nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Παιδιά τι είναι καλύτερο να δώσω, ielts ή toefl? Tο πανεπιστήμιο που θέλω τα δέχεται και τα δυο. Να σημειώσω ότι έχω proficiency και διατηρώ πολύ καλή επαφή με τα αγγλικά. Επίσης, για το toefl ισχύει το όριο των 2 χρόνων, όπως για το ielts?
Ξέρω ότι στην Αμερική προτιμούν το TOEFL ενώ στην Ευρώπη συνήθως αρκεί το IELTS.Πάντως το TOEFL είναι πιο δύσκολο άρα αν τα δέχεται και τα δυο καλύτερα να δώσεις IELTS
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
financial
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
financial
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
financial
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Το 8 στην έκθεση του IELTS δεν συγχωρεί λάθη (ορθογραφικά, έκφρασης, συλλαβισμού) ενώ το 6.5 είναι πιο ελαστικό από αυτή την άποψη. Οπότε εμένα εκεί θα πήγαινε το μυαλό μου. Για το 8 θέλεις επίσης πάρα πολύ καλή ανάλυση του θέματος (task 2) χωρίς να πλατιάζεις. Συνήθως χρειάζεται να γράψεις 5 παραγράφους αντί για τις κλασσικές 4, και η σύνδεση των νοημάτων να μην είναι σκαλωτή (π.χ. με χρήση εκφράσεων όπως firstly, secondly, thirdly, furthermore, on the one hand, on the other hand κλπ). Και φυσικά το task 1 πρέπει να είναι άψογο για να μην χάσεις βαθμούς από εκεί.Εγώ πάλι που πίστευα ότι έκθεση θα έπαιρνα κανα 8 πήρα 6.5 και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όχι οτι με ενοχλεί ή κάτι απλά δεν καταλαβαίνω τι έκανα λάθος. Ίσως ο τρόπος που προτιμώ να γράφω να μην είναι στα πλαίσια αυτού που ζητούν.
Γενικά οι απαιτήσεις του task 2 είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες για το Writing του ECPE που το μόνο που χρειάζεται είναι ο συλλογισμός σου να είναι πλήρης, οι φράσεις σου να βγάζουν νόημα και να μην έχεις πολλά ορθογραφικά.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Οι γνώσεις διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Υπάρχουν μαθητές με Lower που τα καταφέρνουν καλύτερα στο Reading και στο Listening από μαθητές που έχουν το Proficiency. Άλλωστε κάποιοι που έχουν πάρει το Lower με Α ή HP έχουν στην πραγματικότητα πιάσει επίπεδο C1. Και φυσικά κάποιοι έχουν μια ιδιαίτερη κλίση, μπορεί να έχουν καλό αυτί ή να διαβάζουν γρήγορα ή να μιλάνε με ευφράδεια. Ενώ άλλοι είναι το ίδιο καλοί (ή μέτριοι) σε όλα.
Το speaking που είδες στο youtube τι επιπέδου ήταν; Έλεγε τι βαθμολογία είχε λάβει ο υποψήφιος;
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Η εξέταση καθαυτή δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία. Δηλαδή ΟΚ προφορικά είναι, δεν είναι αστροφυσική. Οι παγίδες είναι στην παρουσίαση (αν σου τύχει δύσκολο θέμα) και στις τρεις ερωτήσεις στο τέλος που είναι αυξανόμενης δυσκολίας και υπάρχει περίπτωση την τρίτη να μην την καταλάβεις καν και συνεπώς να μην μπορείς να την αναπτύξεις σωστά.
Μου έχει τύχει μαθητής που αντικειμενικά είχε πολύ καλό επίπεδο στα προφορικά, ευφράδεια, σωστή προφορά, καλή γραμματική, να πάει να δώσει IELTS και να κομπλάρει στο μονόλογο, επειδή "δεν είχε τι να πει για το θέμα" με αποτέλεσμα να πάρει 5,5 στα προφορικά. Και γενικά ακούς πολλά 6 και 6,5 στα προφορικά, ακόμα κι από μαθητές που έχουν πάει το Proficiency, πράγμα που δείχνει πως τα προφορικά του IELTS δεν είναι τόσο εύκολα.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Τώρα όσο αφορά τα προφορικά έχω να πω πως δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου. Θα προτιμούσα να κάναμε διάλογο παρά να μονολογώ σε κάθε ερώτηση...
Επίσης επειδή ειπώθηκε παραπάνω. Η διεξαγωγή των εξετάσεων γίνεται ανά 2 εβδομάδες. Πχ τωρα τον Ιανουάριο εξεταστική είχαν 17/1 και 31/1
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Και το δεύτερο πράγμα που θα κάνεις, θα είναι να παρουσιάσεις την εργασία σου. Να σταθείς μπροστά στους συμφοιτητές σου να κάνεις μονόλογο και στη συνέχεια να απαντήσεις στις ερωτήσεις τους και στις ερωτήσεις του καθηγητή σου, μερικές από τις οποίες θα είναι δύσκολες ή θα προσπαθήσουν να σου βάλουν τρικλοποδιά.
Αυτός είναι ο λόγος που τα πανεπιστήμια ζητάνε IELTS, γιατί οι απαιτήσεις του είναι "ακαδημαϊκές".
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Μήπως γνωρίζεις πόσο καιρό κάνει να έρθει στο σπίτι το πτυχίο; Γιατί προφανώς το χρειάζομαι για να κάνω την αίτησή μου
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 65 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Angie15
- brownies
- Gus Roger10
- EvgheniosOnofrei
- Dreamer_SW
- George9989
- New member
- abc1234
- Bezbozny
- Ria99
- ggl
- Panagiotis849
- Nina-nana
- george777
- 1011
- anastasis06
- Memetchi
- Unboxholics
- ale
- constansn
- ioannam
- physicscrazy
- snowy
- johnietraf
- KingOfPop
- katerinavld
- fmarulezkd
- Georgekk
- Revekka
- Νομάρχης
- Superhuman
- ag97
- Petraland
- Natassa02
- don_vito
- T C
- tsiobieman
- Slytherin
- Giii
- Jimmy20
- diamag
- papas
- Ευθυμος
- marianna04
- rhodes13
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.