financial
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης
Guest 699855
Επισκέπτης
chris.a
Νεοφερμένος
είμαι σε περίοδο αναζήτησης μεταπτυχιακού και δεν είχα συνειδητοποιησει ποση προετοιμασία χρειάζεται.
Προσωπικά, έχω αποφασίσει τη Γαλλία. Εχω ηδη επισκεφθει στο Γαλλικο Ινστιτούτο για τις πρώτες πληροφορίες.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι πως μπορω να βρω τις αξιολογησεις των γαλλικών πανεπιστημίων γιατί απο τι έχω καταλάβει γίνεται ένας μικρός χαμός με τα μάστερ οικονομικων επιστημων και διοίκησης εκεί. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι διατίθενται αρκετά χωρίς κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα και θα ήθελα να το αποφύγω αυτό. Ωστόσο, διορθώστε μ αν κάνω λάθος.
Εκτός απο τις αξιολογησεις, θα χαιρόμουν ππολυ αν έχετε να μου δώσετε κάποιο έξτρα τίπ που κρίνετε εσείς απαραίτητο να γνωρίζω.
Υ.Γ. κάνετε σπουδαια δουλεία εδώ, συγχαρητήρια!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης
1) Universite Nanterre Paris X, 2) Universite Pantheon-Sorbonne Paris I, 3) Universite Paris Dauphine Paris IX.
Για τα διαδικαστικά και τις ημερομηνίες θα σε κατατοπίσουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vicky13
Δραστήριο μέλος
Vicky13
Δραστήριο μέλος
juste un instant
Επιφανές μέλος
Γνωρίζει κανείς τίποτα για το universite-catholique-de-lille ? Θα παω erasmus την άνοιξη και δεν ξέρω κανέναν που να έχει πάει εκει :/
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Université_catholique_de_Lille
olga3_pap
Νεοφερμένος
Ξέχασα να πω ότι το καλό (και το σημαντικότερο όλων) με τα γαλλικά πανεπιστήμια είναι ότι είναι δωρεάν σε αντίθεση με όλα τα άλλα όλων των άλλων χωρών. Πληρώνεις μόνο την εγγραφή σου σε κάθε έτος. Δηλαδή μέχρι 300 ευρώ. Μάλιστα... καλά διαβάσατε. Μόνο τόσα. Επίσης σου πληρώνουν μέχρι και το 75% του ενοικίου αρκεί να κατοικείς σε περιοχή που έχει λογικά ενοίκια βέβαια.
Όλα αυτά από ένα φίλο τυχερό και τζαμπατζή που σπουδάζει στην Γαλλία...
Καλησπέρα... Επειδή σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στο Παρίσι, μπορείς σε παρακαλώ να με βοηθήσεις που μπορώ να βρω πληροφορίες για την κάλυψη του75% του ενοικίου??? Ευχαριστώ
Wrong
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα... Επειδή σκέφτομαι για μεταπτυχιακό στο Παρίσι, μπορείς σε παρακαλώ να με βοηθήσεις που μπορώ να βρω πληροφορίες για την κάλυψη του75% του ενοικίου??? Ευχαριστώ
Καλησπέρα!
Για να υπάρξει κάλυψη ενός x μέρους του ενοικίου (που δεν ξέρω αν φτάνει το 75%, δεν έχω ακούσει κάποια τόσο τυχερή περίπτωση ), πρέπει είτε να κάνεις dossier για το στεγαστικό επίδομα που ονομάζεται CAF, είτε να σου παράσχει μεγάλη υποτροφία το CROUS (το οποίο μπορεί και να σου πληρώσει τα έξοδα εγγραφής στο πανεπιστήμιο, είτε σου δώσει και υποτροφία είτε όχι), είτε να έχεις κάποια εξωτερική υποτροφία, πχ. του Γαλλικού Ινστιτούτου ή κάποιου ιδρύματος. Φαντάζομαι ο φίλος του A propos αναφέρεται στο CAF. Αν ζεις εκτός εστιών (στη Cité του Παρισιού το επίδομα που δίνει το CAF είναι στάνταρ : 100 ευρώ το μήνα ανά άτομο), μπορεί να φτάσει η βοήθεια και στα 200-300 ευρώ, φυσικά ανάλογα και της περιοχής στην οποία μένεις. Παραδοσιακά, όσο υψηλότερο είναι το ενοίκιο, τόσο υψηλότερο επίδομα μπορείς να πάρεις - και αυτό σχετίζεται και με το διαμέρισμα στο οποίο κατοικείς (κάποια είναι πιο ακριβά από άλλα, έχουν υψηλότερες τιμές στα ακίνητα κλπ.) και με το διαμέρισμα (με την έννοια του σπιτιού αυτή τη φορά ) στο οποίο μένεις, τετραγωνικά, κτίριο, παλαιότητα κλπ.
Γενικά, πάντως, υπάρχει αρκετή βοήθεια από φορείς. Και η Cité αποτελεί πάντοτε μια καλή λύση για μεταπτυχιακούς - διδακτορικούς και post-doc φοιτητές.
Καλό κουράγιο με όλα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anastasia..
Νεοφερμένος
ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό σε κάποιο γαλλικό πανεπιστήμιο. Υπάρχουν προγράμματα εξ αποστάσεως;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό σε κάποιο γαλλικό πανεπιστήμιο. Υπάρχουν προγράμματα εξ αποστάσεως;
Φυσικά!
https://www.formasup.fr/ Εδώ θα βρεις μία μηχανή αναζήτησης προγραμμάτων σπουδών (σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο) που προσφέρονται από γαλλικά πανεπιστήμια.
https://www.unistra.fr/index.php?id=14750 Εδώ θα βρεις όλα τα εξ αποστάσεως προγράμματα που προσφέρονται από το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.
juste un instant
Επιφανές μέλος
Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής φοιτητών παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Τα πανεπιστήμιά της υποδέχονται πάνω από 1,5 εκατομμύριο φοιτητές, ανάμεσα τους περίπου το 12% είναι ξένοι φοιτητές όλων των εθνικοτήτων.
American Economist
Επιφανές μέλος
American Economist
Επιφανές μέλος
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
American Economist
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 52 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.