Pasipoy
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasipoy
Νεοφερμένος
ευχαριστώΑν ψάξεις στο google έχει παραδείγματα ανάλογα με τον προορισμό της επιστολής. Νομίζω ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρεπει να εχεις αριστη συνεργασια με τον καθηγητη ,ή μπορει να σου δωσει αν απλως εχεις καλους βαθμους στο μαθημα του(και ας μην σε ξερει προσωπικα).
Εχει κανεις εμπειρια στο θεμα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Γνωριζει κανεις ,εαν (σε γενικες γραμμες) ειναι ευκολο να παρει κανεις?Αναφερομαι σε επιστολες(letter of recommendation) για προγραμματα του εξωτερικου κυριως .
Πρεπει να εχεις αριστη συνεργασια με τον καθηγητη ,ή μπορει να σου δωσει αν απλως εχεις καλους βαθμους στο μαθημα του(και ας μην σε ξερει προσωπικα).
Εχει κανεις εμπειρια στο θεμα?
Εμάς τις δίνουν σχετικά εύκολα, βέβαια εξαρτάται και από τους καθηγητές. Πάντως δεν χρειάζεται να σε ξέρει προσωπικά.
Είναι τυπικό έγγραφο το letter of recommendation που θέλεις ή θα κρίνει την επιλογή σου στο πρόγραμμα? Γιατί παίζει και αυτό.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμάς τις δίνουν σχετικά εύκολα, βέβαια εξαρτάται και από τους καθηγητές. Πάντως δεν χρειάζεται να σε ξέρει προσωπικά.
Είναι τυπικό έγγραφο το letter of recommendation που θέλεις ή θα κρίνει την επιλογή σου στο πρόγραμμα? Γιατί παίζει και αυτό.
Τα περισσοτερα προγραμματα ζητανε 3 λετερς ,δεν γνωριζω την βαρυτητα που εχουν στην διαδικασια επιλογης ,αλλα υποθετω οτι αν σε ξερει καλα ο καθηγητης μπορει να γραψει και κατι ''παραπανω''
Απλως ειχα την εντυπωση οτι δεν δινουν ευκολα ,αλλα μαλλον ειμαι λαθος(ευτυχως )
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
buffon85
Δραστήριο μέλος
Γενικά, από όσο ξέρω, οι συστατικές επιστολές δίνονται αρκετά εύκολα, αρκεί να έχεις στο μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή κάποιον "αξιοπρεπή" βαθμό. Έχω ακούσει για "περίεργους" καθηγητές που θέλουν "κάτι παραπάνω", αλλά δεν έχω άμεση γνώση. Πάντως, συγγενής μου καθηγητής πανεπιστημίου, δίνει συστατικές σε όλους όσους έχουν βαθμό από 7 και πάνω. Μάλιστα έχει και έτοιμο το κείμενο και απλά συμπληρώνει τα στοιχεία αυτού που τη ζητάει. Ο ίδιος μου έχει διηγηθεί και το εξής σχετικό περιστατικό: https://www.e-steki.gr/showpost.php?p=4105032&postcount=470
κι εγω καποτε ηθελα εναν καθηγητη που δεν ειχα ξαναδει για κατι και επειδη τα γραφεια τα ειχαν δυο δυο οι καθηγητες και τον αλλον δεν ετυχε καν να τον εχω σε μαθημα περασα πρωτα μια βολτα απο μαθημα του επειδη φοβομουν πως θα παθω το παραπανω
αλλοι καθηγητες δινουν πιο ευκολα αλλοι πιο δυσκολα, δεν χανεις κατι να ξεκινας να ρωτας!
Guest 699855
Επισκέπτης
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
περιπατητή της σχολής που έχει περάσει το μάθημά του με τη βάση?
Δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν αυτοί οι 2 παράγοντες σε κάποιο μάθημα.
taketrance
Πολύ δραστήριο μέλος
Από εργοδότη αν δε δούλευες σε κάτι σχετικό με το αντικείμενο και τουλάχιστον για κανένα χρόνο δε νομίζω πώς έχει ιδιαίτερη σημασία να πάρεις (για αιτήσεις σε μεταπτυχιακά πάντα ) .
laurentides
Εκκολαπτόμενο μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
Ναι, δίνουν. Συγγενής μου καθηγητής έχει στείλει πολλές φορές συστατική επιστολή σε εργοδότες στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, όπου κάποιες εταιρίες θεωρούν απαραίτητες τέτοιες επιστολές. Είναι προφανές ότι θα πρέπει το αντικείμενο των σπουδών να είναι σχετικό με αυτό της εργασίας.Παιδιά να ρωτήσω οι καθηγητές μπορούν να δώσουν και συστατικές για κάποια επικείμενη δουλειά ή εκεί μετράνε μόνο οι συστατικές προηγούμενων εργοδοτών;;
Tsikrimpikena
Νεοφερμένος
Φτάνει αυτή η περίοδος του χρόνου που από τη μία (μάλλον) παίρνω το πτυχίο και από την άλλη θέλω να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό. Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι πρέπει να βρω μία συστατική επιστολή (τη μία την έχω βρει και είναι εξολοκλήρου του τομέα που με ενδιαφέρει). Έχω κατά νου έναν καθηγητή ωστόσο σε μάθημά του έχω γράψει 7 και επειδή γενικά δεν έχω ιδιαίτερα υψηλό βαθμό πτυχίου, λέω να κινηθώ προς αυτόν που είναι και λίγο πιο "άνθρωπος" σε σύγκριση με άλλους. Ερωτήσεις λοιπόν: α) Πως τον προσεγγίζω τον καθηγητή; Mail, πάω από το γραφείο; b) Αν μου πει "όχι" θα χτυπήσει άσχημα να στείλω μόνο μία συστατική επιστολή στο μεταπτυχιακό, αφού ζητάνε 2;
Ευχαριστώ πολύ!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Γεια σας παιδιά,
Φτάνει αυτή η περίοδος του χρόνου που από τη μία (μάλλον) παίρνω το πτυχίο και από την άλλη θέλω να κάνω αίτηση για μεταπτυχιακό. Το πρόβλημά μου όμως είναι ότι πρέπει να βρω μία συστατική επιστολή (τη μία την έχω βρει και είναι εξολοκλήρου του τομέα που με ενδιαφέρει). Έχω κατά νου έναν καθηγητή ωστόσο σε μάθημά του έχω γράψει 7 και επειδή γενικά δεν έχω ιδιαίτερα υψηλό βαθμό πτυχίου, λέω να κινηθώ προς αυτόν που είναι και λίγο πιο "άνθρωπος" σε σύγκριση με άλλους. Ερωτήσεις λοιπόν: α) Πως τον προσεγγίζω τον καθηγητή; Mail, πάω από το γραφείο; b) Αν μου πει "όχι" θα χτυπήσει άσχημα να στείλω μόνο μία συστατική επιστολή στο μεταπτυχιακό, αφού ζητάνε 2;
Ευχαριστώ πολύ!!
Ανάλογα το μεταπτυχιακό που θα επιλέξεις θα σου ζητήσουν μία ή παραπάνω συστατικές επιστολές οπότε και με τη μία που έχεις μπορεί να είσαι καλυμμένη. Αν τώρα χρειαστεί και η δεύτερη συστατική επιστολή, προσωπικά είχα προσεγγίσει τους καθηγητές είτε μετά το μάθημα είτε στο γραφείο τους, νομίζω ότι είναι καλύτερο έτσι αν όμως δεν μπορείς να έρθεις σε άμεση επαφή μαζί τους τότε και το e-mail είναι μία σου επιλογή. Πάντως και αυτός ο καθηγητής να σου αρνηθεί μπορείς να ζητήσεις και από άλλους, δε νομίζω να σου αρνηθεί πάντως.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.