Άχουυυ..
Θέλω και εγώ πάλι Utrecht

Προετοιμάσου διότι το vibe που τουλάχιστον πήρα εγώ από 2 βδομάδες διακοπών εκεί είναι πολύ ωραίο!
ΝΙώθεις ξαφνικά να βρίσκεσαι ανάμεσα σε περισσότερο πολιτισμένο κόσμο. Όλοι να ξέρουν αγγλικά, οι περισσότεροι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και γενικά μες στην τρελή χαρά (δεν ξέρω γιατί, εγώ δεν ισχυρίστηκα τίποτα).
Προσοχή στο συκώτι, στα πνευμόνια σου, και στα κιλά που θα πάρεις πίνοντας/"πίνοντας" και τρώγοντας όλα τα βλαβερά (και μη) που υπάρχουν εκεί πέρα.
Προετοιμάσου για το ποδήλατο που θα έχεις εκεί για να κινείσαι (αν μπορείς κανόνισε το - θα βρεις άτομα μέσω fb σε γκρουπάκια αγγελιών που υπάρχουν. Οι τύποι δεν είναι σαν εμάς, πουλάνε/αγοράζουνε τα πάντα μεταξύ τους, ακόμα και ρούχα/παπούτσια- ακόμα και πριν πας εκεί).
Ότι οι συγκοινωνίες άλλωστε εκεί είναι απλησίαστες θα το έχεις πληροφορηθεί υποθέτω (ενδεικτικά απλή μετάβαση Schiphol-Utrecht με το τρένο 9.70 και εισιτήριο λεωφορείου για μέσα στο Utrecht περίπου 2 ευρώ, αλλά εξαρτάται από πολλά αυτό).
Το μανίκι με τα διαμερίσματα που είπατε ισχύει όντως όμως. Αν θυμάμαι καλά, σε σπιτάκι με 6-7 δωμάτια, κοινόχρηστο μπάνιο/κουζίνα, και σε κάποια δωμάτια υπήρχε ένας νιπτήρας το παιδί που έμενε εκεί πλήρωνε 420 για ένα δωμάτιο με μονό κρεβάτι,τηλεόραση,γραφείο,ντουλάπα, 4 ντουλάπια και νιπτήρα (wifi/θέρμανση/νερό/ρεύμα συμπεριλαμβάνονταν και μόνο σε περίπτωση που ξεπερνούσαν κάποιο όριο που είχε θέσει ο νοικοκύρης/μεσίτης το extra μοιράζονταν στους ενοίκους).
Άλλες ενδεικτικές τιμές:
Πακέτο με 18-20 τσιγάρα: 6.5-7 ευρώ (καπνό για στρίψιμο βρίσκεις και με 5)
Ποτό έξω (εκεί δεν είναι Ελλάδα βέβαια, για να πας να πιεις ποτό σε μαγαζί πρέπει να είναι το πάρα πολύ 10 η ώρα και να μη βρέχει): περίπου 5 ευρώ
και ερχόμαστε στο ζουμί: Amstel 500ml: 50-60 λεπτά, Heineken 500ml: 70 λεπτά
Δεν θυμάμαι με περισσότερη λεπτομέρεια τώρα τιμές σούπερ μάρκετ, το σίγουρο είναι όμως ότι αυτά που τρώνε οι ντόπιοι (δηλαδή προτηγανισμένες πατάτες και διάφορα πράγματα που τηγανίζονται είναι φτηνά και νόστιμα, αλλά είναι και κωλοφαγητά, γι' αυτό πρόσεχε τα κιλά σου

)
Τα φιλιά μου στο Ηoog Catharijne (στο οποίο θα πετύχεις ακόμα να γίνονται έργα, και γενικά θα πετυχαίνεις παντού κάτι να κατασκευάζεται) και στον Dom Tower, και στη γλυκιά ξανθούλα (λες και μία είναι η ξανθούλα) ταμία του Jumbo στη Merelstraat!
Καλή φοίτηση!