deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτά μου είπε, αυτά σου μεταδίδω. Δεν έχω λόγο να τρολλάρω...
Οκ, απλά δεν έχω γνωστό στο Πόρτσμουθ και δε ξέρω τι παίζει εκεί συγκεκριμένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
native_swimmer
Νεοφερμένος
Αρχικά σας χαιρετώ μιας και είμαι καινούριος στο φόρουμ.
Στο θέμα μας τώρα. Με ενδιαφέρει η ιατρική, απίστευτη τρέλα ... , όμως δεν κατάφερα να την πιάσω και για μια ακόμη χρονιά... Πέρυσι πέρασα στη μοριακή βιολογία και γενετική (17.500 μόρια), φέτος έπιασα 18.100 μόρια. Ήθελα να δώσω δεύτερη φορά και για το γαμώτο, αλλά ένας παράγοντας, "θηλυκός", με άφησε πάλι απ'έξω. Από την προηγούμενη χρονιά η γονείς μου μου πρότειναν να πάω αγγλία και δεν ήθελα, φέτος όμως άρχισα να το σκέφτομαι. Δεν ξέρω τι να κάνω τελικά. Το σχέδιό μου είναι πτυχίο ΜΒΓ και στη συνέχεια, κατατακτήριες για ιατρική... Δεν ξέρω αν αξίζει να φάω τα χρόνια μου εδώ ή να πάω Αγγλία... Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υ.Γ. Επιτέλους έφτασα τα 150 μηνύματα. Πάμε για νέο avatar!!!!
native_swimmer
Νεοφερμένος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
Zod
Δραστήριο μέλος
Λοιπόν, παιδιά, επειδή το θέμα είναι "Ελλάδα ή Αγγλία" θα σας υποβάλλω και εγώ τον προβληματισμό μου.
Αρχικά σας χαιρετώ μιας και είμαι καινούριος στο φόρουμ.
Στο θέμα μας τώρα. Με ενδιαφέρει η ιατρική, απίστευτη τρέλα ... , όμως δεν κατάφερα να την πιάσω και για μια ακόμη χρονιά... Πέρυσι πέρασα στη μοριακή βιολογία και γενετική (17.500 μόρια), φέτος έπιασα 18.100 μόρια. Ήθελα να δώσω δεύτερη φορά και για το γαμώτο, αλλά ένας παράγοντας, "θηλυκός", με άφησε πάλι απ'έξω. Από την προηγούμενη χρονιά η γονείς μου μου πρότειναν να πάω αγγλία και δεν ήθελα, φέτος όμως άρχισα να το σκέφτομαι. Δεν ξέρω τι να κάνω τελικά. Το σχέδιό μου είναι πτυχίο ΜΒΓ και στη συνέχεια, κατατακτήριες για ιατρική... Δεν ξέρω αν αξίζει να φάω τα χρόνια μου εδώ ή να πάω Αγγλία... Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας...
Εγώ νομίζω πως καλύτερα να πας Αγγλία πλέον! 3η φορά μου ακούγεται πολύ =/ Αν και η ξαδέρφη μου έδωσε 3 φορές για να μπει Ιατρική ... Ανάλογα με το κόλλημα πάντα.
nikolas17
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπόν, αυτό που με κάνει διστακτικό είναι ότι, αν και δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τα αγγλικά, με τρομάζει το διάβασμα σε μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική μου.
Θα συνηθίσεις. Αν έχεις ήδη υπόβαθρο (πχ κάποιο πτυχίο ή ικανοποιητική γνώση αγγλικών) σαφώς και θα είναι πιο εύκολα. Εάν πάλι "δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα" καλύτερα να το ξανά-σκεφτείς. Η (ιατρική) ορολογία συνηθίζεται πιστεύω. Το κύριο όμως νομίζω ότι είναι οι υπάρχουσες γνώσεις Αγγλικών που έχεις.
native_swimmer
Νεοφερμένος
Θα συνηθίσεις. Αν έχεις ήδη υπόβαθρο (πχ κάποιο πτυχίο ή ικανοποιητική γνώση αγγλικών) σαφώς και θα είναι πιο εύκολα. Εάν πάλι "δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα" καλύτερα να το ξανά-σκεφτείς. Η (ιατρική) ορολογία συνηθίζεται πιστεύω. Το κύριο όμως νομίζω ότι είναι οι υπάρχοντες γνώσεις Αγγλικών που έχεις.
Ελπίζω να δεχτείς μια μικρή διόρθωση... "υπάρχουσες γνώσεις"
Τα αγγλικά μου είναι πολύ καλά... Θα το σκεφτώ...
Ευχαριστώ πολύ παιδιά...:thanks:
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
zoupal
Νεοφερμένος
πειτε μου την γνωμη σας>> ευχαριστω:thanks:
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
efim18
Νεοφερμένος
εγω λεω να πας εξω..θα εχεις και το πλεονεκτημα της γλωσσας...ειναι ενα ερωτημα που με βασανιζει εδω και καιρο..αγγλια ή ελλαδα? εδωσα για αρχιτεκτονικη εδω αλλα για λιγο δεν την πιανω..περναω σε διαφορες αλλες σχολες αλλα δεν μου αρεσουν και πολυ..ετσι μου ειπαν οι γονεις μου ή να ξαναδωσω ή να παω στην αγγλια..(το πρωτο δεν το θελω). Μπορω να γραφτω και σε τει σχετικα με την αρχιτεκτονικη και απο εκει να δωσω κατατακτηριες για αρχιτεκτονικη αλλα δεν ξερω τί ειναι καλυτερο..
πειτε μου την γνωμη σας>> ευχαριστω:thanks:
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλύτερα ως προς τί ακριβώς;Για την ακρίβεια τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλύτερα από τα ξένα στα οποία γίνεται δεκτή η μάζα των ελλήνων φοιτητών,τα οποία βρίσκονται σε κάτι χαζοπόλεις 2.000 κατοίκων.
Πάντως δε σκέφτεσαι να περάσεις πανελλήνιες;Ποιο εύκολο από το να τα ψάχνεις όλα αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Καλύτερα ως προς τί ακριβώς;
- υψηλή ποιότητα και υψηλό επίπεδο παρεχόμενων γνώσεων
- δυσκολία διδαχθείσας ύλης
- επιστημονική προσέγγιση της επιστήμης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
euler92
Νεοφερμένος
Για εμένα δεν είναι ίσα κι όμοια ο γιατρός που σπούδασε στην Ελλάδα με αυτόν που αγόρασε ένα πτυχίο από το Chichikeliman high College της Ουαλίας.
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Ναι, οκ παιδιά. Να περάσουμε και στην πράξη τώρα;
Ποια πράξη; Όταν για να κατανοήσεις και να περάσεις το μάθημα στο Ελλην.Πανεπιστήμιο, διαβάζεις από ξενόγλωσσα ακριβά και καλά βιβλία θετικών επιστημών λόγω εξεζητημένης δύσκολης ύλης που διδάσκεσαι, την οποία δεν καλύπτει η ελληνική βιβλιογραφία, πού ακριβώς υστερούμε; Αφού μιλάμε για πλήρη ταύτιση επιστήμης και ύλης με το εξωτερικό (καλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού) από όλες τις πλευρές. Ή σπουδάζεις κάτι σωστά ή όχι. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Είτε είσαι Ελλάδα, είτε Ιαπωνία, είτε ΗΠΑ...
maria801
Νεοφερμένος
Δεν θελω να σπουδασω αγγλια απλως για να σπουδασω αγγλια ! Εννοειται οτι θελω να παω σε καποιο καλο πανεπιστημιο. Εεεεε αμα παω σε καποιο σε μια πολη των 2000 κατοικων δεν εχει και νοημα, ετσι; Τσαμπα ο κοπος ! Οσο για το "πιο ευκολο απο το να ψαχνω ολα αυτα" χρονο εχω !!Για την ακρίβεια τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλύτερα από τα ξένα στα οποία γίνεται δεκτή η μάζα των ελλήνων φοιτητών,τα οποία βρίσκονται σε κάτι χαζοπόλεις 2.000 κατοίκων.
Πάντως δε σκέφτεσαι να περάσεις πανελλήνιες;Ποιο εύκολο από το να τα ψάχνεις όλα αυτά.
koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Ρε συ, την ελληνική βιβλιογραφία ποιοι την απαρτίζουν; Δεν είναι οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί; Άρα οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί κρίνονται ακατάλληλοι από σένα (κι όχι μόνο). Δεν μιλάω για το επίπεδο σπουδών, αλλά για τη γενική εικόνα (κτιριακές εγκαταστάσεις, εκπαιδευτικό προσωπικό, φοιτητές... ).Ποια πράξη; Όταν για να κατανοήσεις και να περάσεις το μάθημα στο Ελλην.Πανεπιστήμιο, διαβάζεις από ξενόγλωσσα ακριβά και καλά βιβλία θετικών επιστημών λόγω εξεζητημένης δύσκολης ύλης που διδάσκεσαι, την οποία δεν καλύπτει η ελληνική βιβλιογραφία, πού ακριβώς υστερούμε; Αφού μιλάμε για πλήρη ταύτιση επιστήμης και ύλης με το εξωτερικό (καλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού) από όλες τις πλευρές. Ή σπουδάζεις κάτι σωστά ή όχι. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Είτε είσαι Ελλάδα, είτε Ιαπωνία, είτε ΗΠΑ...
nPb
Επιφανές μέλος
Ρε συ, την ελληνική βιβλιογραφία ποιοι την απαρτίζουν; Δεν είναι οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί; Άρα οι ίδιοι οι πανεπιστημιακοί κρίνονται ακατάλληλοι από σένα.
Α). Η ελληνική βιβλιογραφία στις θετικές/ τεχνολογικές επιστήμες διαμορφώνεται σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα ή αποτελείται από μεταφράσεις ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας για τις ακαδημαϊκές και ευρευνητικές ανάγκες της χώρας μας. Όμως σε κάποια Ελληνικά Πανεπιστήμια, κάποιοι καθηγητές διδάσκουν πράγματα έτη φωτός πιο σύγχρονα από την υπάρχουσα ελληνόγλωσση βιβλιογραφία, οπότε ο ενδιαφερόμενος (φοιτητής, ερευνητής, καθηγητής,...) ψάχνει στην πηγή της επιστήμης (ξενόγλωσση βιβλιογραφία) και έτσι συμβαδίζει ή υπερτερεί σε εύρος και βάθος γνώσεων από έναν συνάδελφο του εξωτερικού (αν και αυτό έχει να κάνει με το πόσο ψάχνεται ο ενδιαφερόμενος).
Β). Το διδακτικό-ακαδημαϊκό προσωπικό (ΔΕΠ) στην Ελλάδα (εκτός στοιχειωδών μειοψηφιών λόγω κομματικής σφραγίδας) είναι πολύ υψηλού επιπέδου και επιστημονικού-ερευνητικού κύρους. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αποφοιτήσει με άριστα (βαθμό 10! - ακατόρθωτο για τον μέσο ανθρώπινο νου) από Πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού, ήταν άριστοι αρίστων ως διδακτορικοί υπότροφοι υπό επίβλεψη και Νομπελίστων Καθηγητών (θετικές επιστήμες). Έχουν διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε καλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε ερευνητικά κέντρα,...εν ολίγοις έχουν αρκετές περγαμηνές και διακρίσεις που η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ούτε καν μπορεί να φανταστεί.
Γ). Το επίπεδο πέφτει, επειδή το χάσμα γνώσεων καθηγητών και φοιτητών είναι τεράστιο.
Όπως προείπα, υστερούμε μόνο στην βιτρίνα (σύγχρονα κτήρια) αλλά και σε χρηματοδότηση (για εργαστήρια σύγχρονα,..κτλ). Υστερούμε και σε αγορά εργασίας. Η Ελλάδα είναι μια ψευτο-κομμουνιστική ή ψεύτο-σοσιαληστρική χώρα με μηδενική βιομηχανία και ανύπαρκτες σύχρονες υπηρεσίες (κεφάλαιο).
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.