Συνταγές για φοιτητές

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
By the way αν πατε να κανετε ποτε τη γνησια καρμποναρα (αυγό, πεκορίνο, πιπέρι, guanciale), το νου σας με το αλάτι μην την πατήσετε όπως ο Chem. To guanciale ειναι από τη μάνα του λυσσα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ace of Spades

Νεοφερμένος

Η Ace of Spades αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Καλως τον Chem! Να μας φερεις κ την Ολγα xD

Λοιπον, να πω και γω. Μπουκιτσες βρωμης: μια μπανανα ωριμη, μια κουπα βρωμη, μια κουπα ταχινι κακαο ή φυστικοβουτυρο και σταγονες σοκολατας.
Τα ανακατευεις ολα μαζι, μιση ωρα στο ψυγειο, τα πλαθεις στρογγυλα και τα βουτας σε μπισκοτο τριμμενο ή τρουφα ή κ τιποτα. Διατηρουνται στο ψυγειο για βδομαδα. Στο δικο μου ψυγειο διατηρουνται για πολυ λιγοτερο βεβαια :p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.


Ο Chem έκανε ψωμί, Not bad για πρώτη σοβαρή απόπειρα.

Η οποία για να είναι safe, ακολούθησα τη συνταγή που είχε το φακελάκι της μαγιάς του Γιώτη από πίσω.

Για δυο καρβέλια: Δυο φακελάκια μαγιά, 1 κιλό αλεύρι, μισό λίτρο νερό, μια κουταλιά της σούπας αλάτι, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1/4 φλιντζανιού λάδι.

Διαλύεις πρώτα τη μαγιά στο νερό, το οποίο πρέπει να είναι στους 35-40 βαθμούς. Κατόπιν διαλύεις αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτεις αλεύρι και λάδι και ζυμώνεις μέχρι να γίνει η ζύμη λεία (ευτυχώς πήρα κουζινομηχανή.) Αφήνεις το δείγμα για 35-40 λεπτά σκεπασμένο στους 35 - 40. Πλάθεις δυο καρβέλια, και τα αφήνεις μια ώρα σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο ή λάδι, για μια ώρα, σκεπασμένα, στην ίδια θερμοκρασία. Ψήνεις στο φούρνο σε μέση θερμοκρασία, για 45 - 60. Την επόμενη θα δοκιμάσω άλλα αλεύρια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

edouardos

Νεοφερμένος

Ο edouardos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Λοιπον, να πω και γω. Μπουκιτσες βρωμης: μια μπανανα ωριμη, μια κουπα βρωμη, μια κουπα ταχινι κακαο ή φυστικοβουτυρο και σταγονες σοκολατας.

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να κάνω αυτές τις μπουκίτσες αλλά δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα. Όπως είπες τα βήματα πρέπει να ναι αρκετά απλό, θα το δοκιμάσω.

Για δυο καρβέλια: Δυο φακελάκια μαγιά, 1 κιλό αλεύρι, μισό λίτρο νερό, μια κουταλιά της σούπας αλάτι, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1/4 φλιντζανιού λάδι.

Ετοιμος για να δουλέψεις ως φούρναρης σε βλέπω. :king: Η κόρα σου βγήκε μαλακή;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Εδώ και καιρό σκέφτομαι να κάνω αυτές τις μπουκίτσες αλλά δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα. Όπως είπες τα βήματα πρέπει να ναι αρκετά απλό, θα το δοκιμάσω.



Ετοιμος για να δουλέψεις ως φούρναρης σε βλέπω. :king: Η κόρα σου βγήκε μαλακή;

Ναι μια χαρά. Εννοείται πως προσέχετε να μην κολλήσει στο ταψί.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jj!

Τιμώμενο Μέλος

Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13,492 μηνύματα.
Εύκολο είναι το ψωμί, πάντως, αν και θεωρώ ότι για τον φοιτητή θα βγει πιο φθηνά να αγοράσει από τον φούρνο, παρά να αγοράσει όλα τα υλικά, τα οποία ίσως του χαλάσουν αργότερα :hehe:
____________________________________________________
Εγώ θα σας προτείνω να κάνετε γεμιστά με ρύζι, που είναι το πιο φθηνό φαΐ που θα σας χορτάσει για μέρες, χωρίς να δώσετε πάνω από 5€.

Υλικά (για 10 γεμιστά)
10 ξανθές πιπεριές/ντομάτες
Ρύζι
Πολτός ντομάτας/σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι (κόκκινο και μαύρο)
Δυόσμος
Ρίγανη
Κρεμμύδι
Λάδι

Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τα γεμιστά, κόβοντας τα "καπάκια" τους και αφαιρώντας το περιεχόμενό τους. Αν κάνουμε γεμιστές ντομάτες, κρατάμε το περιεχόμενο για να φτιάξουμε την σάλτσα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (ή το τρίβουμε με τον τρίφτη) και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα, όπου έχουμε βάλει λάδι να καίγεται. Αφού τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας (γύρω στα 100ml, ανάλογα το πόσο κόκκινο θέλουμε το ρύζι), την ρίγανη, το πιπέρι, τον δυόσμο και το αλάτι και περιμένουμε να πάρει μία βράση. Αν έχουμε κρατήσει το περιεχόμενο από τις ντομάτες, μπορούμε να "στίψουμε" σε ένα μπολ τα ζουμιά και να τρίψουμε σε αυτό το υπόλοιπο μέρος των ντομάτων, βάζοντας στην κατσαρόλα την σάλτσα που φτιάξαμε αντί για τον έτοιμο πολτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι. Γενικός κανόνας είναι να βάζετε ~2 κουταλιές της σούπας ρύζι για το κάθε γεμιστό και προσθέστε νερό όσο πάρει, για να είναι το ρύζι σχετικά πηχτό και λιγάκι σκληρό, γιατί ούτως ή άλλως θα μαγειρευτεί και μέσα στον φούρνο. Όταν γίνει το ρύζι, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα γεμιστά. Τα βάζουμε σε ταψί, το οποίο γεμίζουμε σχεδόν μέχρι την μέση με νερό και βάζουμε τον φούρνο στους 200°C για περίπου 1,5 ή 2 ώρες (ανάλογα τον φούρνο). Σημείωση: Ίσως "καεί" λίγο το πάνω μέρος των γεμιστών, αλλά το μέσα θα είναι μια χαρά. Εγώ προσωπικά τρώω μόνο το ρύζι, ούτως ή άλλως :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 892943

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλως τον Chem! Να μας φερεις κ την Ολγα xD

Λοιπον, να πω και γω. Μπουκιτσες βρωμης: μια μπανανα ωριμη, μια κουπα βρωμη, μια κουπα ταχινι κακαο ή φυστικοβουτυρο και σταγονες σοκολατας.
Τα ανακατευεις ολα μαζι, μιση ωρα στο ψυγειο, τα πλαθεις στρογγυλα και τα βουτας σε μπισκοτο τριμμενο ή τρουφα ή κ τιποτα. Διατηρουνται στο ψυγειο για βδομαδα. Στο δικο μου ψυγειο διατηρουνται για πολυ λιγοτερο βεβαια :p

Το ταχίνι είναι απαραίτητο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Η φυστικοβούτυρο λεει.

Γενικά υποθέτω πως θελεις κάτι λιπαρό.

Το ταχινι είναι η πιο υγιεινή επιλογή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NightOwl

Νεοφερμένος

Η NightOwl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 114 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top