Σχετικά με τα υπό μελέτη συστήματα εισαγωγής στην Γ' Βάθμια εκπαίδευση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Τα κανάλια μένουν σ' αυτό: "καταργούνται οι πανελλήνιες;"
Η σκέψη είναι οι εξετάσεις να μεταφερθούν στα πανεπιστήμια: που σημαίνει ότι χαλαρά θα ξεφύγουν.



Σας την έσπασα, ε; :D

Και ένα σχετικό άρθρο, για να μην μιλάμε στον αέρα:
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκσε στην αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επανέλαβε ότι η πανευρωπαϊκή τάση είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει θα πρέπει να είναι προϊόν εξαντλητικής συζήτησης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
in.gr




ps: το θέμα συγχωνεύτηκε με παλιότερο. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ηρεμήστε. Τόσο ριζικές αλλαγές έχουν πάντα μεταβατική περίοδο. Από του χρόνου δεν πρόκειται να ισχύσει τίποτα. Κι επίσης...Ο Στυλιανίδης αποφάσισε πάλι να τα βάλει με όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους φοιτητές. Δεν θα περάσει καμία μεταρρύθμιση τόσο εύκολα. Είναι σχεδόν βέβαιο οτι το φθινόπωρο πάμε για νέο 2006. Οι καταλήψεις του 2006 σταμάτησαν, τελικώς, την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ε, νομίζω οτι η αναπομπή ενός νόμου-πλαισίου δεν θα είναι και τόσο δύσκολη, ειδικά όταν περιλαμβάνει πλήρη αναγνωριση των ΚΕΣ διαφόρων πανεπιστημίων και κέντρων του εξωτερικού που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epistaths

Νεοφερμένος

Ο epistaths αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Τα κανάλια μένουν σ' αυτό: "καταργούνται οι πανελλήνιες
Καλό θα είναι να μην ακούει κανείς τα κανάλια και τους δημοσιογράφους γιατί δημιουργούν σύγχηση οι πανελαδικές δε καταργούντε και αν ποτέ αποδεσμευτεί το λύκειο καλύτερο δε θα γίνει το σύστημα για όσους θέλουν να εισαχτούν ( δεν υπάρχει πλέων μαθητής που να μη θέλει να μπεί σε μια σχολή ) Το 2004 οι δημοσιογράφοι λέγανε οτι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ που προέβλεπε κατάργηση των κατευθήνσεων στη β λυκείου και μείωση των διδασκόμενων μαθημάτων στη γ λυκείου απο 15 σε 10 που ομολογουμένος θα ήταν ωραίο αν είχε εφαρμοστεί όμως όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε αλα τα μαθήματα στη γ λυκείου έγιναν 16 ( βγάλτε συμπεράσματα ) θα άφηνε ποτέ η ΟΛΜΕ ( τρομάρα της ) να μειωθούν μαθήματα?? Έστω και στη γ λυκείου που είναι μια τάξη κρίσημη για όλους και δε χωράνε περιτά πράγματα. Και το ξαναεπαναλαμβάνω αν αποδεσμευτεί το λύκειο τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για την εισαγωγή ( ναι μεν τώρα όσο πάει είναι και πιο εύκολο να βγάλεις το λύκειο σε σχέση με το 99 όμως για να μπείς κάπου πρέπει να έχεις μεγαααααααααααλη τύχη )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Λένε πωα θα αρχίσουν διάλογο. Στην Ελλάδα όταν ένας πολιτικό ςλέει πως θα αρχίσει διάλογο και ΘΑ δει τι ΘΑ γίνει, πάει να πει πως προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε πριν πάρουμε σύνταξη εμείς. Θα αργήσει να αλλάξει γιατί θα πρέπει αν το συζητήσουν και να το ξανασυζητήσουν και χέσε μέσα. Εδώ νομοσχέδιο καταθέτουν και η εφαρμογή του μπορεί αν καθυστερήσει και χρόνια και με ένα διάλογο πιστεύετε πως θα αλλάξει σύντομα;
Μακάρι να το αλλάξουν σύντομα, αλλά μια τα φροντιστήρια, μια οι εκατοντάδες χιλιάδες καθηγητές που διδάσκουν σε αυτά και θα μείνουν άνεργοι μετά, οι εκδοτικοί οίκοι με τα βοηθήματα και γενικά όλο το ψωμί που παίρνουν πολλές επιχειρήσεις από τις πανελλήνιες δε θα αφήσουν τόσο εύκολα να αλλάξει το σύτημα...
Θα πρέπει να βρουν ένα αδιάβλητι σύστημα σαν κι αυτών των πανελλαδικών και με τις λιγότερες αντιδράσεις.. Γι'αυτό υπομονή....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top