thanoukos
Νεοφερμένος
Οι εκτιμήσεις δε μου εξασφαλίζουν μέχρι στιγμής την εισαγωγή μου στους ΗΜΜΥ του Ε.Μ.Π. οπότε είναι πιθανό να περάσω στην αντίστοιχη του ΑΠΘ.Θα ήθελα πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις περιοχές αναζήτησης σπιτιού και όποια άλλη συμβουλή έχετε να μου δώσετε ως προς αυτό.Επικοινωνώντας με φίλο μου,μου τόνισε τα εξής:
-Να μην αναζητήσω σπίτι γύρω από την Πλατεία Δικαστηρίων
-Μόνο αν είμαι απελπισμένος(π.χ. δεν έχω βρει πουθενά αλλού) να αναζητήσω σπίτι στην Άνω Πόλη καθώς έχει αρκετό περπάτημα.
-Στη Ροτόντα έτσι κι έτσι,λόγω των υψηλών ενοικίων.
-Να προτιμήσω με τα χίλια σπίτι στις εξής περιοχές:40 Εκκλησίες,Αγία Τριάδα(Τούμπα),Τριανδρία.
Ποια η γνώμη σας ρε παιδιά για τις προτάσεις του φίλου μου;
Επειδή είμαι πάνω από 650 χιλιόμετρα μακριά από Θεσσαλονίκη(κάτι λιγότερο από 7 ώρες με αυτοκίνητο),μόλις τοιχοκολληθούν οι βάσεις στον πίνακα ανακοινώσεων,αν και εφόσον έχω περάσει Θεσσαλονίκη πρέπει να φύγω σφαίρα,μήπως και προλάβω κάτι καλό.Οπότε,θα ήθελα τουλάχιστον να ξέρω πού ψάχνω και όχι να τριγυρνώ τυχαία.
ΥΓ:Πολύ κατατοπιστικός ο χάρτης παραπάνω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Ανω Πόλη να δεις αλλα αν είναι χαμηλά, όχι πολύ ψηλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
werip
Εκκολαπτόμενο μέλος
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Emilouko
Περιβόητο μέλος
Μια φίλη μου ψάχνει σπίτι Μαρτίου,Δελφών και εκεί γύρω.Περνάνε πολλά λεωφορεία από εκεί και έχει βρει αρκετά σπίτια σε πολύ καλή κατάσταση με το φθηνότερο στα 170 και το ακριβότερο 250.Νομίζω ότι είναι καλή περίπτωση!
και γω στις ιδιες περιοχες εψαχνα μ ενα φιλο και βρηκαμε αρκετα
https://www.xe.gr/property/enoikiaseis|katoikies|25is-martiou|68650534.html
Socrates ... 99
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπέρα και από μεναα !! παιδια εγω μαλλον περναω σινδο ..θελω να μεινω όμως κεντρο θεσσ. αυτά π θελω να ρωτησω είναι καταρχας ..η λεωφόρος στρατου είναι καλη περιοχη ?? και η πλατεια αντιγονιδων ?? κ πιστευετε ότι όταν βγουν οι βασεισ επειδή θα ανεβω μετα από 2 μερες θα υπαρχουν πολλα ενοικιαστηρια η θα πρεπει να παω σε μεσιτικο ?
Αν διαλέξεις Λεωφόρο Στρατού να ξέρεις ότι είναι αρκετά καλή περιοχή και η συγκοινωνία είναι βολική καθώς αρκετά λεωφορεία του ΟΑΣΘ περνάνε απ'εκεί. Απλά επειδή θα είσαι στο ΤΕΙ στην Σίνδο να ξέρεις πως θα πρέπει να ξεκινάς τουλάχιστον 50 λεπτά πριν το μάθημα προκειμένου να φτάσεις έγκαιρα. Πλατεία Αντιγονιδών έχεις το καλό ότι είσαι κοντά στον Σταθμό στα τρένα αλλά γενικά η περιοχή εκεί δεν είναι και η "καλύτερη" σε θέμα ασφάλειας. Όσο για το αν ανέβεις 2 μέρες μετά δεν θα βρεις και τέλεια σπίτια αλλά σίγουρα θα υπάρχουν καλές περιπτώσεις ακόμη και θα σου πρότεινα αν μπορέσεις να βρεις ενοικιαστήριο.
LittleMrsMonkey
Νεοφερμένος
2.Ξερει κάποιος ενα σάιτ για τα δρομολόγια των λεωφορείων,κυρίως για το Αριστοτέλειο,επειδή δε μπορω να βγάλω άκρη με αυτό του ΟΑΣΘ.
Emilouko
Περιβόητο μέλος
life12
Πολύ δραστήριο μέλος
κ σε οσουσ βρηκαν σπιτι
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ τελικά βρήκα στην Ευαγγελίστρια.Είχαν μείνει ελάχιστα.Γκαρσονιέρα, δίχωρη επιπλωμένη, ατομικη θερμανση φυσικου αεριου.Μου άρεσε αρκετά. ^^
Δυο φίλες μου θα πάνε να ψάξουν αφού ανακοινωθούν οι βάσεις... Θα έχει μείνει τίποτα;
Μπράβο σου,τα καλύτερα έρχονται!
Alireza
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ τελικά βρήκα στην Ευαγγελίστρια.Είχαν μείνει ελάχιστα.Γκαρσονιέρα, δίχωρη επιπλωμένη, ατομικη θερμανση φυσικου αεριου.Μου άρεσε αρκετά. ^^
Ωωω καλορίζικο. Με το καλό! Το έφτιαξες κιόλας;
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
lena1992
Νεοφερμένος
Αν διαλέξεις Λεωφόρο Στρατού να ξέρεις ότι είναι αρκετά καλή περιοχή και η συγκοινωνία είναι βολική καθώς αρκετά λεωφορεία του ΟΑΣΘ περνάνε απ'εκεί. Απλά επειδή θα είσαι στο ΤΕΙ στην Σίνδο να ξέρεις πως θα πρέπει να ξεκινάς τουλάχιστον 50 λεπτά πριν το μάθημα προκειμένου να φτάσεις έγκαιρα. Πλατεία Αντιγονιδών έχεις το καλό ότι είσαι κοντά στον Σταθμό στα τρένα αλλά γενικά η περιοχή εκεί δεν είναι και η "καλύτερη" σε θέμα ασφάλειας. Όσο για το αν ανέβεις 2 μέρες μετά δεν θα βρεις και τέλεια σπίτια αλλά σίγουρα θα υπάρχουν καλές περιπτώσεις ακόμη και θα σου πρότεινα αν μπορέσεις να βρεις ενοικιαστήριο.
Σ ευχαριστωωωω
xraxra
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οταν λέτε για ατομική θέρμανση ότι είναι καλύτερα(πχ. φυσικό αέριο) πληρώνεις μόνο ότι καταναλώνεις ή πληρώνεις και ένα μέρος πχ. 10% ή 20% από το συνολικό ποσό της δαπάνης θέρμανσης?
Θυμάμαι πρίν 10 χρόνια που μέναμε σε πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου και ήταν το πετρέλαιο πχ. 300 ευρώ,τότε το 20% δηλαδή 60 ευρώ το χρεωνότανε όλοι ισόποσα(60/6 διαμερίσματα=10 ευρώ ο καθένας) και μετά τα υπόλοιπα 240 ευρώ πηγαίνανε βάσει κατανάλωσης.
Τι ισχύει τώρα?
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης
Παιδιά καλημέρα.
Οταν λέτε για ατομική θέρμανση ότι είναι καλύτερα(πχ. φυσικό αέριο) πληρώνεις μόνο ότι καταναλώνεις ή πληρώνεις και ένα μέρος πχ. 10% ή 20% από το συνολικό ποσό της δαπάνης θέρμανσης?
Θυμάμαι πρίν 10 χρόνια που μέναμε σε πολυκατοικία με αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου και ήταν το πετρέλαιο πχ. 300 ευρώ,τότε το 20% δηλαδή 60 ευρώ το χρεωνότανε όλοι ισόποσα(60/6 διαμερίσματα=10 ευρώ ο καθένας) και μετά τα υπόλοιπα 240 ευρώ πηγαίνανε βάσει κατανάλωσης.
Τι ισχύει τώρα?
Ευχαριστώ
Στην αυτόνομη θέρμανση πολυκατοικίας (είτε με φυσικό αέριο είτε με πετρέλαιο) εκτός από τις ώρες που έκαψες, πληρώνεις και ένα ποσό για πάγιο το οποίο μοιράζεται ανάλογα των χιλιοστών θέρμανσης που έχει το κάθε διαμέρισμα. Δεν είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα 40τμ να πληρώνει το ίδιο πάγιο με ένα διαμέρισμα 100τμ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xraxra
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στην αυτόνομη θέρμανση πολυκατοικίας (είτε με φυσικό αέριο είτε με πετρέλαιο) εκτός από τις ώρες που έκαψες, πληρώνεις και ένα ποσό για πάγιο το οποίο μοιράζεται ανάλογα των χιλιοστών θέρμανσης που έχει το κάθε διαμέρισμα. Δεν είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα 40τμ να πληρώνει το ίδιο πάγιο με ένα διαμέρισμα 100τμ.
Αρα ισχύει ότι ήξερα από παλιά ,σύμφωνα με το παράδειγμα που έδωσα.
Guest 699855
Επισκέπτης
xraxra
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι, μόνο που το πάγιο δεν χρεώνεται ισόποσα όπως είπες αλλά ανάλογα με τα χιλιοστά θέρμανσης που έχει κάθε διαμέρισμα (μεγαλύτερο διαμέρισμα- περισσότερα χιλιοστά).
Εχεις δίκαιο,πάει με τα χιλιοστά.
Nancy2
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 130 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- BiteTheDust
- Helen06
- XRY
- Annts
- chester20080
- marina.marina
- Unboxholics
- eww1qewqeqweqw
- Joji
- Ωχ ωραίο σύστημα
- Claire05
- Eirinakiii8
- AggelikiGr
- xanthippiad
- kasl178
- astroskoni
- phoni
- dmav
- thesecretfemme
- eirinipap
- ειδήμων
- Frozensun
- angel27_
- P.Dam.
- sophiaa
- constansn
- Nic Papalitsas
- aggorf
- ΘανάσοςG4
- Obi-Wan Kenobi
- Than003
- Mewmaw
- AnnaRd
- panaman
- Praxis
- jimis2001
- Ness
- Νικολινα
- Abiogenesis
- Nala
- ilias_21
- Magigi
- charmander
- pannnos1992
- Kostas_Athens
- nearos
- dim6
- giota.kat
- ggl
- Vickyoustgl
- Nikoleta_Giann
- Cheryl
- heo12345
- maria20
- kiyoshi
- Nefeloula
- neste
- victor 21
- TheodoraNt
- dim92
- kostas1233
- Thoba19
- CuHg
- lnesb
- Panos blg
- Tommy_civil
- Rene2004
- Φινεύς
- Ν.Χ.
- Ggpg
- lenypap
- Marianna35
- Ryuzaki
- Unseen skygge
- tsiobieman
- Slytherin
- iminspain
- Trolling Stones
- stefan
- Viedo
- Elena78
- giannhs2001
- γιω99
- Αλκης Κ.
- J.Cameron
- Κλημεντίνη
- jj!
- azula
- Ψηλέας
- hirasawayui
- Belle26
- Athens2002
- Markaf
- Γιοκα
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.