Αυτό που νομίζω εγώ, είναι ότι ο καλός καθηγητής έχει το τρόπο του για να επιβληθεί στη τάξη, να ακουστεί χωρίς να γίνεται ο μπαμπούλας, να κερδίσει το σεβασμό και το ενδιαφέρον των παιδιών.Άλλοι καθηγητές χρησιμοποιούν τις φωνές, άλλοι το χιούμορ, άλλοι προσπαθούν να κάνουν το μάθημα τους πιο ενδιαφέρον ώστε να αποσπάσουν την προσοχή των μαθητών.Το παράξενο είναι ότι τόσο οι φωνές όσο και το χιούμορ μπορεί να έχουν τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα.In the end, ο καλός καθηγητής ξέρει το τρόπο για να κάνει καλό μάθημα και δε χρειάζεται ποτέ να φτάσει στα άκρα(π.χ να επιπλήξει άσχημα κάποιον, να γελοιοποιήσει το μάθημα του για να είναι αρεστός κτλ.).Δυστυχώς λόγω χαρακτήρα, δε μπορούν όλοι οι καθηγητές να κρατάν τις ισορροπίες στη τάξη τους, είναι και η μερίδα των φασαριόζων που κάνει τη δουλειά της και βγαίνει το όνομα του καθηγητή(είτε δίκαια είτε άδικα, αναλόγως...).
Συνοψίζοντας μη ψάχνετε τρόπους εξιδανίκευσης του μαθήματος, τουλάχιστον στο Greece.Πάντα θα υπάρχουν οι επικοινωνιακοί καθηγητές, πάντα θα υπάρχουν οι όχι και τόσο επικοινωνιακοί καθηγητές.Πάντα θα υπάρχουν ο τάδε μαθητής που θα παρενοχλήσει το μάθημα.Δεν υπάρχει φόρμουλα επιτυχίας.Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι οι καθηγητές οι οποίοι αποτελούν διακωμώδηση του όρου "παιδαγωγού", και ειλικρινά δε ξέρω τι γίνεται εκεί.Μήπως πρέπει να υπάρξει επιτέλους λίγος έλεγχος στην 1ο/2ο/3ο βάθμια εκπαίδευση, ώστε να μην αλωνίζουν οι συγκεκριμένοι?Και συνεχίζοντας, υπάρχει και ο μέσος έλληνας μαθητής ο οποίος υποτιμά το σχολείο και αδιαφορεί.Γίνετε παντού αυτό?Δε ξέρω..Μπορεί να γίνει κάτι για να μη πηγαίνουμε στο κωλοχανείο που λέγεται σχολείο, μόνο και μόνο επειδή είναι η daily αγγαρεία μας?Σαφώς.
Όσον αφορά τα ιδιαίτερα και το φροντιστήριο, όπου κάποιοι μαθητές οι οποίοι επειδή πληρώνουν, απαιτούν οι καθηγητές να παραβλέπουν την μ@λακία που κουβαλάν στο κούφιο το κεφάλι τους, ε...νταξ...τι το συζητάτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.