Διαβαστερός
Νεοφερμένος
Δεν μπορώ όμως να βρω πού θα σπουδάσω τελικά, και είναι ανάγκη να το γνωρίζω, καθώς πρέπει να μάθω και τη γλώσσα της χώρας αυτής όπου θα σπουδάσω [είμαι πεπεισμένος ότι θα χρειαστεί να μάθω και τρίτη ξένη γλωσσα, και αυτό δεν με πτοεί, τουναντίον, για να πραγματοποιήσω το όνειρο μου (κατέχω το FCE στα αγγλικά και το Zertifikat Deutsch, δηλ. Β1, στα γερμανικά)]. Με μια εκτενή αναζήτηση στο διαδίκτυο, δεν βρήκα κάποια χώρα, ή, έστω, κάποιο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που να φημίζεται για το επίπεδο σπουδών στον τομέα της Φιλοσοφίας.
Σκεφτόμουν αρχικά τη Γαλλία, εξαιτίας του διαφωτισμού, αλλά και του όλου γαλλικού κουλτουριάρικου πνεύματος, έπειτα, όμως, σκέφτηκα και την Ιταλία λόγω του Eco. Και μετά ... μπερδεύτηκα!!!
Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις, ενδεχόμενες, απαντήσεις!
Διαβαστερός
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
geobai
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Διαβαστερός
Νεοφερμένος
Καλησπέρα σου.Αν θέλεις απλώς να κοιτάξεις και από Αγγλία μεριά δες εδώ https://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings?s=Philosophy
Δεν είχα σκεφτεί ποτέ την Αγγλία. Πολύ καλές αξιολογήσεις. Σε ευχαριστώ πολύ, θα το ερευνήσω!
Kαι Γερμανία λέει για φιλοσοφία.Γερμανοί φιλόσοφοι Σοπενχάουερ,Γκαίτε και τα λοιπά.Αφού ξέρεις και την γλώσσα...Εχω ακούσει έχει καλές φιλοσοφικές σχολές πχ Χαιδελβέργη.Αλλά και η Ελλαδίτσα μια χαρά είναι πιστεύω
Σαφώς και υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Γερμανοί φιλόσοφοι, και είναι θετικό στοιχείο το γεγονός ότι γνωρίζω ήδη τη γλώσσα, έστω σε χαμηλό επίπεδο, και δεν θα ξεκινήσω από το μηδέν, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι το εγγυημένα υψηλό επίπεδο σπουδών. Θα ψάξω, πάντως, και για τη Χαιδελβέργη. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις.
Όσον αφορά την Ελλάδα, μετά βίας (τρόπος του λέγειν) θα μείνω εδώ για το προπτυχιακό. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τη χώρα μου και αν τα πράγματα λειτουργούσαν ορθά, αξιοκρατικά κ.τ.λ. και ήμουν σίγουρος για το επίπεδο των σπουδών, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μείνω εδώ. Αλλά με την παρούσα κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο...
Civilara
Περιβόητο μέλος
https://www.adip.gr/eks/Aristoteleion_External_Evaluation_Report FINAL.pdf
Η έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών (Νοέμβριος 2013):
https://www.adip.gr/eks/Final Report_Department of Philosophy_University of Patras.pdf
Η έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του τμήματος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Δεκέμβριος 2013):
https://www.adip.gr/eks/UniCrete_PgilosophySocialStudies_2013.pdf
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sophiex97
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9
Διάσημο μέλος
Γεια σας, πέρασα στο για φιλοσοφικων και κοινωνικών σπουδών παρόλο που ήθελα παιδαγωγικο δημοτικής εκπαιδευσης. Θα ήθελα να μου πείτε το κατα ποσο η σχολη ειναι καλη και τι επάγγελματικες προοπτικές εχω. Ακομα μπορεις να εργαστεις και ως κοινονιωλογος βγαίνοντας απο την σχολη; Ισχύει οτι μπορεις να πας πιο εύκολα ψυχολογια λόγω των μαθημάτων; Εξαρχής ήθελα παιδαγωγικο οποτε θα μου προτείνατε να βγάλω την σχολη και με κατατακτηριες να πάω για δασκάλα; Με τους διορισμούς τι γινεται όμως; Υπαρχει μέλλον; Ευχαριστω!
Επαγγελματική αποκατάσταση στο ελληνικό δημόσιο δεν υπάρχει θα κοιτάξεις εαν θα διοριστείς σε κάποιο ιδιωτικό δημοτικό σχολείο αφου τελειώσεις το παιδαγωγικό και εαν βρείς ιδιωτικό δημοτικό να προσλαμβάνει προσωπικο έτσι πως τα έχουν κάνει με την ιδιωτική εκπαίδευση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sophiex97
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...