Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Γνωρίζει μήπως κανείς αν τα γερμανικά πανεπιστήμια δέχονται φοιτητές από μετεγγραφή ; Αν ναι, κάποιος π.χ που σπουδάζει στην Ελλάδα, είναι στο δεύτερο έτος και θέλει να συνεχίσει τις σπουδές στη Γερμανία μπορεί να ζητήσει να του αναγνωριστούν τα μαθήματα τα οποία έχει περάσει, αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα ;
Μπορείς να στείλεις e mail ή να τηλεφωνήσεις στην DAAD.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OuraniaK
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kostis-Palamas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος
Markos T.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 001921
Επισκέπτης
Βαγγέλης
Guest 001921
Επισκέπτης
Markos T.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φίλε, πες τις απορίες και εσύ δημοσίως και ίσως κάποιος φιλοτιμηθεί να σου απαντήσει. Είναι και πολλοί που έχουν ζήσει Γερμανία, που έχουν πάει με Ερασμους εκει πέρα, που απλά έχουν ψαχτεί πολύ ή που και έχουν φίλους ή συγγενείς εκεί πέρα που σπουδάζουν και ξέρουν κάποια πράγματα. Όλο και κάποια απάντηση θα πάρεις.
Guest 001921
Επισκέπτης
Εχω αποριες εφ ολης της υλης.
Φίλε, πες τις απορίες και εσύ δημοσίως και ίσως κάποιος φιλοτιμηθεί να σου απαντήσει. Είναι και πολλοί που έχουν ζήσει Γερμανία, που έχουν πάει με Ερασμους εκει πέρα, που απλά έχουν ψαχτεί πολύ ή που και έχουν φίλους ή συγγενείς εκεί πέρα που σπουδάζουν και ξέρουν κάποια πράγματα. Όλο και κάποια απάντηση θα πάρεις.
Μίλησα με άτομο που έκανε erasmus To θέμα είναι πως ψάχνω προπτυχιακό. Ἐναν της νομικής είχαμε και τον χάσαμε...
Εγώ κυρίως έχω θέμα με την γλώσσα. Τί δυνατότητες έχω για να μάθω την γλώσσα εκεί, σε πανεπιστήμιο ει δυνατόν, εάν γίνω δεκτός υπό τον όρο αυτόν, δηλαδή να μάθω την γλώσσα; Έχω το B2, γι' αυτό ρωτώ...
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Με ενοχλεί που είμαι σε μία σχολή που ο μ.ο. είναι 6,2 και θα πρέπει να "ανταγωνιστώ" άτομα από τμήματα με υψηλότερο μέσο όρο. :/
Guest 001921
Επισκέπτης
Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στη Γερμανία. Έχω κάνει μία αναζήτηση και έχω βρει περίπου 10 πανεπιστήμια που έχουν αυτό που ζητάω (biomedical engineering ή medical physics). Έχω παρατηρήσει ότι κάποια έχουν numerus clausus, μπορεί να με εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ακριβώς αυτό (καταλαβαίνω ότι προφανώς δέχονται μέχρι έναν αριθμό); Επίσης τα πανεπιστήμια που απλά ζητούν να έχεις το πτυχίο σου και ielts (6.5 πχ) χωρις NS, σημαίνει ότι τους παίρνουν όλους; Τέλος, ακόμη και τα λίγο μικρότερα πανεπιστήμια (εννοείται δεν μιλάω για Fachhochschule, αλλά χαμηλότερα σε παγκόσμια κλίμακα από rwth κτλ) τι απαιτήσεις έχουν για να σε δεχτούν; Βλέπω οτι ορισμένα ζητάνε πράγματα σαν να κάνω αίτηση στο RWTH και μου φαίνεται περίεργο.
Με ενοχλεί που είμαι σε μία σχολή που ο μ.ο. είναι 6,2 και θα πρέπει να "ανταγωνιστώ" άτομα από τμήματα με υψηλότερο μέσο όρο. :/
Το Numerus Clausus είναι αυτό που λέμε "ο περιορισμός". Φαντάζομαι γνωρίζεις πως στις ιατρικές, στις φαρμακευτικές, στις κτηνιατρικές και στις οδοντιατρικές (τουλάχιστον στις προπτυχιακές, δεν γνωρίζω για μεταπτυχιακές) υπάρχει περιορισμός και εισάγεσαι δύσκολα, με μεγάλο βαθμό, καθώς οι αιτήσεις για τις θέσεις είναι πάρα πολλές. Αυτό είναι το numerus clausus. Το προγράμματα που αναφέρεις μάλλον ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, αν και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύει το ομοσπονδιακό numerus clausus και στις μεταπτυχιακές σπουδές. Πάντως, υπάρχει ειδική σελίδα για αιτήσεις σε αυτές τις σχολές, είναι η https://hochschulstart.de/ . Τώρα, επειδή δεν είναι ο τομέας μου, δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ. Μπορείς να επικοινωνήσεις με την DAAD ή/και με την Πρεσβεία/Προξενείο. Επίσης, καλό είναι, εάν έχεις περαιτέρω απορίες, να επικοινωνήσεις και απ' ευθείας με τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν.
Ως προς τα άλλα
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Το Numerus Clausus είναι αυτό που λέμε "ο περιορισμός". Φαντάζομαι γνωρίζεις πως στις ιατρικές, στις φαρμακευτικές, στις κτηνιατρικές και στις οδοντιατρικές (τουλάχιστον στις προπτυχιακές, δεν γνωρίζω για μεταπτυχιακές) υπάρχει περιορισμός και εισάγεσαι δύσκολα, με μεγάλο βαθμό, καθώς οι αιτήσεις για τις θέσεις είναι πάρα πολλές. Αυτό είναι το numerus clausus. Το προγράμματα που αναφέρεις μάλλον ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, αν και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύει το ομοσπονδιακό numerus clausus και στις μεταπτυχιακές σπουδές. Πάντως, υπάρχει ειδική σελίδα για αιτήσεις σε αυτές τις σχολές, είναι η https://hochschulstart.de/ . Τώρα, επειδή δεν είναι ο τομέας μου, δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ. Μπορείς να επικοινωνήσεις με την DAAD ή/και με την Πρεσβεία/Προξενείο. Επίσης, καλό είναι, εάν έχεις περαιτέρω απορίες, να επικοινωνήσεις και απ' ευθείας με τα πανεπιστήμια που σε ενδιαφέρουν.
Ως προς τα άλλα
Καταρχήν ευχαριστώ που απάντησες τόσο γρήγορα! Είχα καταλάβει τι είναι το NS, αλλά η απάντησή σου μου έλυσε και την παραμικρή αμφιβολία. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, αυτά που δεν έχουν NS, δεν έχουν όριο; Παίρνουν τους πάντες δηλαδή; Γιατί από τα 10 πανεπιστήμια τα 2-3 είχαν μόνο (και όπως καταλαβαίνεις τα top) και τα υπόλοιπα έλεγαν ξεκάθαρα "NO NS". Επειδή αυτό που ρωτάω είναι τέρμα ανόητο ελπίζω να μου απαντήσει κάποιο φιλικό μέλος, αλλιώς θα επικοινωνήσω με το προξενείο/πανεπιστήμιο και θα μου πουν "άσε μας κοριτσάκι μου".
Guest 001921
Επισκέπτης
Καταρχήν ευχαριστώ που απάντησες τόσο γρήγορα! Είχα καταλάβει τι είναι το NS, αλλά η απάντησή σου μου έλυσε και την παραμικρή αμφιβολία. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, αυτά που δεν έχουν NS, δεν έχουν όριο; Παίρνουν τους πάντες δηλαδή; Γιατί από τα 10 πανεπιστήμια τα 2-3 είχαν μόνο (και όπως καταλαβαίνεις τα top) και τα υπόλοιπα έλεγαν ξεκάθαρα "NO NS". Επειδή αυτό που ρωτάω είναι τέρμα ανόητο ελπίζω να μου απαντήσει κάποιο φιλικό μέλος, αλλιώς θα επικοινωνήσω με το προξενείο/πανεπιστήμιο και θα μου πουν "άσε μας κοριτσάκι μου".
Κάποια μίνιμουμ θα έχουν σίγουρα. Το ομοσπονδιακό numerus clausus μπαίνει σ' αυτές τις περιζήτητες σχολές. Βέβαια, μην ξεχνάς το εξής: στην Γερμανία μπαίνεις εύκολα, βγαίνεις δύσκολα. Γι' αυτό φαντάζομαι πως είναι ελαστικοί.
Καλά, δεν ξέρω αν θα στο πουν, αλλά είναι μία πιθανότητα
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Βέβαια, μην ξεχνάς το εξής: στην Γερμανία μπαίνεις εύκολα, βγαίνεις δύσκολα.
Ναι, έχω ακούσει ότι η ιατρική και προπτυχιακά/μεταπτυχιακά παρεμφερή σε αυτό τον τομέα σε σταυρώνουν κάθε εξάμηνο. Έλα μωρέ κι εδώ έχουμε φτύσει λίγο αίμα... Σε 35 ώρες δίνω μάθημα που έχω κοπεί κάπου n->άπειρο φορές.
Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος
Μίλησα με άτομο που έκανε erasmus To θέμα είναι πως ψάχνω προπτυχιακό. Ἐναν της νομικής είχαμε και τον χάσαμε...
Εγώ κυρίως έχω θέμα με την γλώσσα. Τί δυνατότητες έχω για να μάθω την γλώσσα εκεί, σε πανεπιστήμιο ει δυνατόν, εάν γίνω δεκτός υπό τον όρο αυτόν, δηλαδή να μάθω την γλώσσα; Έχω το B2, γι' αυτό ρωτώ...
Μην ανχονεσαι μπορεις να κανεις εκει ενα ετος μονο γλωσσα δινεις εξετασεις αν πας καλα σε δεχοντια και στο πανεπιστημιο(αν περασεις δηλαδη)
NikosChatzoglou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 001921
Επισκέπτης
Μην ανχονεσαι μπορεις να κανεις εκει ενα ετος μονο γλωσσα δινεις εξετασεις αν πας καλα σε δεχοντια και στο πανεπιστημιο(αν περασεις δηλαδη)
Αυτό ακριβώς βλέπω και στο daad, αλλά έχω μπερδευτεί εντελώς, γιατί στην πρώτη -και μοναδική-απάντησή τους, δεν το ανέφεραν. Τους ανέφερα αυτήν την σελίδα τους που αναφέρουν τα μαθήματα αυτά, αλλά ακόμη περιμένω...
Όλα όμως από αύριο θα επιλυθούν...
Πάντως μην κάνετε το λάθος και παραμείνετε για σπουδές στην Ελλάδα. Τώρα σας φαίνεται ακραία απόφαση να πάτε 18 χρονών στη Γερμανία αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Αυτό παλεύω κι εγώ. Εσύ εκεί σπουδάζεις;
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Γεια σας!! Ενδιαφερομαι να σπουδασω στο πανεπιστημιο της Κολωνιας κοινωνικες επιστημες αλλα δεν ξερω τι χρειαζεται. Δε με απασχολεο η γλωσσα κλπ. απλως θελω να ξερω αν ειναι απαραιτητη η συμμετοχη στις πανελληνιες με βαθμο προσβασης το 10 ( ενω εγω εγραψα γυρω στο 7κατι και απολυτηριο 13.8 ) Ευχαριστω!!
Η συμμετοχή στις πανελλήνιες και τα 10.000 είναι απαραίτητη προϋπόθεση ναι.
Επίσης το επίπεδο των γερμανικών σου πρέπει να είναι πολύ υψηλό:
Test DaF επιπέδο 4
Ένα άλλο που δεν θυμάμαι τώρα πως λέγεται
ή C2 από το Goethe
Kostis-Palamas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 73 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- Athens2002
- Claire05
- AggelikiGr
- Hased Babis
- SoyN
- Meow
- NasosJet
- Fanimaid123
- Clary
- Kostis-Palamas
- Φινεύς
- Ioanna98
- stefan
- Scandal
- KingOfPop
- ale
- StudyFreak04
- gaga.boy
- Boethiah
- DonaeB
- DimitraA.
- Libertus
- lnesb
- fmarulezkd
- barkos
- Κλημεντίνη
- Viedo
- thomasks
- Unseen skygge
- tsiobieman
- Άρτεμις Α.
- T C
- Thoba19
- cel123
- don_vito
- tymvorixos
- MarcoReus
- tasost
- χημεια4λαιφ
- Memetchi
- American Economist
- Ststst02
- hirasawayui
- Cpt.Philips
- ΘανάσοςG4
- jj!
- Jocaste
- Μαρία2222
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.