transient
Πολύ δραστήριο μέλος
Αντιθέτως η γλώσσα είναι πιο καθημερινή, με πράγματα απτά που σίγουρα θα συναντήσεις στο μεταπτυχιακό (όπως το να αναλύσεις ένα γράφημα) και με γρήγορες εναλλαγές!
Μου αρέσει πάρα πολύ η θεματολογία του IELTS. Ξεφεύγει από το ανούσιο σε κάποια σημεία CPE
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Μου αρέσει πάρα πολύ η θεματολογία του IELTS. Ξεφεύγει από το ανούσιο σε κάποια σημεία CPE
εμενα με αρεσει που στην εκθεση εχει γράφημα! μπορω να αναπτυξω πιο ευκολα ένα γράφημα παρά μία ιδέα!(το ανακάλυψα αυτο οταν εκανα προφορικα στα ιταλικα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isaak
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Isaak
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Isaak
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
το CPE και το ίδιο το Cambridge δεν το δέχεται(?)
Το δέχεται με βαθμό A ή Β... Οπότε IELTS με χίλια
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Το δέχεται με βαθμό A ή Β... Οπότε IELTS με χίλια
καλά με Α ναι οκ με Β πιστεύω πως και πάλι θα το σκεφτούν. Εγώ του χρόνου ξεκινάω ξανά αγγλικά για να ξεκινήσω την προεταοιμασία! Τρίτη Λυκείου Νοέμβρη ή Δεκέμβρη θα δώσω για να το έχω και φρέσκο φρέσκο πριν φύγω. τώρα εγώ θα το δώσω αλλά με τι λεφτά θα καταφέρει η μάνα μου να πληρώνει το παν/μιο δεν ξέρω. τους αγρότες μου μέσα
panagiotis3
Νεοφερμένος
Θα ηθελα να ρωτησω πια ειναι η διαφορα του Academic and General στο ielts? πιο απο τα δυο να διαλεξω?
Ενδιαφερομε να κανω μεταπτυχιακο εχω lower edexcel το πειρα τον μαιο και τα εχω φρεσκα τα αγγλικα πιστευετε πως με 2-3 μηνες μαθημα θα μπορεσω να πιασω 6.5-7 που θελει το πανεπιστημιο?ευχαριστω
puppet_58
Νεοφερμένος
Θεωρώ ωστόσο φρόνιμο, σε κάθε περίπτωση είτε καθίσταται αναγκαίο να εξετατείς στο ielts ή ακόμα και στο toefl, να μην υποτιμήσεις και κυρίως να μην απαξιώσεις κάποιο proficiency , μια και θα σου μείνει για μια ολόλκηρη ζωή, χώρια του ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα αποτελέσει το εισητήριο σου για σπουδές στο εξωτερικό. Μην ξεχνάς επίσης πως το ielts/toefl έχουν μονάχα 2ετη διάρκεια ισχύος, και εξετάζεσαι βασικά σε ακαδημαικό περιεχόμενο, μια και προορίζονται για αυτόν τον σκοπό, οποτε περιορίζουν και την θεματολογία τους τους αυστηρά σε σχέση ας πούμε με το CPE που ναι μεν έχει ακαδημαικό χαρακτήρα, αλλά εξετάζει και περιστάσεις καθημερνής χρήσης της γλώσσας.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Μην ξεχνάς επίσης πως το ielts/toefl έχουν μονάχα 2ετη διάρκεια ισχύος, και εξετάζεσαι βασικά σε ακαδημαικό περιεχόμενο, μια και προορίζονται για αυτόν τον σκοπό, οποτε περιορίζουν και την θεματολογία τους τους αυστηρά σε σχέση ας πούμε με το CPE που ναι μεν έχει ακαδημαικό χαρακτήρα, αλλά εξετάζει και περιστάσεις καθημερνής χρήσης της γλώσσας.
Έχοντας δώσει και τα 2, το IELTS είναι αυτό που εξετάζει περιστάσεις καθημερινής χρήσης, εκτός της έκθεσης με το διάγραμμα.
Στο proficiency κάτι αηδίες κουλτουριάρικες μας είχαν ρωτήσει, πιο ακαδημαϊκά και από τους ακαδημαϊκούς. Αντιθέτως, στο άλλο, και η ροή ήταν γρηγορότερη (όπως στην καθημερινή ζωή) και ειδικά στα προφορικά τα θέματα ήταν αυτά που συναντάς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εδώ αναφέρει για απεριόριστη ισχύ, εκτός από τα Πανεπιστήμια.Νομίζω ότι το δύο χρόνια ισχύει παντού, είτε είσαι στο δημόσιο είτε είσαι αλλού.
https://www.tsekoura.gr/index.php/special-programs/ielts
Δηλαδή για ΑΣΕΠ έχει ισχύς εφ'ορου ζωής μάλλον.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως βλέπω ότι δεν αναγνωρίζεται από το Υπουργείο οπότε μου φαίνεται λίγο περίεργο...Και εγώ περισσότερο το είπα γιατί θυμάμαι να το γράφει πάνω στο πτυχίο, αλλά θα πρέπει να ψάξω να το βρω!
Ποίο Υπουργείο δεν το αναγνωρίζει το IELTS;;Αν το λένε αυτοί θα ξέρουν κάτι παραπάνω.
Πάντως βλέπω ότι δεν αναγνωρίζεται από το Υπουργείο οπότε μου φαίνεται λίγο περίεργο...Και εγώ περισσότερο το είπα γιατί θυμάμαι να το γράφει πάνω στο πτυχίο, αλλά θα πρέπει να ψάξω να το βρω!
Το ΑΣΕΠ το αναγωρίζει σε όλες τις προκυρήξεις του, οπότε όλος ο Δημόσιος Τομέας το αναγνωρίζει κανονικά σαν επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής.
Απλώς δεν γνωρίζω εάν ο ΑΣΕΠ θέτει τον περιορισμό τις διετίας για το IELTS.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Εδώ αναφέρει για απεριόριστη ισχύ, εκτός από τα Πανεπιστήμια.
https://www.tsekoura.gr/index.php/special-programs/ielts
Δηλαδή για ΑΣΕΠ έχει ισχύς εφ'ορου ζωής μάλλον.
takis94
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 65 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Angie15
- brownies
- Gus Roger10
- EvgheniosOnofrei
- Dreamer_SW
- George9989
- New member
- abc1234
- Bezbozny
- Ria99
- ggl
- Panagiotis849
- Nina-nana
- george777
- 1011
- anastasis06
- Memetchi
- Unboxholics
- ale
- constansn
- ioannam
- physicscrazy
- snowy
- johnietraf
- KingOfPop
- katerinavld
- fmarulezkd
- Georgekk
- Revekka
- Νομάρχης
- Superhuman
- ag97
- Petraland
- Natassa02
- don_vito
- T C
- tsiobieman
- Slytherin
- Giii
- Jimmy20
- diamag
- papas
- Ευθυμος
- marianna04
- rhodes13
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.