tiffanykal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
καλά ο σπιτονοικοκύρης σου είναι πολύ πούστης,γαμώ τα λεφτά τους.Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε σε τι απάνθρωπη και φιλοχρήματη κοινωνία ζούμε που η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι άγνωστες λέξεις. Στο διάολο αυτό το ηλίθιο κράτος και οι νόμοι των ηλιθίων.
Πολλές οικογένειες εξαρτιόνται από ένα ενοίκιο για να ζήσουν (δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων πλούσιοι) για αυτό το λόγο θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση στον σπιτονοικοκύρη τουλάχιστον 2 ενοίκια πριν να ελευθερωθεί το σπίτι.
Επίσης δε πρέπει να τα ισοπεδώνεις όλα.
Σε αυτή την περίπτωση οι νόμοι αυτού του ηλίθιου κράτους προστατεύουν τον ενοικιαστή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelin19
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν αντιλεγω για τους ιδιοκτητες....αλλα προεκυψαν προβληματα...κ εμεισ νοικιαζουμε ενα ακινητο αλλα δεν κανουμε κ ετσι....δειχνουμε λιηγ κατανοηση..........
fockos
Επιφανές μέλος
Σου πα τι θα κάνεις αρχικά πάρε τηλέφωνο εδώειναι ανενδοτος...φωναζε το τηλ....κ δεν ξερω πλεον τι να κανω????
Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών Κατοικιών
210-5231848, 210-5229720, 210-5246982
πες τους την περίπτωση σου και αν σε προστατεύει ο νόμος (ή τι μπορείς να κάνεις)
Δε το έλεγα σε έσενα αλλά για τον Χρήστο που τα ισοπέδωσε όλαδεν αντιλεγω για τους ιδιοκτητες....αλλα προεκυψαν προβληματα...κ εμεισ νοικιαζουμε ενα ακινητο αλλα δεν κανουμε κ ετσι....δειχνουμε λιηγ κατανοηση..........
σου το λέω απλά εσένα σε προστατεύει ο νόμος αυτόν δε τον προστατεύει και θέλει να σε ψαρώσει.
Ας τον να φωνάζει
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Γεια σας παιδια......εχω σοβαρο προβλημα με τον σπιτονοικοκιρη μου....εχω κανει συμβολαιο 2ετες για ενα σπιτι το οποιο ειναι ακριβο κ αδυνατω να το πληρωσω....κ φευγω στους 9 μηνες....πηρα τηλ τον σπιτονοικοκυρη μου,κ δεν ειναι διατεθημενος να με αφησει να φυγω απο κει..κ αναγκαστηκα εβαλα δικηγορο...πειτε μου τι πρεπει να κανω????? σας παρακαλω πολυ!!!!!!!!!!!!!!! ειμαι σε απελπιστικη κατασταση....
Απλά έχε υπόψιν ότι το συμβόλαιο ενοικίασης βάσει νόμου έχει ισχύ κατ' ελάχιστον 3 έτη.
danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος
Το συμβολαιο σε ποιανου ονομα ειναι¨? Αν ειναι στο δικο σου κ δεν εχεις κατι στο ονομα σου (π.χ. σπιτι,αυτοκινητο)τοτε τι θα σου κανει? Θα σε παει δικαστικως αλλα "ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος" Αν ομως ειναι στου πατερα σου η στης μητερας σου. τοτε μπορει να διεκδικησει ολα τα νοικια μεχρι τη ληξη της 2ετιας,ετσι λεει ο νομος (εχω γονεις δικηγορους κ τακουω συνεχεια!!!) Αληθεια ποσο ειναι το νοικο?Δεν γινεται να του ζητησεις μια μειωση? ή να του βρεις καποιο αλλο ατομο?Γεια σας παιδια......εχω σοβαρο προβλημα με τον σπιτονοικοκιρη μου....εχω κανει συμβολαιο 2ετες για ενα σπιτι το οποιο ειναι ακριβο κ αδυνατω να το πληρωσω....κ φευγω στους 9 μηνες....πηρα τηλ τον σπιτονοικοκυρη μου,κ δεν ειναι διατεθημενος να με αφησει να φυγω απο κει..κ αναγκαστηκα εβαλα δικηγορο...πειτε μου τι πρεπει να κανω????? σας παρακαλω πολυ!!!!!!!!!!!!!!! ειμαι σε απελπιστικη κατασταση....
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεις να φυγεις οποτε θες και να σπασεις το συμβολαιο(με καποια επιφυλαξη αυτο)... το συμβολαιο δεν σε δεσμευει στο παραμεινεις στο σπιτι για το χρονικο διαστημα το οποιο ειχατε ορισει,αλλα στο να μη μπορει καποιος αλλος να σε πεταξει εξω απτο σπιτι με το ετσι θελω!
όταν κάνεις συμβόλαιο δίνεις 2 ενοίκια στις περισσοτερες περιπτωσεις..ένα μπρος και ενα πισω που λενε
το πισω το δινεις γι αυτον ακριβως το λογο για να καλυφτει ο ιδιοκτητης σε περιπτωση που φυγεις πριν την ληξη του συμβολαιου.... μπορεις δηλαδη να αποχωρησεις απτο σπιτι οποτε θες (και ας σου λει οτι ναναι) αλλα θα επιβαρυνθεις το ενοικιο αυτο,την εγγυηση
Θα μπορουσες να ζητησεις πισω και λεφτα εφοσον ειχες πληρωσει εγγυηση,αν και δεν νομιζω οτι θα στα εδινε αποτι καταλαβα
Διαβασε παντως το συμβολαιο το οποιο ειχες υπογραψει για τυχον λεπτομερειες που δεν ειχες προσεξει!
danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεις να φυγεις ,αλλα πρεπει να πληρωσεις τα υπολοιπα νοικια μεχρι τη ληξη της 2ετιας. Οσο για τα 2 νοικια που δινονται μπροστα ειναι για να μπορει ο ιδιοκτητης να πληρωσει τυχον απληρωτους λογαριασμους που αφησε φευγοντας ο ενοικιαστης με τη ληξη του συμβολαιου. Αν δεν υπαρχουν τοτε η εγγυηση επιστρεφεται,βεβαια συνηθως με την εγγυηση καλυπτονται οι 2 τελευταιοι μηνες της παραμονης του ενοικιαστήOταν νοικιασες το σπιτι πληρωσωες και εγγυηση???
Μπορεις να φυγεις οποτε θες και να σπασεις το συμβολαιο(με καποια επιφυλαξη αυτο)... το συμβολαιο δεν σε δεσμευει στο παραμεινεις στο σπιτι για το χρονικο διαστημα το οποιο ειχατε ορισει,αλλα στο να μη μπορει καποιος αλλο να σε πεταξει εξω απτο σπιτι με το ετσι θελω!
όταν κάνεις συμβόλαιο δίνεις 2 ενοίκια στις περισσοτερες περιπτωσεις..ένα μπρος και ενα πισω που λενε
το πισω το δινεις γι αυτον ακριβως το λογο για να καλυφτει ο ιδιοκτητης σε περιπτωση που φυγεις πριν την ληξη του συμβολαιου.... μπορεις δηλαδη να αποχωρησεις απτο σπιτι οποτε θες (και ας σου λει οτι ναναι) αλλα θα επιβαρυνθεις το ενοικιο αυτο,την εγγυηση
Θα μπορουσες να ζητησεις πισω και λεφτα εφοσον ειχες πληρωσει εγγυηση,αν και δεν νομιζω οτι θα στα εδινε αποτι καταλαβα
Διαβασε παντως το συμβολαιο το οποιο ειχες υπογραψει για τυχον λεπτομερειες που δεν ειχες προσεξει!
evelin19
Εκκολαπτόμενο μέλος
makis07
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι λετε βρε παιδια που να βρω χρηματα μεχρι το τελος της 2ετιας 4200 ευρω...ειστε σοβαροι??? εδψ σας λεω οτι δεν υπαρχουν χρηματα για τα στοιχειωδη....
πήρες τηλέφωνο εκείνα τα νούμερα μήπως σου πουν εκείνοι τίποτα?εγώ η μόνη λύση που βλέπω στον ορίζοντα είναι να βρεις κάποιον άλλο ενοικιαστή και να σπάσετε αθόρυβα το συμβόλαιο....
xalkias
Νεοφερμένος
fockos
Επιφανές μέλος
Σε κάθε περίπτωση δεν θα πληρώσεις το ενοίκια θα πας τέλος του μήνας να του παραδώσεις τα κλειδιά του διαμερίσματος και θα του στείλεις γραπτώς τους λόγους που φεύγεις (οικονομικοί λόγοι, μετεγγραφή) και να υπογράψει από κάτω. Αν δεν το δεχθεί θα το κάνεις μέσω δικηγόρου με τη μορφή εξωδίκου για να μπορείς να αποδείξεις ότι τον ενημέρωσες. Δεν υπάρχει δικαστήριο που θα τον δικαιώσει αν κάνεις τα παραπάνω....
Αυτός στο δικαστήριο μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν το ενημέρωσες και έμενες στο σπίτι χωρίς να πληρώνεις ενοίκια. Μην του δείχνεις ότι τον φοβάσαι..... Αφού όπως είπες στο πρώτο post πήρες δικηγόρο πες του να μιλήσει αυτός αντί για σένα. Να καταλάβει ότι θα φτάσεις στα δικαστήρια (δεν τον συμφέρει γιατί δεν μπορεί να νοικιάσει το σπίτι μέχρι να λήξει το συμβόλαιο).
Morelo
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ισχυει αυτο που γραφεις.... τουλαχιστον οχι σε ολες τις περιπτωσειςΜπορεις να φυγεις ,αλλα πρεπει να πληρωσεις τα υπολοιπα νοικια μεχρι τη ληξη της 2ετιας. Οσο για τα 2 νοικια που δινονται μπροστα ειναι για να μπορει ο ιδιοκτητης να πληρωσει τυχον απληρωτους λογαριασμους που αφησε φευγοντας ο ενοικιαστης με τη ληξη του συμβολαιου. Αν δεν υπαρχουν τοτε η εγγυηση επιστρεφεται,βεβαια συνηθως με την εγγυηση καλυπτονται οι 2 τελευταιοι μηνες της παραμονης του ενοικιαστή
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Δια του λόγου το ασφαλές:
Ωστόσο, πέρα από τις παραπάνω προβλεπόμενες από το νόμο περιπτώσεις, η νομολογία διέπλασε ακόμα μια περίπτωση καταγγελίας, με αφετηρία την αρχή της καλής πίστης. Ειδικότερα, έχει κριθεί ότι ο μισθωτής έχει δικαίωμα να καταγγείλει πρόωρα τη μίσθωση, αν συντρέχει σπουδαίος λόγος, γιατί από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 281, 288, 588, 672 και 766 του ΑΚ συνάγεται γενική αρχή του δικαίου, κατά την οποία επιτρέπεται σε κάθε περίπτωση να καταγγελθεί μία διαρκής ενοχική σχέση για σπουδαίο λόγο, ο οποίος συντρέχει και όταν, σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και των χρηστών ηθών, η συνέχιση της διαρκούς ενοχικής σχέσεως γίνεται υπέρμετρα δυσβάστακτη είτε για τα δύο μέρη είτε για ένα μόνο από αυτά, πράγμα το οποίο συμβαίνει κατά βάση όταν επέρχεται μεταβολή των προσωπικών ή περιουσιακών σχέσεων των μερών ή του ενός εξ αυτών.
Εντούτοις, για τη νομότυπη πρόωρη καταγγελία της μίσθωσης, το περιεχόμενο του σπουδαίου λόγου πρέπει να προσδιορίζεται στενά από τον ενάγοντα, δεδομένης της ρητής πρόβλεψης ειδικών λόγων καταγγελίας από το νόμο. Έτσι, η μισθωτική σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί, όταν τα περιστατικά που δικαιολογούν την καταγγελία αφορούν αντικειμενικά εκείνον προς τον οποίο απευθύνεται και καθιστούν την εξακολούθηση της μίσθωσης μη αξιώσιμη κατά την καλή πίστη. Σε κάθε όμως περίπτωση τα περιστατικά που δικαιολογούν την καταγγελία θα πρέπει να μην οφείλονται σε υπαιτιότητα του καταγγέλλοντος, καθώς αποτελεί επίσης γενική αρχή του δικαίου, ότι κανείς δεν μπορεί να αποκομίσει ωφελήματα από την παράνομη ή ανήθικη συμπεριφορά του ή από δικό του πταίσμα.
(capital.gr)
askos
Νεοφερμένος
danai-elpida
Πολύ δραστήριο μέλος
Και τι ισχυει?Δεν ισχυει αυτο που γραφεις.... τουλαχιστον οχι σε ολες τις περιπτωσεις
eco-warrior
Πολύ δραστήριο μέλος
Και τι ισχυει?
Iσχύει αυτό που γράφεις!
Μπορεις να φυγεις ,αλλα πρεπει να πληρωσεις τα υπολοιπα νοικια μεχρι τη ληξη της 2ετιας. Οσο για τα 2 νοικια που δινονται μπροστα ειναι για να μπορει ο ιδιοκτητης να πληρωσει τυχον απληρωτους λογαριασμους που αφησε φευγοντας ο ενοικιαστης με τη ληξη του συμβολαιου. Αν δεν υπαρχουν τοτε η εγγυηση επιστρεφεται,βεβαια συνηθως με την εγγυηση καλυπτονται οι 2 τελευταιοι μηνες της παραμονης του ενοικιαστή
kritikaros
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ που έφυγα πάλι από ένα σπίτι πριν λήξει το συμβόλαιο τον ενημέρωσα δύο μήνες πριν,είχε μια εγγύηση 1 μήνα και του λέω δεν γίνεται να μένω άλλο εδώ,στράβωσε λίγο αλλά τι να κάνει?
το συμβόλαιο και εγώ έχω ακούσει ότι προστατεύει τον ενοικιαστή και όχι τον ιδιοκτήτη γιατί αυτός κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο από το πουθενά ενώ το σπίτι μένει εκεί και θα το ξανανοικιάσει.
το να τρέχει σε δικαστήρια πάλι δεν τον συμφέρει καθόλου γιατί και θα πρέπει να πληρώσει κάποια παράβολα + αμοιβή δικηγόρου που ορίζεται ως ποσοστό επί της επιδικασθήσας(αν το λέω σωστά) αποζημίωσης η οποία είναι max το σύνολο των μηνιαίων μισθωμάτων στα 2 χρόνια,άρα πάνε τα λεφτά του.
για παν ενδεχόμενο όμως ξεκίνα τα τηλέφωνα και μην ακούς δεξιά-αριστερά τι λέγεται γιατί είναι αντικρουόμενα,
καθαρά προσωπικά πιστεύω ότι θα ξεμπερδέψεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όσο και αν γκρινιάζει-φωνάζει ο άλλος.
Evi235
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.