Το θέμα είναι ότι γιά να τη γράψω με latex αποκλείεται.Γιά να γράψω την εκφώνηση μου πήρε τουλάχιστον μισή ώρα!.
Ένας τρόπος είναι να ανεβάσω εικόνα(χειρόγραφα) αλλά είναι λίγο ...αναχρονιστικό.
Θα προσπαθήσω να κάνω κατι τι.
Μετά από παραγώγιση της σχέσης μία ως προς ψ και μετά μία ως πρός χ παίρνεις
f '(x+y)= f '(x)f(y) και f '(x+y)= f '(y)f(x).
f '(x)f(y) = f '(y)f(x) θετουμε y=0 τελικά f '(x) = cf(x) επειδή υπάρχει η f '(0) και επίσης λέει ότι f(0) διάφορο τού 0.
Έτσι f '(x) -cf(x)=0, την πολλαπλασιάζουμε με e^(-cx)
[e^(-cx)f(x)] '=0
e^(-cx)f(x)] = k άρα f(x)=ke^(cx)
Αλλα απο την αρχικη για χ=ψ=0 βγαινει οτι f(0)=1 και απο την τελευταια το κ =1
f(x)=e^(cx)
Sorry για τη βιασύνη.Κάποια στιγμη θα την γραψουμε καθαρα.Ας μπει καποιος στον κοπο να την κανει με ΛΑΤΕΞ. Να γιατί δεν θέλω να προτείνω ασκήσεις.Γιατί θα πρέπει μετά να έχεις την υπομονή να υποστηρίξεις αυτό που άρχισες.Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι ειναι πολύ καλύτεροι από μένα πάνω σ' αυτό ονόματα να μη λέμε. Δεν είναι σωστό να ρίχνω μιά άσκηση φωτοβολίδα και μετά να την ..κάνω με τρόπο!
Το γ ερωτημα ειναι απλο ας το κανει καποιος.
Υ/Γ.Μάνο πέσαμε στην ίδια...συχνότητα!(Με διαφορά 4 λεπτών!)
edit:
Γιά το α' ερώτημα εγώ υιοθετώ το τρόπο του
Metal-Militiaman .Εγώ το έκανα λίγο διαφορετικά.Πήρα τη δοσμένη σχέση, αφαίρεσα από τα δύο μέλη το f(x), έπειτα διαίρεσα τη σχέση με y, μετά πήρα τα όρια όταν y-->0 κ.λ.π
Ο Α.Τ άπλά παραγωγίζει όπως έκανα κι εγώ στο β' ερώτημα και οδηγείται έτσι στην ύπαρξη της συνάρτησης f '(x). Το ερώτημα είναι: Μπορούμε να το ξεκινήσουμε έτσι τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε αν ειναι παραγωγίσιμη παρά μόνο στο 0? Νάτη πάλι η γνωστή αντιπαράθεση!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.