maria_T
Νεοφερμένος

Φέτος πήρα αυτό το βιβλίο
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=SUn1rKpnXMc[/ame]
Διαφημιζόταν εδώ στο iscool πριν λίγες μέρες. Έχει όλα τα θέματα κ αναλυτικότατες λύσεις + cd με προσομοιώσεις των ασκήσεων. Με την έκπτωση του βιβλιοπώλη 15 ευρά, χαλάλι εχω πληρώσει ένα σωρό λεφτα για βιβλία!
-----------------------------------------
Πέρυσι που έδωσα 1η φορά μόνο μαζέματα βρήκα στο νετ. Στο ιδιαίτερο τα έλυσε ο φυσικός αλλά είναι χειρόγραφα κ σκόρπια στα τετράδια.
Φέτος πήρα αυτό το βιβλίο
https://www.youtube.com/watch?v=SUn1rKpnXMc
Διαφημιζόταν εδώ στο iscool πριν λίγες μέρες. Έχει όλα τα θέματα κ αναλυτικότατες λύσεις + cd με προσομοιώσεις των ασκήσεων. Με την έκπτωση του βιβλιοπώλη 15 ευρά, χαλάλι εχω πληρώσει ένα σωρό λεφτα για βιβλία!
Παιδιά, για μαθηματικά κατεύθυνσης επαναληπτικά ξέρετε που θα βρω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pirloandr
Νεοφερμένος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_T
Νεοφερμένος

Mέχρι 2008 τις έχω. Δείτε εδώ:
apantiseis_panelladikwn.pdf
Για τη φυσική τώρα. Απ' όσο ξέρω επαναληπτικές εσπερινά δόθηκαν μόνο το 2004. Το βιβλίο τις έχει. Επίσης εκεί βρήκα τα θέματα επαναληπτικές ημερησίων 2002 που για περίεργο λόγω δεν υπάρχουν στο ypepth.gr. Φυσικά των ομογενών κλπ.
Πάντως βρε παιδιά τι να λέμε; η φυσική παλεύεται. Αν πας με τις καλές ασκήσεις του βιβλίου, με τα παλιά θέματα, κ με προχωρημένες ασκήσεις από το ιδιαίτερο γράφεις άνετα. Εκτός από το 2005 το στιλ των θεμάτων είναι παρόμοιο. Στα μαθηματικά είναι το χάος.
pirloandr
Νεοφερμένος

rafaa
Νεοφερμένος

πηνελοπη41056
Νεοφερμένος

https://www.epil.gr/themata/themata.htm
καθως και θεματα και λυσεις ομογενων ειναι
https://www.vakalis-fro.gr/oqa.php
μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω λυσεις ομογενων 2008-2009???
Zed
Διάσημο μέλος

πηνελοπη41056
Νεοφερμένος

zenctheo
Νεοφερμένος

Δύο σύγχρονες πηγές κυμάτων Π1 και Π2 βρίσκονται στα
σημεία Α και Β αντίστοιχα της ελεύθερης επιφάνειας νερού
και προκαλούν όμοια εγκάρσια κύματα που διαδίδονται με
ταχύτητα u = 0,5 m/s. Ένα σημείο Κ της επιφάνειας του
νερού βρίσκεται πάνω στο ευθύγραμμο τμήμα ΑΒ και απέχει
από τα Α και Β αποστάσεις (ΑΚ) = r1 και (ΒΚ) = r2 με r1 > r2.
Tο σημείο Κ είναι το πλησιέστερο προς το μέσο Μ του ΑΒ
που ταλαντώνεται με μέγιστο πλάτος. Η απομάκρυνση του
σημείου Κ από τη θέση ισορροπίας λόγω της συμβολής των
κυμάτων περιγράφεται σε συνάρτηση με το χρόνο t από την
εξίσωση y = 0,2ημ (5π/3)(t – 2) (σε μονάδες S.I.).
Να υπολογίσετε:
α. την περίοδο, το μήκος κύματος και το πλάτος των
κυμάτων που συμβάλλουν.
β. την απόσταση ΑΒ των δύο πηγών.
γ. τις αποστάσεις r1 και r2 του σημείου Κ από τα
σημεία Α και Β.
δ. τον αριθμό των σημείων του ευθύγραμμου τμήματος
ΑΒ που λόγω της συμβολής έχουν πλάτος ίσο με το
πλάτος της ταλάντωσης του σημείου Κ.
Για διευκόλυνση τα μεγέθη που προκύπτουν είναι:
Α=0,1m
f=5/6 Hz
λ=0,6m
Αυτό που με νοιάζει είναι το τρίτο ερώτημα:
Αφού το Κ είναι ο πλησιέστερος κροσσός συμβολής θα πρέπει r1-r2=1λ (1).
Έχουμε και r1+r2=10λ/3 (2) άρα θα μας δώσει r1=1.3m και r2=0.7m.
Aν όμως αντικαταστήσω στην γενική εξίσωση της συμβολής θα προκύψει για το πλάτος ότι
συν(π*(r1-r2)/λ)=συν(π) άρα -1 επομένως το πρώτο μέγιστο θα έχει απομάκρυνση -Α δηλαδή θα είναι προς τα κάτω.
Όλα καλά μέχρι εδώ, ώσπου ένας συνάδερφος προτείνει ότι επειδή συμβαίνει αυτό θα πρέπει να βάλω και μια φάση στο ημίτονο και να το γράψω
ημ(ωτ-π(r1+r2)/λ-π)
ώστε να έχω σωστά αποτελέσματα Μου τόνισε επίσης πως ο Μαθιουδάκης-Παναγιωτακόπουλος στην νέα του έκδοση,σε παρόμοια άσκηση βάζει και αυτός μια "αρχική φάση". Μάλιστα νομίζω πως μου είπε ότι κατασκευάζει την συγκεκριμένη φάση με μαθηματικά.
Εγώ διαφωνώ με αυτή την προσέγγιση γιατί αλλάζοντας την φάση συμβαίνουν τα εξής:
- απομακρύνουμε τις πηγές μεταξύ τους
- ή πλέον δεν έχουμε σύγχρονες πηγές
οπότε πλέον δεν μιλάμε για το ίδιο αρχικό πρόβλημα.
Σημειώνω πως δεν έχω ακόμα αγοράσει το βοήθημα. Αν κάποιος το έχει να με διορθώσει αν κάνω λάθος στην δικαιολόγηση που δίνει.
Περιμένω τις απόψεις σας με φοβερό ενδιαφέρον γιατί το συγκεκριμένο το έγραψε και μαθητής σε άσκηση, αφού το είδε στο εν λόγω βοήθημα.
gepoul2003
Νεοφερμένος

zenctheo
Νεοφερμένος

gepoul2003
Νεοφερμένος

VasilisGR
Νεοφερμένος

evangeline
Εκκολαπτόμενο μέλος

Φέτος είμαι Β Λυκείου, αλλά έχω ξεκινήσει ήδη τη Φυσική της Γ από το Σεπτέμβριο(Μηχανική Στερεού Σώματος και Κρούσεις). Εχει πολύ καλά τη θεωρία και θα μπορούσες να ξεκινήσεις από τις απλές ασκήσεις, μια μια ώστε να μπεις στο νόημα! ΟΜΩΣ, αν κολλήσεις καλύτερα μην κοιτάξεις πίσω τις λύσεις του, ζήτα από τον καθηγητή σου να σου εξηγήσει!
Takis_Kal
Νεοφερμένος

Οταν κανεις αντικτασταση το r1-r2=λ στον τυπο το συνημιτονο βγαινει αρνητικο συνεπως βαζεις μεσα το μειον βαζοντας +π στη φαση για να εχεις την κανονικη εξισωση της απομακρυνσης συναρτησει του χρονου , και μετα συγκρινοντας με την εξισωση της εκφωνησης βρισκεις τις αποστασεις.
Γενικα στη συβολη και στα στασιμα οταν ζητανεπχ την χρονικη εξισωση της απομακρυνσης γραφεις πρωτα την εξισωση της απομακρυνσης για να δεις μη βγει το μειον και μετα την εξισωση της ταχυτητας πχ πανελληνιες 2007 θεμα 3
Civilara
Περιβόητο μέλος

Έστω ένα στερεό σώμα το οποίο περιστρέφεται γύρω από άξονα z'z. Στο σώμα ασκείται δύναμη F η οποία δεν είναι παράλληλη στον άξονα z'z και ο φορέας της δεν τέμνει τον άξονα z'z. Αν η δύναμη F δεν είναι σταθερή τότε η ροπή της δύναμης F δεν είναι σταθερή.
Σωστό ή Λάθος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marouli.kel
Νεοφερμένος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος

Civilara
Περιβόητο μέλος

Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 20 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 41 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.