michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
Military Service in Mexico (in Spanish, Servicio Militar Nacional, or SMN) currently involves all males reaching the age of eighteen years. Selection is made by a lottery system using the following color scheme: those who draw a black ball must serve as "availability reservists", that is, they must not pursue any activities whatsoever and receive their discharge card at the end of the year.
The ones who get a white ball serve in a Batallón del Servicio Militar Nacional (National Military Service Battalion) composed entirely of one-year SMN conscripts. In certain cities, such as Veracruz and Ciudad Madero, the lottery system also includes a blue ball; whoever draws it must serve in the navy. Military service is also (voluntarily) open to women.
Conscripts are trained in basic combat with fire weapons, in one Infantry Battalion.
Στο Μεξικό αν θα πας στρατό γίνεται με κλήρωση! Αν τύχεις μαύρο μπαλάκι είσαι αναπληρωματικός σε περίπτωση επεισοδείων και αν σου τύχει άσπρο πας να υπηρετήσεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
...του πολιτισμένου κόσμου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Στρατός... ένα όπλα της εξουσίας για να επιβάλει τη θέλησή της και να κρατά γονατισμένο τον λαό. Δεν υπάρχει χρησιμότητα, μόνο σκοπιμότητα. Τα αποτελέσματα της ύπαρξης ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων τις βλέπουμε καθημερινά. Τα σχετικά με την ασφάλεια είναι απλά μια ειρωνία για να διατηρούνται οι δαπάνες για τα οπλικά συστήματα σταθερά και υψηλά, και μια δικαιολογία για να μην αυξανονται οι δαπάνες για υγεία και παιδεία. Υπάρχουν και οι διεθνείς οργανισμοί για να διατηρούν το status quo. Αν δεν υπάρχει διπλωματία η εδαφική ακεραιότητα είναι χαμένη, είτε υπάρχει είτε όχι υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Όπως και να 'χει, ο στρατός, τα οπλικά συστήματα, η θητεία, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λαών. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα είτε εταιρειών κατασκευής όπλων, είτε της άρχουσας τάξης, είτε τις φιλοδοξίες ενός άκρως εθνικιστή ηγέτη. Οι αδύναμοι είναι εκείνοι που πλήττονται από τον πόλεμο. Και η στρατιωτική θητεία είναι το μέσο για να γίνει ο πόλεμος. Ελάτε, αγοράκια μου, να σας κάνω άντρες, να σας μάθω τη ζωή, εδώ, εγώ, για την πατρίδα, για το έθνος, εσείς θα υπερασπιστείτε τα εδάφη μας, θα μας κάνετε περήφανους... Ή μήπως θα έπρεπε να γίνει "Ελάτε, αγοράκια μου, να σας πλύνω το μυαλουδάκι, να σας μάθω να υπερασπίζετε την πατρίδα μας για να παίρνουμε εμείς λεφτά, για να καθόμαστε εμείς πίσω από το γραφείο μας ή πίσω από τη σημαία και να σας βλέπουμε να πέφτετε ένας-ένας, αναλώσιμες υπάρξεις, χωρίς αξία μπροστα στη μητέρα πατρίδα που σας θρέφει (με τα ωραία της σχολεία και με τους ηθικά ακέραιους εγγυητές των αξιών που πρεσβεύει, το άριστο σύστημα υγείας της και τους άκρως δημοκρατικούς θεσμούς της). Εσείς θα μας κάνετε περήφανους, γιατί εσείς θα μας κάνετε πλούσιους ή ξακουστούς στην Ιστορία".
Επειδή με άγγιξε το θέμα είπα να γράψω.
Θα μιλήσω για αυτούς που υπηρετούν κανονικά ανεξαρτήτως σώματος και όχι για τα βύσματα, που κάνουν διακοπές.
1) Κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να κάνει και πόσο μπορεί να αντέξει. Ο στρατός σε κάνει να το δεις αυτό. Σου δείχνει αντοχές που ούτε ήξερες ότι τις έχεις.
2) Σε κάνει να εκτιμάς πράγματα που σου φένονται φυσιολογικά. Η τουαλέτα, το κρεβάτι,ο ύπνος, το pc, οι γκόμενες, η οικογένεια κτλ. σου φαίνονται νορμάλ, επειδή δεν τα στερήθηκες ποτέ. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι ένα μεγάλο σχολείο. Μαθαίνεις να εκτιμάς. Ότι μέχρι χθες ήταν καθημερινότητα, σήμερα είναι πολυτέλεια.
3) Εισάγεσαι στην μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας. Σε πολλές περιπτώσεις σε παίρνει ένα παιδάκι και σε βάζει να ζήσεις καταστάσεις εξομοίωσης της Ελληνικής καθημερινότητας. Βλέπεις τι σημαίνει δημόσιος υπάλληλος, βλέπεις τι σημαίνει να σε διοικεί ένας ηλίθιος, βλέπεις τι σημαίνει να έχεις βύσμα και τι όχι, βιώνεις την αδικία καθημερινά στο πετσί σου. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Επίσης τρομερό σχολείο.
4) Από την άλλη χάνεις ένα χρόνο από τη ζωή σου. Είτε σε ένσημα είτε σε χρήματα. Θα έπρεπε να αναγνωρίζεται κανονικά χωρίς να πληρώνεις, ως χρόνος συντάξιμος, κατά τη γνώμη μου.
Για να κλείσω, σε ένα παιδί που είναι ψημένο από τη ζωή (ελάχιστα είναι), δεν προσφέρει κάτι σημαντικό.
Για τα περισσότερα αγόρια όμως, προσφέρει κάποιες εμπειρίες που είναι ανεκτίμητες. Σε προετοιμάζει καλά για την κοινωνία έξω.
Όλα αυτά, όμως, που λες, δεν είναι πράγματα που μπορεί να σου μάθει μόνο ο στρατός. Είναι πράγματα που μπορείς να μάθεις και στο σχολείο (τα περισσότερα, και αναφέρομαι κυρίως στις κοινωνικές προεκτάσεις του στρατού). Άλλο θέμα είναι το ότι αυτό δε συμβαίνει, διότι το σχολείο δεν ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών.
Εξάλλου, τι να τα μάθω όλα αυτά από το στρατό, τι από το να βγω μόλις περάσω στο Πανεπιστήμιο έξω στην κοινωνία.
Σε κάνει να εκτιμάς πράγματα που σου φένονται φυσιολογικά. Η τουαλέτα, το κρεβάτι,ο ύπνος, το pc, οι γκόμενες, η οικογένεια κτλ. σου φαίνονται νορμάλ, επειδή δεν τα στερήθηκες ποτέ.
Εντάξει το pc.
Το οποίο δεν είναι απαραίτητο για να ζήσεις, ούτε βασική συναισθηματική ανάγκη.
Η τουαλέτα και το κρεβάτι είναι μεγάλες πολυτέλειες;
Ο ύπνος είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου και σαφώς και είναι παραπάνω από νορμάλ. Όπως και οι γκόμενες και η οικογένεια. Είμαστε προγραμματισμένοι για τα παραπάνω.
Μήπως πρέπει να μείνουμε νηστικοί και κάνα δυο βδομάδες για να εκτιμήσουμε την αξία του φαγητού;
Με συγχωρείς αν σε κάποια σημεία γίνομαι κάπως καυστικός, η καυστικότητά μου δεν στοχεύει σε σένα, αλλά γενικά στο θεσμό της στρατιωτικής θητείας.
Οι εφεδροι ΔΕΝ ειναι μισθοφοροι. Ειναι πολιτες.
Δεν μιλαω για τους επαγγελματιες οπλιτες.
Ο καθε Ελληνας, ανεξαρτητως πολιτικων πεποιθησεων, δεν θα θελησει να υπερασπιστει τη χωρα του απενατι σε εξωτερικη επεμβαση;
Επισης, η διαφωνια μου εγκειται στη χρησιμοτητα της στρατιωτικης θητειας απο στρατιωτικη πλευρα...
τα προγραμματα αυτα δεν αποσκοπουν να βγαλουν πολεμιστες, αλλα στρατιωτες. Εχει σημαντικη διαφορα. Το βαρος πεφτει στην πειθαρχια και οχι τοσο στην ικανοτητα στα οπλα...
Η εξωτερική επέμβαση αυτή θα είναι ουρανοκατέβατη; Και ειδικά τώρα στις μέρες μας, με τους τόσους διεθνείς οργανισμούς που συντονίζουν τις διακρατικές σχέσεις;
Δεν ισχύει αυτό...Και η Γερμανία έχει αλλά εκεί μπορεις να υπηρετήσεις σε εναλλακτική θητεία και μάλιστα το ίδιο χρονικο διάστημα. Στην Ελλάδα οταν σου λένε οτι για να πας στην εναλλακτική πρέπει να υπηρετησεις 18 αντι για 9 μηνες, στην ουσια σε εκβιαζουν να μην πας.
Απ' το στόμα μου το πήρες. Επίσης, παίρνεις... 210? για να ζήσεις και σε βάζουν να δουλέψεις κανονικά.
Δε θα διαφωνούσα αν η εναλλακτική θητεία διαρκούσε το ίδιο χρονικό διάστημα, και φρόντιζαν ώστε να έχεις μια αξιοπρεπή ζωή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zaraki
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος
+100Αν πρεπει να ειναι απαραιτητη, που φυσικα δεν πρεπει αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, πανω απο 3 μηνες ειναι υπερβολη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
...του πολιτισμένου κόσμου.
Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν είναι πολιτισμένες;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Σιγά ρε παιδιά!!! Πώς κάνετε έτσι για το στρατό? 9 μήνες είναι όλοι και εύκολα περνάνε. Τι να πουν οι παλιοί που πήγαιναν 2-3 χρόνια? Κατασκήνωση δεν έχετε πάει ποτέ? Και ο στρατός είναι σαν ένα κοινωνικό σχολείο. Θεωρώ ανόητο να λέμε ότι δεν χρειάζεται η στρατιωτική θητεία. Εντάξει να πηγαίνουν επαγγελματικά αλλά μια θητεία 6 μήνες για όλους είναι απαραίτητη για την Ελλάδα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.....
Τι να πουνε και στην Αρχαία Ρώμη που κάναν 20 χρόνια. Άσε, άσε, με τίποτα δεν ικανοποιούνται πλέον οι νέοι.
Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν είναι πολιτισμένες;
Σουηδία:
In recent years, the number of conscripted males has been reduced dramatically, while the number of female volunteers has increased slightly. Recruitment has generally shifted towards finding the most motivated recruits, rather than solely on the otherwise most fit for service, although there are exceptions. The government has revealed plans to abolish conscription altogether within a few years.
και
Men may choose to do unarmed service, for instance as a firefighter. Generally, unarmed service is shorter than armed.
Οι φινλανδοί τουλάχιστον το χουν 6μηνο για armed και χρόνο για unarmed.
Εδώ ούτε αντιρησσίες συνείδησης υπάρχουν πρακτικά, και αν υπάρχουν υπηρετούν υπερ-διπλάσιο χρόνο με άθλιο μισθό. Ουσιαστικά ακόμα και αντιρρησίας να είσαι σε σπρώχνουν να πας για ένοπλη θητεία.
https://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_Armed_Forces
https://en.wikipedia.org/wiki/Military_service
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
statistikos
Δραστήριο μέλος
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Όπως και να 'χει, ο στρατός, τα οπλικά συστήματα, η θητεία, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λαών. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα είτε εταιρειών κατασκευής όπλων, είτε της άρχουσας τάξης, είτε τις φιλοδοξίες ενός άκρως εθνικιστή ηγέτη. Οι αδύναμοι είναι εκείνοι που πλήττονται από τον πόλεμο. Και η στρατιωτική θητεία είναι το μέσο για να γίνει ο πόλεμος. Ελάτε, αγοράκια μου, να σας κάνω άντρες, να σας μάθω τη ζωή, εδώ, εγώ, για την πατρίδα, για το έθνος, εσείς θα υπερασπιστείτε τα εδάφη μας, θα μας κάνετε περήφανους... Ή μήπως θα έπρεπε να γίνει "Ελάτε, αγοράκια μου, να σας πλύνω το μυαλουδάκι, να σας μάθω να υπερασπίζετε την πατρίδα μας για να παίρνουμε εμείς λεφτά, για να καθόμαστε εμείς πίσω από το γραφείο μας ή πίσω από τη σημαία και να σας βλέπουμε να πέφτετε ένας-ένας, αναλώσιμες υπάρξεις, χωρίς αξία μπροστα στη μητέρα πατρίδα που σας θρέφει (με τα ωραία της σχολεία και με τους ηθικά ακέραιους εγγυητές των αξιών που πρεσβεύει, το άριστο σύστημα υγείας της και τους άκρως δημοκρατικούς θεσμούς της). Εσείς θα μας κάνετε περήφανους, γιατί εσείς θα μας κάνετε πλούσιους ή ξακουστούς στην Ιστορία".
Όλα αυτά, όμως, που λες, δεν είναι πράγματα που μπορεί να σου μάθει μόνο ο στρατός. Είναι πράγματα που μπορείς να μάθεις και στο σχολείο (τα περισσότερα, και αναφέρομαι κυρίως στις κοινωνικές προεκτάσεις του στρατού). Άλλο θέμα είναι το ότι αυτό δε συμβαίνει, διότι το σχολείο δεν ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών.
Εξάλλου, τι να τα μάθω όλα αυτά από το στρατό, τι από το να βγω μόλις περάσω στο Πανεπιστήμιο έξω στην κοινωνία.
Εντάξει το pc.
Το οποίο δεν είναι απαραίτητο για να ζήσεις, ούτε βασική συναισθηματική ανάγκη.
Η τουαλέτα και το κρεβάτι είναι μεγάλες πολυτέλειες;
Ο ύπνος είναι βασική ανάγκη του ανθρώπου και σαφώς και είναι παραπάνω από νορμάλ. Όπως και οι γκόμενες και η οικογένεια. Είμαστε προγραμματισμένοι για τα παραπάνω.
Μήπως πρέπει να μείνουμε νηστικοί και κάνα δυο βδομάδες για να εκτιμήσουμε την αξία του φαγητού;
Με συγχωρείς αν σε κάποια σημεία γίνομαι κάπως καυστικός, η καυστικότητά μου δεν στοχεύει σε σένα, αλλά γενικά στο θεσμό της στρατιωτικής θητείας.
Η εξωτερική επέμβαση αυτή θα είναι ουρανοκατέβατη; Και ειδικά τώρα στις μέρες μας, με τους τόσους διεθνείς οργανισμούς που συντονίζουν τις διακρατικές σχέσεις;
Απ' το στόμα μου το πήρες. Επίσης, παίρνεις... 210? για να ζήσεις και σε βάζουν να δουλέψεις κανονικά.
Δε θα διαφωνούσα αν η εναλλακτική θητεία διαρκούσε το ίδιο χρονικό διάστημα, και φρόντιζαν ώστε να έχεις μια αξιοπρεπή ζωή.
Στο σχολείο δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που γράφω, ούτε φυσικά στο εκάστοτε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Το κρεβάτι, η χέστρα, το φαγητό, οι γκόμενες και ο ύπνος είναι πολυτέλεια. Φαντάσου ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται αυτά.
Εγώ δεν πέρασα καλά στο στρατό. Μέτραγα τα δευτερόλεπτα. Αλλά από αυτή την άποψη νιώθω ευλογημένος, που το πέρασα. Είδα και κατανόησα πράγματα που π.χ. μια γυναίκα πολύ δύσκολο να τα καταλάβει.
Το κρεβάτι, η ζεστασιά και το φαγητό τώρα το χειμώνα, είναι φυσιολογικά για εμάς, γιατί είμαστε Έλληνες, γιατί έχουμε την οικονομική δυνατότητα για αυτά, και γιατί έχουμε στέγη να μας σκεπάζει.
Σου ξαναλέω, εκτιμάς πράγματα που νόμιζες πως είναι φυσιολογικό να τα έχεις.
Τέλος, για όλα αυτά που λέτε, μπορώ να πω πως αν είχα ένσημα για αυτούς τους 12 μήνες, δεν θα έλεγα πως ήταν χάσιμο χρόνου. Απλά κάτι το διαφορετικό.
Χάσιμο χρόνου είναι, που μετά το στρατό δουλεύουν τα παιδιά, 12 ώρες την μέρα για 700-1000 ευρώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Σιγά ρε παιδιά!!! Πώς κάνετε έτσι για το στρατό? 9 μήνες είναι όλοι και εύκολα περνάνε. Τι να πουν οι παλιοί που πήγαιναν 2-3 χρόνια? Κατασκήνωση δεν έχετε πάει ποτέ? Και ο στρατός είναι σαν ένα κοινωνικό σχολείο. Θεωρώ ανόητο να λέμε ότι δεν χρειάζεται η στρατιωτική θητεία. Εντάξει να πηγαίνουν επαγγελματικά αλλά μια θητεία 6 μήνες για όλους είναι απαραίτητη για την Ελλάδα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.....
Τους έξι μήνες αυτούς ένας πτυχιούχος χάνει είτε τις προθεσμίες για το μεταπτυχιακό του, είτε 4500 ευρώ σε μισθούς και 120 ένσημα. Γι'αυτά ποιος τον αποζημιώνει; Η υπέρογκη αποζημίωση 8,90 ευρώ το μήνα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Γιατί το βάζεις μόνο για τους πτυχιούχους? Όλοι στο χρόνο του στρατού κάποια επαγγελματική προθεσμία θα χάσουν και κάποια χρήματα που θα δούλευαν επίσης. Να ρωτήσω και κάτι: μόνο η πάρτη μας πρέπει να μας νοιάζει? δεν έχουμε κάποιο καθήκον προς την Ελλάδα? Και κάτι ακόμα: γιατί να μην πηγαίνουν και τα κορίτσια στο στρατό? (Σε κάποια κράτη π.χ. Ισραήλ νομίζω ισχύει).Τους έξι μήνες αυτούς ένας πτυχιούχος χάνει είτε τις προθεσμίες για το μεταπτυχιακό του, είτε 4500 ευρώ σε μισθούς και 120 ένσημα. Γι'αυτά ποιος τον αποζημιώνει; Η υπέρογκη αποζημίωση 8,90 ευρώ το μήνα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Η αναγκαιότητα της νομίζω δεν μπορεί να κριθεί εκ των προτέρων. Άχρηστη σε καμία περίπτωση δεν είναι... Πιστεύω πως μετά το στρατό διαμορφώνεται σημαντικά η προσωπικότητα του κάθε άνδρα και αποκτά βιώματα και εμπειρίες που μόνο θετικά μπορούν να επηρεάσουν τη μετέπειτα ζωή του. Πρώτα απ'όλα κοινωνικοποιείται.
+συνφωνω με το Ορεστάκι μου .... Εμένα πολλοι φιλοι μου οι οποιοι εχουνε παει φανταροι απο καποια στιγμή και μετα μεν βαριουνται αλλα κατα τα αλλα εγω πιστευω παιδια πως ειναι καλο ...... Για να εχουν κανει και αναγκαστικο κατι παραπανω θα σημαινει και αυτο... Εσεις τα αγορια που ειστε ανωριμα ( ή εστω η πλειοψηφια του φύλου σας) ωριμαζουν οταν τελειωνουν το "φανταριλικι"..... Εχετε σκεφτει την εκδοχη του να συμβει καποια στιγμη κατι στην χωρα μας...??? Τοτε..??? Τι θα γινει ρε παιδια...???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Orestes
Δραστήριο μέλος
+συνφωνω με το Ορεστάκι μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Γιατί το βάζεις μόνο για τους πτυχιούχους? Όλοι στο χρόνο του στρατού κάποια επαγγελματική προθεσμία θα χάσουν και κάποια χρήματα που θα δούλευαν επίσης. Να ρωτήσω και κάτι: μόνο η πάρτη μας πρέπει να μας νοιάζει? δεν έχουμε κάποιο καθήκον προς την Ελλάδα? Και κάτι ακόμα: γιατί να μην πηγαίνουν και τα κορίτσια στο στρατό? (Σε κάποια κράτη π.χ. Ισραήλ νομίζω ισχύει).
Το καθηκον σου προς την Ελλάδα δεν το εκπληρώνεις με το να σπιτώνεσαι με κρατικά λεφτά 9 μηνες για να κάνεις την καύλα του κάθε γαλονά...Αυτό δυστυχώς δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη.
Και δεν ειναι "η πάρτη μου", είναι Ο Εαυτός μου απέναντι στον οποίο κάθε κρατική οντότητα πρέπει να δειχνει την απαιτούμενη αξιοπρέπεια, η παραγωγική μου δυνατότητα δεν θυσιάζεται για κανέναν, εκτός του οτι ακομη κι αν βαλει κανείς το κρατος πανω απ'αυτον, ειναι οικονομικα προτιμοτερο να δουλεύει 9 μηνες, παρά να ειναι στο στρατό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
In Flames
Πολύ δραστήριο μέλος
Προτείνω να καταργηθεί γιατί δεν προσφέρει σε τίποτα παρα μόνο να μας κάνει την ζωή δύσκολη, να εντείνει τον εθνικισμό και την στρατοκαυλα μερικών εθνικιών.
Και δε μιλάω μόνο για τον στρατό της Ελλάδας, αλλά όλων των λαών.
Πιστεύω στην ελευθερία και ο στρατός δεν είναι χώρος ελευθερίας (καλά εντάξει ούτε οι άλλοι είναι αλλά μιλάμε για στρατό στο topic, και εκ των πραγμάτων δεν είναι χώρος ελευθερίας)
Επίσης για ιδεολογικούς λόγους είμαι κατα της υποχρεωτικής θητείας γιατί είναι μορφή καταναγκασμού την οποία καταδικάζω και βρίσκω ανήθικη.
Προτείνω δε, τα λεφτά που χαραμίζουμε στον στρατό να τα προσφέρουμε σε φτωχούς και άπορους. Ή να βοηθήσουμε εμπόλεμους σε άλλες χώρες.
Ελευθερία σε όλους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Στο σχολείο δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά που γράφω, ούτε φυσικά στο εκάστοτε ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Το κρεβάτι, η χέστρα, το φαγητό, οι γκόμενες και ο ύπνος είναι πολυτέλεια. Φαντάσου ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα στερούνται αυτά.
Εγώ δεν πέρασα καλά στο στρατό. Μέτραγα τα δευτερόλεπτα. Αλλά από αυτή την άποψη νιώθω ευλογημένος, που το πέρασα. Είδα και κατανόησα πράγματα που π.χ. μια γυναίκα πολύ δύσκολο να τα καταλάβει.
Το κρεβάτι, η ζεστασιά και το φαγητό τώρα το χειμώνα, είναι φυσιολογικά για εμάς, γιατί είμαστε Έλληνες, γιατί έχουμε την οικονομική δυνατότητα για αυτά, και γιατί έχουμε στέγη να μας σκεπάζει.
Σου ξαναλέω, εκτιμάς πράγματα που νόμιζες πως είναι φυσιολογικό να τα έχεις.
Τέλος, για όλα αυτά που λέτε, μπορώ να πω πως αν είχα ένσημα για αυτούς τους 12 μήνες, δεν θα έλεγα πως ήταν χάσιμο χρόνου. Απλά κάτι το διαφορετικό.
Χάσιμο χρόνου είναι, που μετά το στρατό δουλεύουν τα παιδιά, 12 ώρες την μέρα για 700-1000 ευρώ.
Nαι, σαφώς δεν το καταλαβαίνω, εξάλλου, δεν έχω βρεθεί στη θέση σου. Όμως παλαιότερα (ίσως και σήμερα), για κάποιους ανθρώπους πολυτέλεια ήταν και η ελευθερία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να γίνονται υποχρεωτικά για 6 ή 9 μήνες... δούλοι, για να δουν πώς είναι να μην έχεις την ελευθερία σου και να την εκτιμήσεις περισσότερο; Αντίστοιχα, πρέπει να πηγαίνουμε όλοι υποχρεωτικά στο στρατό για να δούμε πώς είναι να στερείσαι κάποια άλλα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα;
Ίσως γίνομαι πολύ ιδεαλιστής και ρομαντικός, αλλά κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην κάλυψη των βασικών του βιολογικών και συναισθηματικών αναγκών (αν και το αν καλυφθούν οι συναισθηματικές ανάγκες κάποιου εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο) και στη γνώση. Και ναι, συμφωνώ μαζί σου ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα παραπάνω. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, θεωρώ ότι θα αξιοποιούνταν πολύ καλύτερα ο χρόνος που θα αφιέρωνα σε μια τυχόν συνεισφορά που θα έπρεπε να κάνω σε αυτό τον κόσμο, σε αυτούς τους 9 μήνες, με το να πάω να εργαστώ χωρίς αμοιβή, παρά μόνο για τα βασικά πράγματα που χρειάζομαι για να ζήσω αξιοπρεπώς, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να λειτουργήσει ένα σχολείο σε χώρα της Αφρικής. Ως σκοπός είναι πολύ πιο ευγενής και πολύ πιο κοντά στον απλό άνθρωπο, απ' ό,τι η εκπαίδευση στα όπλα (γιατί αυτό υποτίθεται ότι είναι το αντικείμενο του στρατού).
Πάντως, άλλο η λέξη πολυτέλεια με τη λέξη δεδομένη κατάσταση, και άλλο η λέξη φυσιολογικό. Σαφώς και είναι φυσιολογικό ένας άνθρωπος να έχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά που χρειάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς. Ή, μάλλον, όχι. Θα έπρεπε να είναι φυσιολογικό. Κι εδώ τίθεται το ζήτημα σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι. Γιατί εσύ μπορεί να θεωρείς φυσιολογικό να κυκλοφορείς με ρούχα, ο Μπα-Σα-Ντι όμως από τη φυλή των Μασάι θεωρεί φυσιολογικό να κυκλοφορεί ημίγυμνος. Επομένως, συμφωνούμε ότι ο όρος "φυσιολογικό" είναι σχετικός; Νομίζω ναι, αν διαφωνείς, πες το. Επομένως, η ερώτηση που θα έπρεπε να κάνω σε αυτή την περίπτωση, είναι: Θεωρείς πως όλα αυτά τα βασικά που χρειάζεται ένας άνθρωπος για μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να είναι φυσιολογικά;
Γιατί το βάζεις μόνο για τους πτυχιούχους? Όλοι στο χρόνο του στρατού κάποια επαγγελματική προθεσμία θα χάσουν και κάποια χρήματα που θα δούλευαν επίσης. Να ρωτήσω και κάτι: μόνο η πάρτη μας πρέπει να μας νοιάζει? δεν έχουμε κάποιο καθήκον προς την Ελλάδα? Και κάτι ακόμα: γιατί να μην πηγαίνουν και τα κορίτσια στο στρατό? (Σε κάποια κράτη π.χ. Ισραήλ νομίζω ισχύει).
Ισχύει, αλλά στο Ισραήλ ισχύει γιατί βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους.
-----------------------------------------
+συνφωνω με το Ορεστάκι μου .... Εμένα πολλοι φιλοι μου οι οποιοι εχουνε παει φανταροι απο καποια στιγμή και μετα μεν βαριουνται αλλα κατα τα αλλα εγω πιστευω παιδια πως ειναι καλο ...... Για να εχουν κανει και αναγκαστικο κατι παραπανω θα σημαινει και αυτο... Εσεις τα αγορια που ειστε ανωριμα ( ή εστω η πλειοψηφια του φύλου σας) ωριμαζουν οταν τελειωνουν το "φανταριλικι"..... Εχετε σκεφτει την εκδοχη του να συμβει καποια στιγμη κατι στην χωρα μας...??? Τοτε..??? Τι θα γινει ρε παιδια...???
(A, ενώ εσείς τα κορίτσια είστε η προσωποποίηση της ωριμότητας. Στην ηλικία σου ναι, τα περισσότερα αγόρια είναι πιο ανώριμα από τα κορίτσια, αυτό που βλέπω όμως εγώ στην τάξη μου τώρα είναι ότι αγόρια και κορίτσια: Ι) Κάνουν την ίδια φασαρία μέσα στην τάξη, ΙΙ) Σκέφτονται με πάνω-κάτω τα ίδια κριτήρια, όσον αφορά τις σχέσεις τους και γενικότερα τη ζωή τους, ΙΙΙ) Αντιμετωπίζουν το μέλλον τους με την ίδια ανασφάλεια και την ίδια έλλειψη πείρας. Για το τελευταίο, σαφώς και δεν είμαι το καταλληλότερο πρόσωπο για να το κρίνω αυτό, αφού κι εγώ νέος είμαι, αλλά υπάρχει τόπικ σχετικά με την ανωριμότητα στα αγόρια και στα κορίτσια και δε θα ήθελα να αναλωθώ εδώ, θέλω απλώς να σου πω πως αυτό που λες δεν είναι κοινώς αποδεκτό ως κρίση.)
Λοιπόν, όση δύναμη θέλει να κρατήσεις ένα όπλο και να πυροβολήσεις, άλλη τόση και παραπάνω έχει η μέση γυναίκα, άρα και το ωραίο φύλο μπορεί εκτίσει μια χαρά θητεία, απλώς για λόγους που έχουν να κάνουν με ορισμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις, αυτό δε συμβαίνει. Επομένως, μη ρίχνετε την ευθύνη μόνο σε μας. Ισότητα των δύο φύλων δε σημαίνει μόνο ισότητα στα δικαιώματα, αλλά και στις υποχρεώσεις, πράγμα που κατοχυρώνει και το Σύνταγμα, αλλά που την ίδια στιγμή αναιρεί, αφού ναι μεν λέει ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις, αλλά υποχρεώνει μονάχα τους άντρες να θητεύουν στο στρατό. Οπότε και για πολλά κοριτσόπουλα (μεγάλα -που δουλεύουν- ή μικρά -που πάνε ακόμη σχολείο-), τα οποία θεωρούνται ώριμα αλλά κατά τ' άλλα ξοδεύουν λεφτά σε στόλισμα νυχιών και σε καινούρια ρούχα κάθε μήνα, αναλώνουν όλη τους τη φαιά ουσία σε συζητήσεις για γκόμενους και τις νέες τάσεις της μόδας και και το πρώτο πράγμα που τους απασχολεί το πρωί που σηκώνονται είναι ο καθρέπτης, καλός θα ήταν και ο στρατός για να ωριμάσουν (θα σπάσουν νύχια...!).
Επιπλέον, τι θα συμβεί στη χώρα μας; Θα έρθουν οι κακοί Τούρκοι να την πάρουν;
Ακόμη κι αν υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο (που πολύ αμφιβάλλω), σε παραπέμπω σε προηγούμενα ποστ του miv, ο οποίος τεκμηρίωσε γιατί η άμυνα της χώρας δε στηρίζεται στους απλούς αρρένες πολίτες που έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση.
Το καθηκον σου προς την Ελλάδα δεν το εκπληρώνεις με το να σπιτώνεσαι με κρατικά λεφτά 9 μηνες για να κάνεις την καύλα του κάθε γαλονά...Αυτό δυστυχώς δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη.
Και δεν ειναι "η πάρτη μου", είναι Ο Εαυτός μου απέναντι στον οποίο κάθε κρατική οντότητα πρέπει να δειχνει την απαιτούμενη αξιοπρέπεια, η παραγωγική μου δυνατότητα δεν θυσιάζεται για κανέναν, εκτός του οτι ακομη κι αν βαλει κανείς το κρατος πανω απ'αυτον, ειναι οικονομικα προτιμοτερο να δουλεύει 9 μηνες, παρά να ειναι στο στρατό.
Αυτό ακριβώς. Καλύτερα να πήγαινα να βοηθούσα τα τσιγγανάκια να βρουν φαγητό και δίψα για μάθηση, για αυτούς τους 9 μήνες.
τον θεωρώ το στρατό ένα άχρηστο άνδρο μπασταρδοκρατίας.
Προτείνω να καταργηθεί γιατί δεν προσφέρει σε τίποτα παρα μόνο να μας κάνει την ζωή δύσκολη, να εντείνει τον εθνικισμό και την στρατοκαυλα μερικών εθνικιών.
Και δε μιλάω μόνο για τον στρατό της Ελλάδας, αλλά όλων των λαών.
Πιστεύω στην ελευθερία και ο στρατός δεν είναι χώρος ελευθερίας (καλά εντάξει ούτε οι άλλοι είναι αλλά μιλάμε για στρατό στο topic, και εκ των πραγμάτων δεν είναι χώρος ελευθερίας)
Επίσης για ιδεολογικούς λόγους είμαι κατα της υποχρεωτικής θητείας γιατί είναι μορφή καταναγκασμού την οποία καταδικάζω και βρίσκω ανήθικη.
Προτείνω δε, τα λεφτά που χαραμίζουμε στον στρατό να τα προσφέρουμε σε φτωχούς και άπορους. Ή να βοηθήσουμε εμπόλεμους σε άλλες χώρες.
Ελευθερία σε όλους.
+
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Ενώ εμείς με τους Τούρκους είμαστε σε απόλυτη ειρήνη, φιλία και αγάπη...Ισχύει, αλλά στο Ισραήλ ισχύει γιατί βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zaraki
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Ενώ εμείς με τους Τούρκους είμαστε σε απόλυτη ειρήνη, φιλία και αγάπη...
Δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς...Στο Ισραήλ είναι σα να έχουνε μια πόλη σαν την Αθήνα δίπλα σε οικισμούς, 70 χιλιόμετρα απ'το Τελ Αβίβ απ'την οποία φεύγουν κάθε μέρα ρουκέτες που στοχεύουν πληθυσμούς και χωριά...Το να ξέρεις να επιβιώνεις σε τέτοιες συνθήκες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται στον ελληνικό στρατό. Σίγουρα δεν πρόκειται να σε χρειαστούν ποτέ για να διεκπεραιώσουν ένα οπλισμένο dogfight δύο έμπειροι πιλότοι πάνω απ'το Αγαθονήσι αλλά και να σε χρειάζονταν με κάποιο τρόπο, στα πεδία που δουλεύουν αυτοί, η εκπαίδευση του οπλίτη είναι τουλάχιστον αστεία...Μη συγκρίνεις τη Γάζα που εισβάλλουν λόχοι μέσα κάθε δύο χρόνια και κάνουν αστικό ανταρτοπόλεμο, αυτό στην Ελλάδα έχει να γίνει απ'το 1948 και δεν ανήκει στα ενδεχόμενα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zod
Δραστήριο μέλος
μόνο η πάρτη μας πρέπει να μας νοιάζει? δεν έχουμε κάποιο καθήκον προς την Ελλάδα?
Πιο καθήκον μωρέ; Κοροιδευόμαστε; Καταναγκαστικά μας βάζουν σε ένα κωλοστρατόπεδο και χάνουμε 9 μήνες από τη ζωή μας. Λες και μετά από 20 χρόνια ΑΝ γίνει πόλεμος θα επιβιώσουν τα φαντάρια με την ΥΠΕΡΤΑΤΗ εκπαίδευση PSP/καθισιό που τους προσφέρουν.
+συνφωνω με το Ορεστάκι μου .... Εμένα πολλοι φιλοι μου οι οποιοι εχουνε παει φανταροι απο καποια στιγμή και μετα μεν βαριουνται αλλα κατα τα αλλα εγω πιστευω παιδια πως ειναι καλο ...... Για να εχουν κανει και αναγκαστικο κατι παραπανω θα σημαινει και αυτο... Εσεις τα αγορια που ειστε ανωριμα ( ή εστω η πλειοψηφια του φύλου σας) ωριμαζουν οταν τελειωνουν το "φανταριλικι"..... Εχετε σκεφτει την εκδοχη του να συμβει καποια στιγμη κατι στην χωρα μας...??? Τοτε..??? Τι θα γινει ρε παιδια...???
Ανώριμα είναι τα αγοράκια 15 χρονών όχι 20 χρονών, εκτός αν γνώρισες τους 1-2 παρακμιακούς που κυκλοφορούν. Αν συμβεί κάτι, ας αναλάβουν οι επαγγελματίες, ούτως ή άλλως 9 μήνες δεν σε κάνουν στρατιώτη.
τον θεωρώ το στρατό ένα άχρηστο άνδρο μπασταρδοκρατίας.
Προτείνω να καταργηθεί γιατί δεν προσφέρει σε τίποτα παρα μόνο να μας κάνει την ζωή δύσκολη, να εντείνει τον εθνικισμό και την στρατοκαυλα μερικών εθνικιών.
Και δε μιλάω μόνο για τον στρατό της Ελλάδας, αλλά όλων των λαών.
Πιστεύω στην ελευθερία και ο στρατός δεν είναι χώρος ελευθερίας (καλά εντάξει ούτε οι άλλοι είναι αλλά μιλάμε για στρατό στο topic, και εκ των πραγμάτων δεν είναι χώρος ελευθερίας)
Επίσης για ιδεολογικούς λόγους είμαι κατα της υποχρεωτικής θητείας γιατί είναι μορφή καταναγκασμού την οποία καταδικάζω και βρίσκω ανήθικη.
Προτείνω δε, τα λεφτά που χαραμίζουμε στον στρατό να τα προσφέρουμε σε φτωχούς και άπορους. Ή να βοηθήσουμε εμπόλεμους σε άλλες χώρες.
Ελευθερία σε όλους.
+1
Η στρατιωτική θητεία είναι ανούσια τελείως :no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.