Στείροι σπόροι-μεταλλαγμένα-άνθρωποι υποχείρια των μεγαλοεταιρειών

Ποια είναι η στάση σας απέναντι στα μεταλλαγμένα τρόφιμα;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 2)
  • Είμαι κάθετα ενάντια στα γενετικά μεταλλαγμένα φυτά κ ζώα και θα δείξω έμπρακτα την εναντίωσή μου

    Ψήφοι: 1 50.0%
  • Είμαι ενάντια στα μεταλλαγμένα αλλά δε σκοπεύω να κάνω κάτι

    Ψήφοι: 1 50.0%
  • Είμαι υπέρ των μεταλλαγμένων

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Αδιαφορώ επί του θέματος

    Ψήφοι: 0 0.0%

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
Που είναι το αστείο; Και αν θες κάνε παράθεση το τι εννοείς για να το δούμε και οι υπόλοιποι.

@zip_unzip: Εννοώ οτι ακόμα και τότε θα είσαι εξαρτημένος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Stelios3

Νεοφερμένος

Ο Στέλιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Σταυρούπολη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 81 μηνύματα.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]νέες σοβαρές απειλές για την υγεία από τα μεταλλαγμένα[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif].[/FONT]

Θα ήθελα να μου προσδιορίσει κάποιος τι εννοούμε με την έννοια επικίνδυνα μεταλλαγμένα και ποία είναι αυτά; Γιατί αν αναφερόμαστε σε μία γενετικά τροποποιημένη ντοματιά που προστέθηκε στο γονιδίωμά της το γονίδιο ή η πληροφορία που θα κάνει της ντομάτες της πιο ανθεκτικές ώστε να αντέχουν κομμένες περισσότερο δίχως τη χρήση πολυάριθμων χημικών, ε δε νομίζω να μιλάμε για επικίνδυνη μετάλλαξη ή μάλλον τροποποίηση!

Υ.Γ. συγνώμη που δεν αναφέρομαι στη ενεργειακή αυτονομία των σπιτιών :xixi: αλλά στέκομαι στα "απειλητικά"(!) μεταλλαγμένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eruyomo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 1,505 μηνύματα.
αλλαξα το λινκ,κ μη θυμωνεις!πα πα νευρακια!:Pσυγνωμη δε ξαναγελαω:(

Μα γέλα όσο θες, απλά προσπαθώ να καταλάβω τι θέλεις να πεις (με το τσιγκέλι στα βγάζω που λένε) Δεν γίνεσαι αρκετά σαφής.
Την σελίδα του έθνους δεν μπορώ να την δω καν, παρέθεσε το κείμενο όπως είναι για να μπορέσω να το διαβάσω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
"Oπως η οικογένεια Δολαψάκη, που έχει καταφέρει να απεξαρτηθεί πλήρως από την Δημόσια Eπιχείρηση Hλεκτρισμού, παράγοντας ενέργεια για το σπίτι της, αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα, στη στέγη του σπιτιού τους στο Λαγονήσι έχουν τοποθετήσει δύο ανεμογεννήτριες και ένα φωτοβολταϊκό σύστημα με τα οποία παράγουν το σύνολο της ενέργειας που χρειάζεται μια μονοκατοικία για να λειτουργήσει. «Eχουμε καταφέρει να αυτονομηθούμε πλήρως από τις συμβατικές μορφές ενέργειας», δηλώνει στο «Eθνος της Kυριακής» ο Δημήτρης Δολαψάκης. Mαζί με τη σύζυγό του Zέτα και τον γιο τους Oδυσσέα αποφάσισαν να φτιάξουν ένα σπίτι που παράγει μόνο του την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει και ταυτόχρονα δεν βλάπτει το περιβάλλον.
«Tο σπίτι μας σε πλήρη λειτουργία, με ψυγείο, πλυντήρια, κλιματισμό και πισίνα, χρειάζεται 700-800 KW τον μήνα. Zούμε ήδη τρία χρόνια εδώ και σταδιακά έχουμε καταφέρει να πληρώνουμε ελάχιστα στη ΔEH. Δεν χρειάζεται να έχουμε καν ρολόι της ΔEH», μας λέει ο Δημήτρης Δολαψάκης. Aν και έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, ο ίδιος επιμένει ότι δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, αλλά όρεξη και μεράκι για να μετατρέψει κανείς την κατοικία του σε ένα μικρό ενεργειακό εργοστάσιο.
Σύμφωνα με την οικογένεια Δολαψάκη, κάθε καινούργια οικοδομή, ιδιαίτερα μονοκατοικία, αξίζει να εφαρμόσει ένα σύστημα ανανεώσιμων πηγών. «Eίναι κάτι που μπορεί να σου κοστίσει λίγο παραπάνω αν δεν «πιάνουν τα χέρια σου», αλλά μακροπρόθεσμα θα κάνεις καλό και στην τσέπη σου και στο περιβάλλον, αλλά και στην ποιότητα της ζωής σου», σημειώνει ο Δημήτρης.
«Στα διαμερίσματα είναι πιο δύσκολο να καταφέρεις να απεξαρτηθείς πλήρως, αλλά ένα 20% της ενέργειας μπορείς να το κερδίσεις», λέει. Tο σύστημα που τοποθέτησε η οικογένεια στο δικό της σπίτι είναι σχετικά απλό. Mε τον αέρα από τις ανεμογεννήτριες και το φωτοβολταϊκό σύστημα αποθηκεύεται συνεχώς ενέργεια σε μια δέσμη ειδικών μπαταριών που υπάρχουν στο υπόγειο. Mε ειδικό μηχανισμό, η ενέργεια ελέγχεται και μετά μετατρέπεται σε ρεύμα, παρέχοντας τη σταθερή τάση των 230W όλο το 24ωρο. «Tη ΔEH την έχω μόνο για back-up», εξηγεί ο Δημήτρης Δολαψάκης."


αυτο πανω κατω εννoουσα(τελος το οφ τοπικ)
-----------------------------------------
Θα ήθελα να μου προσδιορίσει κάποιος τι εννοούμε με την έννοια επικίνδυνα μεταλλαγμένα και ποία είναι αυτά;

οταν λεμε επικινδυνα εννοουμε οτι τοσο μακροπροθεσμα οσο κ βραχυπροθεσμα μπορει να εχουν σοβαρες επιπτωσεις στην υγεια μας αλλα κ στο ευρυτερο φυσικο περιβαλλον γενικοτερα.το κακο βεβαια ειναι οτι τωρα τα περισσοτερα οπωρικα (κ οχι μονο)στην αγορα ειναι υβριδια(αν κ στη χωρα μας απαγορευονται..)
ελπιζω να σε βοηθησα..:)
δες κι αυτο:
''ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Θα πρέπει από την αρχή να πούμε, πως ο ακριβής όρος είναι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, και όχι μεταλλαγμένοι, επειδή αυτοί, δεν προέκυψαν τυχαία στη φύση, αλλά είναι αποτέλεσμα σκόπιμης παρέμβασης του ανθρώπου επάνω στο DNA των οργανισμών αυτών. Παρόλα αυτά επειδή ο όρος μεταλλαγμένα επικράτησε και έτσι γίνεται αντιληπτός, θα τον χρησιμοποιούμε στο κείμενο, εκτιμώντας ότι δεν είναι κύριο σημείο το θέμα της ορολογίας στο μεγάλο θέμα της τροποποίησης του DNA.
1. Τι είναι οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί;
Γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι ζωντανοί οργανισμοί ο οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά με την προσθήκη ή αφαίρεση γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη.
Λ.χ οι επιστήμονες έχουν την δυνατότητα να πάρουν γονίδια από ζώα και να τα μεταφέρουν σε φυτά, γονίδια από μικρόβια να τα προσθέσουν στο καλαμπόκι, γονίδια ανθρώπου να τα ενσωματώσουν σε μικρόβια και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν νέα φυτά τα οποία δεν θα προσβάλλονται από ασθένειες, θα αναπτύσσονται σε συνθήκες ξηρασίας και σε αλμυρά εδάφη, θα χρειάζονται λίγο νερό, και η διαδικασία παραγωγής τους θα έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Ανάλογες διαδικασίες αφορούν με τα μεταλλαγμένα ζώα.
Ο νέος οργανισμός που προέρχεται με αυτόν τον τρόπο, είναι ένας μεταλλαγμένος οργανισμός, ο οποίος δεν θα προέκυπτε ποτέ από φυσικές διαδικασίες. Οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι προϊόντα της γενετικής μηχανικής.
2. Οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί είναι περιττοί, ή εχθρικοί για τον άνθρωπο;
Όλες οι εφαρμογές της γενετικής μηχανικής δεν είναι εξ ορισμού θετικές ή αρνητικές για τον άνθρωπο και τη φύση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι άλλες από τις εφαρμογές μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ευεργετικές για τον άνθρωπο - και είναι εκείνες που δεν διαταράσσουν τη σχέση του με τη φύση και δεν προσβάλλουν την ισορροπία των οικοσυστημάτων- και άλλες που χαρακτηρίζονται από μία διάθεση "διόρθωσης" της φύσης, και είναι εκείνες που εγκυμονούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και της ίδιας της ζωής.
3 Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν όλες εκείνες οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν τους μεταλλαγμένους οργανισμούς εντός των εργαστηρίων για την παρασκευή χρήσιμων φαρμακευτικών ουσιών, όπως εμβόλια, φάρμακα καθώς και ουσίες σημαντικές για την επιστημονική έρευνα. Η κατηγορία αυτή στο βαθμό που λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη μη διαφυγή τους στο περιβάλλον, θα λέγαμε ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή.
3 Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τους μεταλλαγμένους οργανισμούς που σκόπιμα απελευθερώνονται στο περιβάλλον σε τεράστιες εκτάσεις (σόγια, καλαμπόκι, ψάρια, ζώα κ.λ.π) και οι οποίοι χωρίς να εισφέρουν ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων της ανθρωπότητας, μπορούν να υπονομεύσουν την περιβαλλοντική ισορροπία και συνοχή και μαζί με τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές απειλές, να κινηθούν σε μια κατεύθυνση εχθρικών αλλαγών απέναντι στη φύση και την ανθρωπότητα.
3. Πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα μεταλλαγμένα τρόφιμα
Σήμερα το καλαμπόκι και η σόγια είναι δύο από τις πιο σημαντικές πρώτες ύλες στη βιομηχανία των τροφίμων. Περισσότερα από 30.000 συσκευασμένα τρόφιμα, δηλαδή πάνω από το 60% των τροφίμων, περιέχουν παράγωγα σόγιας ή καλαμποκιού.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απεφάσισε τον Δεκέμβριο του 1997 ότι όλα τα προϊόντα τα οποία θα περιέχουν πρωτεΐνη, ή DNA από μεταλλαγμένους οργανισμούς, πρέπει να σημαίνονται με ειδική ετικέτα.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, ορισμένα μεταλλαγμένα προϊόντα, όπως η λεκιθίνη σόγιας (είναι προσθετικό των τροφίμων) και το 95% του λαδιού της σόγιας (τα οποία δεν περιέχουν πρωτεΐνη και DNA) δεν θα χρειάζονται σήμανση. Έτσι συνολικά το 95-98% των περίπου 30.000 προϊόντων που μπορούν να προκύψουν από μεταλλαγμένους οργανισμούς δεν χρειάζονται υποχρεωτική σήμανση. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι όσον καιρό συνεχίζει η παραγωγή και η κυκλοφορία των μεταλλαγμένων ουσιών και τροφίμων, ο καταναλωτής είναι απροστάτευτος.
Πού βρίσκονται τα προϊόντα μεταλλαγμένης σόγιας
.Αλλαντικά
.Ζαχαρωτά-γλυκά
.Κονσέρβες ψαριού
.Μπισκότα
.Παιδικές τροφές
.Προϊόντα σοκαλάτας
.Στιγμιαίος καφές
.Ψωμί
Πού βρίσκονται τα προϊόντα μεταλλαγμένου καλαμποκιού
.Δημητριακά ( καλαμποκάλευρο, σιμιγδάλι, άμυλο, νιφάδες καλαμποκιού)
.Ζαχαρωτά-γλυκά
.Κονσέρβες ψαριού
.Μπισκότα
.Παιδικές τροφές
.Φυτικά έλαια
4. Πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία από τρόφιμα που προέρχονται από μεταλλαγμένους οργανισμούς
Να σημειώσουμε ότι η κατανάλωση μεταλλαγμένων τροφίμων γίνεται εδώ και 7, 8 χρόνια. Θα χρειαστεί ίσως πολύ μεγαλύτερο διάστημα και αρκετές μελέτες για μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από το ζήτημα. Μέχρι στιγμής πάντως μπορούμε να επισημάνουμε τους εξής κινδύνους:
3 Να εισαχθούν στην τροφική αλυσίδα νέοι αλλεργιογόνοι παράγοντες. Αυτό συνέβη όταν μεταφέρθηκε ένα γονίδιο από βραζιλιάνικη καρύδα σε φυτό σόγιας για να βελτιωθεί η θρεπτική της αξία και αποδείχτηκε πειραματικά ότι ένα αλλεργιογόνο από ένα φυτό μπορεί να μεταφερθεί σε ένα άλλο μέσω της γενετικής μηχανικής.
3 Να αυξηθεί η αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά, (νεομυκίνη, στρεπτομυκίνη, αμπικιλλίνη, καναμυκίνη) και να μειωθεί η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αυτών.
3 Να παραχθούν νέες τοξίνες από μεταλλαγμένα φυτά που εκκρίνουν τοξικές ουσίες ενάντια σε ζιζάνια και έντομα και οι οποίες μπορεί να είναι τοξικές και για τον άνθρωπο.
3 Να επιδράσουν οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί σε οργανισμούς που δεν είναι προβλεπόμενοι στόχοι. Εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι γύρη από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι-Bt μπορεί να αποβεί θανατηφόρος στην πεταλούδα τύπου Monarch.
Αυτό όμως που είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε, είναι οι κίνδυνοι προκύπτουν κυρίως στην διαδικασία παραγωγής των μεταλλαγμένων φυτών και ζώων. Για να απαντήσουμε δηλαδή συνολικά για τους κινδύνους από τα μεταλλαγμένα, απαιτείται πέρα από τις ενδεχόμενες τοξικές επιδράσεις στον άνθρωπο, να εκτιμηθούν οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι στα ζώα που βόσκουν, στα πουλιά, στα έντομα, τα οποία για πρώτη στη βιολογική τους ιστορία εκτίθενται σε ένα σύνολο καινοφανών ουσιών. Οι ενδεχόμενες αρνητικές επιδράσεις σε όλους αυτούς τους οργανισμούς της φύσης, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει αναπόφευκτα και την υγεία του ίδιου του ανθρώπου. Και τούτο γιατί είναι γνωστό ότι " η υγεία του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ισορροπία των διαφόρων παραμέτρων του οικοσυστήματος και δεν περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια της αναζήτησης περιορισμένων βλαβών και νόσων". Κατά συνέπεια πέρα από τις άμεσες επιπτώσεις στον άνθρωπο, η παραγωγή και κυκλοφορία των μεταλλαγμένων τροφίμων πρέπει να εξετασθεί κάτω από το ενδεχόμενον να συμβούν δραματικές αλλαγές στη βιόσφαιρα και στην οικολογική ισορροπία.
5. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το περιβάλλον;
Οι κίνδυνοι από την απελευθέρωση των μεταλλαγμένων φυτών στο περιβάλλον, είναι πολλοί και μεγάλοι. Ανάμεσα στους άλλους θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι:
3 Μέσω της γύρης μπορούν να μεταφερθούν γονίδια στα φυτά των γύρω καλλιεργειών, αλλά και σε άγρια συγγενικά φυτικά είδη (γενετική μόλυνση), προκαλώντας απρόβλεπτα φαινόμενα.
3 Με τα μεταλλαγμένα φυτά διαταράσσεται η οικολογική ισορροπία και η βιοποικιλότητα. Μπορεί να αυξηθεί η ανθεκτικότητα σε αρκετά είδη ζιζανίων, νέα είδη να κυριαρχήσουν, άλλα να υποχωρήσουν ή να εξαφανιστούν και έτσι να υπάρξει μια πλήρης φυσική απορύθμιση.
3 Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι αναστρέψιμη. Γιατί εδώ δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαδικασία απόσυρσης, όπως συμβαίνει συχνά με φάρμακα που αποσύρονται από την κυκλοφορία γιατί έχουν σημαντικές παρενέργειες. Οι μεταλλαγμένοι οργανισμοί έτσι και απελευθερωθούν στο περιβάλλον δεν μπορούν ποτέ να ανακληθούν.
Και όπως αναφέρει ο βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος σε μία αναφορά του το 1999, « Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αφ' ης στιγμής οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί απελευθερωθούν στο περιβάλλον, δεν μπορούν ποτέ να ανακληθούν »
Ακόμη ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 5/6/2001, με πόρισμα επιτροπής που συνέστησε για να εξετάσει τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (Γ.Τ.Ο) στην υγεία του ανθρώπου, ανάμεσα στα άλλα επισημαίνει ότι: «Η απελευθέρωση των Γ.Τ.Ο. στο περιβάλλον είναι μια διαδικασία που πρέπει να ανασταλεί. Η αναστολή αυτή να ισχύσει για όσο διάστημα χρειαστεί, ώστε να παραχθεί η αναγκαία τεχνογνωσία που θα εγγυάται τη μη πρόκληση βλάβης στην υγεία και το περιβάλλον. Η επιστήμη δεν εξασφαλίζει σήμερα την εγγύηση αυτή», και καλεί την ελληνική πολιτεία να εμποδίσει την εισαγωγή και διάθεση τροφών που προέρχονται από Γ.Τ.Ο. Επίσης να απαγορεύσει την πειραματική ή εκτεταμένη καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων φυτών, καθώς και την εκτροφή των γενετικά τροποποιημένων ζώων».
6. Πώς μπορούμε να προστατέψουμε την υγεία μας;
Ίσως αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι καταναλωτές που έχουν πεισθεί ότι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, ως διαδικασία παραγωγής και κατανάλωσης, μπορούν να υπονομεύσουν την υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, είναι:
3 να πιέσουν με κάθε τρόπο ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξακολουθεί να αντιστέκεται στην καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών και ζώων.
3 Να απαιτήσουν να τηρείται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σήμανση των προϊόντων που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά.
3 Να πιέσουν ώστε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), να εντείνει τους ελέγχους γύρω από το ζήτημα των μεταλλαγμένων, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ότι προστατεύονται από τα αρμόδια κυβερνητικά σώματα.
3 Τέλος να αναπτύξουν πρωτοβουλίες για ενημέρωση και δράση ενάντια στο μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα που διεξάγεται στον πλανήτη, με απρόβλεπτες και μη αναστρέψιμες συνέπειες.
3 Να αποκρούουν επιχειρήματα που συνδέουν την δημιουργία μεταλλαγμένων τροφίμων με το πρόβλημα της πείνας που υπάρχει στον πλανήτη. Η πείνα των λαών αυτών δεν συνδέεται με την παραγωγή των τροφίμων, αλλά με την κατανομή τους ανά τον κόσμο, τη φτώχεια, το ζήτημα του υπερπληθυσμού καθώς και την αυτόνομη οικονομική ευημερία των χωρών αυτών.
Οι πολίτες δεν έχουν κανένα λόγο να ταυτίσουν τη ζωή τους και το μέλλον του πλανήτη με τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών της διατροφής. Για ακόμη μια φορά τα κέρδη δεν μπορεί να είναι πάνω από τους ανθρώπους.
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ''

[/quote]Γιατί αν αναφερόμαστε σε μία γενετικά τροποποιημένη ντοματιά που προστέθηκε στο γονιδίωμά της το γονίδιο ή η πληροφορία που θα κάνει της ντομάτες της πιο ανθεκτικές ώστε να αντέχουν κομμένες περισσότερο δίχως τη χρήση πολυάριθμων χημικών, ε δε νομίζω να μιλάμε για επικίνδυνη μετάλλαξη ή μάλλον τροποποίηση![/quote]

κοιτα δεν εχω ουτε τις γνωσεις ουτε ειμαι καταλληλη για να σου απαντησω σε αυτο το ερωτημα...παρολαυτα τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα κ νομιζω πως ουτε εγω ουτε εσυ μπορουμε να κρινουμε αν μια τετοια τροποποιηση ειναι επικινδυνη ή οχι.θα ρωτησω ομως τη βιολογο μου σημερα που ασχολειται με το θεμα κ θα σου πω ακριβως τι γινεται..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Δεν μπορώ να ανοίξω το site για να δω τι γράφει (έχω κάποιο προβλημα και δεν μπορώ να μπώ σε αρκετά sites, ελπίζω να φτιάξει μέχρι αύριο) Όταν έλεγες αυτόνομο εγώ υπέθεσα οτι μιλάς για βενζινογεννήτρια.

Edit: Μάλιστα, τώρα το είδα. Αναφέρεται σε ΑΠΕ για νοικοκυριά (τελείως διαφορετικό απο το να λες: το κάνω αυτόνομο), για το οποίο μάλιστα υπάρχει και πρόγραμμα για στήριξη (αλλα και πάλι
δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό. Αυτοί είναι 3 άτομα και χρειάστηκαν 2 ανεμογεννήτριες και ένα 1 φωτοβολταϊκό, πως θα το κάνουν αυτό πολυκατοικίες που
φιλοξενούν 20+ διαμερίσματα;

κοιτα δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος αλλα πιστευω οτι αυτες οι δυσκολιες που προβαλλεις ξεπερνιουνται οταν υπαρχει διαθεση κ χρημα..η ΕΕ δινει υπερογκα κονδυλια για τη κατασκευη τεραστιων μοναδων αιολικων κτλ παρκων σε εταιρειες οι οποιες μετα πουλουν σε εμας τη κιλοβατορα διπλη κ τριδιπλη ,τη στιγμη που θα μπορουσε να επιδοτησει τον απλο πολιτη να φτιαξει το σπιτι του ενεργειακα αυτονομο κ να μην εξαρταται απο τη καθε εταιρεια.ως χανιωτης θα πρεπει να εχεις ακουσει για το θεμα του αιολικου παρκου που θελουν να εγκαταστησουν τωρα τελευταια σε ενα παρθενο βουνο, μνημειο της φυσης, το Αποπηγάδι.οι τεραστιες αυτες μοναδες παραγωγης ακομη κ εναλλακτικης μορφης ενεργειας οπως η αιολικη δεν ειναι κ τοσο απλη υποθεση. κ δε πρεπει να παρασυρομαστε απο δηθεν "οικολογικο ενθουσιασμο'' διοτι τα πραγματα ειναι πιο συνθετα.αυτα.τελος τωρα το οφ τοπικ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

michael92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 1,227 μηνύματα.
χμμ..μην εισαι τοσο απολυτος οσον αφορα την αποδοση..δε πρεπει να τρεφουμε αυταπατες οτι τα μεταλλαγμενα ειναι η λυση στο προβλημα της πεινας στο κοσμο...αυτο αν θελανε θα το ειχανε λυσει προ πολλου..τουλαχιστον οι ντοπιες ποικιλιες ειναι κατα πολυ ανωτερες οσον αφορα τη γευση κ το αρωμα απο τις υβριδιες μεταλλαγμενες.αλλα εκτος αυτου οταν καλλιεργεις ντοπιες ποικιλιες μπορεις να κρατας σπορο ο οποιος θα ειναι γονιμος κ την επομενη χρονια.αντιθετα οταν καλλιεργεις υβριδια εισαι αναγκασμενος καθε χρονο να αγοραζεις σπορους διοτι τους εχουν στειρωσει επιτηδες για μη μπορεις να κρατησεις σπορο.

Απόδωση φίλε μου όσον αφορά την ποσότητα. Νομίζεις ότι τον αγρότη τον ενδιαφέρει να βγάζει βιολογικό προϊόν ή να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα (60-70% περισσότερη σοδειά συγκεκριμένα); Ξαναδιάβασε λίγο τα post μας και μετά απάντα :bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Απόδωση φίλε μου όσον αφορά την ποσότητα. Νομίζεις ότι τον αγρότη τον ενδιαφέρει να βγάζει βιολογικό προϊόν ή να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερα (60-70% περισσότερη σοδειά συγκεκριμένα); Ξαναδιάβασε λίγο τα post μας και μετά απάντα :bye:

στην αποδοση αναφερομαι κι εγω φιλε μου..σου λεω οτι καποιες ντοπιες ποικιλιες ειναι πολυ πιο αποδοτικες -χωρις ψεκασματα -απο τις υβριδιες που τις ραντιζουν 10 τονους ραουνταπ την ημερα για να αποδοσουν...μη κανεις γενικευσεις..αυτο λεω..κ σε πληροφορω οτι υπαρχουν κ αγροτες που δε τους ενδιαφερει τοσο η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα για αυτο καλλιεργουν ντοπιες ποικιλιες με βιολογικες μεθοδους κ μαλιστα εχουν περισσοτερο κερδος γιατι τα προιοντα τους ως αγνα κ καθαρα πωλουνται ακριβοτερα κ εχουν κ περισσοτερη ζητηση.δεν εχω προβλημα κατανοησης κειμενων μην ανησυχεις..:bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

michael92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 1,227 μηνύματα.
στην αποδοση αναφερομαι κι εγω φιλε μου..σου λεω οτι καποιες ντοπιες ποικιλιες ειναι πολυ πιο αποδοτικες -χωρις ψεκασματα -απο τις υβριδιες που τις ραντιζουν 10 τονους ραουνταπ την ημερα για να αποδοσουν...μη κανεις γενικευσεις..αυτο λεω..κ σε πληροφορω οτι υπαρχουν κ αγροτες που δε τους ενδιαφερει τοσο η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα για αυτο καλλιεργουν ντοπιες ποικιλιες με βιολογικες μεθοδους κ μαλιστα εχουν περισσοτερο κερδος γιατι τα προιοντα τους ως αγνα κ καθαρα πωλουνται ακριβοτερα κ εχουν κ περισσοτερη ζητηση.δεν εχω προβλημα κατανοησης κειμενων μην ανησυχεις..:bye:

Ναι το 0.2% το κάνει, so; Οι υπόλοιποι νοιάζονται για το μέγεθος της παραγωγής ;) :bye::bye::bye:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dmzk

Δραστήριο μέλος

Ο Dmzk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 451 μηνύματα.
{offtopic} ωραια οχι μεταλαγμενα-ραντισμενα βιoλογικα ftw, οπως φανταζομαι ολοι γνωριζετε το ενα χωραφι ειναι διπλα με το αλλο.Εχουμε λοιπον εναν που ραντιζει τις καλλιεργεις του και εναν που καλλιεργει βιολογικα προιοντα...Αν αυτα τα δυο ηταν διπλα διπλα αυτο με τα βιολογικα δεν θα ραντιζοταν? {offtopic}Τελος παντων και αν φαω που τρωω κανα μεταλαγμενο τι θα παθω δεν θα πεθανω κιολας.Μπορει να παθω και ανοσια σε καποια χρονια ποιος ξερει?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
Ναι το 0.2% το κάνει, so; Οι υπόλοιποι νοιάζονται για το μέγεθος της παραγωγής ;) :bye::bye::bye:

εχεις δικιο, η βιολογικη γεωργια στη χωρα μας δεν εχει κ πολλη μεγαλη αναπτυξη..:iagree:

τουλαχιστον ομως ας προσπαθει ο καθενας απο εμας-εστω κ ατομικα- να προστατευσει τις εναπομειναντες ντοπιες ποικιλιες που κινδυνευουν να αφανιστουν εκτοπισμενες απο λιγες στειρες υβριδιες.αν μπειτε στις σελιδες που εχω κανει στην αρχη ποστ μπορειτε να δειτε μερικες απο τις κινησεις που θα μπορουσατε να κανετε για να συμβαλετε κ εσεις ενεργα στη προστασια της βιοποικιλοτητας.:iagree::iagree::iagree:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φιλιον_Τερας

Διάσημο μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,031 μηνύματα.
Είμαι κατά των μεταλλαγμένων προϊόντων. Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται ραγδαία. Άρα είναι απαραίτητο να αυξηθεί η παραγόμενη ποσότητα τροφίμων. Δε σημαίνει βέβαια ότι τα μεταλλαγμένα είναι η λύση. Πρέπει να βρεθεί κάποιος πιο υγιείς τρόπος...


και κατι ακομα
οι διατροφικες συνηθειες των ινδων, των κινεζων και των βραζιλιανων(χωρες με πολυ μεγαλο δεικτη αναπτυξης) εχουν αρχισει να αλλαζουν, καταναλωνοντας ολο και περισσοτερο κρεας. ως αποτελεσμα, περισσοτερες καλλιεργισιμες εκτασεις δεσμευονται. επομενως περιοριζεται η δυνατοτητα παραγωγης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Θα ήθελα να μου προσδιορίσει κάποιος τι εννοούμε με την έννοια επικίνδυνα μεταλλαγμένα και ποία είναι αυτά; Γιατί αν αναφερόμαστε σε μία γενετικά τροποποιημένη ντοματιά που προστέθηκε στο γονιδίωμά της το γονίδιο ή η πληροφορία που θα κάνει της ντομάτες της πιο ανθεκτικές ώστε να αντέχουν κομμένες περισσότερο δίχως τη χρήση πολυάριθμων χημικών, ε δε νομίζω να μιλάμε για επικίνδυνη μετάλλαξη ή μάλλον τροποποίηση!

Υ.Γ. συγνώμη που δεν αναφέρομαι στη ενεργειακή αυτονομία των σπιτιών :xixi: αλλά στέκομαι στα "απειλητικά"(!) μεταλλαγμένα.

Τα μεταλλαγμένα θεωρούνται από πολλούς ειδικούς επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό, λόγω της δημιουργία μη φυσικών ειδών. Η αλληλουχία του DNA στα είδη αυτάείναι διαφορετική, και επομένως οι πρωτεΐνες που παράγονται έχουν διαφορετική αλληλουχία αμινοξέων, και να είναι εντελώς διαφορετικές στη λειτουργία τους. Επομένως, όταν οι πρωτεΐνες αυτές εισάγονται στον οργανισμό του ανθρώπου, συχνά δε μπορούν να διασπαστούν, και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και όγκους. Επίσης, μπορεί να φτάσουν και σε σημείο να μεταβάλουν και το γενετικό κώδικα του ανθρώπου, τώρα με ποια διαδικασία, δεν ξέρω να σου πω, κάτι μου έλεγε ο περισυνός μου βιολόγος, αλλά δε μπορούσε να μου εξηγήσει αναλυτικά, λόγω των δικών μου περιορισμένων γνώσεων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelica

Διάσημο μέλος

Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Γ' γυμνασίου και μας γράφει απο Άρτα (Άρτα). Έχει γράψει 2,031 μηνύματα.
Απλό είναι. Αν δεν πωλούνται, δε θα καλλιεργούνται. Αν ο κόσμος τα δέχεται και τα αγοράζει, θα εξαπλωθούν.
Δυστυχώς έτσι είναι . . .:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lazos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Lazos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 159 μηνύματα.
Εγω ειμαι υπερ των μεταλλαγμενων...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Με ποιο επιχείρημα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

domenica7

Πολύ δραστήριο μέλος

Η domenica7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.
και κατι ακομα
οι διατροφικες συνηθειες των ινδων, των κινεζων και των βραζιλιανων(χωρες με πολυ μεγαλο δεικτη αναπτυξης) εχουν αρχισει να αλλαζουν, καταναλωνοντας ολο και περισσοτερο κρεας. ως αποτελεσμα, περισσοτερες καλλιεργισιμες εκτασεις δεσμευονται. επομενως περιοριζεται η δυνατοτητα παραγωγης.


επαναλαμβανω οτι η τροφη ειναι ηδη υπεραρκετη για ολους.!αλλο ειναι το ουσιαστικο προβλημα!!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top