Δηλαδη εγω θα κανω κανονικα το μηχανογραφικο μου?
Αν περασω οντως βιολογια στη ελλαδα κατευθειαν περναω βιολογια και σε γερμανικο πανεπιστημιο?
Και αν περασω εδω π.χ. μαθηματικο παλι μπορει να περασω βιολογια στη γερμανια ετσι?
Αυτα...

Αν μπορεις να μου απαντησεις φυσικα

και οποιος αλλος μπορει ας βοηθησει γιατι εχω αγχωθει λιγακι
Τώρα όσον αφορά αυτό (το μηχανογραφικό, αν και δε νομίζω) δε ξέρω ακριβώς. Τώρα εα΄ν περάσεις εδώ στην Ελλάδα Βιολογία, ίσως να περνάς και στην Γερμανία αλλά και πάλι αυτό ΔΕΝ είναι εγγυημένο διότι η πανεπιστημιακή εκαπιδευση στη Γερμανία είναι αρκετά αποκεντρωτική, τις αποφάσεις για το ποιούς και με ποιά κριτήρια θα δεχτούν τις παίρνουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια (οπότε εδω θες τύχη), δε μετράει τοσο που μπηκες εδω περα.
Το αν περάσεις μαθηματικό εδώ στην Ελλάδα δε νομίζω ότι τους πολυενδιαφέρει, το που πέρασες δηλαδή, αυτό που τους ενδιάφέρει είναι που θα κάνεις εσύ αιτήσεις και αν οι σχολές που επέλεξες/ έστειλες αίτητη έχουν άμεση σχέση με την κατέυθυνση σου.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ω να έχεις καλούς βαθμούς...
Οι σχολές που δεν έχουν περιορισμένες θέσεις αν έχεις καλούς, θα σε πάρουν λογικά σίγουρα....αυτές που έχουν περιορισμένες θέσεις συχνά πέρα απο κάλους βαθμούς ίσως να θεσπίζουν εκείνη τη ώρα κιάλλα κριτήρια (οπως ελαχιστες βαθμολογιες, συνέντευξη υποψηφίου κτλ).
ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΛΙΓΟ (εχε υποψιν ασχετα του τι θα διαβασεις εκει στις προυποθεσεις οτι καποια πανεπιστημια κοιτανε το βαθμο απολυτηριου και άλλα αυτο εκει που λεει με τις πανελλήνιες)
https://ic.daad.de/athen/download/All about Study and Research March 2013.pdf
Μία διευκρίνηση ακόμα που θα ήθελα να ξέρεις πάντως.....
εαν τωρα το καλοκαιρι μεχρι τις 15 ιουλιου κανεις μια αιτηση για το χειμερινο εξαμηνο και δεν σε παρουν ΜΗΝ απογοητευεσαι επειδη ισως να ετυχε να μη υπηρχαν αλλες θεσεις κτλ. αιτηση μπορεις να κανεις για καθε εξαμηνο οσες φορες θελεις. Αμα θες ξανα υποβαλεις αιτηση το χειμωνα μεχρι 15 ιανουαριου για το εαρινό εξάμηνο. Το ξερω γιατι ετυχε σε συμμαθητες μου. Επιπλεον η αναμονη αυτη μοριοδοτειται, ποσα εξαμηνα δηλαδη ενω εχεις τελειωσει το σχολειο κ στελνεις αιτησεις , περιμενεις για να μπεις σε καποια σχολή.
Τωρα αν θες ΣΙΓΟΥΡΕΣ κ πιο εγκυρες πληροφοριες θα σου ελεγα να παρεις την Γερμανικη πρεσβεια στην Αθήνα τηλεφωνο!
Για άλλες ερωτησεις πως ειναι στη γερμανια κτλ, ρωτα με ελευθερα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.