα. Αν θες ψαξτο αλλα στο τελος εκει θα καταληξεις σιγουρα.Με τα τιμια 11.533 μόρια μου (ναι οκ,γελάστε ελεύθερα ) ,λογικά περνάω στην σχολή πληροφορικής Κέρκυρας
ευχαριστώώώώώ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 75 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- panaman
- vkat
- Helen06
- Johnny12
- Mathitis_tou_15
- Jesse_
- infection54
- bababogia
- liana
- MIT_fan
- ivannag
- antonis97
- GeorgePap2003
- thecrazycretan
- Nic Papalitsas
- george777
- marioushi
- emilyfan85
- Nala
- jim2015
- Gravix
- Pastramis
- markip
- QWERTY23
- Giii
- Steliosgkougkou
- chris2799
- Scandal
- vds3
- lnesb
- Stroka
- tsiobieman
- snowy
- rempelos42
- Alexandr0s7
- Jimmy20
- Αννα1
- ggl
- constansn
- GeorgeKarag
- ale
- Dionyshs1
- paulkin94
- Anestis123
- Devid
- Georgekk
- Demlogic
- Arvacon
- dimlevi
- kristinbacktoschool
- PsychoGR
- angelaRet
- DonaeB
- marian
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.