Πύρος
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πύρος
Τιμώμενο Μέλος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Μάλιστα, το πιστοποιητικό που αποδίδεται είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά (επομένως δε χρειάζεσαι περαιτέρω μεταφράσεις για το εξωτερικό). Μακάρι να είναι αναγνωρίσιμο τοις πάσι σε λίγο καιρό, όπως τα υπόλοιπα πιστοποιητικά...
Πύρος
Τιμώμενο Μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Από ποια άποψη πιστεύεις ότι είναι ανώτερες, συγκεκριμένα σε σύγκριση με το TOEIC αλλά και άλλα πιστοποιητικά;Οι εξετάσεις για το ΚΠγ για εμένα είναι πολύ αξιόλογες και σε ορισμένες περιπτώσεις ανώτερες από άλλα πιστοποιητικά (πχ. TOEIC).
Πύρος
Τιμώμενο Μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Σε ποιες εταιρίες έχουν αναγνωριστεί το Michigan ECCE & το Edexcel PTE?
Ο καθένας που έχει κάποια χρήματα στην άκρη, μπορεί να ανοίξει μια εταιρία. Αν αρχίσουμε να λέμε ποιες εταιρίες δέχονται αυτά τα πτυχία σ' όλο τον κόσμο, ούτε σε 5 χρόνια δε θα τελειώσουμε
Πύρος
Τιμώμενο Μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Με άλλα λόγια, η ερώτηση που κάνεις δεν έχει απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ούτε το ένα πστοποιητικό ούτε το άλλο θα σου ανοίξουν πόρτες.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πύρος
Τιμώμενο Μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Έχω 1 απορία σχετικά με το ΚΠγ
Όπως όλοι γνωρίζουμε οι απαιτούμενες μονάδες για το Β1 είναι 60 ενώ για το Β2 120. Συμψηφίζεται ο βαθμός των γραπτών, των προφορικών, των ακουστικών και τις έκθεσης ή βαθμολογείται ο κάθε τομέας ξεχωριστά;
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα,
Έχω 1 απορία σχετικά με το ΚΠγ
Όπως όλοι γνωρίζουμε οι απαιτούμενες μονάδες για το Β1 είναι 60 ενώ για το Β2 120. Συμψηφίζεται ο βαθμός των γραπτών, των προφορικών, των ακουστικών και τις έκθεσης ή βαθμολογείται ο κάθε τομέας ξεχωριστά;
Νομίζω πως συμψηφίζονται,αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος!
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Γιατί στο TOEIC παίρνει "πτυχίο" και η κουτσή Μαρία, ακόμη κι αν απαντήσει μόνο σε 2 ερωτήσεις σωστά (από τις 200). Πέραν τούτου, το TOEIC έχει μόνο listening και reading (το οποίο reading έχει λίγα στοιχεία grammar/vocabulary, αλλά σπάνια). Δεν είναι δηλαδή ολοκληρωμένη η εξέταση, κατ' εμέ. Δε διαγωνίζεσαι στα πολύ σημαντικά γραμματικά φαινόμενα και στο λεξιλόγιο, ενώ το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν εξετάζεσαι προφορικά. Για εμένα η προφορική είναι η πιο σημαντική εξέταση για οποιαδήποτε γλώσσα. Εκεί δείχνεις την πραγματική σου αξία, εφαρμόζεις όσα έχεις μάθει, ενώ παράλληλα δείχνεις αν κατέχεις ή όχι την προφορά της γλώσσας.Από ποια άποψη πιστεύεις ότι είναι ανώτερες, συγκεκριμένα σε σύγκριση με το TOEIC αλλά και άλλα πιστοποιητικά;
Το TOEIC είναι ένα απλό χαρτί (μην πω "υγείας"). Αν θεωρείς ότι ως κάτοχος του TOEIC γνωρίζεις την αγγλική εις βάθος, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Ακόμη κι αν ισχύει, λείπει το σημαντικότερο part απ' όλα, που δεν είναι άλλο από το speaking.
Στη δομή, λοιπόν, της εξέτασης του ΚΠγ, το TOEIC δεν πιάνει μία
(Με άλλα λόγια, το TOEIC είναι το marketing όλων των φροντιστηρίων, μιας και έχει 100% επιτυχία )
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας κάτοχος TOEIC που έχει την ψευδαίσθηση ότι γνωρίζει την αγγλική "σε βάθος".
Το TOEIC πιστοποιεί το επίπεδο των αγγλικών σου για επαγγελματικούς σκοπούς. Συνεπώς εξετάζει κυρίως collocations και επαγγελματική ορολογία. Δεν εξετάζει δύσκολα γραμματικά φαινόμενα γιατί απλούστατα δεν χρειάζονται στο χώρο εργασίας.
Ως τεστ επαγγελματικών αγγλικών είναι επαρκέστατο και πολύ έξυπνο. Παρ' ότι δεν έχει προφορικά και έκθεση, σε κατατάσει στο σωστό επίπεδο, που αυτό είναι το ζητούμενο. Δεν εννοώ φυσικά το επίπεδο βάση ΑΣΕΠ αλλά το πραγματικό επίπεδο σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.
Αν θεωρείς ότι είναι επιτυχία να δώσεις εξετάσεις και να πάρεις ένα χαρτί που μπορεί να πιστοποιεί και ότι δεν ξέρεις αγγλικά, τότε ναι, το TOEIC έχει 100% επιτυχία. Στην ίδια κατηγορία είναι πολλά άλλα πτυχία, συμπεριλαμβανομένων των IELTS και TOEFL. Να υποθέσω ότι και αυτά τα θεωρείς υποδεέστερα του κπγ?
Το να μπορείς να μιλήσεις αγγλικά με ευφράδεια και σωστή προφορά δεν είναι προϋπόθεση για την απόκτηση κανενός πιστοποιητικού. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλες οι εξετάσεις γλωσσομάθειας είναι προσβάσιμες σε όσους μιλάνε ελαφρώς τσάτρα-πάτρα και με περιορισμένο λεξιλόγιο. Ειδικά όταν μιλάμε για τα επίπεδα Α2-Β2 που είναι η ραχοκοκαλιά του TOEIC.
Επειδή έχω δώσει TOEIC εγώ η ίδια και έχω στείλει και αρκετούς μαθητές, μπορώ να σε διαβεβαιώσω 1. ότι κανείς ποτέ δεν έπιασε μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό που κατέχει πραγματικά και 2. ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις C1 ακόμα κι αν τα αγγλικά σου είναι πάρα πολύ καλά.
Το ότι μπορείς με μια εξετασούλα πολλαπλής επιλογής να προσδιορίσεις τόσο καλά το επίπεδο των αγγλικών του εξεταζόμενου θεωρώ ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Για επαγγελματικά αγγλικά, το TOEIC πολύ πιο αξιόπιστη εξέταση και πολύ πιο προσβάσιμη από οποιοδήποτε πιστοποιητικό γενικών αγγλικών.
Αν θέλεις να πιστοποιήσεις υψηλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, πας και δίνεις το CPE. Όλα τα άλλα είναι της παρηγοριάς.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Who the fuck up σου είπε ότι τα φροντιστήρια συνιστούν το TOEIC;(Με άλλα λόγια, το TOEIC είναι το marketing όλων των φροντιστηρίων, μιας και έχει 100% επιτυχία )
Όχι τίποτ'άλλο,αλλά αν κρίνω από τη δική μου πόλη,πιο πολύ προτιμάται το PTE & το ΜSU.
Για το 2ο δεν μπορώ να εκφέρω άποψη,δεν το΄χω δει καν.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 19 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 96 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- EleniPapa!
- Argyrisar
- Εριφύλη
- VouDou
- BatGuin
- iminspain
- Entropy24
- ioanna2007
- Leo komm
- woasibe
- nicole1982
- SKG
- gegeorgiou90
- omitsop
- Earthquake 123
- stergios191919
- Helen06
- constansn
- Corfu kitty
- Bleach_enjoyer
- charmander
- Albert.123
- george777
- nearos
- bibliofagos
- Hecticism
- Paladin
- shuuu
- AggelikiGr
- Mammy Nun
- Eagle Eye
- Hased Babis
- Pierre Bezukhov
- Τρελας123
- despoina13
- giannhs2001
- Reader
- synthnightingale
- American Economist
- Antonia Alexandra
- eukleidhs1821
- Magissoni
- Angie15
- ένας τυχαίος
- tsiobieman
- Ariana2018
- mermaid89
- kost28
- Scandal
- Unboxholics
- Φινεύς
- hirasawayui
- Dmzk
- Maynard
- chester20080
- averel
- michaelsfak
- Don25
- New member
- Clary
- Nikos05
- Ευθυμος
- Intravenous_drug
- Fanimaid
- Doctorblue
- sofia!
- Ryuzaki
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.