a1b2c321
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
schooliki
Δραστήριο μέλος
Χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία (Διάβασε το προηγούμενο μήνυμά μου).Παιδια ξερει κανεις απο ποτε πρεπει να ξεκινησει η προετοιμασια των τεστ SAT και τι μαθηματα δινεις?
SAT1 (υποχρεωτικό): Γλώσσα, Μαθηματικά
SAT2 (Subjects)(δύο τουλάχιστον): Μαθηματικά 1, μαθηματικά 2, φυσική, χημεία, ιστορία, γλώσσες κ.λ.π., ανάλογα με τον τομέα που σε ενδιαφέρει.
https://www.collegeboard.org/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
a1b2c321
Νεοφερμένος
university of waterloo kai to mcgill
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει
Cydonian Knight
Εκκολαπτόμενο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Xρήματα και πολύ καλό βαθμό πτυχίου.
το 2ο δε νομίζω οτι ισχύει, εκτος αν θελει ν παει σε κορυφαιο πανεπιστημιο του Καναδά
Cydonian Knight
Εκκολαπτόμενο μέλος
spi18ros
Νεοφερμένος
Hanna_f
Νεοφερμένος
μένω Ελλάδα τώρα και σε λίγο καιρό τελειώνω το λύκειο αλλά θέλω να σπουδάσω Καναδά και έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με δραματική σχολή και έτσι...δηλαδή για ηθοποιός! Ποιο κολέγιο μου προτείνετε επειδή δεν ξέρω πολύ καλά από εκεί και ψάχνω συνέχεια και δεν ξέρω...ας με βοηθήσει κάποιος αν μπορεί.Επίσης τι χρειάζεται να κάνω μόλις τελειώσω το λύκειο για να μπω σε ένα τέτοιο κολέγιο δηλαδή πρέπει να έχω proficiency; κάτι άλλο σημαντικό που να χρειάζομαι...και γενικά με τα χαρτιά μου τι θα χρειαστώ;
Κάτι ακόμα όταν τελειώσω το λύκειο πρέπει να έχω καλό μέσο όρο; Παίζει κάποιο ρόλο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Θα απαντήσω γενικά τι πρέπει να έχεις για σπουδές στο εξωτερικό (συγκεκριμένα για τον Καναδά δε γνωρίζω σχετικά με πανεπιστήμια και κολλέγια).Γεια, θα χαρώ πολύ αν κάποιος μπορέσει και με βοηθήσει...
μένω Ελλάδα τώρα και σε λίγο καιρό τελειώνω το λύκειο αλλά θέλω να σπουδάσω Καναδά και έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με δραματική σχολή και έτσι...δηλαδή για ηθοποιός! Ποιο κολέγιο μου προτείνετε επειδή δεν ξέρω πολύ καλά από εκεί και ψάχνω συνέχεια και δεν ξέρω...ας με βοηθήσει κάποιος αν μπορεί.Επίσης τι χρειάζεται να κάνω μόλις τελειώσω το λύκειο για να μπω σε ένα τέτοιο κολέγιο δηλαδή πρέπει να έχω proficiency; κάτι άλλο σημαντικό που να χρειάζομαι...και γενικά με τα χαρτιά μου τι θα χρειαστώ;
Κάτι ακόμα όταν τελειώσω το λύκειο πρέπει να έχω καλό μέσο όρο; Παίζει κάποιο ρόλο;
Το πτυχίο αγγλικών που χρειάζονται τα πανεπιστήμια είναι είτε IELTS (Academic) είτε TOEFL ή Cambridge Proficiency. Θα συνιστούσα το IELTS που είναι συνήθως αυτό που προτιμούν.
Σχετικά με το μέσο όρο εξαρτάται τι ζητάει το πανεπιστημιο αλλά και πάλι εξαρτάται. Μπορεί εσύ απλά να μην παίρνεις βαθμούς που ζητάνε αλλά εξωσχολικά να έχεις ασχοληθεί πχ με το θέατρο, να διαβάζεις σχετικά με αυτό κτλ. Σε μία αίτηση όλα μετράνε. Βέβαια θα πρέπει να ρωτήσεις εάν το πανεπιστήμιο σε δέχεται και χωρίς να δώσεις πανελλήνιες εξετάσεις (πχ αυτό που θα κάνω εγώ αίτηση μου είπαν πως δε χρειάζεται να δώσω) διότι εάν θέλουν και πανελλήνιες θα πρέπει να σκεφτείς τι γίνεται ο μέσος όρος και σε αυτή την περίπτωση.
Τώρα από χαρτιά τα συνηθισμένα είναι το απολυτήριο λυκείου, βαθμοί πρωτου τετραμήνου (ανάλογα πότε θα είναι το deadline αιτήσεων), ίσως συστατικές από τους καθηγητές σου.
Εάν χρειαστείς βοήθεια μπορείς να συμβουλεύεσαι και το https://www.studyincanada.com/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 001921
Επισκέπτης
είμαι μαθητής της Β' Λυκείου. Διαβάζοντας αυτό το ποστ, έχω αρχίσει να διαβάζω περισσότερες πληροφορίες για σπουδές στον Καναδά. Θέλω να ρωτήσω κατ' αρχήν εάν υπάρχει η δυνατότητα να σπουδάσω είτε με ελάχιστο κόστος είτε δωρεάν(μέσω αυτών των δανείων που δίνουν εννοώ). Εάν κάνω αίτηση για μόνιμος κάτοικος, θα μπορώ να πληρώνων ίδια δίδακτρα με τους Καναδούς; Βασικά, είναι αυτό που λένε student permit? Και τελικά, είναι τόσσο ακριβή η διαβίωση και σου παίρνουν τόσα πολλά χρήματα από φόρους και από υπηρεσίες; Ευχαριστώ.
Βαγγέλης
Υ.Γ.: Εγώ ενδιαφέρομαι είτε για Πολιτικές Επιστήμες, είτε για Διεθνές Δίκαιο. Τι παίζει με αυτό;
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
χαβουζη τατιανα
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.