regginaki
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DIMITRA 1991
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athanasoulini:)
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
Βέβαια, πάω με βάση το βιβλίο (τις ιστορικές γνώσεις). Δηλαδή: ξεκινώ με τις ιστορικές γνώσεις και όπου δω ότι κάτι παρόμοιο με το βιβλίο αναφέρεται έμμεσα στην πηγή, το παραθέτω στη συνέχεια, αναλύοντάς το σε 1 πρόταση.
Athanasoulini:)
Νεοφερμένος
Όσο για τις πηγές, θέλει αρκετή εξάσκηση μπορώ να πω (και γω εγώ αμφισβητούσα τν εαυτό μου στην αρχή- γι αυτό εχω βάλει και θέμα ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΗΓΕΣ SOS) όσον αφορά τη σύνδεση βιβλίου-πηγή! Πάντως νομίζω αν ξέρεις τέλεια, χωρίς κενά την ιστορία και με θετικό πνεύμα και αισιοδοξία πάντα μπορείς να ανταποκριθείς οπως πρέπει στις πηγες!! Ελπίζω να βοήθησα !!..
regginaki
Νεοφερμένος
powerman
Νεοφερμένος
geokan
Νεοφερμένος
Α! Εννοείται πως δεν αφήνουμε τπτ από την πηγή. Ακόμα κ τη μικρότερη λεπτομέρεια την αναφέρουμε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
.Η καλύτερη μέθοδος αναμφισβήτητα είναι η σύνθεση. Ξεκινάς με έναν μικρό πρόλογο (ποιος, που, πότε, ένταξη της ερώτησης σ'ένα γενικότερο πλαίσιο π.χ. Μικρασιατική Καταστροφή) και στη συνέχεια προσπαθείς να συνδυάσεις το βιβλίο με την πηγή (αυτό επιτυγχάνεται με πολλή εξάσκηση, για να μπορείς να καταλαβαίνεις σε ποιο σημείο του βιβλίου πρέπει να βάλεις την πληροφορία από την πηγή) και στο τέλος κάνεις έναν πολύ μικρό επίλογο (μερικές φορές το ίδιο το βιβλίο κλείνει ένα θέμα, οπότε προτίμησε έναν τέτοιο επίλογο. Σε παραπέμπω στο κομμάτι με τις σχέσεις ντόπιων - προσφύγων, όπου είχε το βιβλίο μια χαρά επίλογο). Οι πηγές που βάζουν στις Πανελλήνιες δεν είναι δύσκολες ως προς τη σύνθεση (η 2η φέτος ήθελε βέβαια πολλή δουλειά). Η παραγραφοποίηση αφορά κυρίως τα υποερωτήματα (πχ φέτος ήθελαν τις σχέσεις γηγενών - προσφύγων σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Εύλογο ήταν να κάνει κανείς 3 παραγράφους στο κύριο μέρος της απάντησης). Νομίζω ότι αυτός είναι ο πιο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος, αλλά θέλει συνθετική σκέψη και πολλή εξάσκηση. Και οι 2 βαθμολογητές μου έβαλαν 20. Προσωπικά σχόλια στην ιστορική πηγή απαγορεύονται.
Α! Εννοείται πως δεν αφήνουμε τπτ από την πηγή. Ακόμα κ τη μικρότερη λεπτομέρεια την αναφέρουμε.
Σε αυτο που ανεφερες geokan,οντως κι εγω πιστευω οτι η μεθοδος της συνθεσης ειναι καλυτερη σε σχεση με την μεθοδο της παραθεσης.
(Πολυ ωραιο το ποστ σου btw,μας βοηθησες πολυ. :no1: )
Ωστοσο θα ηθελα να ρωτησω κατι παιδια...
Εμενα ο καθηγητης μου, μου εχει πει,πριν αρχισω να αναλυω την πηγη,να κανω ενα πλανο για να συνδυαζω τις πληροφοριες απο το βιβλιο και την ιστορικη πηγη.
Εχοντας κανει ηδη το πλανο,μου ειναι πολυ πιο ευκολο να συνεχισω στην αναλυση της πηγης,ωστοσο ανησυχω για τις Πανελληνιες.
Δεν νομιζω να μου φτασει ο χρονος να κανω και το πλανο αλλα και την αναλυση μετα,εκτος αν μεσα απο την εξασκηση το συνηθισω και κανω λιγοτερο χρονο,εσεις τι πιστευετε πανω σε αυτο? =/
maraki love
Διάσημο μέλος
.
Σε αυτο που ανεφερεις geokan,οντως κι εγω πιστευω οτι η μεθοδος της συνθεσης ειναι καλυτερη σε σχεση με την μεθοδο της παραθεσης.
Εμενα ο καθηγητης μου, μου εχει πει,πριν αρχισω να αναλυω την πηγη,να κανω ενα πλανο για να συνδυαζω τις πληροφοριες απο το βιβλιο και την ιστορικη πηγη.
Εχοντας κανει ηδη το πλανο,μου ειναι πολυ πιο ευκολο να συνεχισω στην αναλυση της πηγης,ωστοσο ανησυχω για τις Πανελληνιες.
Δεν νομιζω να μου φτασει ο χρονος να κανω και το πλανο αλλα και την αναλυση μετα,εκτος αν μεσα απο την εξασκηση το συνηθισω και κανω λιγοτερο χρονο,εσεις τι πιστευετε πανω σε αυτο? =/
στις ασκήσεις και εγώ έκανα σχεδιάγραμμα...στις πανελλήνιες εγγυημένα δεν θα προλάβεις .. εγώ υπογράμμιζα πάνω στην πηγή και δίπλα έγραφα ελάχιστες σημειώσεις για να τις συνδυάσω μετά
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Ναι ημουν σιγουρη γι αυτο. =/στις ασκήσεις και εγώ έκανα σχεδιάγραμμα...στις πανελλήνιες εγγυημένα δεν θα προλάβεις .. εγώ υπογράμμιζα πάνω στην πηγή και δίπλα έγραφα ελάχιστες σημειώσεις για να τις συνδυάσω μετά
Μαλλον θα προσπαθησω να κανω αυτο που λες κι εσυ παντως,δεν βλεπω να υπαρχει αλλη λυση.
maraki love
Διάσημο μέλος
Ναι ημουν σιγουρη γι αυτο. =/
Μαλλον θα προσπαθησω να κανω αυτο που λες κι εσυ παντως,δεν βλεπω να υπαρχει αλλη λυση.
εγώ έτσι έκανα και πρόλαβα!!! 18,6 έγραψα και έδωσα το γραπτό 5' πριν λήξει η ώρα..αμα ξερεις τελεια του βιβλιου θα τα τελειωσεις σε 30' το πολυ και θα σου μεινει πολυς χρονος για τις πηγες!!!
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Πολυ καλα εγραψες ρε συ,μπραβο. :bravo::no1:εγώ έτσι έκανα και πρόλαβα!!! 18,6 έγραψα και έδωσα το γραπτό 5' πριν λήξει η ώρα..αμα ξερεις τελεια του βιβλιου θα τα τελειωσεις σε 30' το πολυ και θα σου μεινει πολυς χρονος για τις πηγες!!!
Σ' ευχαριστω πολυ και για τις συμβουλες σου κι εγω ετσι θα δουλεψω απ' οτι βλεπω.
maraki love
Διάσημο μέλος
Πολυ καλα εγραψες ρε συ,μπραβο. :bravo::no1:
Σ' ευχαριστω πολυ και για τις συμβουλες σου κι εγω θα δουλεψω απ' οτι βλεπω.
:thanks:..τίποτα να σαι καλά..και ό,τι χρειαστείς πες μου
geokan
Νεοφερμένος
.
Σε αυτο που ανεφερες geokan,οντως κι εγω πιστευω οτι η μεθοδος της συνθεσης ειναι καλυτερη σε σχεση με την μεθοδο της παραθεσης.
Οι απαντήσεις στο πρώτο μέρος (αντιστοίχιση, Σ-Λ, ορισμοί, ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης) πρέπει να σου πάρουν το πολύ 3 τέταρτα. Γι'αυτό κ πρέπει να ξέρεις το βιβλίο απ'έξω. Τώρα, όσον αφορά το πλάνο που λες, είναι πολύ καλό τώρα στην αρχή. Για τις Πανελλήνιες θα μπορείς να κάνεις κάποιες μικρές σημειώσεις (πχ εγώ έγραφα σε ποιο σημείο του βιβλίου θα έγραφα τις εν λόγω πληροφορίες από την πηγή - ήταν πιο εύκολο έτσι για μένα) και να υπογραμμίσεις κάποια στοιχεία (η αλήθεια όμως είναι ότι δεν αφήνεις τπτ ασχολίαστο από την πηγή). Φρόντισε να κάνεις πολλή εξάσκηση, έτσι ώστε να είσαι ξεφτέρι την ώρα των Πανελληνίων...:no1:Εγώ τελείωσα μισή ώρα πριν τη λήξη. Θα μπορούσα να κάτσω περισσότερο, αλλά βαριόμουν...
maraki love
Διάσημο μέλος
Οι απαντήσεις στο πρώτο μέρος (αντιστοίχιση, Σ-Λ, ορισμοί, ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης) πρέπει να σου πάρουν το πολύ 3 τέταρτα. Γι'αυτό κ πρέπει να ξέρεις το βιβλίο απ'έξω. Τώρα, όσον αφορά το πλάνο που λες, είναι πολύ καλό τώρα στην αρχή. Για τις Πανελλήνιες θα μπορείς να κάνεις κάποιες μικρές σημειώσεις (πχ εγώ έγραφα σε ποιο σημείο του βιβλίου θα έγραφα τις εν λόγω πληροφορίες από την πηγή - ήταν πιο εύκολο έτσι για μένα) και να υπογραμμίσεις κάποια στοιχεία (η αλήθεια όμως είναι ότι δεν αφήνεις τπτ ασχολίαστο από την πηγή). Φρόντισε να κάνεις πολλή εξάσκηση, έτσι ώστε να είσαι ξεφτέρι την ώρα των Πανελληνίων...:no1:Εγώ τελείωσα μισή ώρα πριν τη λήξη. Θα μπορούσα να κάτσω περισσότερο, αλλά βαριόμουν...
ναι,έτσι τα έκανα και εγώ μόνο που άργησα περισσότερο γιατί έγραφα πολλές σημειώσεις δίπλα στην πηγή..αν εξασκηθεις ολη τη χρονια στο τελος με το που θα βλεπεις τα δεδομενα των πηγων,θα σου ερχονται αμεσως τα κομματια που αντιστοιχουν στο βιβλιο και θα μπορεσεις να τα συνδυασεις!! Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και με κάθε επιτυχία!
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Πιστευω πως ο τροπος που αναφερατε ειναι ο σωστοτερος και θα με βοηθησει να κερδισω πολυτιμο χρονο την ωρα των Πανελληνιων. :no1:ναι,έτσι τα έκανα και εγώ μόνο που άργησα περισσότερο γιατί έγραφα πολλές σημειώσεις δίπλα στην πηγή..αν εξασκηθεις ολη τη χρονια στο τελος με το που θα βλεπεις τα δεδομενα των πηγων,θα σου ερχονται αμεσως τα κομματια που αντιστοιχουν στο βιβλιο και θα μπορεσεις να τα συνδυασεις!! Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και με κάθε επιτυχία!
Σας ευχαριστω και τους 2 για τις απαντησεις σας, με βοηθησατε παρα πολυ. :thanks:
:thanks:Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και με κάθε επιτυχία!
Καλη αρχη και σε σενα maraki με την σχολη σου,ειλικρινα σου ευχομαι οτι καλυτερο.
maraki love
Διάσημο μέλος
Καλη αρχη και σε σενα maraki με την σχολη σου,ειλικρινα σου ευχομαι οτι καλυτερο.
:thanks:
geokan
Νεοφερμένος
ναι,έτσι τα έκανα και εγώ μόνο που άργησα περισσότερο γιατί έγραφα πολλές σημειώσεις δίπλα στην πηγή..αν εξασκηθεις ολη τη χρονια στο τελος με το που θα βλεπεις τα δεδομενα των πηγων,θα σου ερχονται αμεσως τα κομματια που αντιστοιχουν στο βιβλιο και θα μπορεσεις να τα συνδυασεις!! Σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και με κάθε επιτυχία!
Σε ποια σχολή πέρασες?
maraki love
Διάσημο μέλος
Σε ποια σχολή πέρασες?
Παιδαγωγικό
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.