Διαβαστερός
Νεοφερμένος
Ο Διαβαστερός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

30-07-11

15:54
Φέτος (σχ. έτος 2011-2012) αποφοιτώ απο το λύκειο και είμαι σίγουρος ότι θέλω να σπουδάσω Φιλοσοφία. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι δεν ξέρω ακόμα πού. Ίσως χρειαστεί να παρακολουθήσω κάποιο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα (εξαιτίας οικονομικής δυσχέρειας), αλλά θέλω οπωσδήποτε οι μεταπτυχιακές (και μακάρι και οι διδακτορικές, αν φανώ ικανός) σπουδές να γίνουν στο εξωτερικό.
Δεν μπορώ όμως να βρω πού θα σπουδάσω τελικά, και είναι ανάγκη να το γνωρίζω, καθώς πρέπει να μάθω και τη γλώσσα της χώρας αυτής όπου θα σπουδάσω [είμαι πεπεισμένος ότι θα χρειαστεί να μάθω και τρίτη ξένη γλωσσα, και αυτό δεν με πτοεί, τουναντίον, για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου (κατέχω το FCE στα αγγλικά και το Zertifikat Deutsch, δηλ. Β1, στα γερμανικά)]. Με μια εκτενή αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν βρήκα κάποια χώρα, ή, έστω, κάποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που να φημίζεται για το επίπεδο σπουδών στον τομέα της Φιλοσοφίας.
Σκεφτόμουν αρχικά τη Γαλλία, εξαιτίας του διαφωτισμού, αλλά και του όλου γαλλικού κουλτουριάρικου πνεύματος, έπειτα, όμως, σκέφτηκα και την Ιταλία λόγω του Eco. Και μετά ... μπερδεύτηκα!!!
Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις, ενδεχόμενες, απαντήσεις!
Δεν μπορώ όμως να βρω πού θα σπουδάσω τελικά, και είναι ανάγκη να το γνωρίζω, καθώς πρέπει να μάθω και τη γλώσσα της χώρας αυτής όπου θα σπουδάσω [είμαι πεπεισμένος ότι θα χρειαστεί να μάθω και τρίτη ξένη γλωσσα, και αυτό δεν με πτοεί, τουναντίον, για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου (κατέχω το FCE στα αγγλικά και το Zertifikat Deutsch, δηλ. Β1, στα γερμανικά)]. Με μια εκτενή αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν βρήκα κάποια χώρα, ή, έστω, κάποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που να φημίζεται για το επίπεδο σπουδών στον τομέα της Φιλοσοφίας.
Σκεφτόμουν αρχικά τη Γαλλία, εξαιτίας του διαφωτισμού, αλλά και του όλου γαλλικού κουλτουριάρικου πνεύματος, έπειτα, όμως, σκέφτηκα και την Ιταλία λόγω του Eco. Και μετά ... μπερδεύτηκα!!!
Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις, ενδεχόμενες, απαντήσεις!
Φιλικά,
Διαβαστερός
Διαβαστερός
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.