Στατιστική ανάλυση μέσω εφαρμογών

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,941 μηνύματα.
Καλησπέρα,

Ως φοιτητής έχω εκπονήσει έρευνες και εργασίες χρησιμοποιώντας μεθοδους ανάλυσης στοιχείων κυρίως επιδημιολογικου χαρακτήρα μέσω εφαρμογών όπως spss.

Το τελευταίο καιρό επιδιώκω να μάθω να χρησιμοποιώ εργαλεία όπως της python/ pandas.

Οποίος γνωρίζει, τι θα νου προτείνατε να μάθω στον ελεύθερο μου χρόνο πέρα από αυτά που έχω αναφέρει;
Τυχαία είδα ότι αρκετοί μαθαίνουν και το matlab, που την χρησιμότητα δεν την γνωρίζω.

Εσείς τι χρησιμοποιείται και θέλατε να μάθετε;

jYanniss

Νεοφερμένος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 116 μηνύματα.
Καλησπέρα,

Ως φοιτητής έχω εκπονήσει έρευνες και εργασίες χρησιμοποιώντας μεθοδους ανάλυσης στοιχείων κυρίως επιδημιολογικου χαρακτήρα μέσω εφαρμογών όπως spss.

Το τελευταίο καιρό επιδιώκω να μάθω να χρησιμοποιώ εργαλεία όπως της python/ pandas.

Οποίος γνωρίζει, τι θα νου προτείνατε να μάθω στον ελεύθερο μου χρόνο πέρα από αυτά που έχω αναφέρει;
Τυχαία είδα ότι αρκετοί μαθαίνουν και το matlab, που την χρησιμότητα δεν την γνωρίζω.

Εσείς τι χρησιμοποιείται και θέλατε να μάθετε;
Καλημέρα, το MATLAB το έχω ακουστά δεν ξέρω ακριβώς τι διαφορές έχει.
Ξέρω ότι όσοι ασχολούνται με βιοστατιστική κάνουν R programming, το pandas που αναφέρεις δεν το έχω ακουστά.
Ωστόσο αν μάθεις να χρησιμοποιείς την python
που είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο, δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις χρόνο στην εκμάθηση και άλλων συναφών εργαλείων.
Καλοπροαίρετη διόρθωση:
Είναι <<Τον>> τελευταίο καιρό. Εφόσον το άρθρο αναφέρεται στον καιρό, και ο καιρός είναι γένους αρσενικού. 😁

Να σε ρωτήσω εφόσων έχεις εμπειρία σε spss,
Χρειάζεται να κάνω κάποια διπλωματική σε αυτό.
Πόσο καιρό σου παίρνει περίπου ένα τέτοιο εγχείρημα!
Με την προϋπόθεση ότι το περιβάλλον του προγράμματος δεν μου είναι εντελώς άγνωστο αλλά ούτε και οικείο.

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,941 μηνύματα.
Καλημέρα, το MATLAB το έχω ακουστά δεν ξέρω ακριβώς τι διαφορές έχει.
Ξέρω ότι όσοι ασχολούνται με βιοστατιστική κάνουν R programming, το pandas που αναφέρεις δεν το έχω ακουστά.
Ωστόσο αν μάθεις να χρησιμοποιείς την python
που είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο, δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις χρόνο στην εκμάθηση και άλλων συναφών εργαλείων.

Καλοπροαίρετη διόρθωση:
Είναι <<Τον>> τελευταίο καιρό. Εφόσον το άρθρο αναφέρεται στον καιρό, και ο καιρός είναι γένους αρσενικού. 😁

Να σε ρωτήσω εφόσων έχεις εμπειρία σε spss,
Χρειάζεται να κάνω κάποια διπλωματική σε αυτό.
Πόσο καιρό σου παίρνει περίπου ένα τέτοιο εγχείρημα!
Με την προϋπόθεση ότι το περιβάλλον του προγράμματος δεν μου είναι εντελώς άγνωστο αλλά ούτε και οικείο.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση!

Δεν σου παιρνει πολυ καιρό, μπορώ να πω. Εμένα μου πήρε σχεδόν 5 μέρες να μάθω τα βασικά από βίντεο στο YouTube και ένα εγχειρίδιο που βρήκα. Φυσικά, γνωρίζοντας βασικές στατιστικές τεχνικές που μπορείς να μάθεις όπως πχ chi square-null hypothesis-p value που έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές, σχετικά εύκολα μπορεις να τις εφαρμόζεις στα δεδομένα που έχεις συλλέξει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια