GIWTE
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kostas (agia)
Πολύ δραστήριο μέλος
(Πηγαινε κατω κατω και δες εκει που λεει ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΕΝ 2010 με κοκκινα γραμματα.)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GIWTE
Νεοφερμένος
ponokos
Νεοφερμένος
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Νεοφερμένος
kapoios93
Νεοφερμένος
Natasa :)
Νεοφερμένος
Εγω θελω να μαθω τις δυσκολιες που εχει!! Μπορει καποιος να μου πει??
Prowler664
Νεοφερμένος
Η ερωτηση μου ειναι η εξης: για το 1ο πεδιο και το 5ο τα τελικα μορια 8α ειναι ιδια? δλδ στο 1ο 8α συμπεληφ8ει και το ΑΟθ? ή όχι?
καποιος που να γνωριζει σίγουρα πλζ ή να δωσει καποιο λινκ, να κοιταξω...
andreas rps
Νεοφερμένος
Frantzi
Νεοφερμένος
gpetrakis
Νεοφερμένος
Δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο πατέρας μου που δουλεύει σε ναυτιλιακή εταιρία στο Πειραιά μου έχει πεί πως υπάρχει έλλειψη στο κλάδο των μηχανικών. Οπότε δε νομίζω να δυσκολεύτείς να βρείς πλοίο για να κάνεις Β' εξάμηνο. Μη το σκέφτεσαι καθόλου να αλλάξεις σχολή. Μπορείς να κάνεις μερικά χρονάκια στη θάλασσα και απο εκεί και μετα να κάτσεις έξω εαν δε σου αρέσει. Στη ξηρά με δίπλωμα Μηχανικού μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά σε αντίθεση με το Πλοίαρχο οπού δε υπάρχει κάτι παρόμοιο. Ορίστε και η φετινή προκύρηξη του Υπουργείου για φέτος.ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια... Ειμαι πρωτοετης στην ΑΕΝ ΜΑκεδονιας τμημα Μηχανικων, και πρεπει να προειδοποιησω ολες τις υπολοιπες κοπελες πως ειναι τοσο δυσκολο να βρεις να κανεις την πρακτικη σου ως γυναικα Μηχανικος που δεν αξιζει τον κοπο.... Δεν υπαρχουν προοπτικες για κοπελες, και οι εταιριες δεν προσλαμβανουν. Εγω σκεφτομαι αν αλλαξω σχολη, κατευθηνση επαγγελμα, τα παντα... Δεν λεει να μεινω στασιμη μια ζωη για ενα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εξαμηνο στην θαλασσα που το υπουργειο δεν παρεχει επιλογες, και δεν αναγκαζει τις εταιριες να προσλαμβανουν δοκιμες... Το κρατος θα επρεπε να κανει λιγα παραπανω πιστευω... Οποτε κοριτσια μακρια
Frantzi
Νεοφερμένος
stefoula 22
Νεοφερμένος
stefoula 22
Νεοφερμένος
vaggosSitz93
Νεοφερμένος
επίσης τι πρεπει να κανεις για να σε στελνουν μεγαλα ταξίδια?
επίσης τι κατασταση επικρατεί μες στη σχολή(Μηχανιώνα)?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
truesardi
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dominator
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στα 6 εξάμηνα φοίτησης που είναι σύνολο (νομίζω) 1-2 εξάμηνα γίνονται πάνω στο πλοίο επί πληρωμή (δεν ξέρω πόσα ακριβώς),γενικά όμως μη στηρίζεις τις ελπίδες σου σε χρήματα από εκεί όσο σπουδάζεις!Και δυστυχώς απ'όσο ξέρω,υπάρχουν αρκετά πρωινά υποχρεωτικά μαθήματα...
Κατά τ'άλλα δεν σε πιέζει κανείς,παίρνεις το χαρτί απ'την Α.Ε.Ν. (πλοίαρχος ή μηχανικός) και δουλεύεις για όσο και όποτε θέλεις!Δεν είναι Ικάρων π.χ.!
Για τη θητεία δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι...
Αυτά!Καή συνέχεια!
santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εκτός από τα λεφτά, νομίζω ένα καλό κριτήριο επιλογής είναι και η αμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Από άλλον γνωστό μου (1 χρόνο πριν τη συνταξιοδότηση ως πλοίαρχος), η δουλειά είναι αρκετά δύσκολη. 6 μήνες στο καράβι, μήνες χωρίς να δεις στεριά και δύσκολο να κάνεις οικογένεια, σου ανακαλούν την άδεια να πας ταξίδι στην Ιαπωνία.
Επομένως, για να πας εμποροπλοίαρχος πρέπει:
α) να είσαι ελεύθερος ή αν έχεις κοπέλα/αγόρι να αντέχετε την μοναξιά
β) να σου αρέσει να ταξιδεύεις, γιατί πράγματι θα δεις όλη τη γη (και δεν ακούω χαζά για ιερόδουλες και λιμάνια, αυτά ήταν τα παλιά τα χρόνια)
γ) να την παλεύεις χωρίς να βλέπεις στεριά για αρκετό χρονικό διάστημα
δ) να μπορείς να συνυπάρξεις με τα ίδια άτομα σε ένα κλειστό μέρος, και να μην έχεις πρόβλημα με τους ξένους
ε) Και φυσικά, να γουστάρεις τη θάλασσα!
truesardi
Νεοφερμένος
newsman
Νεοφερμένος
Βασικα εγω φετος δινω πανελληνιες και ενδιαφερομαι για την σχολη!! Το θεμα ειναι οτι εχω ακουσει τα Θετικα μονο (λεφτα κλπ)
Εγω θελω να μαθω τις δυσκολιες που εχει!! Μπορει καποιος να μου πει??
Λοιποοοόν!Έχω τελειώσει με το σχολείο(ενιαίο) εδώ και 2 χρονάκια.Ήθελα να μπω στην εμποροπλοιάρχων για πολλούς και διάφορους λόγους.Τελικά μπήκα με απολυτίριο και αυτή την στιγμή είμαι στο 2ο ετος(τον Σεπτέμβρη γύρισα από το πρώτο ταξίδι που έλειπα 6 μήνες).Τα πράγματα είναι πολύ περίεργα...Αν δεν το έχεις πάρει απόφαση να πάρεις την ζωή στα χέρια σου είσαι αποτυχιμένος πριν μπείς στο καράβι ακόμη.Οι μισθοί για τους δόκιμους είναι ενας μύθος!Και εξηγώ για να μην παρερμηνεύσετε!Ο σπουδαστής βρίσκει σε τι τύπου καράβι θα πάει δηλαδη ακτοπλοϊα,φορτηγά,οχηματαγωγά,πετρελαιοφόρα και στην συνέχεια βλέπει και τι ταξίδια θα κάνει.Εγώ ταξίδευα με φορτηγό και έκανα ταξίδια στον Ινδικό και στον Περσυκό.Είμαι σίγουρος οτι όλοι θέλετε να δέιτε τι γίνετε με τους μισθους.Ο πρωτοετής δόκιμος το max που παίρνει είναι 2500 και το min ίσως και κάτω απο 500 (euro πάντα)!Ο δευτεροετής δόκιμος μπορεί να φτάσει και τα 3000 eurο.Συνθήκες εργασίας τώρα!Όταν το καράβι είναι εν πλώ έχουμε ενα 8ωρο και αυτο σχεδον 7ωρο καθώς κόβετε ανα 2 ώρες για καφέ και φαγητό.Ο δόκιμος εκτός βέβαια από την δουλειά του κατα την διάρκεια της μέρας συμμετέχει και στις βάρδιες που γίνοντε στην γέφυρα.Αλλά προσθεού δεν μιλάμε για φουλ 8ωρο δουλειας τότε αλλά για 4 ώρες δουλειάς και 4 ώρες βάρδιας στην γέφυρα.Όταν λέμε δουλειά τώρα εννοούμε βαψίματα,τριψίματα,καθαρίσματα και γενικότερα συντίριση αλλά και κάποια απρόοπτη δουλειά.Σε αυτό το σημείο θελω να πω οτι το κομμάτι της δουλειάς είναι ένα απο τα πιο δύσκολα για μία κοπέλα(δούλευα με 53 βαθμούς στα Εμιράτα λόγω βλάβης).Μιλάμε για ένα επάγγελμα με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση,καλές αποδοχές,κύρος στην κοινωνία και φυσικά την απόλυτη ομορφιά του να πηγαίνεις σε μέροι που ουτε καν φανταζόσουν(Μαδαγασκάρη,Ντουμπαϊ,Μαλδιβες,Ινδια κ.α.) και δεν είναι ανάγκη όποιος ταξιδεύει να πηγαίνει στις ιερόδουλες.Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν έχουμε δει και είναι όλα εκεί εξω καλα και κακα και περιμένουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 77 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AdonisV
- Kaiti.07
- Dionyshs1
- stam23
- Giorgosvr
- Kontos23
- Marios2020
- Gus Roger10
- Παρμενιων
- Φινεύς
- 5tsuh1ss
- Jobby1234
- Steve9393
- Zelina
- Aspasia Tsaroyki
- Subutai
- Winner 2005
- Eirinakiii8
- Ksenia. Ksenia77
- panspil
- Xristinaki123
- Scandal
- kwstas03
- Ada ada
- Konstantinos4
- ρενακι 13
- Nikkkpat
- leo41
- Jimmy20
- tsiobieman
- Eri0611
- το κοριτσι του μαη
- ggl
- Xristosdimitra
- Alexandros36k
- Alexecon1991
- angies
- anastasis06
- Thanos_D
- eveet
- panagiotis G
- Giii
- eri548
- Slytherin
- Idontknoww
- Robin22
- Daydreamer
- iminspain
- Stelios725
- don_vito
- Γιωργος15773
- SlimShady
- ΘανάσοςG4
- Manolo165
- Galina
- Panagiotis09
- Ryuzaki
- bookreader
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.