Redman20
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Black_Butterfly
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Redman20
Εκκολαπτόμενο μέλος
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Δεν έχουν βγει ακόμα τα φετινά μηχανογραφικά στην σελίδα του υπουργείου ούτε έχει βγει επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα καταθέσουμε μηχανογραφικό.
Βασικά αφού θα βγεί το μηχανογραφικό στην ιστοσελίδα του υπουργείου,
γιατί απλά να μην το βγάλουμε μια φωτοτυπία or sth και πρέπει να περάσουμε και από το σχολείο?
Αφού το ίδιο πράγμα είναι στην τελική. Και αυτοί φωτοτυπία τα βγάζουν.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν θυμαμαι καν να ειχα παρει μηχανογραφικο δελτιο απο το σχολειο. (γιο)
fockos
Επιφανές μέλος
(δεν υπάεχει λόγος να βάλετε λίγες επιλογές δε κερδίζετε τίποτα.
Τα δεδομένα που έχουμε φέτος
είναι κατάργηση κάποιων σχολών (τάση ανέβασμα βάσεων)
Προσφορά περισσότερων θέσεων σε πολλά υπάρχοντα (τάση κατέβασμα βάσεων)
Ενδεχόμενες μετεγγραφές (κατέβασμα βάσεων σε επαρχικα αλλά και ανέβασμα βάσεων σε σχολές μέσης βαθμολογίας της Αθηνας και της Θεσσαλονικης)
Όποιος βρει την συνισταμένη αυτή μπορεί να κάνει μια εκτίμηση για τις βάσεις δε παίζει κανένα ρόλο η δυσκολία των θεμάτων.
stefa_1
Εκκολαπτόμενο μέλος
-Διαβασα σε αλλο ή σ'αυτο το τοπικ οτι πολλοι πηγαν και κατεθεσαν ηδη τα μηχανογραφικα.Τι κατεθεσαν δηλαδη, αφου ειναι αγνωστη ημερομηνια καταθεσης και το μηχανογραφικο του 2011 δεν ειναι διαθεσιμο ακομα ?
- Επισης γινεται να καταθεσεις το μηχανογραφικο και στα ΚΕΠ χωρις να χρειαστει να παω στο γραφειο Β/Θμιας ή στο σχολειο ?Γιατι στο μερος που μενω ειναι ταλαιπωρια να παω στο γραφειο ή στο σχολειο ενω το ΚΕΠ ειναι πολυ κοντα στο σπιτι μου.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος
puma1991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνω απολυτα στο οτι η συνισταμενη των παραπανω μπορει να σου δωσει μια ιδεα που θα κινηθουν οι βασεις.Αλλα οχι οτι τα θεματα και η δυσκολια τους δεν παιζουν ρολο.Λοιπόν θα πάρετε ένα χαρτί ή θα το συμπηρώσετε online θα συμπληρώσετε τις επιλογές σας ανεξάρτητα από τι βαθμό έχετε πάρει. Αν κάποιος θέλει ιατρική να την βάλει πρώτη επιλογή ακόμα και αν έγραψε 15.000 αντίστοιχα αν κάποιος θέλει ημμυ ή νομική. Επίσης πρέπει να βάζετε σχολες που πραγματικά θέλετε όχι για να συμπληρωθεί (υπάρχουν αρκετα αξιολογες σχολές ακόμα και σε πολύ χαμηλά μόρια). Γεμίστε καμιά 20ρια επιλογές έτσι και τέλος.
(δεν υπάεχει λόγος να βάλετε λίγες επιλογές δε κερδίζετε τίποτα.
Τα δεδομένα που έχουμε φέτος
είναι κατάργηση κάποιων σχολών (τάση ανέβασμα βάσεων)
Προσφορά περισσότερων θέσεων σε πολλά υπάρχοντα (τάση κατέβασμα βάσεων)
Ενδεχόμενες μετεγγραφές (κατέβασμα βάσεων σε επαρχικα αλλά και ανέβασμα βάσεων σε σχολές μέσης βαθμολογίας της Αθηνας και της Θεσσαλονικης)
Όποιος βρει την συνισταμένη αυτή μπορεί να κάνει μια εκτίμηση για τις βάσεις δε παίζει κανένα ρόλο η δυσκολία των θεμάτων.
Τα θεματα και το πως εγραψαν τα παιδια εχει μεγαλη βαρυτητα.
Αν γενικα τα παιδια φετος ειναι 1000-1500 μορια κατω σε σχεση με τους περσινους, εννοειται οτι θα επιρρεασει αυτο τις βασεις.Ισως οχι να τις κατεβασει 1000-1500, αλλα θα παιξει αρκετα ρολο.
Φανταζεσαι φετος να ηταν τα πιο ευκολα θεματα απο το 2000?Και με την μειωση τον εισακτεων φετος θα ειχαμε μια εκτοξευση των βασεων.
Τωρα οσο για το μηχανογραφικο , εγω ειχα δηλωσει 45-50 τμηματα αν θυμαμαι καλα, αν και επιασα την 3η μου επιλογη.
Οποτε να συμπληρωνεται οτι τμηματα θελετε ανεξαρτητα τα μορια που εχει.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Τα ήθελες όλα...;
puma1991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοιτα δεν τα ειχα και μεσα στην καρδια μου,οπως ειχα ας πουμε τα 6-7 πρωτα τμηματα.....αλλα σε ενα ενδεχομενο που ερχοταν η συντελεια του κοσμου και δεν επιανα καμια απο τις πρωτες μου επιλογες ειχα κατσει και ειχα σκεφτει τι θα μου αρεσει απο τα χαμηλοβαθμα τμηματα και ειχα καταληξει σε αυτα.45-50 τμήματα.....;;;;;;
Τα ήθελες όλα...;
Vasilina93
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Κοιτα δεν τα ειχα και μεσα στην καρδια μου,οπως ειχα ας πουμε τα 6-7 πρωτα τμηματα.....αλλα σε ενα ενδεχομενο που ερχοταν η συντελεια του κοσμου και δεν επιανα καμια απο τις πρωτες μου επιλογες ειχα κατσει και ειχα σκεφτει τι θα μου αρεσει απο τα χαμηλοβαθμα τμηματα και ειχα καταληξει σε αυτα.
Καταλαβαίνω απολύτως τι λες...Αλλά αν περνούσες στην 46η επιλογή σου, θα ήσουν δηλαδή χαρούμενος...;Ή θα έψαχνες το 10%, την μετεγγραφή, τις πανελλαδικές ξανά;
Τι θέλω να πω; Έχει νόημα να βάλεις 50 σχολές όταν θέλεις 10; Αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, αν περάσει κάποιος στην 50η, πάλι με κάποιο τρόπο για τις 10 πρώτες θα πάει...(δεν το λέω για σένα προσωπικά, εννοείται αυτό!)
puma1991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κοιτα νοημα δεν εχει, απο την στιγμη που εχεις στο μυαλο σου οτι θα την παρατησεις!!!Καταλαβαίνω απολύτως τι λες...Αλλά αν περνούσες στην 46η επιλογή σου, θα ήσουν δηλαδή χαρούμενος...;Ή θα έψαχνες το 10%, την μετεγγραφή, τις πανελλαδικές ξανά;
Τι θέλω να πω; Έχει νόημα να βάλεις 50 σχολές όταν θέλεις 10; Αφού στις περισσότερες περιπτώσεις, αν περάσει κάποιος στην 50η, πάλι με κάποιο τρόπο για τις 10 πρώτες θα πάει...(δεν το λέω για σένα προσωπικά, εννοείται αυτό!)
Εγω στο μυαλο μου ειχα την εξης λογικη, ακομα και στην 50η επιλογη να περασω, θα μπω,θα παρακολουθησω και αν μου αρεσει θα συνεχισω αλλιως κοιταω τι επιλογες εχω, να δω κατι καλυτερο.
Αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν τελικα θα σου αρεσει η οχι η σχολη αν δεν μπεις σε αυτην πρωτα.
Το ιδιο μπορει να ισχυε και για την πρωτη μου επιλογη βεβαια, που μπορει τελικα να μην μου αρεσε....
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Κοιτα νοημα δεν εχει, απο την στιγμη που εχεις στο μυαλο σου οτι θα την παρατησεις!!!
Εγω στο μυαλο μου ειχα την εξης λογικη, ακομα και στην 50η επιλογη να περασω, θα μπω,θα παρακολουθησω και αν μου αρεσει θα συνεχισω αλλιως κοιταω τι επιλογες εχω, να δω κατι καλυτερο.
Αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν τελικα θα σου αρεσει η οχι η σχολη αν δεν μπεις σε αυτην πρωτα.
Το ιδιο μπορει να ισχυε και για την πρωτη μου επιλογη βεβαια, που μπορει τελικα να μην μου αρεσε....
Με αυτό το σκεπτικό συμφωνώ!
Θυμάμαι σαν τώρα όταν έδινα μηχανογραφικό, που ο προηγούμενος από μένα πρέπει να τις έβαλε όλες!!!!!!!Και πάω εγώ, με τις 5 μου και ο υπεύθυνος εκεί μόνο κερί δεν μου άναψε!!!
puma1991
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συνηθως 10-15 μερες ειναι η προθεσμια απο την στιγμη που σας καλουν στα σχολεια να παρετε το μηχανογραφικο (δλδ αμεσως μετα τα αποτελεσματα) και τα σχετικα εγραφα για την εισαγωγη σας.Ρε παιδιά σήμερα λέω να κλείσω για τις διακοπές 12-16 Ιουλίου!!! Λέτε να δίνουμε μηχανογραφικά τότε;; Πόσες μέρες περίπου έχουμε περιθώριο κατάθεσης μηχανογραφικών;;;
Redman20
Εκκολαπτόμενο μέλος
giorgos992
Νεοφερμένος
παιδιά εγω που δινω με 10% και ειμαι ορφανος και επισης εχω αδερφο που σπουδαζει στην αθηνα τι πρεπει να κανω και σε τι υπερτερω αν υπερτερω?τι πρεπει να δηλωσω στο μηχανογραφικό?
αυτο που υπερτερείς ειναι οτι μπορεις να μπεις στον ειδικό αριθμό εισακτέων κάθε σχολής που ανήκουν στη περιφέρειά που ειναι ο τοπος μονιμης κατοικιας σου.
κάτσε και διάβασε έχει πολλά άρθρα στο https://exams.minedu.gov.gr/ που θα καλύψουν όλες σου τις απορίες
Redman20
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.