Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πετρος physics
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλαζεις σχολες σαν τα πουκαμισα.Μαλλον μεχρι να πας τριτη θα ξαναεχεις αλλαξειΠαντως και εγω στο Ριο μενω.....
Πετρος physics
Νεοφερμένος
Πετρος physics
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
Εσυ εισαι φυσικο Ηρακλειου;
alitis
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειμαι 4 ετος.Καλο το τμημα απλα προπτυχιακα εχει ενα ελαττωμα.Εχει ενιαια κατευθυνση πυρηνικης,θεωρητικης,αστροφυσικης.
Εσυ εισαι φυσικο Ηρακλειου;
Ναι.
ποιος ειναι ο μεσοος ορος αποφοιτησης στο φυσικο αθηνας...ειναι η πρωτη μου επιλογη και με αποτρεπουν πολλα ατομα λογω της δυσκολιας της σχολης...
Δε ξερω ακριβως αλλα πρεπει να ειναι γυρω στα 7. Σε μας λενε ειναι 6. Παντως φυσικο στα 4 χρονια δε βγαινει εκτος αν δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ αλλο στη ζωη σου... οταν μπηκα εγω στο φυσικο ηρακλειου αποφοιτησαν στα 4 χρονια νταν 2 ατομα απο τα ~120 που γραφονται καθε χρονο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alitis
Νεοφερμένος
vaggelis1984
Νεοφερμένος
δηλαδη με καθημερινο διαβασμα 2-3 ωρες και συνεχης παρακολουθηση των μαθηματων και διαλεξεων βγαινει σε 6 χρονια??
Με συστηματική δουλειά και διάβασμα μπορείς να τελειώσεις σε 5,5-6,5 έτη.
Σημειώση: 4 έτη στο Φυσικό Αθηνών δεν υπάρχουν.
Σχετικά με το βαθμό δυσκολίας της σχολής μπορείς να δεις πόσοι παίρνουν πτυχίο(συνολικά μπαινουν ~350 άτομα):
Ο Πίνακας που ακολουθεί δείχνει τον αριθμό των πτυχιούχων που αναδείχθηκαν στο χρονικό διάστημα 1996 - 2008.
* Αφορά ορκωμοσίες μέχρι την εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου 2009
Πηγή
ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2009-2010
https://www.cc.uoa.gr/physics/hellenic/ODHGOS%202009-10.doc
Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν και άτομα που δεν παίρνουν ΠΟΤΕ πτυχίο και δεν είναι ασήμαντα σε αριθμό.
- Για το Φυσικό ΑΘηνών έχω γράψει κάποια πράγματα εδώ:
- Ο Οδηγός σπουδών υπάρχει εδώ:
https://www.cc.uoa.gr/physics/helleni...%202009-10.doc
Επίσης υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία
"ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ "
που μπορεί να τη βρεις μπροστά σου μελλοντικά
https://www.cc.uoa.gr/physics/hellenic/anakoinoseis/grammateia.htm
ενδεικτικά κάποια από αυτά είναι:
- Υπολογιστική Φυσική». Το μάθημα αυτό καλύπτει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στο τρέχον πρόγραμμα και αφορούσε μεθόδους επίλυσηςφυσικών προβλημάτων με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.
[*]«Καταστάσεις και Ιδιότητες της Ύλης». Στο μάθημα αυτό μελετώνται οι ιδιότητες και οι διάφορες μορφές της ύλης στα πλαίσια της Κλασσικής Μηχανικής και Θερμοδυναμικής.
[*]«Φυσική Ημιαγωγών». Η εισαγωγή του λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα πουυπήρχε στα μαθήματα της Ηλεκτρονικής, που προαπαιτούσαν, για την πληρέστερη ανάπτυξή τους, γνώση της Φυσικής των Ημιαγωγών.
Οι κατευθύνσεις της σχολής:
- Αστροφυσική, Αστρονομία, Μηχανική
- Ηλεκτρονική/Υπολογιστές-Τηλεπικοινωνίες/Αυτοματισμός
- Φυσική Περιβάλλοντος-Μετεωρολογία
- Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων
- Φυσική Στερεάς Κατάστασης και ΕπιστήμηςΥλικών
- Εκπαίδευση
- Γενικός Κύκλος
Σημείωση: Υπάρχουν κατευθύνσεις που δεν συναντάς σε όλες τις σχολές.
και ορισμένα μεταπτυχιακά στα οποία έχεις πρόσβαση:
- Φυσική Συμπυκνωμένης Ύλης
- Πυρηνική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων
- Αστροφυσική, Αστρονομία και Μηχανική
- Φυσική Περιβάλλοντος
- Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία (Διατμηματικό με το Τμήμα Πληροφορικής)
- Ηλεκτρονικός Αυτοματισμός (Διατμηματικό με το Τμήμα Πληροφορικής)
- Ωκεανογραφία
- Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική
- Μικροηλεκτρονική
- Ναυτική και Θαλάσσια Τεχνολογία και Επιστήμη
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
δηλαδη με καθημερινο διαβασμα 2-3 ωρες και συνεχης παρακολουθηση των μαθηματων και διαλεξεων βγαινει σε 6 χρονια??
alitis
Νεοφερμένος
vaggelis1984
Νεοφερμένος
Με καθημερινό διάβασμα και σώστο πρόγραμμα θα το βγάλεις σε 4 χρόνια...αλλά οταν λέμε διάβασμα σαν τις πανελλήνιες μόνο που είναι διαφορετικός ο τρόπος διαβάσματος από το Λύκειο...
Καλό είναι να δίνουμε ρεαλιστικές πληροφορίες και να μην δημιουργούμε σύγχυση.
Ο alitis ρώτησε ειδικά για το Φυσικό Αθηνών.Όσοι σκοπεύουν να το επιλέξουν σαν τμήμα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα 4 έτη στο Φυσικό Αθηνών δεν υπάρχουν και είναι ένας μη ρεαλιστικός χρόνος (εκτός κάποιων εξαιρέσων που είναι εκτός ανταγωνισμού).
Ο χρόνος αποφοίτησης για τους "συνεπείς" φοιτητές είναι 5,5-6,5 έτη και είναι ένα από τα μεγάλα αρνητικά του τμήματος που ελπίζω μελλοντικά να αλλάξει.
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλό είναι να δίνουμε ρεαλιστικές πληροφορίες και να μην δημιουργούμε σύγχυση.
Ο alitis ρώτησε ειδικά για το Φυσικό Αθηνών.Όσοι σκοπεύουν να το επιλέξουν σαν τμήμα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα 4 έτη στο Φυσικό Αθηνών δεν υπάρχουν και είναι ένας μη ρεαλιστικός χρόνος (εκτός κάποιων εξαιρέσων που είναι εκτός ανταγωνισμού).
Ο χρόνος αποφοίτησης για τους "συνεπείς" φοιτητές είναι 5,5-6,5 έτη και είναι ένα από τα μεγάλα αρνητικά του τμήματος που ελπίζω μελλοντικά να αλλάξει.
To ίδιο και στο μαθηματικό Αθηνών απ ότι ακούω
Rosstrobon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μιας και μαθητής της Γ' Λυκείου φέτος και υποψήφιος πανελληνίων μια από τις σχολές που με ενδιαφέρουν πολύ,ή μάλλον η σχολή που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το Φυσικό.Ως λάτρης της φυσικής,αυτός ο κλάδος με σαγηνεύει και με κάνει να θέλω πολύ να ασχοληθώ με αυτόν.
Όμως έχω ακούσει τα χίλια μύρια που λένε,με συγκρουόμενες απόψεις.Να μιλήσω πρώτα από όλα ξεκάθαρα για το τι θέλω να κάνω.Έαν περάσω στο Φυσικό και τελειώσω θέλω να ασχοληθώ καθαρά με θέματα έρευνας στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό ενώ η προοπτική της διδασκαλίας δεν υπάρχει για εμένα και δεν την θέλω κιόλας.Ξέρω πως κάτι σαν αυτό που ζητάω στην Ελλάδα δύσκολα θα βρω δυστυχώς.
Έπειτα έχω ακούσει διάφορα για τα μαθήματα της σχολής και γενικότερα για την δυσκολία της.Ξέρω πως είναι μια δύσκολη σχολή που θέλει μελέτη και διάβασμα που με σωστές μεθόδους γίνεται σχετικά ευκολότερο το όλο θέμα.Ο καθηγητής μου στο σχολείο μου λέει πως δεν θα έχω πρόβλημα αλλά επίσης ακούω για πολύ καλή γνώση μαθηματικών και γενικότερα ότι δεν είναι όπως φαίνεται η σχολή.Όπως καταλαβαίνεται έχω ακούσει διάφορα που με βάζουν σε πολλές σκέψεις.
Έπειτα ας πούμε για τις σχολές.Οι 2 σχολές που με ενδιαφέρουν είναι του ΑΠΘ,δηλαδή της πόλης μου που από την μια δεν θέλω αν αποχωριστώ και μετά η σχολή των Ιωαννίνων που έχω ακούσει για αυτήν πάρα πολύ καλά λόγια.Επειδή ξέρω ότι σίγουρα θα υπάρχουν συμφορουμίτες φοιτητές και των 2 αυτών τμημάτων ας μας δώσουν τα φώτα τους για τα πάντα.
Επίσης θα ήθελα να μάθω και για την ζωή στα Γίαννενα γενικότερα.
Ευχαριστώ
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
η δυσκολία δεν πρέπει να σε απασχολεί αν αγαπάς τόσο τη φυσική,θα τα καταφέρεις αναμφίβολα.
Εύχομαι να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου και να ασχοληθείς με την έρευνα που αγαπάς και αν στο μέλλον δεν σου κάτσει μια χάρη μόνο,μην πας να γίνεις καθηγητής,είναι κρίμα εφόσον δεν το θέλεις πραγματικά, άφησέ το σε εμάς που γουστάρουμε.
Rosstrobon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι έγινε ρε παιδιά?Κανέναν άλλον φυσικό δεν έχουμε?
GNR
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Οι γνώσεις μαθηματικών που απαιτούνται για ένα Τμήμα Φυσικής σε πρώτη φάση είναι γνώσεις ολοκληρωτικού και διαφορικού λογισμού (πραγματική ανάλυση μιας μεταβλητής). Τα υπόλοιπα μαθηματικά, τα οποία θα χρειαστείς για προχωρημένη φυσική, θα τα διδαχτείς εν διάρκεια των σπουδών σου σε επιλεγμένες ενότητες μαθηματικών καθαρά προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τις ανάγκες της φυσικής (γιατί τα μαθηματικά ως γνωστό δεν περιορίζονται μόνο στις ενότητες εκείνες που χρειάζονται στην φυσική). Από εκεί και πέρα ένα καλό υπόβαθρο μαθηματικών από το σχολείο (λύκειο) βοηθάει στο καθαρά μαθηματικό μέρος μιας άσκησης το οποίο μπορεί να περιέχει κάποιον αριθμητικό υπολογισμό που να απαιτεί επιδερμικά κάποιες επιλεγμένες γνώσεις λυκειακής άλγεβρας (π.χ. τριγωνομετρία, λογάριθμοι, πολυώνυμα) ακόμη και αυτά τα θέματα που θεωρούνται εκτός διδακτέας ύλης στο λύκειο.
Από εκεί και πέρα για τα άλλα θέματα που ρωτάς, δεν έχω άποψη αλλά να ξέρεις ότι σχολή θετικών με εξ' αποστάσεως παρακολούθηση δεν βγαίνει εκτός και αν έχεις άλλα μέσα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GNR
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.