thanasis96
Νεοφερμένος
To abitur που λες ναι νομιζω πως ειναι αντιστοιχο με τις πανελληνιες.
Δες αυτο θα σε βοηθησει https://ic.daad.de/athen/studieren_vasgr.html .
Απ οτι ξερω ναι ειναι απαραιτητο να δωσεις γιατι πρεπει να εχεις απολυτηριο λυκειου και ''επιτυχής συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις'' δλδ βεβαιωση προσβασης. Εγω εδωσα φετος και θα σπουδασω στη γερμανια, θα σε βοηθησω οσο μπορω!
Σε ευχαριστώ πολύ! Και εγώ είμαι στη Γερμανία σε ελληνικό σχολείο, τώρα 3η λυκείου θα πάω... Και επειδή δεν έχω πάρει το δικαίωμα των ομογενών πρέπει να πάω Μάρτιο Ελλάδα για πανελλήνιες ...Απλά είχα ακούσει ότι γίνεται και χωρίς πανελλήνιες σε κάποια πανεπιστήμια!Παίρνουμε τηλέφωνο τα πανεπιστήμια αλλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι οι πανελλήνιες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JustLikeMaria
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να επιμεινεις! Και εγω ολο τηλεφωνα και e-mail ημουνα για να βγαλω ακρη με τα γερμανικα πανεπιστημια. Επειδη ομως ηταν σιγουρο οτι θα δωσω πανελληνιες, δεν το εψαξα ιδιαιτερα αν γινεται να σπουδασω και χωρις αυτες.Σε ευχαριστώ πολύ! Και εγώ είμαι στη Γερμανία σε ελληνικό σχολείο, τώρα 3η λυκείου θα πάω... Και επειδή δεν έχω πάρει το δικαίωμα των ομογενών πρέπει να πάω Μάρτιο Ελλάδα για πανελλήνιες ...Απλά είχα ακούσει ότι γίνεται και χωρίς πανελλήνιες σε κάποια πανεπιστήμια!Παίρνουμε τηλέφωνο τα πανεπιστήμια αλλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι οι πανελλήνιες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Markos T.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ! Και εγώ είμαι στη Γερμανία σε ελληνικό σχολείο, τώρα 3η λυκείου θα πάω... Και επειδή δεν έχω πάρει το δικαίωμα των ομογενών πρέπει να πάω Μάρτιο Ελλάδα για πανελλήνιες ...Απλά είχα ακούσει ότι γίνεται και χωρίς πανελλήνιες σε κάποια πανεπιστήμια!Παίρνουμε τηλέφωνο τα πανεπιστήμια αλλά δεν καταλαβαίνουν τι είναι οι πανελλήνιες!
Λιγακι δυσκολο φιλε να μπεις σε γερμανικο πανεπιστημιο διχως πανελληνιες φιλε! Με το απολυτηριο λυκειου μοναχα για καμια επαγγελματικη σχολή (Berufsschule) θα μπορουσες! Το ξερω γτ και εγω αποφοιτος ελληνικου λυκειου στ γερμανια ειμαι, παντως διχως πανελληνιες να σε δεχονται τα πανεπιστημια αυτα πρεπει να ειναι παααρα πολυ λιγα...... Οσο για το δεν καταλαβαινουν απλα πες τους οτι προκειται gia Hochschulaufnahme Prüfüngen κατι αντιστοιχο με το δικο τους abitur σε μορφη εξετασεων! Προφανως επεσες ειτε πανω σε ασχετους υπαλληλους ειτε σε Ιδρυματα οπου δεν ξανα ειχαν αναλογες περιτωσεις στο παρελθον....
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν σου ειπανε τι δικαιολογητικα χρειαζονται ; Αμα δεν σου ζητησουν οι ιδιοι πανελληνιες δεν χρειαζεται να το σκαλιζεις. Εσυ απλα ρωτα τι χρειαζεται.Se euxaristw poli!Kai egw eime stin germania se elliniko sxoleio ,twra 3i lukeiou tha paw...kai epeidh dn exw parei to dikeoma twn omogenwn prepei na paw martio ellada gia panellinies ...apla eixa akousei oti ginete kai xwris panellinies se kapoia panepistimia!pernume thlefwno ta panepistimia alla dn katalavenun ti eine oi panelinies!
eudoksia
Νεοφερμένος
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
eudoksia
Νεοφερμένος
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι, ως προς το βαθμο δεν εχεις ελπιδες. Για την ψυχολογια μιλωντας παντα. Υπαρχει ομως και η μικρη πιθανοτητα να σε δεχτουν απο το λεγομενο Losverfahren. Ειναι μια διαδικασια, οπου ασχετως απο τον βαθμο, υπαρχει η δυνατοτητα να σε δεχτουν με λαχνο, απο καποιες ελαχιστες θεσεις που εχουν περισσεψει. Βεβαια, αυτο συμβαινει σε λιγα πανεπιστημια, και οπως καταλαβαινεις οι πιθανοτητες να σε δεχτουν μεσω αυτης της διαδικασιας ειναι ελαχιστες. Σκεψου και την εναλλακτικη της κοινωνιολογιας η της κοινωνικης εργασιας. Οι περισσοτεροι που δε τους δεχονται στη ψυχολογια καταληγουν σε αυτα τα 2. Διαφορετικα μπορεις αναλογως το πανεπιστημια να σπουδασεις για παραδειγμα κοινωνιολογια μαζι με ψυχολογια. Αλλα εννοειται οτι δε θα μπορεσεις να γινεις ψυχολογος, καθως θα εχεις κανει μονο ενα μερος των μαθηματων. Για να εχεις σιγουρη θεση, ενας βαθμος απολυτηριου ανω του 18,5 θα ελεγα οτι ειναι σχεδον απαραιτητος. Εγω με 18,4 στο τσαφ μπηκα. Ειχα σκεφτει και την εναλλακτικη της Αυστριας, σε περιπτωση που δε με δεχονταν Γερμανια, οπου δε τους ενδιαφερει ο βαθμος σου και μπαινεις με εισαγωγικες εξετασεις. Τωρα βεβαια δε ξερω για Γερμανια με ποιον αλλο τροπο θα μπορουσες να σπουδασεις ψυχολογια, θα πρεπει να το ψαξεις και απο μονη σου.Δηλαδή μου απεκλείεις κάθε ενδεχόμενο να σπουδάσω στη Γερμανία με τέτοιους βαθμούς; Και αν ναι ποιος θα ήταν ο κατάλληλος βαθμός πρόσβασης μέσα από τον οποίο θα μπορούσα να γίνω αποδεκτή;
thanasis96
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JustLikeMaria
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
smile1)
Νεοφερμένος
annouskagia
Εκκολαπτόμενο μέλος
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος
«Τα δίδακτρα αποτελούν κοινωνική αδικία και μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους», λέει Σοσιαλδημοκράτης
Υποψήφιοι φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε άλλες χώρες που τα δίδακτρα των πανεπιστημίων είναι υπέρογκα και δεν μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους στη Γερμανία.
Η τριτοβάθμια εκπαίδευση με κυβερνητική απόφαση είναι πλέον δωρεάν σε όλη τη χώρα, ακόμη και για τους ξένους φοιτητές.
Τα γερμανικά πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα από τον νόμο να χρεώνουν «μέτρια» δίδακτρα τους φοιτητές, όταν το συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε το 2006 ότι οι «μέτριες» αμοιβές δεν παραβιάζουν τη δέσμευση της χώρας για καθολική τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα περισσότερα σχολεία χρέωναν σχετικά χαμηλά δίδακτρα, περίπου 1.000 ευρώ ετησίως. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τη Γερμανία να αλλάξει γνώμη μετά από οκτώ χρόνια, και εν μέσω κρίσης να κάνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση δωρεάν για όλους. «Τα δίδακτρα αποτελούν κοινωνική αδικία και μπορεί να αποθαρρύνουν τους νέους», δηλώνει στους Times μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας.
Σύμφωνα με Γερμανούς πανεπιστημιακούς, η κατάργηση των διδάκτρων είναι μια καταστροφή, δεδομένου ότι τα δίδακτρα επιτρέπουν στα πανεπιστήμια να βελτιώσουν τη διδασκαλία και τις υποδομές τους. Αλλά η Μέρκελ έχει σίγουρα άλλη γνώμη. Μετά το κάλεσμα όλων των ανέργων της Ευρώπης, τώρα μπορεί να περιμένει νέες ορδές νέων στην αγκαλιά της οικονομίας της.
https://www.protothema.gr/world/article/ ... -foitites/
Δεν ξέρω αν όντως ειναι έτσι τα πραγματα, οποιος σπουδαζει και ζει εκει ας μας πει...
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Guest 875331
Επισκέπτης
Ο λογος που η μεγαλη μαζα των ξενων φοιτητων στοχευει σε πανεπιστημια αγγλοσαξωνικων χωρων και οχι σε Γερμανικα ειναι η γλωσσα και οχι τα διδακτρα. Κακα τα ψεματα τα Γερμανικα ειναι δυσκολα και μια τελειως ξενη γλωσσα στην πλειοψηφια των κατοικων μη-γερμανοφωνων χωρων. Τα αγγλικα ειναι η διεθνης γλωσσα, διδασκονται σε ολα τα σχολεια. Οταν τα Γερμανικα πανεπιστημια δημιουργησουν περισσοτερα προγραμματα που η γλωσσα διδασκαλιας να ειναι τα Αγγλικα και οχι τα Γερμανικα, τοτε θα γινουν ιδιαιτερα ελκυστικες επιλογες για πολλους ξενους φοιτητες που αυτη τη στιγμη στρεφονται σε αλλες χωρες που εχουν τετοια προγραμματα οπως η Ολλανδια.
Κακά τα ψέματα άλλο τα δίδακτρα Γερμανίας και άλλο οι 19,000 λίρες μαί με 9,000 για στέγαση της Αγγλίας.
DarthFederer
Διάσημο μέλος
Κακά τα ψέματα άλλο τα δίδακτρα Γερμανίας και άλλο οι 19,000 λίρες μαί με 9,000 για στέγαση της Αγγλίας.
£19,000 ειναι για οσους δεν ειναι Βρετανοι, πολιτες κρατων ΕΕ και νομιζω πολιτες κρατων της κοινοπολιτειας. Για αυτους τα διδακτρα ειναι £9,000.
Guest 875331
Επισκέπτης
£19,000 ειναι για οσους δεν ειναι Βρετανοι, πολιτες κρατων ΕΕ και νομιζω πολιτες κρατων της κοινοπολιτειας. Για αυτους τα διδακτρα ειναι £9,000.
εμεις εδω δεν ειμαστε βρετανοι κατα γενικη ομολογια
DarthFederer
Διάσημο μέλος
εμεις εδω δεν ειμαστε βρετανοι κατα γενικη ομολογια
Σε αλλη γλωσσα τα γραφω μου φαινεται. Για τους Βρετανους και τους πολιτες των χωρων της ΕΕ τα διδακτρα ειναι £9,000 το χρονο. Και στη Σκωτια τα προπτυχιακα για οσους δεν ειναι απο αλλες περιοχες της Βρετανιας ειναι δωρεαν.
JustLikeMaria
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ria Meg
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 73 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- Athens2002
- Claire05
- AggelikiGr
- Hased Babis
- SoyN
- Meow
- NasosJet
- Fanimaid123
- Clary
- Kostis-Palamas
- Φινεύς
- Ioanna98
- stefan
- Scandal
- KingOfPop
- ale
- StudyFreak04
- gaga.boy
- Boethiah
- DonaeB
- DimitraA.
- Libertus
- lnesb
- fmarulezkd
- barkos
- Κλημεντίνη
- Viedo
- thomasks
- Unseen skygge
- tsiobieman
- Άρτεμις Α.
- T C
- Thoba19
- cel123
- don_vito
- tymvorixos
- MarcoReus
- tasost
- χημεια4λαιφ
- Memetchi
- American Economist
- Ststst02
- hirasawayui
- Cpt.Philips
- ΘανάσοςG4
- jj!
- Jocaste
- Μαρία2222
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.