Σπουδές στην Πληροφορική με στόχο το εξωτερικό και ανησυχίες

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Η Kaiti.07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 38 μηνύματα.
Γειά σας λοιπόν έχω αποφασίσει ότι θέλω να σπουδάσω πληροφορική(έλεγα για Κέρκυρα )και να φύγω για εξωτερικό μετά (θα ήθελα πολύ να πάω Αμερική ) γιατί στην Ελλάδα δεν βλέπω μέλλον...Το θέμα είναι πως οικονομικά δεν υπάρχει η δυνατότητα (για ενοίκια κτλ) και μου λένε όλοι ότι οι φοιτητικές εστίες ειναι ότι χειρότερο ( ότι παιζουν ναρκωτικα κτλ) ενώ εγώ εκεί σκεφτόμουν να μείνω τώρα φοβάμαι. Για αυτό θέλω να μάθω αν θεωρείτε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια καλύτερη λύση (θα έχω δίδακτρα όμως θα είμαι στο σπίτι μου αν κάνω εξ αποστάσεως)ή τα ΙΕΚ ή αν υπάρχει τρόπος για λιγότερα εξοδα. Γενικά ψάχνω την καλύτερη δυνατή λύση για να σπουδάσω πληροφορική με ένα πτυχίο καλό για εξωτερικό...

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,849 μηνύματα.
Γειά σας λοιπόν έχω αποφασίσει ότι θέλω να σπουδάσω πληροφορική(έλεγα για Κέρκυρα )
Αν δυσκολευεσαι οικονομικά προσπάθησε να περάσεις στη πόλη που μένεις ή στη πόλη που για σένα θα έχει το μικρότερο κόστος

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Η Kaiti.07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 38 μηνύματα.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,849 μηνύματα.

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Δεν θέλω να πω για ευνόητους λόγους όμως είναι στο νότιο Αιγαίο για να έχεις μία ιδέα

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Υπάρχει μια σχολή πληροφορικής στη Σαμο-στη Σαμο τα ενοικια τουλαχιστον οταν εδινα εγω δεν ηταν ΤΟΣΟ ψηλα και σιγουρα ειναι καλυτερα από ιδιωτικο αει

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Υπάρχει μια σχολή πληροφορικής στη Σαμο-στη Σαμο τα ενοικια τουλαχιστον οταν εδινα εγω δεν ηταν ΤΟΣΟ ψηλα και σιγουρα ειναι καλυτερα από ιδιωτικο αει
Είναι 5 χρόνια αυτή η σχολή,δεν συμφέρει

redpointer

Νεοφερμένος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 48 μηνύματα.
Ειναι σχεδον απιθανο να πας αμερικη εκτος αμα πας να σπουδασεις εκειπερα. Οποτε ρεαλιστικα πρεπει να εχεις προπτυχιακο πτυχιο πληροφορικης με πανω απο 8 και να μιλησεις με καποιο πανεπιστημιο για να ξεκινησεις διδακτορικο που σημαινει τουλαχιστον μια 5ετια σπουδων ακομα περα απο την 4ετια του βασικου πτυχιου με βασικο μισθο (τοσο πληρωνονται στην αμερικη οι φοιτητες διδακτορικων). Κοιταξε να περασεις σε καποια σχολη πληροφορικης που σε ενδιαφερει και μετα θα δεις το εξωτερικο.

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Εγώ ψάχνοντας είδα ότι και με απλό bachelor σε δέχονται χωρίς διδακτορικό και με καλό μισθό τώρα δεν ξέρω αλλά δεν θέλω να φάω πολλά χρόνια στην εκπαίδευση (μεταπτυχιακό θα ήθελα αλλά όχι διδακτορικό)... Το θέμα μου είναι η πιο οικονομική λύση για σπουδές βασικά, τα άλλα έχω καιρό να τα σκεφτώ απλά θέλω να ξέρω τι αναγνωρίζεται έξω ως πτυχίο για να δω πως θα σπουδάσω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης πιστεύετε ότι οι φοιτητικές εστίες ειναι τόσο επικίνδυνες;;

Τελευταία επεξεργασία:

Drglitterstar

Δραστήριο μέλος

Η Drglitterstar αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 526 μηνύματα.
Ειδικά με το ΙΕΚ έφυγες για Αμερική 😝

Κοίταξε το ΕΑΠ έχει προπτυχιακό σε πληροφορική, είναι εξ αποστάσεως και έχει χαμηλά δίδακτρα

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,194 μηνύματα.
Είναι 5 χρόνια αυτή η σχολή,δεν συμφέρει
Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, δεν τα είχε ούτε θα τα έχει ποτέ κανείς.

Θέλεις να σπουδάσεις μια δύσκολη επιστήμη που όμως είναι η επιστήμη των καιρών μας και σίγουρα του μέλλοντος.
Στοχεύεις λοιπόν σ΄αυτήν με όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν προκειμένου να φτάσεις στο σημείο που απαιτείται έτσι ώστε να δρέψεις τους καρπούς των κόπων σου.

Και καλό πτυχίο και γρήγορα και εύκολα και άνετα και έτσι όπως τα θέλεις, δεν γίνεται.
Ανακατεύεις ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ανακατεύεις ΙΕΚ, ανακατεύεις Αμερικές κτλ.
Βήμα-βήμα προχωράμε.

Αυτό που πρέπει να κάνεις στην παρούσα φάση είναι να προσπαθήσεις να εισαχθείς σε ένα κανονικό Πανεπιστήμιο.
΄Οπως ζουν και άλλα παιδιά σε φοιτητικές εστίες μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους , έτσι θα ζήσεις και συ.
Ούτε αυτά έπαθαν κάτι ούτε εσύ θα πάθεις.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,338 μηνύματα.
Πριν κάποιον καιρό ήμουν υπέρ των ιδιωτικών.
Πλέον είμαι εντελώς αρνητικός. Βέβαια, ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του. Θα συμφωνήσω πάντως πως το πλάνο Αμέρικα είναι αρκετά φιλόδοξο. Δεν είναι κακό αυτό, ωστόσο επειδή είναι νωρίς ακόμα, καλύτερα να εστιάσεις στο τώρα καθώς είναι το ενδιάμεσο βήμα και αποτελεί προτεραιότητα.

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, δεν τα είχε ούτε θα τα έχει ποτέ κανείς.

Θέλεις να σπουδάσεις μια δύσκολη επιστήμη που όμως είναι η επιστήμη των καιρών μας και σίγουρα του μέλλοντος.
Στοχεύεις λοιπόν σ΄αυτήν με όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν προκειμένου να φτάσεις στο σημείο που απαιτείται έτσι ώστε να δρέψεις τους καρπούς των κόπων σου.

Και καλό πτυχίο και γρήγορα και εύκολα και άνετα και έτσι όπως τα θέλεις, δεν γίνεται.
Ανακατεύεις ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ανακατεύεις ΙΕΚ, ανακατεύεις Αμερικές κτλ.
Βήμα-βήμα προχωράμε.

Αυτό που πρέπει να κάνεις στην παρούσα φάση είναι να προσπαθήσεις να εισαχθείς σε ένα κανονικό Πανεπιστήμιο.
΄Οπως ζουν και άλλα παιδιά σε φοιτητικές εστίες μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους , έτσι θα ζήσεις και συ.
Ούτε αυτά έπαθαν κάτι ούτε εσύ θα πάθεις.
Συμφωνώ απόλυτα απλά για τις εστίες οι γονείς μου έχουν θέμα εγώ όχι για αυτό προβληματίζομαι...

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,636 μηνύματα.
Συμφωνώ απόλυτα απλά για τις εστίες οι γονείς μου έχουν θέμα εγώ όχι για αυτό προβληματίζομαι...
Αν μπορεις να πας στην σαμο και εστια θα σε δωσουν ...και καλες ειναι... και ζωη καλη θα εχεις ..και η σχολη δυνατη και χρησιμη θα σου ειναι ... εσυ δεν ξερω αν το εχεις ομως για την βγαλεις ... και θελεις και 7 χρονια.
Ιδιωτικα πανεπιστημια δεν υπαρχουν... αν εννοεις τα κολλεγια τοτε να σου πω οτι ιεκ και κολλεγια για τους εξω ειναι τα ιδια χαμηλα...τις κομπινες των κολλεγιων τις ξερουν καλυτερα απο εμας διοτι αυτοι τις εχουν εφευρει.

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Ενδιαφέρομαι για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο βασικά το τμήμα της Πληροφορικής μου φαίνεται καλό, για αυτό δεν τρελαίνομαι με την Σάμο

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,636 μηνύματα.
Ενδιαφέρομαι για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο βασικά το τμήμα της Πληροφορικής μου φαίνεται καλό, για αυτό δεν τρελαίνομαι με την Σάμο
ε οκ ..ολα καλα ..γιατι και το τμημα στη σαμο ειναι δυσκολο και χρονοβορο..
ε η κερκυρα δεν φημιζεται για εστιες της και φημιζεται για ακριβη διαμονη και ζωη.

Mapz

Νεοφερμένος

Ο Mapz αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Πελοποννήσου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Ότι είπε ο Γιάννης παραπάνω. Είχα περάσει και εγώ πληροφορικη στο Ιόνιο αλλά αποφάσισα να μην πάω.Τα ενοίκια για ένα απλό φοιτητικο διαμέρισμα είναι διπλάσια και τριπλάσια από επαρχιακές φοιτητικές πόλεις,όπως και το κόστος ζωής.Με όσους είχα μιλήσει για διαμέρισμα οι περισσότεροι μου είπαν να το αδειάσω τον Ιούνιο για να βάλουν τουρίστες οπότε την περίοδο της εξεταστικής θα ήμουν στον δρόμο :hypno:.Θεωρώ ότι υπάρχουν επαρχιακές πόλεις με καλές σχολες πληροφορικής και φοιτητικές εστίες με χαμηλότερο κόστος ζωής,εσύ θες μόνο Κέρκυρα;

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Όχι εντάξει και άλλες πόλεις , οτιδήποτε απλά εστίες να έχει και χαμηλή βάση

Mapz

Νεοφερμένος

Ο Mapz αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Πελοποννήσου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Όχι εντάξει και άλλες πόλεις , οτιδήποτε απλά εστίες να έχει και χαμηλή βάση
Ρίξε μια ματιά στις σχολές πληροφορικής στην Καβάλα και στην Άρτα,καθώς και στα ψηφιακά συστήματα στην Λάρισα.Ολες αυτές έχουνε εστίες και χαμηλό κόστος ζωής.Νομιζω και η σχολή Πληροφορικης στην Καστοριά πρέπει από φέτος να διαθέτει δωμάτια από ξενοδοχεία στους φοιτητές μιας και δεν έχει εστίες,αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.

Kaiti.07

Νεοφερμένος

Ρίξε μια ματιά στις σχολές πληροφορικής στην Καβάλα και στην Άρτα,καθώς και στα ψηφιακά συστήματα στην Λάρισα.Ολες αυτές έχουνε εστίες και χαμηλό κόστος ζωής.Νομιζω και η σχολή Πληροφορικης στην Καστοριά πρέπει από φέτος να διαθέτει δωμάτια από ξενοδοχεία στους φοιτητές μιας και δεν έχει εστίες,αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
Ναι όντως μου άρεσαν κι αυτές οι σχολές

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια